>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Ameryka Południowa, Północna i Środkowa - 2015

Status
Zamknięty.
czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Zeledon - Belen
O Zeledon jak i Belen coś tam pisałem w postach wyżej i nic się nie zmienia w obu przypadkach. Patrząc na grę gospodarzy tego meczu w spotkaniach u siebie i Belen na wyjeździe nasuwa się wniosek, że ~1,78 to mega kurs. Ja zwycięstwa nie ruszam, chociaż powinni je odnieść. Konsekwentnie idę w bramki, bo na razie tylko one są gwarantem jakiejś kasy w przypadku spotkań z ich udziałem.
over 2,5 @1,75 marathon 3/10 ✅ 2-1
I jeszcze BTS, bo kurs jest za duży, myślałem coś o ~1,65/1,70. Zeledon nie ma obrony można powiedzieć, a Belen u nich zawsze z golem wracało, poza tym mecze na Estadio Otto Urena obfitują w bramki, strzela tam każdy. Zniechęcać może trochę postawa wyjazdowa &#39;outsidera&#39; tego meczu, ale w ostatniej kolejce zdołali strzelić 2 bramki bodajże Santosowi, więc ja tutaj spróbuję.
BTS @1,8 betway 1/10 ✅ 2-1

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Real Potosi - Petrolero de Yacuiba
Typ: Real Potosi under 2,5 @ 1,40✅
Bet365

Dziewiąta kolejka w Boliwii przed nami i mam ciekawy typ. Real Potosi nie jest jakoś dobrze usposobiony ofensywnie, co widać po wynikach, ale i ich gra nie wygląda jakoś ciekawie. Dodatkowo obrona gości to najlepsza defensywa ligi dotychczas i 3 stracone bramki pokazują, że grać z tyłu potrafią. Gospodarze w tym sezonie jeszcze nie strzelili 3 bramek w jednym meczu, a dziś będzie ciężkie zadanie, by to uczynić. Jak dla mnie warto do dubelka.

czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Puma Generalena - Alajuelense over 2,5 @1,75 marathon 2/10 ✅ 2-2
Limon ma w miarę ciężki mecz, ale co powiedzieć o Pumie. Będą musieli liczyć na gorszą dyspozycję dnia gości, bo piłkarsko odstają od nich znacznie. Alajuelense w dobrych nastrojach po awansie do 1/2 CONCACAF LM i myślę, że jakiekolwiek punkty są w stanie ukraść gospodarze. Idę jednak w bramki, imo pewniejsze w tej lidze. Puma gra ofensywnie, ale zapomina o defensywie i lubi tracić bramki. Lipa, że jeszcze nie ma kursów na bramki drużyny w marathonie, ale edytuję i wrzucę.
Limon - Cartagines Cartagines ov1,5 @2,44 marathon 1/10 ⛔ 1-0 złota passa zepsuta ????
Na zwycięzcę bym tutaj nie polował, chociaż dla mnie 40/60 dla gości. Spory kurs na nich, a Limon wcale takie dobre nie jest, mimo tej ich niezłej formy ostatnio. Tutaj coś w bramki gości będę ładował. H2H nawet fajnie wygląda i jakiś ov1,5 może być już z przyjemnym kursem.
E: Warto spróbować, kurs bdb jak dla mnie

Prócz tego, uderzyłem w takiego dubla:
Puma gol ✅ + Cartagines gol ⛔ @1,9 marathon 1/10
Puma to raczej ekipa własnego boiska, mecz trudny ale w ofensywie nie spisują się źle, a myślę, że Alajuelense może być lekko rozluźnione po awansie w LM. Cartagines powinno przynajmniej raz pokonać dziurawą defensywę Limon. Szanse widzę w tym dubelku nawet duże, ale ze stawką ostrożnie, bo nie raz potrafią oczywko zaskoczyć :p

Otrzymane punkty reputacji: +2
czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Zacznę chyba grać overy w turnieju U17, młodzi latynosi sadzą bramki aż miło, każdy mecz jest wyrównany, walka na całego.
Uruguay U17 - Argentina U17 ov2,5 @1,65 marathon 1/10 ✅ 2-1
Urugwaj akurat pierwszy mecz trafił na słabszą Boliwię i pewnie ich pokonali, chociaż straty bramki nie uniknęli. Argentyna na pewno rozdrażniona porażką z Ekwadorem, kontrolowali przebieg spotkania, ale 2 kontry wystarczyły, by ich pogrążyć. Swoją drogą bardzo zorganizowany był Ekwador i bramka w doliczonym czasie na 1-2 już nic nie dała. Ofensywy obydwu zespołów są na dobrym poziomie, jeśli Argentyna zagra podobnie jak z Ekwadorem to o overa się nie martwię, mogliby jeszcze podreperować skuteczność w przodzie.
Bolivia U17 - Chile U17 ov2,5 @1,7 marathon 1/10 ✅ 3-2
Chile jeszcze nie oglądałem, ale myślę że tam wielkiej myśli szkoleniowej nie tworzą w juniorach, także będzie szybki mecz. Boliwijczycy to jeden z najsłabszych zespołów, które są w turnieju, ale jeśli nadarzy się okazja, to potrafią ją wykorzystać. Fakt, że ta sytuacja klarowna może być jedna w meczu, ale są skuteczni. Z drugiej strony dają napastnikom rywala straszne prezenty. W meczu z Urugwajem 2 bramki zawalone przez złe przyjęcia, czy błędy komunikacji. Imo 3 punkty bierze Chile, ale takie kursy na młodych to nie dla mnie.
Colombia U17 - Peru U17 ov2,5 @1,55 1,5/10 ✅ 4:2
Kolumbia zagrała wesoły mecz z Brazylią, ulegli niestety dla nich 3-2 ale bramek oczywiście nie brakowało. Peru, mimo falstartu w meczu z Wenezuelą, od stanu 0-2 zdołali wyrównać. Zajęło im to chyba 1,5 minuty. Akcja po akcji. Myślę, że tutaj może paść więcej niż 3 bramki, ale na razie lecimy ostrożniej.

