MLB - DZIEŃ 1
Zostawcie coś po sobie na zachętę

-------------------
New York Yankees vs Milwaukee Brewers
Typ : Cody Bellinger 1 bądź więcej hits
Kurs : 1.52 (Betfan)
Stawka : 2j
Bellinger bardzo lubi grać na Peralte. 12 razy at bat z czego odbijał na skuteczności .417AVG i 1.212 OPS. Miał też bardzo dobry okres przygotowawczy do tego sezonu. 52 na wybiciu z czego zrobił średnia .423AVG, 4HR i 8 RBI. Widać że jest bardzo dobrze przygotowany do sezonu. Freddy w Presezonie słabo wyglądał - 8.56 ERA w 13.2 inningach pokazuje że do optymalnej formy jeszcze trochę brakuje. Myślę że Bellinger bez większego problemu powinien to zrobić.
Toronto Blue Jays vs Baltimore Orioles
Typ : Blue Jays over 7.5 hits
Kurs : 1.64 (Betfan)
Idę tutaj w kierunku Blue Jays i ich hits. Dzisiaj na starterze w Orioles mamy Zacha Eflina którego fanem nie jestem. Zawodnicy Toronto mają na niego całkiem nieźle współczynniki jak Kirk(.429AVG), Guerrero Jr(.368AVG), Santander (.250AVG) czy Springer (.286AVG). Do tego trzeba pamiętać o graczach ze sporym potencjałem jak Bichette czy Schneider. Toronto to też ciężki do bezpośredniego SO zespół więc myślę że ta niska linia jest na spokojnie do zrobienia przez nich.
Texas Rangers vs Boston Red Sox
Typ : Connor Wong 1 bądź więcej hits
Kurs : 1.56 (Betfan)
Ogólnie to może być mocno zamknięte spotkanie z obu stron jednak idę tu w kierunku wybicia Wonga. Może i ten okres przygotowawczy nie najlepszy w jego wykonaniu bo zaledwie .148AVG jednak musimy mieć na uwadze że z pierwszego garnituru był jednym z najmniej eksploatowanych graczy Red Sox w Presezonie (27AB). To zrozumiałe bo po bardzo dobrym poprzednim sezonie (.280AVG,13HR i 52RBI). Spodziewam się że dzisiaj ten hits nie będzie aż taki problematyczny. Wong wybija na średniej .429AVG vs Eovaldiemu co pokazuje że do tej pory jakoś wielkiego problemu z rozczytywaniem narzutów nie miał. Oczywiście wybijał tylko siedem razy ale mimo wszystko dobry wynik w dużej mierze zależny jest od Wonga i ten hits powinien być zrobiony.
Washington Nationals vs Philadelphia Phillies
Typ : Josh Bell 1 bądź więcej hits
Kurs : 1.62
Szczerze powiedziawszy te kursy na wybicie weterana mocno dziwne. Dla Josha dziś wyśmienita okazja do solidnego startu sezonu bo wybija na Wheelera, a więc jednego z tych miotaczy który mu siedzi najbardziej. W karierze 38 razy się z nim mierzył notując wyśmienite .316AVG, 4HR i 9 RBI. Od lat mu mocno siedzi jego styl narzucania i powinno przekładać się to również dziś na minimum jeden hit. Jeśli mają powalczyć z Phillies to niewątpliwe dobra postawa DH jest myślę kluczowa.
Chicago White Sox vs Los Angeles Angels
Typ : LA Angels powyżej 7.5 hits
Kurs : 1.58
Powiem szczerze że to spotkanie najdłuższej analizowałem żeby wyselekcjonować coś najpewniejszego w tym spotkaniu. Wybór ostatecznie padł na hitsy Angels. Starterem dziś w White Sox co prawda Sean Burke, który w poprzednim sezonie debiutował w
MLB wykręcając wyśmienite 1.42ERA w 19 rozegranych inningach jednak też nie ma co być hura optymistą. Same Springi też delikatnie go zaczęły weryfikować (6.75 ERA w 11 inningach) jednak musimy mieć na uwadze że te gry przedsezonowe nie są wyznacznikiem. Na pewno potencjał ma duży jednak nie spodziewam się że dziś przeciwko tak agresywnie grającym na wybiciu Angels będzie wstanie zdominować. Linia na te wybicia więc wydaje się być całkiem fajna.
