>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Analizowane by Windover - bez przypadkowych typów

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Styczeń 2012: 30/20/0
Luty 2012:
33
/ 20 / 2
Frolunda - Vaxjo typ: Frolunda @ 1.60 ⛔
Wawrinka-A.Ramos typ: Wawrinka @ 1.40 ✅
Tomic-Smyczek typ: Tomic DW 2:0 @ 1.65 ✅

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Guingamp vs. Amiens SC typ: Guingamp @ 1.80 ⛔
26-kolejka na zapleczu ligi Francuskiej - Ligue 2. Jest to mecz typowego średniaka z jednym z głównych kandydatów do spadku do niższej ligi. Amiens w 24-spotkaniach zgromadziło na swoim koncie zaledwie 20-oczek z tego pięć w ostatnich czterech spotkaniach więc wydaję się że coś tam ruszyło. Gdyby się przyjrzeć z kim zdobywali te punkty to widać ,że to rywale słabi albo bez formy. Wygrana z 18-Boulogne (0-1) czy remisy słabym Tours czy Lens to zdecydowanie jeszcze za mało. W poważnym spotkaniu z Monaco które może decydować o układzie dolnych rejonów tabeli była już porażka (1-2) i to u siebie na wyjeździe przegrali również z przeciętnym Laval (1-3). Do tego w zespole jest parę istotnych braków H. Libohy (23/0), J. Ielsch (13/1), M. Enza-Yamissi (14/0) wszyscy to obrońcy a dalej są pomocnicy J. Paul (17/0), L. Puyo (14/1) i atakujący H. Bazile (14/1). Jako ciekawostkę dodam ,że w zespole jest były podstawowy obrońca Polonii Warszawa - Macedończyk Lazarevski (bez występu w tym sezonie). Rywal z kolei na wygraną czeka od czterech spotkań kiedy to udało się ugrać Nanets. Poza tym trzy porażki i jeden remis mierząc się jednak z lepszymi rywalami jak mecz wiceliderem rozgrywek Stade de Reims (2-3). Wprawdzie wydaję się ,że już niewiele zdziałają w tym sezonie ale mogą poprawić swoją lokatę w tabeli. Guingamp dziś bez M. Camara (12/0) i T. Argelier (10/2) oraz pomocnika C. Kerbrat (11/0) ten mimo widniejącej tu jedenastki rozegrał raptem nieco ponad 300-minut. Lepszej okazji do przełamania jak mierząc się z najsłabszym zespołem w stawce chyba już nie będzie.

Isner-Tomic typ: Isner @ 1.57 ✅
Newell s Old Boys vs. CA Belgrano de Córdoba typ: Newell s Old Boys DNB @ 1.50 ⛔
Na pewno czegoś więcej spodziewano się po NOB w meczu z Bocą ,ostatecznie przegranym (0-2) jednak cztery punkty po trzech meczach to nie najgorszy początek sezonu ,w sumie i tak nikt nie uciekł jakoś znacząco (prowadzący Velez 7-oczek). Na razie kibice mają jedną domową wygraną nad Argentinos Juniors w drugiej kolejce i dziś zapewne zagrają agresywniej niż w ostatnim meczu by powiększyć swój dorobek punktowy. Zawieszony jest już Santiago Vergini zaś kontuzjowany jest Mauricio Sperduti. Belgrano z kolei odniosło swoje pierwsze zwycięstwo w Clausurze. Przed własną publicznością udało się ograć Unión de Santa Fe co poprawiło nastroje po wysokiej przegranej z Club Olimpo (1-4) i czerwieni C. Perez pierwszą bramkę na swoim obiekcie strzelił L. Parodi wcześniej w pierwszej kolejce był remis z Olimpo (0-0). Tak więc wysoka wyjazdowa porażka gości w drugiej kolejce powinna być pewnym wyznacznikiem co może się zdarzyć dziś. Przyjezdni ponadto bez żadnych osłabień ,bo Claudio Pérez wraz z Ribair Rodríguez wracają po zawieszeniu. Z taką &#39;&#39;podpurką&#39;&#39; na Old Boyów.

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Lokeren-Westerlo typ: Lokeren @ 1.45 ✅ typ: (H0-1) @ 2.20 ✅
Dziś brak chęci na analizy po wczorajszych wtopach, typ wart uwagi goście mocno osłabieni.
Fenerbahce-Genclerbirligi typ: Fenerbahce @ 1.50 ✅
Hannover-Augsburg typ: Hannover @ 1.70 ⛔

Same single.

Otrzymane punkty reputacji: +6
windover 28,1K

windover

Użytkownik
Udinese - Atalanta typ: Udinese @ 1.75 ⛔
Kurs to jakaś przesada może gospodarze byli w dołku ale PAOK ładnie wyeliminowali w LE także w lidze pewna wygrana nad Bolonią, Isla (21/3) i Abddi (17/0) to największe osłabienia. Atalanta chyba tak nabija kurs bo ograła wysoko Romę poza tym nie przegrała od czterech spotkań i ta seria myślę skończy się dziś. A jak ograć ich pokazało przeciętne Palermo. Stefano Lucchini (18/0) oraz dwaj zawieszeni Peluso (22/1), Moralez (22/5) to największe braki w szeregach ekipy prowadzonej przez Stefano Colantuono. Trzecie Udinese powinno wygrać to spotkanie i to po takim ładnym kursie.