Otrzymane punkty reputacji: +27
roan79 456

roan79

Użytkownik
Dyscyplina:piłka nożna-Boliwia
Godzina: 20:00
Spotkanie:San Jose-Bolivar
Typ:1
Kurs:2.50
Bukmacher:William Hill
Analiza:

Spotkanie lidera zespołu gości,z siódmą drużyną tabeli gospodarzami.Kursy w tym meczu lecą w dół,bukmacherzy spodziewali się,że grając w czwartek Copa Libertadores z Tigres San Jose wystawią jak w poprzednich spotkaniach zespół rezerw.Lecz ich trener po trzech porażkach z rzędu w lidze postanowił wystawić ich najlepszy skład w tym meczu.Dodatkowo Bolivar przyjedzie bez czterech graczy z pierwszej jedenastki:najlepszego gracza i strzelca zespołu hiszpańskiego pomocnika Juannmi Callejon 30 meczów/20goli ,następny pomocnik Capdevilla 23/5 obaj są kontuzjowani,i dwóch zawieszonych graczy za kartki pomocnik Flores 26/0,i najlepszy napastnik Carlos Tenorio 26/12.Uważam ,że grający bardzo dobrze u siebie gospodarze powinni sobie poradzić w tym meczu z osłabionymi gośćmi.

czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Argentina U17 - Bolivia U17 ov2,5 @1,5 marathon 2/10 ✅ 4:1
Argentyna gra pod siebie, utrzymuje się przy piłce i tworzy sporo akcji, ale w zupełności nie idą za tym wyniki, po dwóch kolejkach mają zerowy dorobek punktowy i najwyższy czas się obudzić. Jak dla mnie jest tam dwóch wyróżniających się zawodników - Conechny i Coyette, ten pierwszy wczoraj chyba ukłuł Urugwajowi jeśli dobrze pamiętam. Nie wiem czym jest spowodowana taka gra Argentyny, ale no nie wygląda to dobrze z ich strony. Przeciw nim staną imo śmieszny zespół, ale potrafiący wykorzystać swoje okazje tak jak pisałem wcześniej. Boliwia może i słaba się wydaje, nie powinna sprawiać innym problemów, jednak to ich zacięcie jest godne podziwu, a wczoraj nawet potrafili ograć (klasę lepszych od siebie) Chilijczyków, którzy po pierwszej bramce myśleli, że będzie spacerek. Bramki gwarantowane.
Ecuador U17 - Chile U17 Ekwador 1X @1,89 marathon 1/10 ✅ 4:1 ov2,5 @1,6 marathon 2/10 ✅ 4:1
Człowiek głupi nie pomyślał, a już sporo spadło. Bardzo podobała mi się gra Ekwadoru w meczu z Argentyną i grzech by było czegoś na nich nie pograć, bo kontry mają zabójcze. Oddali pole Argentyńczykom, którzy zupełnie pomysłu na skończenie akcji nie mieli, a sami czekali na swoje okazje i wykorzystali je świetnie dwa razy, choć mogło oczywiście być więcej. Myślę, że z Chile są w stanie zdobyć punkty i gram lekko w ich stronę + standardowo overek.
tyle mi przychodzi do głowy teraz