Cincinnati Reds vs San Francisco Giants
Typ : Gavin Lux 1 bądź więcej hits
Kurs : 1.50
Idziemy w kierunku wybicia Luxa. Ogólnie dzisiaj po obu stronach dla batsmanów może to być ciężki mecz bo zarówno Webb jak i Green nie należą do Pitcherów którzy oddają zbyt dużo wybić czy pustych baz. Ja mimo wszystko idę w wybicie Luxa, który na Weeba nie wyglądał do tej pory źle
19 AB i średnia .263AVG jakąś mega słaba nie jest. Widać też było w Springach że Gavin na prawdę całkiem solidnie przepracował okres przygotowawczy i te .300AVG po 40AB wygląda tu zachęcająco. Logan jak już w tradycji to jest bardzo dobre Springi (1.77ERA) w większości nie miały później aż tak dużego przełożenia na regular sezon. Myślę że dziś Lux na papierze ma argumenty do tego, żeby to jedno wybicie bez problemu wpadło. Kurs nie zachwyca ale myślę że na papierze powinno pokryć.
Houston Astros vs New York Mets
Typ : Clay Holmes 5 bądź więcej SO
Kurs : 1.95
Z zakładów na zawodników w oko wpada dosyć mocno ten bet na Strikeouty Holmesa. Clay jest po bardzo solidnym poprzednim sezonie i jeszcze lepszym okresie przygotowawczym do startującego dziś. W Presezonie ERA bliska ideału 0.93 w 19 inningach i 23 SO. Widać że jego przygotowanie do tego sezonu wyszło wyśmienicie i spodziewam się dzisiaj efektów w postaci SO. Houston to drużyna, która tych SO łapała w poprzednim sezonie sporo i myślę że dzisiaj 5 z ręki startera nie powinno stanowić jakiegoś większego problemu. Na plus szeroki zakres rzutu Holmesa i dużą agresja na wybiciu Astros która może prowadzić do SO.
Kansas City Royals vs Cleveland Guardians
Typ : Royals powyżej 7.5 hits
Kurs : 1.66
Zdaje sobie sprawę że dzisiaj w Guardians starterem Bibee który miał zarówno bardzo dobry poprzedni sezon jak i Springi jednak jakoś od samego rana chodzi za mną ten bet. Royals na prawdę mają bardzo fajnie zbudowany ten set up jeśli chodzi o ofensywę. Pasquantino(.750AVG vs Bibee), Witt Jr(308AVG vs Bibee) czy Massey (.286AVG vs Bibee) powinni mocno podciągnąć ten wynik. Nie można zapominać o graczach którym gorzej idzie na miotacza Cleveland jednak z ogromnym potencjałem jak Melendez, Renfoe czy India. Ogólnie Royals bardzo mi się podobają i myślę że mocno mogą namieszać w kwestii nawet play-off. To taki mój typ na czarnego konia. Linia wybić niska i liczę że pozostali gracze też się odblokują i dobrze wejdą w sezon
Miami Marlins vs Pittsburgh Pirates
Typ : Pirates powyżej 7.5 hits
Kurs : 1.80
Ciężko mi powiedzieć czemu tak niska linia jest po takim kursie. W Miami dziś starterem Alcantara, a więc miotacz który narzuca dosyć schematycznie i jakiegoś wielkiego zaskoczenia w strefach narzutu być nie powinno. Oczywiście ten skład Pirates może bezpośredni na niego jakoś wyśmienicie nie wypadał jednak jest to ekipa bardzo niewygodna dla większości stawki. McCutchen,Pham,Reynolds,Cruz czy Kiner-Falefa - to nazwiska które potrafią każdemu w stawce sprawić mały ból głowy. Samo Miami to też dla mnie niewiadoma w tym sezonie. Jakoś nie czuje potencjału tej ekipy i spodziewam się że Pittsburgh w dużej mierze prowadzony przez weteranów tą niską linie będzie wstanie pokryć.