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Arsenal L.-AC Milan typ: Arsenal L. @ 2.10 ✅
Clermont-Arles typ: Clermont @ 1.70 ⛔
Luty (07.02.2012. 16-54) W:6 L:6

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Cesena-Catania typ: Catania DNB @ 1.90 ZWROT
FRA Dijon - Grenoble typ: Dijon @ 1.55 ✅
POL Sanok-Cracovia typ: Sanok @ 1.80 ⛔

SINGLE

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Málaga vs. UD Levante Valencia @ Malaga @ 1.55 ✅

Przekonująco według mnie wygląda dziś pomysł z typem na &#39;&#39;Los Boquerones&#39;&#39; które ostatnio zaczyna grać na miarę oczekiwań. Co prawda była jeszcze do niedawana wysoka porażka w Bilbao ale potem udało się wysoko ograć Real Zaragoza (5-1) oraz w Madrycie Getafe (1-3) zaś za tydzień czeka ich kolejny mecz w Madrycie z &#39;&#39;Galaktycznymi&#39;&#39; z taką formą myślę ,że dziś podopieczni Manuela Pellegriniego będą mogli sobie przypisać kolejne ważne trzy punkty w kontekście walki o europejskie puchary a rywal zajmuje właśnie upragnione czwarte miejsce dające prawo gier w kwalifikacjach do ligi mistrzów ,ale kandydatów zdaję się być co najmniej paru. Klub z Walencji z kolei po serii wpadek i niepowodzeń znów wygrywa. Sześć punktów w potyczkach z Espanyolem i Betisem ,zespołami które ostatnio zawodzą to jednak bardzo dobry wynik. Jeśli chodzi o osłabienia to gospodarze bez obrońcy Sancheza (12/0) oraz pomocnika Marescy (13/0). Goście z kolei wyglądają gorzej kadrowo Juanfran (18/0), Juanlu (13/5), Xavier Torres (22/2 - strzelec bramki w meczu z Betisem) i Iborra (20/0). Podsumowując ,mocna dyspozycja Malagi powinna zaowocować dzisiejszą wygrana która jak już pisałem będzie bardzo ważna bo przecież grają z kandydatem do gry w LM i to wyżej notowanym. Mecz od 18-stej.

windover 28,1K

windover

Użytkownik
FC København vs. SønderjyskE typ: SønderjyskE nie strzeli @ 1.90 ✅

Coś słabnie nam w lidze wielokrotny mistrz Danii ,ale teraz doskonała okazja by się przełamać i oddalić od zbliżającego się FC Nordsjælland na kolejne cztery punkty. W ciekawych okolicznościach padł remis w meczu z Aalborg BK kiedy to mecz trwał prawie 100-minut najpierw już w doliczonym czasie gry bramka D. N&#39;Doye by na chwile przed końcem gospodarze uratowali remis za sprawą N. Helenius. Gospodarze towarzysko mierzyli się z dobrymi firmami jak Szachtar (2-0) czy klub z Oslo (5-0) plus porażka w meczu w Moskwie ze Spartakiem (1-0). Goście raczej się utrzymają ale licząc ostatnie cztery mecze w tym trzy towarzyskie ponieśli oni same porażki. W ubiegły weekend wyprzedziło ich będące tuż za nimi Brøndby IF klub również ze stolicy i zakończyło się to (1-0) po bramce z karnego. Jedynym i najważniejszym brakiem jest kontuzja podstawowego bramkarza - Australijczyka Coe (18/0) już tydzień temu zastępował go K. Stenild jednak jego debiut był mało okazały i puścił bramkę. W szeregach gospodarzy zabraknie kontuzjowanego obrońcy P. Larsson (4/0). Reasumując jeśli goście nie poradzili sobie na wyjeździe z dużo słabszym rywalem i nawet nie strzelili bramki to czemu mieli by to zrobić z aktualnym mistrzem kraju który w zeszłym sezonie wygrał ligę z przewagą prawie 30-punktów nad drugim zespołem ,a sam kurs naprawdę bardzo dobry.
  • 17.07.2011SonderjyskE - Copenhagen 0:2
  • 01.05.2011Copenhagen - SonderjyskE 3:0

Valencia-Mallorca typ: Valencia-@ 1.55 ⛔
SC Olhanense vs. Nacional Funchal typ: SC Olhanense DNB @ 1.75 ZWROT

