>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Aorta Kleszczwera

kleszczwer 46

kleszczwer

Użytkownik
1. Wszystkie kursy z Bet365 chyba że napisze że od innego bukmachera.
2. Stawka dla każdego spotkania 1j potrzebna do wyliczenia statystyk. W rzeczywistości gram różnymi stawkami. Statystyki postaram się umieszczać co 20typów.
3. Chętnie podyskutuje z każdą zainteresowaną osobą, ale proszę pisać na PW, by temat był bardziej przejrzysty.
Kupon 1
Indiana Pacers - Toronto Raptors 72-74
typ: Indiana Pacers kurs: 1,20
Indiana ma lepszy skład, Raptors podmęczeni wczorajszym meczem (3 dogrywki), dodatkowo K. Lowry ma nie zagrać.
edit pomeczowy: Ostatnia kwarta to Mouty Python w najlepszym wykonaniu, wynik ostatniej kwarty 14-5. Niech mi ktoś wytłumaczy jak można rzucić w ostatniej kwarcie (gdzie pada zazwyczaj najwięcej punktów, bo ostanie minuty to na ogół gra faul za faul i rzuty wolne) gdzie gra się po 12minut rzucić 19 punktów! Lub jak można rzucić w ostatniej kwarcie przez 12minut 5punktów i wygrać mecz (sic!)

Kupon 2
Cedevita - Zalgiris Kaunas 108-106 po 2dgr. (reg. czas 85-85) (wynik z handicapem +121,5-106)
typ: Cedevita +13,5 kurs: 1,29
Śledziłem parę meczy drużyny Litewskiej, grają naprawdę poukładaną koszykówkę i trafiają za 3 z niesamowitą skutecznością, wiec czemu stawiam przeciwko nim?! Kadry obydwu zespołów są moim zdaniem wyrównane po prostu nie chce mi się wierzyć w kolejny mecz kiedy Zalgiris będzie miał skuteczność rzutów za trzy powyżej 50%, a handicap +13,5 to też sporo.
Kupon 3
Lech Poznań - Legia Warszawa 1-3
typ: Legia Warszawa DNB kurs: 2,20
Dla Lecha P. mecz z Legią W. to najważniejszy mecz sezonu w którym grają i dają z siebie 110%. Dlaczego najważniejszy mecz jest dla Lecha P. mecz z Legią to trzeba by trochę w Poznańskich mokasynach pochodzić by to zrozumieć. Lech gra dobrze w obronie, ale za to słabo w ataku licząc na strzał życia jakiegoś z swoich zawodników lub indywidualną akcje. Legia gra ładnie i co ważniejsze skutecznie w ataku (strzelili gola w każdym meczu ligowym w tym sezonie w wszystkich meczach: ligowych, Pucharu Polski, Super Puchar Polski czy w 6 meczach w lidze Europejskiej). Za to obrońcy Legii W. popełniają szkolne błędy przez co Legia traci gola w prawie każdym meczu tego sezonu. Normalnie stawia się na drużynę która ma lepszą obronę, ale nie w tym wypadku bo Legia jest po porażce z Jagiellonią co bardzo zmienia sytuacje do typowania. Wiem że to co napisałem to masło maślane, więc podsumowując widzę w tym meczu remis z wskazaniem na Legie, więc proponuje Legia DNB po przyjemnym kursie 2,2.

