G.Oliveira-Draxl (-2,5 gema) @1.45
Draxl (-3,5 gema) @1.65
Taki typ mi sie nadzial, pomimo ze na pierwszy rzut oka znikad. Oczyiwscie watpie, ze ktos ogladał tych graczy w akcji na regularnie, moze ogladajc jakis wybrany mecz challangerowy, ale typuje w tym pojedynku wygrana Kanadyjczyka. Liam Draxl to rzecz jasna Kanadyjczyk, grajacy w przeszlosci w amerykanskim college'u jak to Kandyjczycy maja rowinez w zwyczaju, ale przede wszystkim Draxl zagral tu znakomity turniej w ubieglym roku zaskakujaca wgrywajc tego nieduzego challangera, pokonujac w finale Koepfera.
W tym sezonie jakos wybitna eksplozja formy nie nastapila, ale licze tu na dobrya gre.
Draxl przed startem w Calgary pojechal na nieduzy turniej
ITF w Edmonton, ktory wygral bardzo przekonywjaca, nie trac tam seta. Oczyiwsie poziom bedzie wyzszy, ale smialo mozna zalozyc, ze Draxl zrobil to z mysla o stracie w Calgary. Challanger w Calgary nie jest jakis duzy, wiec szukac nalezy glownie zaowdnikow zmotywowanych na dorobku i takim wydaje mi sie Draxl. Mozna tez wspomniec, ze Draxl jest na swojej ziemi, ale on musi przede wszytskim zagrac dobry mecz
Patrzac w CV Gonzalo Olivery z kolei, to w oczy rzuca sie chyba najbardziej fakt, ze kiedys zagral w 3 rundzie eliminacji do French Open i torcohe czasu juz od tego wydarzenia minelo, ale nie widac, zeby to byl zawodnik, ktory sie rozwinal. Moze jeszcze mozna zauwazyc, ze kiedys reprezentowal Portugalie, a obecnie Wenezuele.
Reasumujac, nei musi to byc latwy mecz, jak wspominalem Draxlowi tez w tym sezonie brakuje jakis wynikow godnych zapamietania na niwie challangerowej. Draxl mial tez okazje zagrac w eliminacjach tak duzego turnieju jak Montreal w tym roku z dzika karta, ale tam szybko odprawil go Coric. Z jednej strony to szalu nei zrobil, ale z drugiej jest to mlody zaowdnik z potencjalem na ktorego kanadyjska federacja na pewno wciaz liczy. Mam nadzieje, ze zblizy sie do tej lepszej dyspozycji i znowu pokaze dobra gre w Calgary, gdzie ogrywal przeciez w ubieglym sezonie duzo lepszych zawodnikow.