227.
Bolton - Derby
Bolton ostatnie 5 spotkań:
LLLLD, mecze u siebie:
LLD. W ostatniej kolejce Bolton był gospodarzem w meczu z Leeds, jak się okazało byli bardzo gościnni i przegrali 0-1, byli strasznie nieskuteczni, mieli problem z uderzeniem piłki w światło bramki, tak naprawdę stworzyli tylko jedna w miarę groźna okazje, ale to i tak nie wystarczyło by zdobyć gola. Sytuacja kadrowa jest niezła, nie zagrają: pomocnik Moritz (3/0), który złapał kontuzje na rozgrzewce przed meczem z United, Mark Davies (0/0), Stuart Holden (0/0).
Derby ostatnie 5 spotkań:
WLWLW, mecze na wyjeździe:
WWW. W ostatniej kolejce odprawili bez większych problemów Millwall, niewątpliwie w tak okazałym bo aż 1-5 wyniku pomogła im czerwona kartka. Przez 40 min grania w przewadze wbili 3 bramki tracąc przy tym tylko 1. Hat trickiem popisał sie Bryson, który zdobył piękną swoją drugą bramkę. Derby stoi przed historyczna możliwością. Jeszcze nigdy nie wygrali 4 pierwszych meczów wyjazdowych, ba długo musieli czekać na 3 mecze wyjazdowe zakończone wygranymi, bo aż 101 lat. Czy zapiszą się ponownie w historii? Mam nadzieje. Sytuacja kadrowa jest niezła. Poza gra są: pomocnik Jeff Hendrick (4/0), pomocnik James Bailey (0/0), obrońcy Shaun Baker i Mark O'Brien.
Ostatnie 3 mecze miedzy tymi zespołami:
19th Feb 13
England -
Championship Derby County : Bolton Wanderers
1:1
21st Aug 12
England -
Championship Bolton Wanderers : Derby County
2:0
16th Mar 02
England -
Premier League Bolton Wanderers :
Derby County 1:3
W tym meczu rowniez spróbuje zagrać na gości, są oni w lepszej formie, staja przed historyczna chwila. Oczywiście przeciwnicy z którymi mierzyli się do tej pory gracze Boltonu są lepsi od przeciwników Derby, no ale nie sprobowac po takim kursie? Po takim kursie Boltonu w takiej formie? Ja tu widzę Value
Bolton - Derby
DNB Derby 2
zwrot
Bukmacher:
William Hill
Stawka: 2/10
228.
AFC Bournemouth - Barnsley
Bournemouth ostatnie 5 spotkań:
LWLWL, ostatnie mecze u siebie:
LWW. W ostatniej kolejce Bournemouth wcieliło się w role gospodarza i stoczyli oni naprawdę wyrównaną batalie z obecnym liderem tabeli, czyli Blackpool. Po 60 minucie mieli ułatwione zadanie, gdyż Blackpool grało w osłabieniu po drugiej zółtej kartce Robinsona, niestety dla nich i to nie pomogło, choć mieli ku temu okazje. Z przebiegu meczu mogę spokojnie stwierdzić, ze remis byłby sprawiedliwym wynikiem, no ale liczy się w piłce to ile kto goli strzeli a nie zdanie kibiców. Gospodarze dzisiejszego spotkania spore nadzieje pokładają w nowym nabytku kupionym z Malmö Tokelo Rantie, który został kupiony za rekordowa kwotę. Jeśli chodzi o kontuzje to nie zagra skrzydłowy Matt Richie (0/0).
Barnsley ostatnie 5 spotkań:
LWLDL, ostatnie mecze wyjazdowe:
LLL. W ostatniej kolejce goście rowniez grali na wyjeździe z Nottingham Forest i przegrali 3-2. Wynik jest jednak moim zdaniem mylący. Barnsley dostało dosc kontrowersyjnego karnego jak na angielskie warunki, którego zamienili na karnego. Strzał życia oddal rowniez nasz rodak Tomasz Cywka. Forest było dużo groźniejsze, zaliczyli slupek, raz po raz sieli popłoch pod bramka rywali. Po prostu zwycięstwo ekipy Radka Majewskiego powinno być okazalsze. Do składu szykowany jest obrońca Martin Cranie (1/0), który ostatnio pauzował. Niezdolny do gry wciąż jest napastnik Pedersen (2/1)
Biorąc pod uwagę dość słabą postawę w ostatnim meczu Barnsley z Forest, niezły mecz beniaminka z obecnym liderem stawiam na wygrana gospodarzy. Mecze domowe wychodzą im dobrze, natomiast Barnsley meczy się niemiłosiernie na wyjazdach. Jak tak dalej pojdzie nie będą mieli tyle szczęścia co sezon temu. Dodatkowo dochodzi długa podróż, w dzisiejszych czasach to nie powinien być jakiś wielki problem, no ale odległość oscylująca w okolicach 400km musi mieć jakiś wpływ. Stawiam na wygrana gospodarzy.
Bournemouth - Barnsley 2,1

Bukmacher:
Bet365
Stawka: 3,5/10
229.
Leyton Orient - Notts County
Leyton ostatnie 5 spotkań:
WWWWW, ostatnie mecze u siebie:
WWW. Ostatni mecz grali z Port Vale zakończył się on zwycięstwem gospodarzy 3-2 po wyrównanym meczu. W składzie Orient nie ma żadnych nowych kontuzji.
Notts County ostatnie 5 spotkań:
LLLDL, ostatnie mecze na wyjeździe:
LDL. W ostatnim meczu zmierzyli sie z Milton Keynes Dons i przegrali go 3-1 w naprawdę fatalnym stylu. Tak naprawde tak niski wymiar kary zawdzięczają naszemu Białkowskiemu, który miał kilka znakomitych interwencji bez niego byłoby dużo gorzej. Ta beznadziejna seria jest nagorszym startem w historii klubu, a liczy ona już 151 lat. Manager Kiwomya stwierdził, ze musi dokonać zmian w składzie, niby nie dziwne biorąc pod uwagę ta passe, ale czy to coś da? Wątpię, ale z drugiej strony czy można grać gorzej? Nie wiem, nie wiem... Goście zagrają bez obrońcy Hollisa (0/0)
Ostatnie 3 mecze miedzy tymi zespołami:
06th Mar 13
England - League 1 Notts County : Leyton Orient
1:1
26th Jan 13
England - League 1
Leyton Orient : Notts County
2:1
06th Apr 12
England - League 1 Leyton Orient :
Notts County 0:3
W tym meczu stawiam na gospodarzy, są oni na ten moment zwyczajnie lepszym zespołem. Nie lubie grac na zespoly z takimi dlugimi seriami zwycięstw, ale gdy zobaczyłem to co wyprawiało w ostatnim meczu Notts muszę z tego skorzystać. Ewentualne zmiany Kiwomyi do mnie nie trafiają.
Leyton Orient - Notts County 1,66

Bukmacher:
Bet365
Stawka: 3,5/10
230.
Wolverhampton v Walsall 1,72

Bukmacher:
Bet365
Stawka: 2,5/10