@jozzy22 gratuluję wczorajszego San Lorenzo
Belluschi znowu błysnął asystą z wolnego a Blandi ładnie z główki wykończył, choć Olimpo miało swoje okazje, kilka groźnych,ale ważne że typ siedzi.
Patronato - Arsenal de Sarandi
Powiem Ci szczerze, że Patronato to beniaminek i nie widziałem ich na oczy jeszcze, nie wiem o nich za dużo. Arsenal tez rzadko bardzo oglądam. Trener Arsenalu jednak wystawia dziś identyczny skład jak w zwycięskim meczu z Banfield. Jakby patrzeć na Patronato przez pryzmat np tego, że zremisowali z San Lorenzo 2:2 u siebie to są dzis faworytem, typ na BTS ciekawy, po takim kursie to już szczególnie warto zaryzykować.
Patronato: Sebastián Bértoli; Jonathan Ferrari, Walter Andrade, Abel Masuero y Ezequiel Garré; Damián Lemos, Marcelo Guzmán, Matías Garrido y Lautaro Comas; Mauricio Carrasco y Fernando Telechea
Arsenal de Sarandí: Fernando Pellegrino; Luciano Vella, Marcos Curado, Jonathan Botinelli y Gastón Corvalán; Federico Lértora, Milton Céliz, Gonzalo Papa y Matía Zaldivar; Joaquin Boghosian y Gonzalo Bazán
----------------------------------
Dla fanów ligi argentyńskiej dziś jednak są trzy ciekawsze mecze z puntku widzenia ogólnego po prostu.
VS
Newell's - Racing Club
Pierwszy rzut oka na ten mecz i miałem grać coś w kierunku Racingu, ale dziś Racing drugi garnitur... A argumenty grania przeciwku Newell's były mocne bo grają po prostu fatalnie póki co, porażka w derbach Rosario 0:2 po fatalnym stylu, zwolnienie trenera Bernardiego no i na przecwiko Racing chcący wygrać, ale skoro sam Racing wystawia dziś taki skład jak wystawia to ja ten mecz odpuszczam.
Newell’s Old Boys: Ezequiel Unsain; Franco Escobar, Sebastián Domínguez y Marcos Cáceres; Luis Advíncula, Fabricio Formiliano y Emanuel Insúa; Mauro Formica y Lucas Mugni; Maximiliano Rodríguez y Lucas Boyé o Ignacio Scocco
Racing Club: Sebastián Saja; Damián Schmidt, Sergio Vittor, Gastón Campi y Germán Voboril; Federico Vismara, Washington Camacho, Ricardo Noir y Rodrigo De Paul; Facundo Pereyra y Lisandro López
Jak więc widać są niby Rodrigo De Paul i Lisandro Lopez plus Saja w bramce, ale cała reszta to zmiennicy.
Newell's ma w składzie kilku świetych piłkarzy więc może pod wodzą tymczasowego trenera coś ugrają? Unsain w bramce wielki talent, Maxi Rodriguez czy Scocco to zna każdy, do tego Advincula, który fenomenalnie dla Peru grał podczas Copa America. Zapowiada się ciekawy mecz z ich strony.
VS
Independiente - Rosario
Mecz tej kolejki bez wątpienia. Independiente i Rosario póki co nie przegrali, Rosario jeszcze gola nie straciło. Dla Independiente już trafia goleador German Denis. Skład Rosario na dziś bez Pinola, Musta i Larrondo, którzy bedą oszczędzani na niedzielny mecz domowy z River Plate, ważna
trójka to jest wszak.
Skład Independiente bez roszad w porównaniu do ostatniej kolejki. Martin Benitez będzie kluczowy dla tego meczu, a raczej jego postawa.
Independiente: Diego Rodríguez; Gustavo Toledo, Hernán Pellerano, Víctor Cuesta y Nicolás Tagliafico; Jorge Ortiz y Jesús Méndez; Emiliano Rigoni, Claudio Aquino y Martín Benítez; Germán Denis
Rosario Central: Manuel García; Víctor Salazar, Pablo Alvarez, Alejandro Donatti y Cristian Villagra; Walter Montoya, Gastón Gil Romero, Giovani Lo Celso y Jonás Aguirre(lub José Luis Fernández); Germán Herrera y Marco Ruben.
Zapowiada się wyrównany mecz, nie ma za bardzo co typować.
VS
San Martin - Boca Juniors
Typ: Obie strzelą ? TAK @ 2,00 b 365 0:1
Powyżej obszerniej się wypowiadałem na temat Boca, dziś kilka roszad w składzie. M.in kontuzjowany jest Osvaldo, w obronie odpadł Fabra o czym pisałem, ale wskakuje do składu Jonathan Silva czyli nie powinno być widać różnicy. Najważniejsze to Nicolas Lodeiro w podstawowym skłądze, wreszcie można powiedzieć! brakowało go w ostatnich meczach, nie wiedzieć czemu nie dawano mu grać...
Jednak gra Boca do poprawy, nie zaufam im, nie po tym co widziałem w meczu o Superpuchar i przeciwko Tucuman, czekam na poprawę ich dyspozycji, może
LIVE, aczkolwiek mecz o 1:15 dopiero więc dla nocnych marków
Warto powiedzieć, że od dzisiejszego meczu zależeć może posada trenera Boca, Arruabarrena jeżeli nie wygra to podobno leci.
San Martin 2:1 z Newell's i 2:2 z Racingiem na wyjeździe, wyniki budzące szacunek z pewnością więc tym bardziej trzeba na nich uważać.
San Martín de San Juan: 4-2-2-2
Luis Ardente – Javier Capelli, Francisco Mattia, Matías Escudero, Mauricio Casierra – Matías Fissore, Marcos Gelabert – Ezequiel Montagna, Lucas Salas – Joaquín Molina, Emanuel Dening.
Boca Juniors: 4-3-1-2
Agustín Orion – Nahuel Molina Lucero, Daniel Díaz, Juan Manuel Insaurralde, Jonathan Silva – Rodrigo Bentancur, Adrián Cubas, Fernando Gago – Nicolás Lodeiro – Sebastián Palacios, Carlos Tevez.
Zamiast gry na Boca, która grała jak grała bardziej mnie kusi zagranie w tym meczu BTS, kurs naprawdę kuszący. Boca w defensywie dziś na prawej obronie 17 latek Lucero, do tego wsyatrczy przypomnieć jak Tucuman wchodził jak w masło w defensywę Boci... Duże dziury w tej formacji i fakt, że San Martin 2 gole na wyjeździe dobrze broniącemu Racingowi przeiceż strzeliło to raczej gol gpsodarzy padnie. Boca 6 meczów bez strzelonego gola!! Szok! Seria niesamowita jak na zespół, który 2015 rok skończył z dubletem, czas przerwać tą serię, a Nicolas Lodeiro i jego rozegranie dziś mam nadzieję się do tego przyczyni.