kleszczwer 46

kleszczwer

Użytkownik
Kupon 7
Khimky M. - Fenerbahce 71-70
typ: Fenerbahce kurs: 2,81 bukmacher: Pinnacle
Powiem tak gdybym miał obstawiać ten mecz za 500pln lub więcej to bym go sobie odpuścił typowanie jakiekolwiek wyniku, a że obstawiam tylko za 50pln więc zaufam drużynie Tureckiej. Kadry obydwu zespołów są w miarę wyrównane, za Khimky przemawia lepsza forma w ostatnich tygodniach i własna hala (choć ja osobiście uważam że drużyna z Moskwy gra lepiej na wyjazdach). Więc czemu Fenerbahce po pierwsze przegrali dwa poprzednie mecze i to w żenującym stylu więc wyjdą z ogromna motywacją na dzisiejszy mecz, a ma kto tam grać. Po drugie Fenerbahce wygrało w pierwszym meczu u siebie z Khimky M. 92-80, ktoś mi zaraz powie że drużyna z Turcji u siebie a na wyjeździe to całkiem inna drużyna. Zgadzam się że drużyny Tureckie lepiej grają u siebie, ale też będę się upierał przy swoim że Khimky gra lepiej na wyjeździe niż u siebie. Większość buków daje handicap +4,5 na Fenerbahce ale on mnie w ogóle nie interesuje ten mecz widzę jako gładkie zwycięstwo jednego z zespołów a nie mecz na styk gdzie wynik będzie się rozstrzygać w ostatnich sekundach meczu.
edit: Ma nie zagrać Bo Mccaleb, czyli najlepszy zawodnik drużyny z Turcji. Fenerbahce +12 jako lokata w Bet365.✅
edit pomeczowy: Brak mi słów przepraszam za ten typ zawaliłem po całej długości,
znowu moja wina gdybym wiedział szybciej że nie zagra w drużynie Fenerbahce Bo Mccaleb grałbym handicap +4,5 (a po południu był handicap nawet +6,5). Fenerbahce parę chwil przed końcem prowadziło, ale jak zawsze w plecy, Khimki rzuca prawie równo z końcową syreną za 2 punkty. I co najlepsze w Eurolidze kobiet tak samo przegrałem mecz kobiet Nadezhda K - Fenarbahce K 65-64. Stawiałem na Fenarbahce (kobiety), a Nadeżhda trafiła też równo z końcowa syreną za 2punkty przy prowadzeniu Fenerbahce 1punktem (jak kogoś interesuje niech spojrzy na mój temat
&quot;Lokata?!&quot;).

kleszczwer 46

kleszczwer

Użytkownik
Kupon 8
Anadolu Efes - Armani Milano 77-71 (wynik z handicapem 77-86)
typ: Armani Milano +15 kurs: 1,28
Efes w ogóle nie przekonuje mnie swoją grą.

Kupon 9
Brazylia - Kolumbia 3-1
typ: poniżej 7,5 kurs: 1,65
Mecz futsalu. Brazylia swoja grą mnie nie przekonuje ale jak nie zdarzy się nic nie spodziewanego powinni strzelić 4-6 bramek. Kolumbia gra bardzo defensywnie, chyba grając z Brazylią nie zmienią taktyki na bardziej ofensywną więc pewnie strzelą 0-2 bramki. Podsumowując wychodzi mi że w tym meczu będzie od 4 do 8 bramek wiec under jak w mordę strzelił.

kleszczwer 46

kleszczwer

Użytkownik
Kupon 10
Caja Laboral - Olympiakos 72-86
typ: Caja Laboral kurs: 1,50
Zaczęła się masówka na drużynę Hiszpańską i ja się do niej przyłączę. Oglądałem na necie końcowe 15minut ostatniego meczu z Valencią, Caja grała po prostu rewelacyjnie. Olympiakos jest zawsze groźny, więc kurs trochę niski ale typ powinien wejść.

kleszczwer 46

kleszczwer

Użytkownik
Kupon 11
Resovia Rzeszów - Effector Kielce 3-0 (wynik z handicapem 0,5-0)
typ: Resovia Rzeszów -2,5 kurs: 2,00
Bardzo rzadko obstawiam handicapy ujemne, a tym bardziej tak wysokie. Resovia jest całkowicie pod forma sportową, natomiast Kielce zwyżkują z formą. Ja jednak wierzę w dużynę gospodarzy i mam ku temu silne przesłanki po pierwsze kadrę bez porównania Resovia ma silniejszą, po drugie u siebie grają o 40% lepiej niż na wyjeździe, po trzecie będą niesamowicie zmotywowani po trzech porażkach z rzędu (w tym dwóch u siebie).
Handicap -2,5 jest ryzykowny, ale przecież można postawić -1,5 dostępne w prawie w każdym buku (po kursie 1,3), lub jako lokata w Pinnacle zwycięstwo Resovii po kursie 1,17.✅
Jeżeli Resovia przegra możecie po mnie jechać do woli ile chcecie, ja gram handicap -2,5 w Bet365 i zwycięstwo Resovii w Pinnacle za wszytko co mam tam na koncie.