Już parę razy mierzyłem się z takimi typami jednak zawsze czegoś minimalnie brakło może tym razem będzie inaczej. Mecz sąsiadów z tabeli ,czyli o przysłowiowe sześc punktów. Wiadomo jak siły się rozkładają w lidze Sarages więc te dwa zespoły mogą powalczyć o co najwyżej siódme bądź szóste miejsce bo dysproporcja jest zbyt duża pomiędzy górną połową tabeli a resztą stawki. Gospodarze mają tylko punkt przewagi nad dzisiejszym swoim rywalem przy czym nie przegrali od trzech ostatnich meczy, dwukrotnie remisując oraz ogrywając na wyjeździe Uniao Leiria (1-3) a antybohaterem był Djaniny który doprowadził do remisu zaś w końcowym fragmencie meczu decydującym o losach spotkania dostał czerwoną kartkę co wykorzystali jeszcze gracze SC. Nacional gra dobrze ze słabszymi czego dowodem są wygrane nad Academica czy Pacos jednak z czołówką Bragą ,Sportingiem oraz Benficą łącznie zakończyli spotkania z trzema porażkami i bilansem 3-10 a przecież z Bragą mogło być nieźle bo prowadzili nawet po golu Moreno. Gospodarze dziś bez większych osłabień ,w kadrze zabrakło miejsce dla Mateusa (14/0), Piloto (9/0). Przyjezdni zaś borykają się z kontuzjami Marcelo GK (13/0), Skolnic (12/3), Madrid (8/0), Costa (9/0), Keita (5/2) a niepowołany został Juliano (9/0). Myślę że można coś tutaj pokombinować ja wybieram DNB za małą stawkę.
(11-Marca 2012)W:9 L:8 Z: 2

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Fulham v Swansea City typ: Fulham @ 1.80 ⛔

Ja tam nie widzę dziś szans dla przyjezdnych ,owszem ostatnio coś im tam się udało wygrać z City (1-0) a ileż w tym szczęścia a ile w tym słabości rywala ,w jakim dołku jest City było widać w meczu ligi europejskiej ze Sportingiem Lizbona kiedy to prawie przez 60-minut nie potrafili zagrać niczego sensownego. Groźne ataki stwarzali tylko goście a wygrana (3-2) - dużo szczęścia. Dalej Wigan ? Zespół najsłabszy w stawce być może w tym sezonie opuści szeregi PL więc ciężko szukać tutaj czegoś by ten zespół mógł wygrać u siebie nawet z beniaminkiem. Trochę lepsze Stoke wraz z Norwich już dość pewnie ich ogrywało. Zawieszony jest dziś N. Dyer (26/3) a wypadają K. Agustien (13/0) plus Hiszpan Andrea Orlandi (2/0). Ekipa z Londynu nie przegrała od sześciu domowych spotkań a udało się ograć nawet wtedy rozpędzających Kanonierów. Polegli tam także wysoko gracze Wolverhamptonu (5-0) czy Newcastle (5-2). A do tego wyśmienitej dyspozycji jest P. Pogrebnyak (5-bramek w trzech ostatnich meczach). Owszem była porażka z Aston Villą ale tam bardziej zapowiadało się na remis niż na wygraną po golu A. Weimann zresztą (90+3) sekundy do końca meczu strzał Gardnera (wprowadzonego na boisko w ostatnich chwilach) źle wybił Given prosto przed siebie a co za tym idzie wprost na rywala a ten i tak na raty dał trzy punkty gospodarzom więc można tu mówić o dużym pechu. M. Jol bez S. Sidwell (14/1), Z. Grygera (5/0) oraz Orlando Sá (6/1). Tak więc myślę że dziś Fulham nie sprawi nikomu przykrej niespodzianki.

AC Parma vs. AC Milan typ: AC Milan @ 1.70 ✅

Parma już chyba wielu bardzo denerwuje zakończeniem meczu w postaci remisu. 15-ostatnich spotkań to aż 10-remisów! dla przypomnienia ostatnie dwa spotkania to podziały punktów z Fiorą oraz Atalnatą. Póki co ich sytuacja w tabeli wygląda nie najgorzej 31-punktów i sześć oczek przewagi nad strefą spadkową w której przoduje Lecce bo Novarrę i Cesenę można powoli skreślać. Zdecydowanie furorę w szeregach miejscowych robi Giovinco który przekwalifikowany na napastnika zbiera najlepsze noty a jego bilans (10-bramek+5-asyst) to bardzo dobry rezultat który może się jeszcze poprawić. Problematyczne na pewno są dziś braki Galloppy i Gobbiego. Milan wygrał sześc z ostatnich siedmiu wyjazdowych spotkań w Serie A ,szczególnie wrażenie robiło zwycięstwo nad Palermo (4-0) gdzie Ibra popisał się hattrickiem a o porażce w LM (0-3) już wszyscy zapomnieli co było doskonale widać po pewnym zwycięstwie nad Lecce a 19-bramkę w sezonie strzelił nie kto inny jak Z. Ibrahimovic. Teraz trochę o składzie w ataku zobaczymy kogoś z dwójki El Shaarawy/ Maxi Lopez jeśli Robinho nie będzie w pełni sił na to spotkanie. Powoli do pełni sił wracają Nesta i Boateng. Dalej brakuje Pato, Abate, Cassano czy Merkela a zawieszony jest Maxes tak więc Silva z Yepesem na środku a na bokach Bonera z Antonini-m i cieszę się że nie zobaczę tutaj Mesbah który według mnie zupełnie nie pasuje do takiego klasowego zespołu (wystarczy sobie przypomnieć jego występ w Londynie w meczu LM). Milan jest na dobrej drodze do obrony tytułu jednak dziś nie można przegrać.