San Diego Padres vs Atlanta Braves
Typ : Manny Machado 1 bądź więcej hits
Kurs : 1.51
Myślałem tutaj o Machado i Bogaersie jeśli chodzi o ten zakład jednak ostatecznie wybór padł na Mannyego. Wiadomo łatwo nie będzie bo Sale to specjalista jakich mało jeśli chodzi o
MLB jednak kto jak nie Manny powinien dać sygnał do walki ? W karierze 23 razy vs Sale i wynik .348AVG. To pokazuje że gwiazda Padres na gwiazdę Braves grać lubi i co ważniejsze z tych pojedynków wychodzi na bardzo wysokim współczynniku. Oczywiście pre sezon w wykonaniu Machado jak zwykle średniawy jednak wiadomo zawodnicy mają inne priorytety w tym okresie. Liga rządzi się swoimi prawami i myślę że jak na lidera przystało dzisiaj Manny przynajmniej raz odbije w Field.
St Louis Cardinals vs Minnesota Twins
Typ : Trevor Larnach 1 bądź więcej hits
Kurs : 1.56
Bardzo ciężki mecz do typowania czegokolwiek tutaj. Ja idę ostatecznie w kierunku minimum jednego hitsa Trevora. Larnach ma za sobą całkiem udany poprzedni sezon. W presezonach tego też wyglądał na prawdę bardzo solidnie. Ta średnia .314AVG przy 51AB jakoś źle nie wygląda. Co prawda na Graya wybijał do tej pory zaledwie 3 razy jednak w tym czasie 2 razy zrobił na niego HR notując przy tym 4 RBI. Wiadomo próbka mała jednak ze wszystkich graczy to on wydaje się być takim, któremu przeciwny miotacz ewidentnie siedzi. Liczę że na start ligi utrzymał formę z pre sezonu tym bardziej że Sonny w przygotowawczym okresie wyglądał fatalnie i nie przesądza mówiąc że był gorszy od wielu prospektów którzy byli testowani (12.56ERA w 14 inningach).
Los Angeles Dodgers vs Detroit Tigers
Typ : Powyżej 13.5 hits
Kurs : 1.66
Idziemy tu w kierunku uderzeń. Szczerze powiedziawszy dawno nie widziałem tak niskiej linii na hitsy w meczu. Okej zarówno Skubal jak i Snell to miotacze o charakterystyce dominującej jednak nie możemy zapominać że w tych pierwszych meczach sezonu lubią dziać się cuda. Druga kwestia to potencjał na wybiciu. O tym Dodgers nie trzeba mówić bo myślę że na równi z Atlantą to zdecydowanie najmocniejszy batsman Staff w lidze. Ale i Tigers jakoś tragicznie nie wyglądają. Snell też w Springach mocno nie dojeżdżał i nie wiem na ile z formą już doszedł do swojej optymalnej dyspozycji. Mimo że pitching Staff mocny to jednak ta linia jest tak niska że na prawdę grzechem byłoby nie spróbować pograć.
Arizona Diamondbacks vs Chicago Cubs
Typ : Cubs powyżej 7.5 hits
Kurs : 1.57
Cubs po dwóch porażkach podczas serii w Japonii niewątpliwie dziś będzie próbować poprawić nastroje. Zadanie do łatwych nie należy bo trafiają na zawsze grozną Arizonę. Ja idę tu w kierunku hits Cubs. Ta seria z Dodgers może mocno zamazywać potencjał Chicago w tym sezonie. Nie ma wątpliwości że batting wygląda w tym sezonie bardzo dobrze i myślę że jest to jeden z mocniejszych w lidze na ten sezon. Co prawda na inauguracji zawiedli z Dodgers jednak Arizona to drużyna, która aż takiej mocny defensywnej nie ma. Sam Gallen to też nie jest miotacz o charakterystyce jakiegoś killera jeśli chodzi o narzut. Jeśli Cubs zagra na miarę swojego potencjalu to nie powinno być większego problemu z pokryciem tej linii.
Seattle Mariners vs Oakland Athletics
Typ : Mariners powyżej 6.5 hits
Kurs : 1.50
I dotarliśmy do ostatniego spotkania. Linia i kurs mega przestrzelone w mojej ocenie. Severino to nie jest miotacz posiadający rzut gwarantujący SO. Dodatkowo Seattle też ma kim straszyć na wybiciu bo Arozarena, Polanco czy Crawford potrafią mocno rozchulać ofensywę zespołu. Oakland w poprzednim sezonie średnio wyglądało na fieldzie, dużo piłek puszczało przez centrum boiska a i bullpen zespołu wygląda w tym sezonie słabo. Myślę że jak dla Seattle to idealny rywal na start i z tą linią nie powinni mieć kłopotu.
Dostałeś do końca ? Zostaw reakcje