Kupon 12
Resovia Rzeszów - Effector Kielce 3-0 (wynik z handicapem 0,5-0)
typ: Resovia Rzeszów -2,5 kurs: 2,29 bukmacher: Betsson
Jak zobaczyłem taki kurs musiałem go dodatkowo obstawić, ryzyko spore bo zawsze chłopaki mogą stracić tego jednego seta, ale trzeba ryzykować w życiu tylko że robić to z głową.
edit pomeczowy: 3-0 (25-17 28-26 25-16) W drugim secie Resovia przegrywała 14-20 i już byłem pogodzony z porażką mego typu, a tu nagle przypomnieli jak się gra i wyciągnęli na 24-23, wygrywając seta 28-26. W trzecim secie rozbite psychicznie Kielce nie podjęły walki.

kleszczwer 46

kleszczwer

Użytkownik
Kupon 13
Koszalin - Turów Zgorzelec 85-79
typ: Koszalin kurs: 2,10 Ekspekt, Unibet i jeszcze kilka w miarę popularnych buków
Kursy spadają i słusznie, bo taki kurs to perełka szanse oceniam na wejście typu na około 60% wiec kurs 2,10 biorę z pocałowaniem ręki.

kleszczwer 46

kleszczwer

Użytkownik
Kupon 14
New York Knicks - Indiana Pacers 88-76 (wynik z handicapem 88-89,5)
typ: Indiana Pacers +13,5 kurs: 1,30
Czas na lepszą formę Pacers, bo obecne wyniki w ich wykonaniu kompromitacja.

kleszczwer 46

kleszczwer

Użytkownik
Kupon 15
Cremona - Armani Milano 59-78
typ: Armani Milano kurs: 1,40
Kursy spadają i moim zdaniem słusznie, Milano musi w końcu się kiedyś przełamać w swojej grze jak nie dziś to chyba już nigdy:razz:.

Otrzymane punkty reputacji: +2
kleszczwer 46

kleszczwer

Użytkownik
Kupon 16
Gaz Metan Medias - BC Khimik 88-86
typ: Gaz Metan Medias kurs: 2,20 Pinnacle
Mecz w Eurochallenge 2012/13 (kosz, europejskie puchary dla niezorientowanych). Grają za niecałe pół godziny (17godzina), wszyscy fachowcy(?!) twierdzą że wygra Khimik, ale ja uważam całkowicie odwrotnie że wygrają gospodarze. Khimik to tylko drużyna Ukrainska, nie mylić z rosyjskim zespołem Khimky. Szanse oceniam na 50% + &quot;plus moje przeczucie&quot;, jak ktoś ma konto w Pinnacle i zdąży to może spróbować bo kurs 2,2 jest chyba przeszacowany.
edit pomeczowy: mam nadzieje że ktoś zdążył skorzystać z typu. A sam mecz na zawał serca bez względu na jaką drużynę typowałeś. Prowadzenie zmieniało się co parę chwil, kilka przykładów:
15minuta wynik 25-40
20 minuta i trochę sekund wynik 45-44
29minuta wynik 69-62
34minuta wynik 69-71
36minuta wynik 78-74
39minuta wynik 80-81
30 sekund przed końcem wynik 85-81
ostania akcja meczu wynik 88-86, goście mają dwa rzuty wolne i oba pudłują, gdyby trafili byłaby dogrywka. Jakby trafili pierwszy rzut wolny, a drugi specjalnie by spudłowali żeby zebrać i dobić do kosza to by wygrali.

kleszczwer 46

kleszczwer

Użytkownik
Kupon 17
Spirou Charleroi - Buducnost 53-66 (wynik z handicapem 61,5-66)
typ: Spirou Charleroi +8,5 kurs: 1,26
Koszykówka, Eurocup. Anty masówka, bo kto widział z obstawiających u bukmachera ostatnio te dwa zespoły w akcji, lub chociaż zadał sobie trud sprawdzenia składów?! Przemilczę odpowiedź. Każdy spojrzy na statystyki a tam lepsza drużyna Buducnost i ostro grają u buka. Ja nie ufam statystyką, bo statystyka jest jak spódniczka mini pokazuje wiele ale zasłania najważniejsze. Ja się boje jednego jak podejdą mentalnie do gry w pucharze Charleroi, jak się przyłożą to u siebie w domu są faworytem i powinni wygrać. Ja jednak staram szanować swoje pieniążki, dlatego obstawiam zamiast zwycięstwa gospodarzy, ich zwycięstwo ale z wysokim handicapem.

