Anglia vs Islandia Typ: Under 1,5 gola @3,22 Oddsring
Co by nie było
Anglia, dobrze zaprezentowała się w fazie grupowej. Gdyby ich skuteczność była lepsza,
Anglia mogła by spokojnie wyjść z 1 miejsca w grupie. Jednak oni mogą być zadowoleni ze swoich poczynań przed meczem z Islandią.
Mają szczęście bo trafili na Islandię, a to jest zdecydowanie łatwiejszy, rywal niżeli
Portugalia na którą
Anglia mogła by trafić, gdyby nie zwycięstwo ich dzisiejszych rywali nad Austrią. Z pewnością
Anglia jest już jedną nogą w ćwierćfinale gdzie
Francja już na nich czeka. Oglądałem mecze Anglii w grupie, i mogę powiedzieć że, zespół Hodgsona, zagrał tylko jeden przeciętny mecz przeciwko Walii, a ich występ przeciwko Rosji, który zakończył się remisem, był pokazem braku wykończenia akcji które, drużyna tworzyła przez cały mecz, byli bd. nieefektywni, a zarazem dominujący. Wiadome że, oni bd. str. dominującą tutaj i kluczem do zwycięstwa bd. cierpliwość.
Islandia zrobiła już bd. dużo w tym turnieju i mogą grać na luzie, ale czy to znaczy że, odpuszczą ? Nie sądzę, tej drużynie kibicuję olbrzymia rzesza fanów która zasiada na stadionie. A to motywuję !! Dyscyplina, oraz dobre zorganizowanie pozwoliły drużynie uzyskać cenne pkt. wobec zespołowi Węgier czy nawet Portugalii !! A na deser wygrali z Austrią. Oni grają twardo w obronie i ciężko strzelić im gola, do tego ich bramkarz spisuję się całkiem nieźle.
Anglicy oczywiście powinni tutaj dominować i oni raczej bd. dyktować warunki ale oni nie są tak skuteczni aby nastrzelać tutaj grad bramek. Sądzę że, to bd. ciężki bój i solidni Islandczycy spróbują zagrać na 0:0. Ja w razie czego walę under 1,5, wiadome że, jest to bezpieczniejsza opcja niż under 0,5.