CD Feirense vs. Sporting Braga typ: Sporting Braga @ 1.55 ✅

Czy seria Sportingu będzie przerwana na Estádio Marcolino de Castro? Ja mam nadzieje ,że nie bo walka o mistrzostwo Portugalii już dawno nie była tak ciekawa był rok Porto potem Benfiki a być może teraz Bragi ale póki co o mistrzostwo biją się wszystkie wymienione. Goście co prawda odpadli z ligi europejskiej po porażce (0-2 i 1-0) z Tureckim Besiktasem ale być może zyskają z tego bo będą mogli się skoncentrować już tylko na lidze podobnie jak Porto ,bo Lizbończycy mają jeszcze ligę mistrzów. Widziałem urywkowo mecz z Uniao Leiria i powiem szczerze ,że wynik (2-1) i to tylko 2-1 bo powinno być wyżej. Ostatnie pięć zwycięstw z rzędu i seria w lidze na pewno będzie chciana być podtrzymana jednak dziś sporo braków kadrowych. Leonardo Jardim dziś bez Ewertona (16/1),Baiano (10/0), Paulo Vinicius (11/2) oraz napastnika Alana (18/3). Ja jakoś w miejscowe CD nie wierzę i kwestia jest czy spadną czy nie bo wiadomo co jest teraz głównym tematem &#39;&#39;tabów&#39;&#39; - powiększenie ligi do 18-zespołów a przy okazji nikt nie spadnie (osobiście jestem jak najbardziej &#39;&#39;za&#39;&#39;). Goście nie wygrali od 9-spotkań nie wygrali niczego a jedynie zanotowali parę remisów u siebie ze samymi słabeuszami. Feirense bez Rabiola (8/1), Cris (12/0), Diogo Cunha (20/1), Miguel Pedro (19/0). Liczę tutaj w dalszym ciągu na serie Bragi ,bo przecież chcąc sięgnąć po mistrzostwo nie mogą przegrać lub nawet zremisować z najsłabszym w stawce zespołem.

Otrzymane punkty reputacji: +3
windover 28,1K

windover

Użytkownik
Celtic Glasgow FC vs. Kilmarnock FC typ: H (0-1) @ 1.90 ⛔

Pora na finał mało znaczącego w dzisiejszych czasach pucharu ligi ,niby niechciany ale myślę że Celtic chcąc sięgnąć po potrójną koronę będzie chciał tu wygrać. Finał rozgrywany jest i tak w Glasgow na Hampden Park. Kilmarnock miało bardzo łatwą drogę do finału ,co nie znaczy że łatwo im to przyszło jednak trafiali na najsłabszych rywali ćwierćfinał to pojedynek East Fife wygrany (2-0) a bramki zaczęły padać dopiero wtedy gdy gracz gości dostał czerwoną kartkę. Później w półfinale trafili na najsłabszy w stawce czterech zespołów Ayr United który w 1/4 wyeliminował Saint Mirren FC mecz zakończył się dopiero w dogrywce a gola dającego na miarę awansu strzelił dopiero w 109-minucie D. Buijs. Celtic z kolei grał dwukrotnie na wyjeździe najpierw z Hibernian FC (1-4) a potem Falkirk FC (1-3) trzy bramki w tych dwóch meczach były autorstwa Stoksa. Różnica w tabeli pomiędzy tymi zespołami jest tak wielka że ciężko ten mecz nazwać rywalizacją. &#39;&#39;Gospodarze&#39;&#39; mają ponad dwa razy więcej punktów niż ich rywal jednak to finał w którym może zdarzyć się wiele w co ja sam osobiście nie wierzę. The Bhoys dziś na ławce rezerwowych już z powracającymi po kontuzjach Ki Sung-Yeunga oraz Mikaela Lustiga. Ekipa Kenny’ego Shielsa dziś już z wracającym po kontuzji Paul Heffernanem a niedostępni w dalszym ciągu są Ryan O&#39;Leary i Manuel Pascali. Myślę ,że niesiony dopingiem swoich kibiców klub z Glasgow pewnie wygra to spotkanie pokrywając ładnie handi.

CELTIC: Forster, Matthews, Rogne, Mulgrew, Ledley, Forrest, Wanyama, Ki, Brown, Hooper, McCourt, Stokes, Commons, Samaras, Kelvin Wilson, Cha, Lustig, Brożek, Loovens, McGeouch, Załuska.