kleszczwer 46

kleszczwer

Użytkownik
Kupon 18
Ekaterinburg - Yugra 1-1 (wynik z handicapem 2,5-1)
typ: Ekaterinburg +1,5 kurs: 1,34 Bwin
Hokej, druga najlepsza liga po NHL czyli KHL. Typ na przełamanie Ekaterinburg, chłopaki mają serie 11 porażek (4 po dogrywce) a Yugra ma pasę 3 zwycięstw (2 po dogrywce). Pora nie skończenie obydwu pas zespołów, Ekaterinburg u siebie na ogół wygrywał z Yugra.
Ekaterinburg +2,5✅ jako pewniaczek(?!) z Bwin, ale kurs bardzo malutki jak na hokej (1,12)

Kupon 19
Zalgiris Kaunas - Caja Laboral 82-45
typ: Caja Laboral +7 kurs: 1,90
Mecz dopiero w piątek, koszykówka, Euroliga mężczyzn. Caja Laboral ma bardzo mocny skład, a grają beznadziejnie, po ostatniej kompromitacji (Caja Laboral - Xacobeo Blusens 68:77, wystarczy napisać że kursy na zwycięstwo Xacobeo w tym meczu były po 8,0 do 9,5) zwolniono trenera. Liczę z że z nowym trenerem zaczną grać na miarę swojego potencjału, a potencjał kadrowy maja nawet na zwycięstwo nad drużyną Litewską, a na pokrycie handicapu na pewno.

kleszczwer 46

kleszczwer

Użytkownik
Kupon 20
Cantu - Panathinaikos 69-71
typ: Cantu kurs: 2,00 Ekspekt

Mecz w piątek, koszykówka, Euroliga mężczyzn. Ostawiałem to wczoraj (nie wiem jaki jest kurs dzisiaj), wrzucam to dopiero teraz bo byłem wyjątkowo zawalony robotą. Cantu u siebie jest groźne, ale wyniki tego nie pokazują, Panata ma wyniki, ale gra słabo podobno ma nie zagrać Sofo w drużynie z Grecji a to duże osłabienie. Kurs warty ryzyka.

kleszczwer 46

kleszczwer

Użytkownik
Statystyki:
t ypy wygrane : 13
typy przegrane: 7
zainwestowane: 20j
wygrane: 23,13j
zysk/strata: +3,13j
yield: 15,65%
Kupon 21
Virtus Bologna - Lottomatica Roma 85-79
typ: Virtus Bologna kurs: 1,79 Pinnacle
Koszykówka, liga Włoska. Zaczynam powoli wątpić czy robię słusznie, ale dla mnie pewne zwycięstwo gospodarzy.

kleszczwer 46

kleszczwer

Użytkownik
Kupon 22
Panathinaikos - Panelefsiniako 95-68 (wynik z handicapem 95-94,5)
typ: Panelefsiniako +26,5 kurs: 1,87 Betsson
Kosz, liga Grecka. Ja wiem że Panelefsiniako to beniaminek ligi greckiej i że gra na wyjeździe z słynnym Panathinaikosem, ale i tak uważam że na chwile obecną handicap za wysoki.
edit: już można złapać linie +28, co ma dwa znaczenia: że może przeceniam szanse
Panelefsiniako, albo na ludzi działa magia nazwy Panathinaikos. Okaże się po meczu kto ma racje, jeżeli Panacie będzie się chciało to rozniesie rywala, ja jednak dalej uważam że nie będzie jej się chciało.
Edit po meczowy: Gdybym obstawił ten mecz po południu, a nie rano to by typ wszedł. Po południu linie wynosiły już +27,5 do +28,5. Inna sprawa to trochę żal gotóweczki, bo gdyby ciut skuteczniej wykonywali rzuty wolne goście (pudłowali na potęgę) to by było pięknie a tak jest jak zawsze.

kleszczwer 46

kleszczwer

Użytkownik
Bez pseudo analiz bo nie mam czasu.
Kupon 23

Tartu Rock - Khimik Yuzhny 94-77
typ: Khimik Yuzhny kurs: 2,15 Unibet
Kosz EuroChallenge.

