29.10.11 -
Generalka Tour de Ski
Kristoffersen + Johaug
AKO (2,34)2,05
stawka 5/10 (49zł)
milenium
Randall-
Kristoffersen 1,95
(po odliczeniu podatku
1,71)
Marthe gralem w parze z Saarinen i tam ja opisalem. Mloda zawodniczka z potencjalem, solidna na dystansach, znosna w sprintach, na podbiegu 9km w Val di Fiemme rok temu pokazala ze jest wytrzymala i szybka. Randall to znakomita sprinterka ale nic poza tym.. Oczywiscie trzeba zaznaczyc ze dyspozycja na dystansach w tym roku i poprzednim to dwie inne bajki ale bez przesady. Kristoffersen z roku na rok robi postepy i staje sie coraz lepsza zawodniczka. Rok temu 7 miejsce w calym tourze i genialny bieg na 9km gdzie kompletnie nie widze Randall... I to glowny powod dla ktorego warto zagrac ten typ. Randall byla 21 ze strata 5minut do Norwezki w generalce co jest przepascia. Wg mnie obie zawodniczki rozwinely sie w podobny sposob i forme prezentuja podobna a wiec roznica w tym roku powinna byc podobna do tej z poprzedniej edycji. Jak dla mnie ogromne value i polecam grac. Jest to jeszcze lepsza para niz z Saarinen. Dodam jeszcze ze jest to blad milenium w oszacowaniu szans zawodniczek. w
Bet365 dla przykladu na zwyciestwo Marthe w calym tourze mamy kurs 81 a na Randall nawet nie podano a wiec wiecej niz 201 bo tyle jest na Rydqvist..,
Tobet daje na win Norwezki 67 a Randall 151 ,
Bwin wcale nie daje Randall a Krostoffersen 61,
Unibet najbardziej zblizony bo Marthe 75 a Randall 100. Pokazuje to ze milenium sie pomylilo i nie powinno w ogole wystawic takiej pary a co dopiero po takim kursie. Skorzystajmy z promocji.
Dorzucam do tego
Johaug-Kalla
1,20 czego tlumaczyc chyba nie trzeba bo jest to lokata i na zwrot podatku idealne.
Gram dubla bo nie chce zamrazac kapitału na okres ponad 10 dni...
Kowalczyk+Kristoffersen
ako 3,3
unibet
stawka 5/10 (50zł)
Kowalczyk-Johaug
1,65 Unibet
Kowalczyk mistrzyni Tour de Ski od 2 lat. Nie ma zawodniczki ktora by nawet nawizala z nia walke. W tym roku Bjoergen zadeklarowala swoja obecnosc a wiec moze byc ciekawie ale o tym w dalszej czesci. Forma zawodniczek porownywalna, Kowalczyk po slabym poczatku w Slowenii pokazala ze jest w stanie pobiec znakomicie. Johaug poczatek w Sjusjoen niemrawy natomiast potem wystrzelila by znowu troche przystopowac. U Justyna widac forme rosnaca natomiast u Tereski jest ona dosc niestabilna ale w miare porownywalna. Jesli chodzi o dystanse to tutaj widze przewage Justyny bo jest ona lepsza w sprintach gdzie powinna czasowo uciekac od Norwezki dla ktorej sprinty to utrapienie. W masówce rowniez duza przewaga Kowalczyk jak i w klasykach no i oczywiscie ostatni podbiegl to ogromna dominacja Justyny gdzie sadze ze jesli Bjoergen wystartuje i dokonczy tour to bedziemy ogladac siwetny bieg na 9km. Kurs 1,65 zacheca i chetnie go pobieram.
Kristoffersen-Saarinen
2,00 Unibet
Tutaj popieram typ DaveyWatta. Za Kristoffersen przemawia prawie wszystko ( procz klasykow ). W sprintach porownywalne, w klasykach na dystansie Saarinen na pewno ucieknie ale nie sadze zeby z obecna forma az tak odskoczyla Marthe ktora za to powinna to uczynic w stylu dowolnym gdzie forma dopisuje. Saarinen z forma zdecydowanie nie trafila w sezon natomiast Norwezka swietnie, dobre wyniki od samego poczatku. Rok temu Marthe byla 7 a Finka dopiero 13 ze strata do Norwezki ponad 3 minut a trzeba zaznaczyc ze jak na tamten okres to forma obu byla porownywalna w przeciwienstwie do sytuacji obecnej dlatego wyglada to wysmienicie. Smiem twierdzic ze Saarinen sie konczy i bedzie osiagac coraz slabsze wyniki. Caly tour ogromnie wyczerpujacy dlatego nawet pod tym wzgledem uwazam ze 32 Finka jest o wiele w gorszej sytuacji od Kristoffersen i nie wytrzyma trudow tras. Ostatni podbieg to zdecydowana przewaga Kristoffersen i tutaj jestem jeszcze bardziej przekonany co do slusznosci tego typu.
Solowka
Kowalczyk-Bjoergen
4,65
Unibet
stawka 1,5/10 (15zł)
Tutaj bardziej dla emocji i nie szarzowac ze stawka. Po stronie Kowalczyk na pewno doswiadczenie na trasach tour de ski, obycie z wyczerpujacym podbiegiem na 9 km, i nie wiem jak to nazwac ale Kowalczyk stac na wysilek w 100% czego po Marit sie nie spodziewam po chorobie. Mam nadzieje tylko ze Marit nie odpusci zawodow po paru dystansach widzac ze niestety jest nie w pelni dyspozycji i bedziemy mieli zwroty za ten zaklad. Dlatego decydujac sie na ten typ mysle ze polowe stawki lepiej zagrac po nizszym kursie ( nie wiadomo dlaczego... ) na zwyciestwo Justyny bo w przypadku wycofania albo nawet DNS Bjoergen tutaj kasa bedzie wyplacana przez buka.