Pokrajac-Maldonado
2,70
Bet365
Tu przewiduje ze linia przed walka bedzie w okolicach 2,30 wiec pobieram juz teraz. Co tu duzo mowic nie kumam kursow troche. Maldonado to dla mnie sredniak z bjj, ostatnio porazka w finale TUF 13 z Kingsburym, w
UFC 120 wygral z McSweeneyem ale to zadny wyczyn i na tym koncza sie walki godne uwagi bo reszta to same noname'y. Mial walczyc na brazylijskim
UFC 142 ale doznal kontuzji ktora dopiero niedawno wyleczyl wiec jeszcze bardziej mnie to przekonuje zeby pograc Chorwata. Pokrajac to wrestler z dobrym boksem. Ostatnio w 35 sekund rozklepal Krzysia Soszyńskiego.. Z Polskich akcentow przegral z Mamedem na chorwackiej gali Boxing Explosion2 i z Jurkowskim na
KSW 4. Wybitnym zawodnikiem nie jest ale akurat z Maldonado ma szanse i to spore. Doswiadczenie wieksze, walczyl z Matyushenko, Te Huna czy Bonnarem.
Rivera-Soto
1,452
Pinnacle
Pierwsza walka gali i na rozgrzewke typerską w sam raz zeby zarobic troche grosza :wink:. Rivera ma przewage doswiadczenia i ma przewage chyba w kazdej plaszczyznie nad Soto. Ma dobry
boks, przewage mocy i szybkie rece. Dostal walke niedawno w zastepstwie Gashimova ale byl w cyklu treningowym w Taichi Palace gdzie spedzil szkolenia z Uncle Creepym, Paulsonem czy Barnettem. W debiucie w
UFC przegral z Duranem i mimo zlamanej reki w 1 rundzie dotrwal do decyzji. Ladnie zalozyl gilotyne Duranowi ale ten zdolal sie wyswobodzic, rowniez trafil go mocno ale Duran ma mocna szczeke. Biorac pod uwage to ze Soto to klasa nizej tak walczacy Rivera powinien spokojnie dac sobie rade. Patrzac jeszcze na to jak nokautowal brata Michaela, Brada McDonalda czy Duarte jest to dla mnie pewniak w tej walce. Matka Rivery jest bardzo chora i mieszka w Arizonie i zawodnik jest bardzo zmotywowany zeby zarobic troche kasy zeby moc sprowadzic ja do Kaliforni. Wszystkie argumenty po stronie Cisco !
Jabouin-
Hougland ????
3,00
Bet365
Widze sporego doga w osobie Houglanda i nie rozumiem dlaczego Yves jest takim faworytem tej walki. Chyba to ze jest od GSP z Trystar Gym robi swoje. Jabouin to jedno z wiekszych rozczarowan tego teamu. Meczarnie ze slabym Watsonem i Lovelandem ( obie walki przez split decision). Hougland posiada czarny pas bjj i ma spore umiejetnosci w parterze co jest strasznym slaboscia Jabouina. Hougland w wywiadach podkresla ze wie w jaki sposob walczy jego przeciwnik i jak nabiera sedziow mimo kiepskich walk. Na szacunek zasluguje rowniez to ze Hellbound wzial walke z Walkerem 10 dni przed nia, majac kontuzje plecow po swojej ostatniej walce ktora odbyla sie miesiac przed ta a mimo to pewnie wygral przez decyzje mimo nie 100% przygotowania. Sprawa jest prosta, jesli Hougland obali Czarnego to wygra ten pojedynek. Problem w tym ze bedzie to trudna sztuka ale wierze ze sie powiedze. Hominick i Garza pokazali ze Yves to przecietniak. Wiadomo ze jutrzejszy przeciwnik jest o klase slabszy ale Jabouin nie jest zadnym faworytem tej walki a tym bardziej takim zeby wystawiac na niego 1,30... Hougland mial walczyc z Barao na
UFC 148 jednak Easton wypadl z karty on Fuel 3 wlasnie go zastapil. Mysle ze to na korzysc Jeffa bo Barao bylby zdecydowanie trudniejszym przeciwnikiem.
Mysle jeszcze na Cerrone, Sadollahem, Levesseurem, Tavaresem i Curranem ale to juz jutro... Ciezka walka Shalorusa ktory pokazal sie z tragicznej strony z Nurmagomedovem jednak 1,35 na RDA troche mało. Mialem do ako z Rivera dorzucic TJ jednak na wazeniu wygladal na jakiegos nieszczesliwego i zmarnowanego wiec 1,25 odpuszczam tez mimo ze wydaje sie pewniakiem..
edit :
Levesseur-McKenzie ????
1,80
pinnacle
McKenzie to taki clown w
UFC. Niektorych bawi ale niestety nie mnie. Zaslynal tym ze 10 walk wygral dzieki gilotynie. Ale tak naprawde z kim ? Z kelnerami. Levessuer to juz polka wyzej i sadze ze potrafi wyciagnac wnioski z walk AK Kida i nie dac sie poddac. Jesli to mu sie uda to na punkty wygra spokojnie bo McKenzie tak naprawde niczego nie umie...