E: Analizy poszły się je*ać... usunęły mi się.
środa/czwartek
Alajuelense - Santos DG Santos +1 @1,88 marathon 0,5/10 ✅ 2-2
Uważam, że gospodarze powoli myślami będą wybiegać do USA, gdzie będą niedługo się mierzyć w 1/2 LM, więc tutaj warto spróbować, dodatkowo forma w kratkę, a Santos ładnie się przebudził i już 3 zwycięstwa pod rząd, nawet mają pozycję vce lidera.
Zeledon - UCR UCR dnb w 1 połowie @2,16 marathon 1/10 ov1,5 w 2 połowie @1,83 marathon 1/10 ⛔ 1-0
Jednak skuszę się na jeden zakład 1X2. Nie ma jeszcze informacji, czy Perez jest zdrowy, bo w ostatniej kolejce zszedł po 1 połowie, więc ofensywa Zeledon jest lekko zachwiana. Ale u siebie strzelają dużo, tyle że do przerwy wygrywali u siebie tylko raz i to zdecydowanie. A w historii jeszcze do przerwy nie wygrali z UCR. Myślę, że warto rzucić coś na 1 połowę w stronę gości, bo ostatnio polubili defensywny styl gry i mało tracą. Zeledon ma dobre drugie połówki a i u siebie są mocni, więc i bez Pereza powinni coś ukąsić, ale nie spodziewam się wysypu bramek już w 1 odsłonie. Chociaż to Kostaryka.
Puma - Saprissa over 3,5 @3,00 marathon 1/10 ⛔ 1:1 ???? Puma gol @1,45 marathon 2/10 ✅ w 14&#39;
Tu też poczekam na więcej opcji na zakłady. Jedyne czego szkoda u Pumy to brak 3 punktów wczoraj w meczu z Alajuelense, na pewno inaczej patrzyliby teraz na nadchodzące spotkanie, które też będzie mega trudną przeprawą. Saprissa już odpadła z LM, więc w lidze zaczęli kosić. Bramki zespołu jakieś zapodam pewnie.
E: Wymyśliłem coś takiego, mecze pomiędzy Pumą a Saprissą były zawsze wesołe, chociaż było ich mało. Goście walczą o mistrzostwo i są w dobrej formie, Puma walczy o utrzymanie w lidze. Powinien być stream.

czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Venezuela U17 - Colombia U17 ov2,5 @1,45 marathon 2/10 ⛔ 1-1 pierwszy under musiał nastąpić ????
Kultura gry po stronie gości, ale tak samo (jak nie bardziej) była w meczu z Brazylią, gdzie z 2-0 Wenezuela zrobiła piękne 2-3. Trzymamy się overów, Kolumbia wczoraj w dobrym stylu pokonała Peru, Wenezuela po mega spotkaniu zrobiła przy okazji łamaka i wygrała. Gole jak zwykle gwarantowane no i czaimy się na live pewnie jeszcze, bo na razie jedna linia wystawiona na gole.
Paraguay U17 - Peru U17 ov2,5 @1,45 marathon 2/10 ⛔ 2-0
Nie wiem czy jest sens cokolwiek pisać. Mecze są do obejrzenia na streamach, w każdym jest wesoło. W 10 spotkaniach dotychczas na tym turnieju zawsze pokrywali ov2,5 a ośmiokrotnie 3,5.
Pytanie, czy przez cały turniej mogą grać na takiej skuteczności, ale imo młodzi mają straszne parcie do przodu.

Otrzymane punkty reputacji: +3
czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Pierwszy raz dogram sobie 1x2 chyba.
Bolivia U17 - Ecuador U17 Ekwador @1,75 2/10 ✅ 0-4 marathon ov3,5 @1,8 1/10 marathon ✅ 0-4 w 37&#39;
Boliwia mimo wszystko słaba jest, ale potrafi wykorzystywać szanse i do zera myślę że nie dostaną. Ale przegrać powinni. Ekwador od początku turnieju mega mi się podoba, fajnie zgrany zespół i bardzo skuteczny. W nocy Chile rozwalili jak należy i teraz zaufam im grając win już czysty, chociaz już po spadku.
Mecz Urugwaj - Chile zostawiam na live raczej, marathon już wyjściowe dał 3,5. O ile w meczu Boliwii powinno być miękko, tak tutaj mam dziwne przeczucie, że max na 3 bramkach się skończy, więc nic na siłę.
E: Jeszcze takie coś wymyśliłem:

Peru U17 gol ⛔ + Wenezuela U17 gol ✅
@1,86 1/10 marathon
O ile piłkarsko można mówić o jakiś tam różnicach, tak jeśli chodzi o zaangażowanie to nie można odmówić żadnej reprezentacji. Każdy mecz kończył się BTS&#39;em, a kursy na to, że typowani outsiderzy strzelą są spoko, także pobieram.

Otrzymane punkty reputacji: +7
czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Universitario Pando - Sport Boys Warnes over 2 @1,55 Pinnacle 2/10 ✅ 1-3
Nie jestem w stanie określić, która z tych ekip jest lepsza, gdyż obie prezentują poziom na spadek. Ani w ofensywie, a tym bardziej w defensywie nie widać żadnego pozytywu, ale jeśli dochodzi do takich spotkań, przeważnie pada over, więc tutaj spróbuję tak pograć, bo jak na Boliwię to taki kurs jest zachęcający. W Ekwadorze mogą tak dawać, ale tutaj myślę że się przejadą z tym zakładem i padną przynajmniej dwie bramki. Może czas na pierwsze punkty SBW na wyjeździe?
San Lorenzo - Diaz ov2,25 @1,78 Pinnacle 1/10 ⛔ 0-1
Diaz jeszcze nie oglądałem w tym sezonie, ale San Lorenzo gra taki wesolutki futbol, bez zmartwień, że trzeba pograć overa. W ofensywie działają sprawnie, ale o obronie też mogliby czasem pomyśleć. Chociaz no to ich problem, jak na Paragwaj to niezłą defensywę ma Diaz, lepszą niż ofensywę, ale myślę że San Lorenzo będzie robiło sporo miejsca na kontry i powinni coś ukłuć.
Alianza Atl. - Cajamarca over2,25 @1,73 Pinnacle 1/10 zwrot, przełożony meczyk
Wiadomo w Peru można złapać dużo fajniejsze kursy na bramki na live, ale tutaj akurat zagram już pre i ewentualnie poinformuję w DNTB co tam sie dzieje. Dwie najsłabsze ekipy w grupie, co nie znaczy że tutaj nie mogą paść bramki. Grając każdą kolejkę na taki over w obu ekipach całą stawkę przegralibyśmy tylko raz, taka ciekawostka. Ale myślę, że warto tutaj przyłożyć.