KILMARNOCK: Bell, Fowler, Sissoko, Nelson, Gordon, Johnson, Kelly, Buijs, Hay, Harkins, Dayton, Letheren, Kroca, Racchi, McKeown, Silva, Heffernan, Shiels, van Tornhout. FC Kopenhaga-Midtjylland typ: FC Kopenhaga @ 1.55 typ: H (0-1) @ 2.30 ⛔

Po raz kolejny wychodzę z typem na mistrzów Danii (po ostatnim udanym) zgodnie z oczekiwaniami gospodarze wygrali ostatnie spotkanie (2-0) przy czym nie stracili bramki ,a kolejnego swojego gola w sezonie dołożył Senegalczyk D. N&#39;Doye razem już (11-bramek). Co tu dużo mówić o zespole ze stolicy powoli zaczynają budować przewagę nad grupą pościgową która wynosi cztery oczka i by dalej wzrastała dziś jest potrzebne zwycięstwo ,a najlepiej przekonujące zwycięstwo bo grają z ekipą z czwartego miejsca. FC Midtjylland zaliczył falstart na inauguracje rundy rewanżowej przegrywając ze słabym Lyngby BK u siebie (1-2) jednak tydzień później po tych wydarzeniach było już zdecydowanie lepiej ,bo udało się ograć wysoko (4-1) i to wyżej notowane AC Horsens ,co pozwoliło im się zbliżyć do trzeciego miejsca już na tylko dwa oczka. Przekonujące ostatnie zwycięstwo jednak nie każe mi tutaj się bać grania nawet z handi ,bo w zespole jest sporo osłabień. M. Albrechtsen (13/0), K. Nielsen (17/3), K. Ipsa (9/0) cała trójka to obrońcy dalej w pomocy zabraknie zawieszonego A. Salami (10/0) oraz M. Albæk (18/1) zaś w ataku zabraknie drugiego najlepszego strzelca ,Holendra T. Janssen (17/5) dla odmiany w szeregach miejscowych największym osłabieniem jest brak obrońcy Jorensena (8/0). Myślę ,że pewny jest typ na jedynkę a z handi zobaczymy ale wydaję mi się że może być dobrze.

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Espanyol Barcelona vs. Racing Santander typ: Espanyol Barcelona @ 1.65 ✅
Gospodarze w końcu się przebudzili i efektownie wygrali spotkanie z wyżej notowanym Rayo Vallecano które poległo na Estadi Cornellà-El Prat aż (1-5) a autorem trzech bramek i hattricka był Kalu Uche. Tak naprawdę niewiele zapowiadało takie przebudzenie ,bo przecież kolejkę wcześniej przegrali w Madrycie (0-5) a jeszcze wcześniej z Levante. W szeregach gospodarzy zabraknie kilku zawodników ,między innymi bramkarza Alvareza (17/0), pomocnika Baena (21/1) oraz napastnika Thievy (19/1). Santander ostatnio także nie ma łatwego życia ,bo nie potrafi wygrać już od ośmiu spotkań co spowodowało że znów znajdują się w strefie spadkowej ,dwa ostatnie mecze to porażka u siebie Barceloną (0-2) oraz wyjazdowa z Vallecano (2-4). Ciekawe ,że w tamtym meczu mimo czerwonej kartki na początku spotkania Racing zdołał strzelić jeszcze dwie pierwsze bramki. Przyjezdni bez Cisimy (21/0) oraz Acosty (15/1). Myślę że trzy punkty w tej potyczce zostaną w Barcelonie.

windover 28,1K

windover

Użytkownik
AC Milan vs. AS Roma typ: AC Milan @ 1.60 ✅
Według mnie Milan się tutaj nie zatrzyma ,mimo pechowego remisu w pucharze Włoch (czym brak finału sami są sobie winni -a mianowicie porażka u siebie 2-1) jednak warto zaznaczyć że w regulaminowym czasie gry ograli na terenie rywala i to ich stadionie!. Gospodarze mają dalej cztery punkty przewagi nad &#39;&#39;Starą damą&#39;&#39; a forma ligowa nie pozostawia tutaj złudzeń kto jest faworytem (0-4) z Palermo i po (2-0) z Parmą i Lecce. Trochę przeładowany terminarz bo przecież grają zaraz w LM z Barceloną jednak po składzie widać ,że Allegri tutaj nie żartuje i wystawia możliwie najsilniejszą jedenastkę bo w dalszym ciągu brak Pato, Cassano, Abate, Inzaghi, Strasser, Merkela czy zawieszonego Luca Antoniniego za którego wchodzi do składu Mesbah bramka na (1-1) z Juve. Nie ma także Maxiego Lopeza wraz z Robinho zaś powołany jest Kevin-Price. Luis Enrique i jego Roma - miała być druga Barcelona a jest co najwyżej miejsce w lidze europy bo wydaję mi się że ciężko będzie przeskoczyć jednocześnie Udinese wraz z Napoli jednak w dwóch ostatnich spotkaniach były dwie wygrane , po 1-0 ale sześć oczek dopisanych do konta. Goście na San Siro bez Burdisso i Juana na czym na pewno cierpi defensywa. Warto przypomnieć ,że pod koniec Października 2011 góra na Stadio Olimpico był właśnie mistrz kraju i aktualny lider tabeli. Osobiście chciałbym by ten zespół bardziej zaistniał w LM niż na krajowych podwórkach bo Rossoneri zdaję się dadzą sobie radę z Juventusem w tym sezonie. PRZEWIDYWANE SKŁADY

