Na pewno spora większość przeglądająca forum w najbliższych dniach skupiona jest na rozgrywkach klubowych w Europie. W końcu po przerwie wracają europejskie puchary... ja tymczasem zerkam na kontynent amerykański i tam mamy naprawdę kilka fajnych meczy... Oto co wybrałem do typowania:
Akt 1
Meksyk:
zaczynamy z grubej rury - więc proszę o rozsądne podejście do typu
Atlas - Necaxa
(1:1)
2 - @2,7
Typ z dwóch względów:
1 - sytuacja ligowa - Atlas na samym dnie tabeli.. 6 meczy - 1-0-5.
2 - Świetna seria meczy wyjazdowych dzisiejszych gości - Necaxa co prawda na 10 pozycji.. ale w meczach wyjazdowych 2 miejsce: 3 mecze - 2-0-1. Porażka z Tijuaną w styczniu, ale potem dwa przekonywujące zwycięstwa - 4:0 z Leon (6 w lidze, 3-1-2) i 2:0 z Azul (14 w lidze, 1-3-2).
Kurs jest wysoki na wygraną gości.. ale coś mi się wydaje, że Atlas darował sobie Clausurę... a to daje szanse na powodzenie mojego typu.
Monterrey - Cruz Azul
(2:2)
1 - @1,8
Kurs fajny i chętnie go pobieram. Monterrey po ostatnie wpadce z Tolucą musi gonić Pumy... Tamtą porażkę traktuję jako wypadek przy pracy - w końcu od 20 min grali w 10 i zostali zwyczajnie zamęczeni. W tym meczu grają u siebie - więc okazja świetna do rehabilitacji i pokazania kibicom, że Monterrey ciągle jest na fali.
Ctuz Azul to ligowy średniak i zapewne chcą przeczekać Clausurę gdzieś w środku tabeli. na wyjazdach mają bilans 1-1-1.. najpierw dość niespodziewana wygrana z Chivas.. ale później już był powrót do normy i remis z Tolucą i porażka z Atlasem.
UNAM - Veracruz
(1:2)
1 - @1,7
Niby największy pewniak.. ale z pewniakami różnie bywa.. więc mam co do tego typu dziwne przeczucia. Pobieram go z jednego powodu - formy w ostatnich Pum w ostatnich meczach... świetne mecze przeciwko Monarcas czy Tigres pokazały jasno jaki jest ich priorytet - wygrana w Clausurze i wygrana w wielkim finale. 3 punkty w tym meczu pozwolą utrzymać fotel lidera, a w przypadku straty punktów przez Americe (gra trudny mecz z Monarcas) pozwoli lekko zwiększyć przewagę nad drugim zespołem w tabeli.