Bolivar - Petrolero de Yacuiba Petrolero +2 @1,78 marathon 1/10 ⛔ 4-1 i X2 do przerwy @2,5 bet365 1/10 ✅ 1-1
To na jutro, ale dzisiaj już wrzucam.
Przesadzone te kursy. Pobieram bez zastanowienia. Ja rozumiem, że Bolivar najsilniejsza ekipa z kraju obok Strongest i że są w niezłej formie, ale jak kogoś lali (a w sumie był jeden taki mecz) to był to zespół SBW który w tym sezonie prezentuje się nijak. Więc na 10 kolejek tylko raz wygrali więcej niż dwoma bramkami. A Petrolero to taki słabiak nie jest, chociaż te kursy to zastanawiające, nie doczytałem się większych absencji. Defensywa gości obecnie najlepsza w lidze i nie wyczuwam tutaj żadnego pogromu, max 2-0 dla Bolivaru może tu być imo.

Jutro w południe dam resztę na sobotę/niedzielę.

czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Brazil U17 - Ecuador U17 X2 @1,87 / Ekwador +1 @1,5 oba 2/10 marathon ⛔ i zwrot 2-1
Nie będę się rozpisywał, ale Ekwador strasznie niedoceniany, nie wiem czemu. No ale cóż, kursy za to świetne. Brazylia nie ma zespołu, to coś, co Ekwador ma opanowane niemal do perfekcji, tam chemia jest w całej drużynie, a młodzi Canarinhos to zlepek indywidualności, którzy pokazują się w meczach ze słabszymi. Ekwador ma już na rozkładzie m.in Argentynę i Urugwaj, które na ten moment są lepsze od Brazylii pod względem chyba każdym. Uważam, że kursy przesadzone i wchodzę w Ekwador, naprawdę fajnie się ogląda tych chłopaków, nawet jeśli oddadzą pole do gry Brazylii to zabiją z kontry, naprawdę mają ten element mega wypracowany.

czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Herediano - Carmelita X2 @2,90 marathon i jeszcze dogram coś jak ofertę poszerzą. ⛔ 2-1
Wiadomo Herediano to uznana marka na Kostaryce i wyraźnie odstają z Saprissą i Alajuelense od reszty, ale kurs na gości to przesada. Myśle, ze gospodarze to tutaj się siłować nie będą, bo w czwartek grają rewanż w LM z Americą i będą bronić 3-0 z pierwszego meczu. Dodatkowo mają 3 kolejki mniej w lidze od reszty, więc tutaj ewentualna strata punktów nie będzie tragedią, ponieważ luzem to podgonią po LM, a dla takich zespołów te rozgrywki są bardzo prestiżowe, więc będzie mocne ciśnienie na przypieczętowanie awansu. Carmelita taka słaba nie jest jak wskazuje na to tabela, no ale formę to chyba zostawili w Invierno. Mimo wszystko gram w ich stronę, bo kurs przesadzony jest sporo, dałbym z ~5.

Cartagines - Alajuelense Cartagines DNB @2,17 marathon ✅ 3-1
Cartagines ma jeszcze szanse na play-offy więc tutaj nie odpuszczą na pewno. A goście będzie imo takie 50/50 bo grają kilka dni później rewanż w LM, gdzie przegrali pierwsze spotkanie 0-2, więc wszystko na jedną kartę postawią. Do meczu powinno spaść i biorę teraz, ewentualnie się później pomyśli o X2 jak kursy będą dobre. Alajuelense ciśnienia wielkiego na to spotkanie mieć nie powinno, bo Ramirez mówił, że skupią siły na tym żeby powalczyć jeszcze w tym rewanżu w LM. Jak wyjdzie nie wiadomo, ale latać na dupie za każdą piłką nie będą się kwapić pewnie, a Cartagines bronić umie.

larkspur 516K

larkspur

Użytkownik
Club Leon - Queretaro
Obydwie drużyny na samym dole tabeli. Jednak grając u siebie Leon gra ostatnio skutecznie za czym przemawia atut własnego boiska. Goście ostatnio natomiast na wyjazdach 3 porażki i jeden remis.
Typ: Leon @1.95 ⛔
bardzo ciekawy i zaciety mecz. Jednak wygrana gosci 4:5.

czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Deportivo Cali - Cortulua ov2,5 @1,8 marathon
Deportivo bardzo fajnie, bo stawia na młodych i widać odpłacają im się, bo na razie gracze z Cali mają najlepszą ofensywę w lidze. Jak się zepną powinni nawet sami ogarnąć overa, ale jednak bezpieczniejszy jest zwykły over, bo mimo wszystko przez młodzież i ich fantazję tracą sporo goli. BTS też jest dobra opcja, bo kurs wyższy od overa a jest to tak samo prawdopodobne, ja jednak zdecydowałem na ten over, Cali powinno wygrać 2-1/3-1 imo. Przyjemnie się ogląda ich mecze także jak ktoś w nocy siedzi to polecam czasem sobie odpalić.
Można też over1,5 Deportivo ale kurs 1,66 taki sobie moim zdaniem. Można będzie to zagrać pewnie na live w całorocznym, więc tu w sumie nic straconego.
Uniautónoma - Cucuta
Pre nic mi się tutaj nie widzi, ale Cucuta nie wygrała od 11 spotkań, a gospodarze po wygranej z Cortuluą ponad tydzień temu i ostatnio po ciężkim meczu z Millonarios zdobyli 6 pkt i na pewno morale skoczyły niejako, bo szczególnie Ci drudzy to nie byle jaka marka w Kolumbii. Dałbym -0,25 na UAC, ale nie widzę jeszcze tego, zostawię na live, można obserwować.
DIM - Patriotas
Tu tylko mi się widzi over1,5 Independiente, trzeba poczekać na ofertę ale myślę, że koło 1,8 kurs może być nawet, więc byłoby spoko. Podobnie w meczu Envigado z tym, że kurs na ich ov1,5 będzie znacznie wyższy na pewno.
Pasto - Junior
Goście dobra forma ostatnio, chociaż nie bardzo ich oglądałem, podobnie Pasto więc tak w ciemno bym tu szedł. Nie wiem czy jakieś braki czy coś, ale kurs na Junior przesadzony imo, bo o formie Pasto chyba nie możemy mówić. 1,74 na DNB Junior wygląda spoko, ciekawe jak się kursy do meczu ustawią, ale też bym brał ov1,5 gola Junior, bo obrona Pasto to dziurawa jak ser szwajcarski.

Co do Kostaryki. Bardzo ważne mecze
Limon - Belen
Puma - Zeledon
Zeledon ostatnio tak sobie a są wysoko + z szansami na play-offy cały czas i w końcu muszą się przełamać, chociaż nigdy nie grałem w nich na czysto, bardziej w bramki. A w tym meczu paść powinny, bo Puma musi punktować - spadek tuż tuż a 3 punkty tracą do Limon. A Limon zagra z Belen, które po problemach z kasą i zawodnikami jakoś to ułożyła i mają dobrą serię 3 zwycięstw z rzędu i to bardzo przekonujące wygrane (w tym z Pumą). Więc uważam, że tam to będzie wyrównany mecz strasznie, Belen odbija się od dna, ono już nie spadnie, ale nie chcą też Verano skończyć na ostatnim miejscu, a Limon ma nóż na gardle tak jak Puma, straty punktów tylko komplikują im sytuacje. Pre nie jestem w stanie nic postawić, bo bardzo problematyczne mecze, ale prędzej bym się skłaniał ku golom w meczu Limon niż Pumy, bo u siebie potrafią bronić i wyciągać underowe wyniki na swoją korzyść. Chociaż z drugiej strony jest ten wesoły futbol Zeledon więc to pewnie na live będę wyciągał wszystko.
Chyba tyle na razie, mam jeszcze na oku 2 mecze z Gwatemali ale nie ma oferty. Poza tym warto patrzeć na mecze w Brazylii bo tam ostatnie kolejki przed play-offami już będą a np w stanie Cariora w dole tabeli strasznie ciasno.

czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Guarani - Capiata
http://www.oddsportal.com/soccer/paraguay/primera-division/guarani-deportivo-capiata-tjWLM80b/#1X2;2
Coś w gości na pewno, +1 azjan już spadł i nie warto po takim kursie, ale na live jak najbardziej łapać można. Forma gości taka sobie, ale Guarani zbiera siły na ostatnią kolejkę CL, mecz o być albo nie być w Peru ze Sportingiem. Bardziej nóż na gardle mają gracze Cristal, ale Guarani nie może tam przegrać. W lidze myślę, że będzie 50/50, więc atakować wyższe kursy. Bramkę Capiaty na pewno bym pograł, ale to lepiej live zostawić już.

Fenix - Atenas
http://www.oddsportal.com/soccer/uruguay/primera-division/fenix-atenas-6D5TIYgm/
Goście są w gazie i mozna polować na ich bramki, bo w ofensywie wygląda to naprawdę dobrze, oglądałem mecz z Nacionalem ostatnio i Rentistas, łatwo dochodzą do sytuacji więc tutaj powinny byc bramki bankowo. Fenix taka drużyna zagadka na razie, nie mogą się wstrzelić z formą.

Bolivar - Sucre
http://www.oddsportal.com/soccer/bolivia/liga-de-futbol-prof/bolivar-universitario-de-sucre-INkp0Y3h/
Bolivar leci po wygraną w Clausurze, formę trzymają mocno, ale nie ufam ich obronie. Ostatnie 5 spotkań to 3 na zero z tyłu, ale mimo tego potrafią z nonszalancji dać jakiś prezent obronie, lub po prostu przez brak koncentracji. Sporo spotkań wygląda podobnie, gdzie kontrolują spotkanie i są takie momenty, gdzie się wyłączają. W Boliwii taki poziom, że nie każdy umie to wykorzystać (a pięknie to zrobiło Oriente, które ich trzasło 3-0), ale Sucre nawet nieźle sobie radzi na Hernando Siles. Na overy Bolivaru pewnie kursy do dupy będą, także imo warto jak już coś ładować to live, pre ewentualnie gola Sucre albo też z tym live poczekać. Fajna opcja też ov1 czy 1,5 do przerwy, bo Callejon i spółka lubią rozpocząć z werwą.