Kupon 24
Norrkoping - Venstpils 51-69
typ: powyżej 152 kurs: 1,85 Ekspekt
Kosz EuroChallenge. Typ kolegi WilQ.

kleszczwer 46

kleszczwer

Użytkownik
Jeżeli ktoś korzysta z moich typów, to lepiej obstawiać typy z strony &quot;Lokata?!&quot; http://forum.bukmacherskie.com/f15/lokata-79663.html Co prawda są tam mniejsze kursy, ale na ogół staram się tam podawać typy bardzo pewne (jeżeli w bukmacherce można być czegoś pewnym)...
Na tej stronie też są przemyślane typy, ale z kategorii &quot;powinien wejść&quot;.

Koszykówka coś ostatnio mi nie wchodzi spróbujemy siatkówkę, choć osobiście nie lubię tej dyscypliny sportowej ale czy to ma jakieś znaczenie w bukmacherce?!
Kupon 25

Effector Kielce - Kędzierzyn-Koźle 60-75 (wynik z handicapem 71,5-75) (20-25 17-25 23-25)
typ: Effector Kielce +11,5 kurs: 1,85 William Hill
Siatkówka, liga Polska. Długo zastanawiałem się czy dać handicap na sety, czy na małe punkty, wybrałem to drugie rozwiązanie.

Kupon 26
Politechnika Warszawska - Bełchatów ⛔
typ: Bełchatów -2,5 kurs: 2,30
Siatkówka, liga Polska. Jeżeli drużynie gości się będzie chciało to wygrają 3-0. Pytanie tylko czy będzie im się chciało?!

kleszczwer 46

kleszczwer

Użytkownik
Kupon 27
Triumph - VEF Riga 82-77
typ: VEF Riga kurs: 3,20 Sportingbet

Kosz, Eurocup. Triumph wygrał tydzień temu na wyjeździe z Rigą 91-84, ale drużyna Rosyjska jest słaba kadrowo, myślę że dziś będzie rewanż drużyny z Łotwy (czytaj ich zwycięstwo). Ja osobiście robię jazdę bez trzymanki gram za wszystko co mam w Sportingbet jak nie wejdzie to zrobię sobie przerwę od tego buka, jak wejdzie będzie ładny przelew na konto w banku...
Edit po meczowy: Trochę poniosła mnie fantazja ułańska, bo mogłem grac bezpiecznie (handicap +7), ale zespół z Łotwy również mógł to wygrać choćby na 7 minut przed końcem meczu prowadzili 65-63

Kupon 28
Zastal - Oostende 85-61 (wynik z handicapem 77-61)
typ: Zastal -8 kurs: 2,60
Kosz, Eurocup. Teoretycznie nawet mecz o awans z grupy. Zastal jak wygra co najmniej 7 punktami będzie blisko awansu, ale i zwycięstwo 1 punktem daje jeszcze szanse na awans.

Kupon 29
Sassari - Crvena Zvezda
typ: Sassari kurs: 1,85 Pinnacle
Kosz, Eurocup. Crvena Zvezda nie może w kółko wszystkiego wygrywać, to przecież tylko drużyna Serbska. Drużyny Włoskie to nie ogórki szczególnie u siebie, Sassari to wygra.

kleszczwer 46

kleszczwer

Użytkownik
Kupon 31
Asseco Prokom - Maccabi Tel Aviv 73-89
typ: poniżej 157,5 kurs: 1,87 Bwin
Euroliga, powiem szczerze miałem grać over ale linia poszła bardzo do góry. Jeżeli Prokom chce powalczyć, to tylko defensywą. Maccabi pewnie zdobędzie z 80-85 punktów (choć wolałbym żeby nie), pytanie ile punktów zdobędzie Prokom.

Kupon 32

Serbia K - Ukraina K 25-23 (wynik z handicapem 25-28)
typ: Ukraina K +5 kurs: 1,99 Pinnacle
Piłka ręczna, Mistrzostwa Europy, kobiety. Turniej rozgrywany w Serbii, ale jakoś nie było widać żeby kibice jakoś specjalnie wspierali swoje piłkarki. Ukraina w pierwszym meczu zagrały bardzo słabo przeciw Czechom, ale mam nadzieje że odpoczęli jeden dzień przemyśleli swoje błędy i zagrają dziś całkiem inne spotkanie w końcu kobieta zmienną jest.

Do góry Bottom