MILAN:
Abbiati; Bonera, Mexes, Thiago Silva, Mesbah; Aquilani, Van Bommel, Nocerino; Emanuelson; Ibrahimovic, El Shaarawy
ROMA: Stekelenburg; Taddei, Kjaer, Heinze, Jose Angel; Gago, De Rossi, Pjanic; Totti; Borini, Osvaldo
Zapomniałem wkleić typu ze Szkockiej
http://forum.bukmacherskie.com/f342/marzec-2012-w-scottish-premier-league-72839.html @ 2.35

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Lazio-Cagliari typ: Lazio @ 1.75 ✅

Myślę ,że pora na przełamanie Rzymian po pierwsze dlatego ,że grają na Stadio Olimpico a po drugie ,że przyjeżdża równie kiepskie ostatnio Cagliari, które co prawda ostatnio przerwało passę trzech porażek z rzędu w meczu z AC Cesena (3-0) ale tak słabiutki rywal do tego grający jeszcze potem w &#39;&#39;dziewiątkę&#39;&#39; musiał tak skończyć warto zanotować hattricka M. Pinilla (2-gole z karnego). Jednak obecnie 13-goście w tabeli wcześniej wyprawiali różne rzeczy od porażki z Lecce u siebie po wysoką porażkę na wyjeździe ze słabą Sieną (3-0) aż po (3-6) z Napoli gdzie zostali wręcz ośmieszeni. Póki co walka o utrzymanie wygląda bezpiecznie 8-punktów nad Lecce wygląda co najmniej dobrze a do końca ligi już tak wiele nie zostało. W kadrze przyjezdnych zabraknie dziś kontuzjowanych El Kabir, Dessena, Sampaio, Eriksson a zawieszony jest Canini. Rzymianie przegrali ostatnio z Catanią i Bolonią a przecież wcześniej udało się ograć i Romę i Lazio stąd w grze tego zespołu musi się coś zmienić jeśli chcą nadal liczyć się w walce o ligę mistrzów ,bo bezpośredni rywale Napoli i Udinese są naprawdę blisko (różnica 1-punktu). Niestety kontuzjowany jest przede wszystkim Klose wraz z Stankevicius i Luliciem ponadto zawieszeni są Dias, Matuzalem. Lazio wygląda na to ,że znów zagra jednym napastnikiem a szkoda. A pytaniem jest czy weteran Rocchi (12/5) będzie w stanie dać wygraną bo brakuje dziś naprawdę kilku kluczowych graczy.

Lazio (4-3-2-1): 22 Marchetti; 29 Konko, 21 Diakitè, 20 Biava, 26 Radu; 15 Gonzalez, 24 Ledesma, 32 Brocchi; 6 Mauri, 8 Hernanes; 9 Rocchi.
Ławka rezerwowych: (1 Bizzarri, 5 Scaloni, 78 Zauri, 27 Cana, 87 Candreva, 18 Kozak, 30 Alfaro).

Cagliari (4-2-3-1): 1 Agazzi; 14 Pisano, 3 Ariaudo, 13 Astori, 31 Agostini; 20 Ekdal, 5 Conti, 4 Nainggolan; 7 Cossu; 19 Thiago Ribeiro, 51 Pinilla.
Ławka rezerwowych: (25 Avramov, 32 Cappelini, 24 Perico, 2 Gozzi, 18 Nenè, 9 Larrivey, 23 Ibarbo). Odd Grenland vs. Sogndal typ: Odd Grenland @ 1.55 ⛔

FC Shakhtar Donieck 1 - 2 Odd Grenland Thu 09/02/12 CLF Strømsgodset 2 - 4 Odd Grenland
Fri 17/02/12 CLF Fredrikstad 1 - 1 Odd Grenland
Thu 23/02/12 CLF Odd Grenland 3 - 0 Sandefjord
Fri 02/03/12 CLF Odd Grenland 4 - 0 Notodden
Fri 09/03/12 CLF Odd Grenland 1 - 0 Start
Sat 17/03/12 CLF Odd Grenland 1 - 1 GAIS

Na początek wyniki gier towarzyskich gospodarzy przed sezonem. A dla porównania to wyniki gości: 20/01/12 CLF Sogndal 4 - 1 Førde Fri 27/01/12 CLF Sogndal 2 - 0 Hødd
Fri 17/02/12 CLF Molde 0 - 0 Sogndal
Mon 27/02/12 CLF Start 2 - 1 Sogndal
Thu 01/03/12 CLF Sandnes Ulf 8 - 0 Sogndal
Thu 08/03/12 CLF Bodø / Glimt 2 - 2 Sogndal
Sat 17/03/12 CLF Strømsgodset 2 - 4 Sogndal