Comunicaciones - Halcones
http://www.oddsportal.com/soccer/guatemala/liga-nacional/comunicaciones-halcones-zoyk0D2d/#ah;2

Gospodarzom nie ufam, nie po takim kursie. Ligę zdobędą z palcem w d*pie bo nie mają tu konkurencji, czasem wiadomo się zdarzą wpadki, ale sa one raczej skutkiem zbyt dużej pewności siebie Los Cremas, bo umiejętnościami biją tam każdego. Ostatnio im zaufałem na wyjeździe (imo warto grać na podpórki jak Cremas grają wyjazdy bo dobre kursy są przez to, że większość spotkań wygrywają gospodarze statystycznie). ale u siebie nie dałbym tego do taśmy po tym żałosnym kursie. A Halcones może w końcu się przebudziło, ostatnie zwycięstwo 5:0 z solidnym Xelaju (solidnym, jeśli pomijamy Comunicaciones w tej klasyfikacji). Było kilka takich pułapek z gospodarzami.

Comunicaciones - Petapa 1:0 (1.19/5.18/13.21)
Comunicaciones - Antigua 0:1 (1.39/3.81/7.67)
Comunicaciones - Guastatoya 2:0 (1.29/4.36/9.25)
Comunicaciones - Xelaju 1:0 (1.45/4.16/5.45)
Comunicaciones - Malacateco 1:0 (1.35/4.08/7.77)
Comunicaciones - Suchitepequez 0:1 (1.33/4.21/7.95)
Comunicaciones - Halcones 1:0 (1.34/4.22/7.63)

No i pominąłem 2 spotkania, gdzie przy podobnych kursach wygrali 3 lub więcej bramkami. Ale widać, że zgubne troszkę to jest i jakbym miał coś grać to może +2,25 na Halcones ale nie ma w porządnym buku tego.

Sp. Luqueno - San Lorenzo
http://www.oddsportal.com/soccer/paraguay/primera-division/sp-luqueno-san-lorenzo-M1mJLSF4/
Pisałem niedawno, że dobrze szukać overów w meczach gości, bo grają taką piłkę bez ładu i składu. Bramek jest sporo zazwyczaj. Gospodarze też z tym nie są w tyle i myslę, że tutaj BTS możliwy jest luźno prócz overa, ale też sobie fajniej na live zostawić i obserwować, zawsze lepsze kursy.

Otrzymane punkty reputacji: +8
czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Ostatnia kolejka w Urugwaju
Atenas - El Tanque Sisley ov10 rożnych @1,850 bet365 ⛔ 8 bodajże
Mecz o życie dla Atenas. Obecnie miejsce, które zmusza ich do grania w barażach o utrzymanie. Fusionado są punkt przed nimi, więc ciśnienie będzie duże w tym meczu. Po dobrym początku Clausury nadeszły czarne serie i Atenas musi się bić, by po jednym sezonie nie męczyć się z tymi meczami o utrzymanie. Kierowałbym się tutaj lekko w stronę gospodarzy, chociaż ich defensywa nakazuje co innego. Remis tu im nic nie daje, dlatego też spoko opcją są też rożne, z bramkami mam sporo wątpliwości a z tego co oglądałem to lubią nabijać tą statystykę kornerową
Wanderers - Sud America SA +0,75 @1,79 Pinnacle ✅ / SA gol @1,48 marathon ✅ 1-2
Spotkanie o złote kalesony, lecz krótkie i ciekawe h2h. Za duży kurs na gości a potencjały zbliżone na ten moment. Odważniejsi mogą nawet dwójkę pograć, lub zostawić sobie na live i atakować.
Danubio - River Plate
Goście walczą o mistrza Clausury, tracą punkt do Penarolu. Gospodarze o miejsce w Copa Sudamericana. Powinno być ciekawie i zaciekle. Jakiegoś overa bym szukał, ale mecz ciężkiego gatunku i jak coś to na live bym dał po obejrzeniu kawałka spotkania.
Racing Montevideo - Penarol Racing gol @1,66 ✅ / Racing ov1,5 @4,33 ✅ / BTS+ov2,5 @2,25 ✅ wszycho 365 2-2
Kursy śmieszne, bo Racing dalej ma o co grać, jest na ostatnim miejscu dające Sudamericane a pod nimi jest Danubio, które będzie toczyć ciężkie boje z River Plate. Nigdy goście nie mieli łatwo, tutaj powinno paść sporo bramek, tylko wygrana daje mistrza gościom, więc przy niekorzystnym wyniku mogą dostać kontrę, otwarty mecz powinien być w sumie tak czy siak, w historii bardzo ciekawe widowiska serwowali. Takie pomysły mam na to spotkanie, rożne też można ruszyć.
Rampla Juniors - Defensor Sporting Defensor -1 @1,73 ⛔ bet365 / ov2,5 @1,75 ⛔ marathon 0-0
Rampla już spada. Defensor ostatnio dobra forma i myślę, że tutaj mogą na luzie wygrać dwoma bramkami. Gospodarze od 3 kolejek ewidentnie mają w dupie, byle dograć sezon.
na mecz Rentistas - Juventud nie mam pomysłu. Goście muszą zapunktować żeby na puchary była szansa, Rentistas już o nic nie gra ale nie wiem czy warto się pchać w gości.

