Po totalnej porazce nozno-tenisowej czas na cos przemyslanego chodz gala bardzo trudna do rozszyfrowania...
Means-Magalhaes
gładziutka wygrana na początek
2,00
bet365
2/10
Means to mistrz KOTC w wadze lekkiej i juniorciezkiej. Magalhaes wiekszych sukcesow nie ma, z nikim szczegolnym w karierze tez nie walczyl i Means wydaje sie najtrudniejsza przeprawa w jego zyciu. Doswiadczenie na pewno po stronie Meansa i kursy chyba wygladaja tak bo to on dostal walke w zastepstwie za Izquiedo i mial mniej czasu na przygotowanie sie. Mimo to uwazam go za faworyta. Walka jako 1 na gali wiec na rozgrzewke typersko w sam raz.
Menjivar-Albert
genialny Pride of El Salvador chwała sędziemu że nie przerwał walki
1,45
bet365
5,5/10
Menjivar to bardzo doswiadczony zawodnik. Po 4 letniej przerwie w 2010 roku wrocil do klatki by po roku trafic do
UFC gdzie pewnie wygral 2 walki z Pacem i Valencia. Albert to finalista TUFu 14 (odpadl w cwiercfinale z Dodsonem) ale dzisiejszy przeciwnik to narazie za wysoki próg. Zdziwie sie jesli Menjivar tego nie wygra.
TJ + Brookins komentowac TJ nie mam zamiaru bo wygral ale zadajac 172 ciosow przy 3 przeciwnika, majac go prawie 15 minut na ziemii i mogac go ani znokautowac ani poddac to cos nie tak.. Brookins rewelacja.
2,00
bet365
2,5/10
TJ to zawodnik z Team Alpha Male gdzie trenuje z takimi zawodnikami jak Mendes, Faber, Castillo czy Benavidezem. Ma na koncie nieoczekiwana porazke z Dodsonem ale wyraznie bylo widac ze niziutki przeciwnik mu nie lezal. Watson to tyczka majaca 180cm i wazaca 60kg wiec o obalenia trudno nie bedzie a TJ w tym aspekcie jest bardzo dobry. Dillashaw powinien wygrac latwo na punkty.
Na pierwszy rzut oka ciezka walka do oceny. Rocha kelnerem nie jest, czarny pas w bjj, przegrana na decyzje z Cerrone i Bergmarkiem. OStatnio pokonal McKenzie ale ten jest slaby jak barszcz. Brookins to w koncu zwyciezca TUF ktory pokonal Michaela Johnsona ktory ostatnio swietnie dal sobie rade z Rollerem na
UFC on Fox. Ostatnio przegral z Kochem ale to czolowka tej wagi. Wczesniej wytrzymal 3 rundy z Aldo wiec wstydu nie ma. Umiejetnosci ma na pewno wieksze i moze nie przez poddanie w czym jest specjalista ale wygrac powinien. Dubelek w sam raz.
Markes-Simpson
2,05
tobet
3/10
Ciezka walka do oceny. Szanse 50/50 ale ja stawiam na mlodszego Brazylijczyka ktory jest z Nova Uniao skad sa takie slawy jak BJ Penn, Aldo, Barao czy Diego Nunes. Pokonanie Vemoli i Filho na pewno wzbudza respekt. Simpson to weteran, czas juz chyba oddac pole mlodszym. W 2011 wygrane przez decyzje z Schaferem, Tavaresem i Mineiro ale Markes wyglada na lepszego zawodnika niz oni i tutaj moze miec ciezsze zadanie. Na nokaut i poddanie sie nie zanosi i prawie pewna jest tutaj decyzja i mam nadzieje ze mlodszy Ronny bedzie bardziej aktywny i wygra walke.
Czekam i czekam na u/o rund w bet365 ale nie racza chyba wystawic wiec jak cos bedzie fajnego to podam z pinnacle..
edit :
Miocic-de Fries
over 1,5 rundy bez komentarza...
1,909
Pinnacle
3,5/10 (3,4j)
Jestem z grupy osob ktore nie przewiduja latwej wygranej Miocica.. de Fries to nie ogorek ktorego pokona sie jedynym ciosem. Miocica zwyciestwa nie podwazam natomiast czy bedzie ono szybkie juz tak. Licze ze 1 runda bedzie na rozpoznanie i walka moze przypominac Miocica z Beltranem czy de Friesa z Broughtonem. Wielkim zdziwieniem rowniez nie byloby dla mnie poddanie i wygrana de Friesa bo w tym aspekcie pokonywal w 1 rundzie kelnerow ( na 8 walk, 7 wygranych przez submission).
Simpson-Markes
over 2,5 było gorąco...
1,435
pinnacle
stawka 3,5/10
Tutaj chyba kazdy jak dotad przewiduje 3 rundowego pojedynku. Ja rowniez. Wczesniej gralem Markesa wiec idealnym rozwiazaniem dla mnie bylaby wygrana Brazylijczyka przez decyzje i na to licze.
Loeffler-Roberts ZWROT
dobra kostka Loefflera hehe
2,30
stawka 1/10 (1,3j)
bet365
Loeffler zawodnik jednorundowy, rzuci sie na Robertsa i moze znokautuje. Jesli nie to zapewne przegra ale na nokaut go stac. Zadziwia mnie rowniez miazdzaca roznica w obwodzie bicepsa na korzysc "kolorowego irokeza". Dla emocji.
w sumie :
8j.
pewien niedosyt został ale wazne ze na plus
PODSUMOWANIE :
2011 : (24,9j)
2012
STYCZEŃ 21,7j.
LUTY 27,1j.