Gospodarze nawet nie przegrali w meczu towarzyskim zaś gościom dwukrotnie pominęła się noga w tym raz aż przegrywając (0-8) poza tym wygrane nad Førde czy Hødd to zespoły z niższych lig. Odd nie zmieniło mocno swojej kadry a nowymi nabytkami są Lars Kristian Eriksen pomocnik który przez ostatnie trzy lata był podstawowym graczem Lillestrøm (27/0 - ostatni sezon) ponadto z drugiej ligi przybył napastnik A. Güven z Kongsvinger (29/8) ,czyli dwa niezłe wzmocnienia jednak Eriksen jeszcze nie może grać a ponadto kontuzjowany jest obrońca F. Semb Berge (12/0). Goście to zespół który jest typowany do walki o utrzymanie po ciężkim poprzednim sezonie zdaję się jeszcze bardziej się osłabił ,bo odeszli O. Halvorsen (26/6), V. Gjermundstad (19/0), I. Scheel (29/0), M. Solheim (25/4) oraz E. Hovland (22/2). Sprowadzono w ich miejsce ciekawego grajka Senegalczyka Mane który w lidze Kazachstańskiej strzelił 12-bramek a już kiedyś próbował swoich sił w Norwegii w barwach Sanefjord gdzie strzelił 13-bramek w 54-meczach. Ponadto z mistrza Szwecji przybył nie mieszczący się w składzie Fin H. Patronen. Tak więc zespół kadrowo słabszy a Grenland ma na pewno chrapkę na coś więcej w lidze a dzisiejsze spotkanie po prostu musi wygrać.

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Manch.Utd-Fulham H (0-1) typ: Manch.Utd @ 1.65
Braga-Academica H (0-1) typ: Braga @ 1.80
Steaua - Gaz Metan typ: Steaua @ 1.45

SINGLE

windover 28,1K

windover

Użytkownik
FRA Rouen - Grenoble typ: Rouen @ 1.55 ✅
A.Murray-Tipsarevic typ: A.Murray DW (2-0) @ 1.65 ⛔
EUR Olympiakos-Siena typ: Olympiakos @ 1.55 ✅

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Malaga-Betis typ: Malaga @ 1.65 ⛔

Malaga naprawdę w dużym gazie i na jeden dzień może stać się trzecią ekipą w lidze wyprzedzając Valencie która ma mecz derbowy i pewnie go wygra. Jednak to nie zmienia faktu ,że mało kto by obstawiał że ten zespół dzięki lepszej dyspozycji w 3/4-sezonu będzie mógł ocierać się nawet o pudło bo przecież początki zespołu Pellegriniego były naprawdę trudne. 7-spotkań bez porażki w tym pięć zwycięstw to ostatni bilans tego zespołu a ogrywali Levante czy Espanyol a remisowali na przykład z Realem Madryt i pamiętna bramka Santiego z rzutu wolnego. Dziś jednak trzeba liczyć się z brakami bramkarza Caballero którego zastąpi Kamieni. Dalej są braki Toulalana i Joaqina a więc środek z Dudą i Demichelisem a przed nimi Isco. Betis nie wygrał od pięciu spotkań ten dla odmiany miał bardzo dobry początek sezonu tyle że gdzieś to się rozpadło. Ostatnie dwa domowe remisy z Espanyolem i Racingiem raczej niczego dobrego nie wróżą a gole tracili w końcówkach meczu. Mel nie ma do dyspozycji Chica, Salvy czy Mario jednak nie są to tak znaczące osłabienia jak w przypadku miejscowych stąd też gram bez szaleństw na Malagę. Rywal ma wyjść z ustawieniem 4-3-3 czyli z przodu trójka Montero ,Castro i Cruz. Lech Poznań vs. Cracovia Kraków typ: Lech Poznań @ 1.51 ✅

Kolejorz może nie gra żadnej rewelacji ,ale z głównym kandydatem do spadku musi wygrać koniecznie choćby 1-0. A nastawienie kolejnych trzech zwycięstw z rzędu przed meczem z Koroną w kontekście walki o europejskie puchary (uratowanie sezonu) może być bardzo ważne. Sytuacja może nie jest najlepsza ,ale trzeba po prostu wygrywać a ostatnio ze Śląskiem Lechitom dopisało szczęście a w meczu zaległym z Górnikiem dopiero po wejściu Murawskiego i jego rozegraniu padła bramka to ważne dla naszego reprezentanta ,bo przecież wraca po kontuzji a tak mogło się skończyć różnie choćby poprzeczka Kwieka z wolnego. Craxa ostatni swój mecz przegrała właśnie u siebie z Zabrzanami wcześniej na wyjeździe wysoko uległa Śląskowi co było dość przewidywalne , zespół który rok w rok zawsze utrzymywał się &#39;&#39;jakoś&#39;&#39; w naszej ekstraklasie tym razem myślę że spadnie bo siedem punktów do Lubina wydaję mi się być czymś niemożliwym do odrobienia a przy okazji rywal musiałby wszystko poprzegrywać a do końca zostało już niewiele. Rumak nie wiadomo czy będzie miał do dyspozycji Wojtkowiaka (19/1), a na pewno nie wystąpią Stilić (22/1) i Kriwiec (21/2) dla odmiany rywal bez zawieszonego Radomskiego (18/0), Hoska (13/0), Szałachowskiego (22/4), Suworow (13/2) a pod znakiem zapytania stoi występ S. Ntibazonkiza (18/2).

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Styczeń 2012: 30/20/0
Luty 2012:
33
/ 20 / 2
Marzec 2012:
18 / 17 / 2 MARZEC TAK CZY TAK SKOŃCZĘ NA MAŁYM PLUSIE WIĘC KWIECIEŃ ZACZNĘ TROCHĘ INACZEJ ,BO PÓKI CO JAKOŚ ŻADEN MECZ PIŁKI NOŻNEJ NIE PRZYPADŁ MI DO GUSTU.
TEN N.Djokovic-A.Murray typ: N.Djokovic @ 1.38 ✅ NHL St Louis - Columbus typ: St Louis @ 1.50 ⛔
NHL Vancouver - Calgary typ: Vancouver @ 1.90 ⛔

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Tottenham Hotspur v Swansea City typ: over 2,5 @ 1.75 ✅

Na konferencji prasowej sam Harry Redknapp mówi o tym ,że ekipa Swansea jest &#39;fantastyczna&#39; i wykonuję świetną robotę i jak widać to ma potwierdzenie w ostatnich wynikach wygrane z Wigan, City czy też Fulham mówią same za siebie jednak ostatnio porażka u siebie z będącym w nieco wyższej formie Evertonem (0-2). Jednak nikt nie spodziewałby się ,że ten zespół osiągnie taki wynik po 30-kolejkach plasując się na bardzo wysokim miejscu z dorobkiem 39-punktów a przy tym z dobrej strony pokazuję się dwójka graczy ofensywnych która łącznie wbiła rywalom 17-bramek a mowa tu o D. Graham i S. Sinclair a jeszcze lepsze noty zbiera zdobywca pięciu bramek G. Sigurdsson. Wśród brakujących graczy u gości nie zobaczymy Augustien, Bodde, Caulker i Orlandi. Gracze z Londynu ostatnio pochłonięci meczami pucharu Anglii a mowa tu o ciekawym meczu że Stevenage (3-1) który miałem przyjemność oglądać oraz potyczce z Boltonem również (3-1) jednak liga zeszła chyba trochę na dalszy plan lub jest to słabsza dyspozycja &#39;&#39;Kogutów&#39;&#39; o ile remis z rozpędzoną Chelsea jest zrozumiały to już bezbramkowe widowisko na WHL ze Stoke - nie. Wypadają Bentley, Dawson, Huddlestone, Gomes, Jenas. Myślę ,że E. Adebayor (11G+11A) i spółka będą dziś strzelić coś więcej a przy okazji rywal znów im coś wbije. Tottenham (Probable, 4-4-1-1): Friedel; Walker, Kaboul, Gallas, Assou-Ekotto; Lennon, Parker, Modric, Bale; Van der Vaart; Adebayor. Swansea (Probable, 4-5-1): Vorm; Rangel, Caulker, Williams, Taylor; Dyer, Britton, Sigurdsson, Allen, Sinclair; Graham. Sędzia: Andre Marriner

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Nantes-Troyes typ: Nantes @ 2.05 ⛔
Goście są znacznie wyżej w tabeli niż rywal i prezentują lepszą formę tyle ,że dziś przyjadą bardzo osłabieni. M. Saunier (20/0), E. Enza-Yamissi (22/0), F. N&#39;Sakala (23/0), M. Obbadi (27/3), O. Blondel (16/0), M. Camara (11/3). Rywal dla odmiany bez podstawowego bramkarza Riou (25/0)
Reggina-Brescia typ: Reggina DNB @ 1.70 ZWROT Osłabienia porównywalne ,oba zespoły bez dwóch podstawowych graczy ,liczę tutaj na przełamanie gospodarzy i gram z zabezpieczeniem zdając sobie sprawę jak nieobliczalna jest Serie B.
Sevilla-Mallorca typ: Sevilla @ 1.65 ✅
Gospodarze mimo ,że grają dziś bez Navarro (27/0) i Spahićia (22/0) to jest dość zdecydowanym faworytem tego spotkania o czym świadczą ostatnie wyjazdowe wygrane nad Granadą i Racingiem po (3-0). Majorka na wyjazdach ogólnie słabo gra udało im się wygrać tylko szczęśliwie z Gijonem (2-3) poza tym wiele porażek w tym ostatnia domowa z Barceloną (0-2)

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Bayern M.-Ol. Marseille typ: Bayern M. H (0-1) @ 1.70 ✅
V.Williams-Benesova DW (2-0) @ 1.70 ✅
Erakovic-Kar.Pliskova typ: Erakovic @ 1.52 ✅
Pavlyuchenkova-Daniilidou typ: Pavlyuchenkova @ 1.42 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +3
Do góry Bottom