Takie luźne pomysły, może ktoś coś znajdzie dla siebie

galgan23 521

galgan23

Użytkownik
LDU Loja - El Nacional
EKWADOR: Serie A - Pierwsza runda - Kolejka 21
04.07.2015, 20:00

El Nacional @ 2.38 Bet365

Kursy mocno pikują i wygląda na to, że ta tendencja się utrzyma aż do pierwszego gwizdka. El Nacional to 6 drużyna ligi, świetnie im się gra na wyjazdach (15 z 25 punktów to wyjazdy, mimo identycznej ilości rozegranych meczów w domu i na wyjeździe) i są po dwóch wygranych z rzędu z zespołami podobnej klasy co oni - z siódmym River Plate Ecuador i z czwartą Barceloną SC. Gospodarze - LDU Loja to zespół, który ligę zaczął nienajgorzej, ale obecnie mają serię 5 porażek z rzędu i przez to spadli na ostatnie, 12. miejsce w tabeli. Ostatnie dwa spotkania to porażki 2-5 z dziesiątym Aucas i 4-0 z trzecim zespołem ligi - Emelec. Bez wątpienia ostatnimi czasy prezentują o wiele gorszy poziom niż goście, którzy są zmotywowani by wygrać po raz trzeci z rzędu. Poza tym atmosfera w klubie z pewnością jest tragiczna, trudno powiedzieć, czy fakt, że mecz rozgrywany jest w na swoim stadionie będzie w stanie zmotywować bardziej zawodników gospodarzy, skoro w komentarzach na stronie klubu można dowiedzieć się, że wiele kibiców woli zostać w domu i szykować się na największe piłkarskie wydarzenie w tym roku tego kontynentu, jakim jest oczywiście finał Copa America ;).

edit: do rana już totalnie zabite... @ 1.85 najwyżej
edit2: mecz przełożony, to może się jacyś kibice stawią jednak, ale teraz są po prostu zamordowane na amen ???? @ 1.30 najwyżej

Universidad Catolica - Deportivo Cuenca
EKWADOR: Serie A - Pierwsza runda - Kolejka 21
04.07.2015 19:00

BTS @ 1.78 Unibet ✅ 1-1

Mecz rozgrywany między dwoma drużynami z dołu tabeli - dziewiątym Deportivo Cuenca notującym ostatnio znakomitą passę 5 meczów bez porażki, oraz ostatnio w słabiutkiej formie Universidad Catolica (1-2-7 w ostatnich 10 meczach). W tabeli robi się ciasno, więc można spodziewać że gospodarze powalczą nareszcie o pełną pulę punktów po serii 5 meczów domowych bez zwycięstwa. Deportivo Quenca na wyjazdach często gra bez kalkulacji, ich ostatnie 5 wyjazdowych meczów to porażka 3-1, wygrana 2-3, remisy 2-2 i 1-1 oraz bezbramkowy remis z ostatniej kolejki, ale należy zaznaczyć, że przeciwko liderom, także priorytety były dla nich inne, chcieli wyrwać jakiekolwiek punkty i udało się to dzięki wynikowi 0-0. Znakomite dla naszego typu jest h2h, we wszystkich 8 meczów rozegranych na stadionie Universidad Catolica między tymi drużynami obie strzelały bramki: 4 wygrane gospodarzy 2-1, wygrana gospodarzy 3-1, remisy 1-1 i 2-2 oraz wygrana gości 2-3. Spodziewałem się kursu na poziomie ~1.65, także 1.78 biorę bez zastanowienia.

czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Dep. Quito - LDU Loja 1 @1,80 i -1 @2,43
http://www.oddsportal.com/soccer/ecuador/serie-a/dep-quito-ldu-loja-4OL3scH5/
Pewnie jeszcze bardziej spadnie.
Za swoją latynoską agresję i braku rozumu nie zagrają ze stronu LDU czterech pomocników - Ayovi, Gomez, Requene i Calva. Pewno że mają kim ich zastąpić, ale będą to gracze może nie tyle gorsi to na pewno nieopierzeni lub nie w pełnym rytmie meczowym. Merino powrzucał do jedynki sporo młodziaków i na razie z różnym skutkiem grają. Gracze z Quito ostatni mecz bardzo słaby w ich wykonaniu z IdV, ale piłkarsko tutaj są lepszym zespołem moim zdaniem, bo przede wszystkim obrona LDU to jest śmiech na sali, w sumie ofensywa też ale już nie chcę ich dobijać ???? .
Jedynkę ładuję mocno, handi troszkę mniej + czekam live.

czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Oriente Petrolero - Bolivar Bolivar gol @1,35 marathon / Bolivar DNB @2,38 marathon
Najważniejsze, że Callejon nie odszedł, bo było sporo ofert za brata Jose. W przodzie bardzo dużo od niego zależy i ten sezon jeszcze powinien spędzić w Bolivarze. Są również Yecerotte, Tenorio, Arce, Flores czy młodzi Saavedra i Arrascaita odszedł tylko ofensywny pomocnik - Iragua do Uniao Madeira (19l). Z tyłu odszedł Gutierrez, wybrał stronę Izraelską i pomocnik Cordoba. Do przodu dołączył William Ferreira, bardzo się przyda moim zdaniem, który po dwóch sezonach poza klubem wraca na Hernando Siles. Do środka pola przybył Damian Lizio, który sporo grał w reprezentacji U20 Argentyny, to będzie już jego bodaj 3 powrót, w międzyczasie miał przygody w Union Santa Fe, Al-Arabi i O&#39;Higgins także również dobry ruch ze strony gości, wzmocni nieco wachlarz ustawień ten mikrus. Ostatni nabytek to Oscar Rodas, który rok temu kupiony, od razu został wypożyczony do Aguilas, gdzie nie za dobrze mu się wiodło, także nie wiem czy będzie tutaj dostawał jakieś szanse od Azkargorty. Oriente zarobiło na sprzedaży braci Bejarano - młodszy (21l) odszedł do Panatholikosu, starszy (27l) obrał kierunek Chilijski - Huachipato. Podziękowano też Peinado, Mojice (łącznie 8 spotkań i 2 gole) oraz zasłużonemu napastnikowi - Saucedo. Przybyli De la Cuesta (33l pomocnik z Universitario, wcześniej szlajał po 3 lidze hiszpańskiej) i Mauro Marrone (29l pomocnik z Blooming wcześniej 3 Argentyńska). Ogólnie jestem ciekaw jak to tam Bolivar w przodzie poustawia bo jest mega potencjał. A no i zapomniałem, że w Oriente dzisiaj debiut ofensywnego pomocnika Sergio Almirona (nie, nie tego z Catanii, ale czekają na niego równie niecierpliwie), w Blooming ciągnął za ręce i nogi ten zespół także powinien się przydać Oriente.
Pierwsza kolejka także tutaj nie ma co szaleć, ale piłkarsko Oriente &lt; Bolivar to na pewno. Minusem na pewno zjazd na 3000 km dla Bolivaru, bo mecz w Santa Cruz de la Sierra no i może być ciężko mimo tego, że są przyzwyczajeni do takich skoków. Będzie to też dobry test dla obu zespołów, bo 12/13 będą grać w Copa Sudamericana.

czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
San Martin - Cajamarca ov 2,25 @1,78 Pinnacle
Cajamarca gra toporny futbol, niby strzelają, ale i uwielbiają tracić. Ciężkie chwile obu zespołów, ale wyżej stawiam San Martin jednak i tu również jak w przypadku Juan Aurich dobra okazja do przełamania passy bez zwycięstwa. Gospodarze niszczą sobie pozycje meczami na wyjeździe, więc tu powinni jechać na dupach, bo jak na razie mecze na swoich śmieciach ich trzymają jakoś. Znów gole, kurs przesadzony, San Martin umie stłamsić u siebie i dwie bramki ich nie będą tu zdziwieniem a i może Cajamarce się uda, z tego co pamiętam to żadna z tych ekip defensywy do mocnej nigdy nie zaliczała i nie zaliczy długo.

czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
No to zaczynamy sezon z latino, ruszymy równo z Europą. Początek dobry, Juan dało zarobić, ale już nocka nie taka owocna. Postaram się na każdy dzień dać jakieś przemyślenia.
Dep. Municipal - Melgar X @3,35 marathon
Czuję wyrównany mecz. Dla mnie Municipal to wielkiej piłki nie gra i kiedyś muszą przestać punktować, bo za dużo pozwalają beniaminkowi. Zostały 3 kolejki do końca i nawet piąte Melgar ma szanse na mistrza, różnica tylko 3 punktów. Nic innego wartego grania tu nie widzę, może BTS ale to na live zostawię. Stawka lekka.
Dep. Municipal rezerwa - Melgar rezerwa Melgar DNB @1,83 bet365
Według buków 50/50 dla mnie na Melgar value. Ostatnie 3 mecze to popis ofensywy, bilans 10-3. Gospodarze od 4 spotkań niepokonani, ale dziś bardzo trudny sprawdzian. Zwycięstwo gości przybliża ich do tryumfu w tych rozgrywkach a dodatkowo jeśli to 1 miejsce utrzymają to do pierwszego zespołu (czyli tego w Ekstraklasie Peru) dodają dwa oczka, a Melgar może się to bardzo przydać.
Olimpia Asuncion rezerwa - Cerro Porteno rezerwa Cerro DNB @1,9 bet365
Meczu seniorów boję się ruszać, ale tu już jest znowuż value na gości. Cerro ma kilku młodych zdolnych i głodnych gry, często jest tak, że miejsca w 18 meczowej nie ma i spadają do rezerw by być w rytmie meczowym. Olimpia na razie jeszcze się przebudza po 6 kolejkach 5 punktów, dzisiaj nie widzę ich z trzema oczkami.

Tyle dzisiaj.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom