VS
Arsenal Londyn-AS Roma
Typ : Oba strzelą? TAK
Kurs: 1,80 bwin
Miałem okazje widziec ostatni mecz Arsenalu w lidze z Sudnerlandem i nie wyglądało to zbyt obiecująco abym postawił na nich w jutrzejszym pojedynku. Sądze że mija się to z celem. Grali w ofensywie z polotem jak zawsze, dobrze wprowadził się dogry
Arszawin jednak jego zabraknie bo grywal z Zenitem w
LM. A szkoda bo wniósł coś nowego do ich gry. Jak wyżej zostało już powiedziane zabraknie
Fabregasa, Adebayora, Walcotta,Eduardo,Silvestre, Rosicky. Niektórzy z nich nie grają dłuższy czas. Szczególnie słaby w tym meczu bedzie środek pola.
Nasri, Song, Denilson, Vela - tak może wyglądac druga linia,chyba że
Diaby wejdzie do składu w miejsce młodego Meksykanina. Prócz
Nasriego i Veli który jednak narazie nie gra zbyt wiele i moze sobie nie poradzic z presją bo wkońcu
LM to wielkie wyzwanie reszta jakoś mnie nie przekonuje. W destrukcji
Song i Denilson owszem radzą sobie ale z zespołem takim jak Roma trzeba zagrac na wysokim poziomie w ofensywie. CO rzuca się w ostatnich meczach Kanonierów to to że nie przegrali w lidze od bodajże 11meczów z czego tylko 5 razy wygrali !
Atak także mało przekonujący , szkoda że
Eduardo znowu leczy kontuzje,
Bendtner przydatny przy stałych fragmentach jednak to nie tosamo co
Adebayor. Van Persie bedzie mial ciężko.
Roma natomiast zaczęła grac wkoncu dobrze. Znaczny awans w
Serie A.
Jeremy Menez oraz
Marco Cassetti pauzują za kartki, zaś
Christian Panucci po incydencie w jednym z meczów nie znalazł potwierdzenia w kadrze na
LM na wiosenne mecze. Wg strony la gazetta dello sport można się spodziewac także absencji
Tonetto, Aqulilani czy
Vucinica. Nie wiem na ile to poważne braki.
Oba zespoly mierzyły się w historii nie tak dawno. w sezonie 2002/03 na Highbury padl wynik 1:1 by na STadio Olimpico wygral Arsenal 3:1. Roma z ostatnich ośmiu potyczek z angielskimi zespołami, wygrała trzy oraz przegrała pięć. ‘Giallorossi’ szczególnie dobrze nie wspominają Old Trafford, na którym w ostatnich latach przegrywali aż trzykrotnie: 7:1, oraz dwukrotnie 1:0.
Spaletti zawsze stawiał na ofensywe i dalej to stawia. Wenger preferuje podobny styl od lat w zespole Arsenalu. Jedynym typem który do mnie przemawia w tym meczu to postawienie że oba zespoły strzelą gola lub bardziej ryzykownie na remis wkońcu Arsi w ostatnim czasie specjalizują się od kompromisów
Co prawda Arsenal nie stracił już dawno gola jednak Roma nie kalkuluje i stara się strzelac jak jest ku temu okazja. Ogólem to zapowiada się ciekawe widowisko moim zdaniem okraszne kilkoma bramkami mam nadzieje.