>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ameryka Południowa, Północna i Środkowa - 2013

Status
Zamknięty.
czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Mecz w Gwatemali po części po mojej myśli, szkoda jedynie tego zakładu z BTS&#39;em, miał on szanse na wejście, jednak Comuninaciones w tym sezonie idzie jak burza.
Na dziś wybieram kolejne spotkanie z Gwatemali, postaram się też opisać ciekawe spotkania z Kolumbii, Kostaryki, Wenezueli, ewentualnie Peru i Boliwii.
Cartagines - Santos de Guapiles

Kolega wyżej już conieco napisał o tym meczu. Sądzę, że gospodarze dzisiaj pewnie wygrają, wszystko za nimi przemawia, atut własnego boiska, świetna forma i chyba najważniejsze - skuteczność. To zupełnie inna drużyna niż w Tornero de Invierno, grają poukładaną i miłą dla oka piłkę, a za tym idą wyniki. SD Guapiles na wyjeździe grają słabo, wygrywali głównie ze słabszymi rywalami. Ostatnie 5 spotkań na Estadio José Rafael Fello Meza to 4 zwycięstwa gospodarzy i 1 remis. Bilans bramkowy imponujący - 20:3. Jak dla mnie Cartagines zdecydowanie wygrają to spotkanie chcąc na pewno powiększać swoją miażdżącą już przewagę w tabeli.
Cartagines win @1,60 bwin
Heredia - Universidad SC

Chyba znów zaryzykuję BTS. To, że Heredia zwycięży jest dla mnie niemal pewne, kurs dobry do dubla, ale ja nieco pokombinuję. Ich spotkania zawsze są wyrównane, często padają BTS&#39;y. Mniemam, że dzisiejszy mecz będzie podobny jak pozostałe, czyli częste ataki z obu stron i przede wszystkim będzie owocowało to w bramki. Coś jak 2:1/3:1 się spodziewam. Jeśli ten BTS nie wejdzie odpoczywam jakiś czas od stawiania tego typu zakładów.
Heredia win @1,45 bwin ✅ 2:0
BTS - TAK @1,91 bwin ⛔ 2:0 czyli już nie stawiam BTS&#39;ów w tej lidze ????

Itagui - Santa Fe

Mimo, że Santa Fe gra beznadziejnie na wyjazdach zaryzykuję na nich postawić. Z Itagui mają bardzo pozytywny bilans ogólny, jak i na wyjeździe (ogólnie 8 spotkań, 6 zwycięstw i 2 remisy), na wyjeździe (2 wygrane i 2 remisy). Jak na razie w tym sezonie idzie im dobrze na wszystkich frontach (Libertadores, Liga i Puchar), więc jestem skłonny postawić na nich parę grosza, widziałem ich w meczu Copa Libertadores i Pucharu Kolumbii, w tym pierwszym wyszli na prowadzenie, niestety zremisowali, ale to nie jest zły wynik. Poza tym są zorganizowani i skuteczni w obronie.
Santa Fe (handi 0) @2,250 ⛔ 4:0 Itagui zniszczyło wszystkie atuty ISF
Juan Aurich - Melgar

Wszystko przemawia dla mnie za gospodarzami. Bardzo dobra gra u siebie, zdecydowane H2H na ich korzyść. Pierwszą rundę zaczęli od porażki, ale było to na wyjeździe, gdzie grają po prostu słabo, zresztą tak samo jak Melgar, w Drugiej rundzie 2012 wygrali na wyjeździe tylko raz. Nie wiem czy coś więcej pisać, wydaje mi się to zbytecznie, w ekipie gospodarzy nie zauważyłem strat w piłkarzach, to samo u Melgar, więc stawiam dziś na Aurich.
Juan Aurich win @1,53 bet365 ✅ 2:1​
I na koniec takie suche typy:
Deportivo Tachira - Mineros 1 @1,91 bet365
Gospodarze dobrze weszli w sezon, wzmocnili się kilkoma dobrymi graczami. U siebie zdobywają prawie wszystkie punkty.
Aragua - Anzoategui under 2,5 @1,62 bet365 ✅ 0:1
W pierwszej kolejności goście na wyjazdach grają tak, by bramki nie stracić, dzięki temu mają najlepsze wyniki na obcych obiektach i seryjnie zdobywają punkty. Aragua zdecydowanie lepsza na swoim stadionie, a taki rywal może ich tylko zmotywować, by osiągnąć dobry wynik, którym na pewno będzie remis.
Yaracuyanos - Trujillanos X @3,20 bet365 ⛔ 1:0 tu to samo, bez kitu taki pech, w końcówkach wszystko...
Na 7 spotkań pomiędzy tymi zespołami aż 5 razy padał remis. W tym sezonie obie ekipy mają już po dwa remisy, więc coś jest na rzeczy ???? . Ten typ lekko, bo nigdy nic nie wiadomo, ale remis jak najbardziej prawdopodobny.
Dep. Petare - Zamora under 1,5 @2,75 bwin ⛔ 1:1 musieli sie rozstrzelać w końcówce...
Zamora ma bardzo dobrą obronę, na wyjazdach w Aperturze ich bilans na wyjeździe to 8:5 na 8 spotkań, co daje ~1,6 bramki na mecz. Przyjeżdżają z myślą by bramki nie stracić, więc mój typ to under 1,5. Jak dla mnie skończy się tam maksymalnie 1:0 dla którejś ze stron.

czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Nie idzie tak jak sobie zamarzyłem ale cóż, raz lepiej raz gorzej.
Alajuelense - Zeledon
Krótko, bez bicia piany. Gospodarze mocno podbudowani zdecydowanym zwycięstwem nad Saprissą i wracają chyba na właściwe tory, bo pierwsze kolejki nie były dobre. Zeledon trzy zwycięstwa (na 4) w tym sezonie wygrał u siebie, na wyjeździe ich gra jest słaba po prostu (nie oglądałem ich w tym sezonie w pełnym wymiarze, ale w Invierno grali tragicznie jak dla mnie, a wzmocnień jakiś super nie dokonali, więc pewnie niewiele się zmieniło). U siebie Alajuelense gra 2 mecz pod rząd co dla nich jest na rękę, bo lubią grać na swoim terenie i tam zdobywają większą ilość punktów. Kurs jak dla mnie przesadzony z lekka, więc go pobieram, dla mniej odważnych dobra opcja do dubla.
Alajuelense @2,00 bet365 ⛔
Alajuelense 1X @1,33 bet365 ⛔
Alajuelense DNB @1,50 bet365 ⛔
Zupełnie nie spodziewałem się takiego wyniku, hańba po prostu i olanie sprawy przez gospodarzy.

Otrzymane punkty reputacji: +3
czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
CSD Municipal - Comunicaciones
Derby stolicy numer 273, odbędą się na stadionie Municipalu, czyli Estadio Nacional Mateo Flores.
Są to dwa największe kluby z Gwatemali, które co roku walczą o każdy tytuł. W ogólnym rozrachunku lepiej wychodzą Rojos, bo wygrywali ligę 29 razy, pięć mistrzostw mniej mają gracze Los Cremas. Cała stolica ze zniecierpliwieniem czeka na ten mecz, jest to tam odbierane jak (dajmy na to ligę Angielską) mecz Chelsea z Arsenalem, derby Londynu, tak tam grają derby Guatemala City.
Gospodarzy dopadł krysys, nie wygrali jeszcze w Clausurze, ostatnio zwyciężyli w play-offach Apertury z Heredią, czyli prawie 2 miesiące temu, teraz na tą drużynę zstąpiła jakaś niemoc, ale sądzę, że na derby odpowiednio się zmotywują. Na twitterze już można przeczytać, że 18 zawodników odpoczywa obecnie w hotelu, mecz rozpocznie się o 3 w nocy naszego czasu (u nich będzie 20) Goście mają w przeciwieństwie do Municipalu odmienne nastroje, pierwsze miejsce w lidze, ostatnia porażka (na wyjeździe) w październiku 2012 roku (1:0 z Heredią), zawodnicy są w dobrej formie strzeleckiej jak i techniczno-fizycznej, także dzisiaj oczekuję znakomitego widowiska,bo obie ekipy mają nadzieję na dzisiejsze zwycięstwo (bliżej mi do Comunicaciones ze względu na obecną formę, ale derby rządzą się własnymi prawami).
Wszystkie bilety wykupione, piłkarski zaświatek Gwatemali żyje tym meczem, nic tylko szukać do tego spotkania streama. Co do składów, to jak na razie wiadomo, że Communicaciones wyjdzie prawdopodobnie tak. Nie znalazłem jeszcze składu Rojos, ale pewnie wyjdą optymalnie, tak jak Los Cremas (do składu wrócą prawdopodobnie Morales i Contreas - ten pierwszy to w sumie już wrócił, bo prawdopodobnie zagra od początku). Jeżeli goście dziś osiągną dobry wynik, a są na fali to mogą się oddalić od drugiej Heredii już na 6 punktów, co daje im pewną przewagę psychologiczną jak i po prostu łatwiej będzie im kontrolować sytuacje boiskowe, bo będą wiedzieli na czym stoją. Gospodarze powinni dzisiaj powalczyć, bo to jednak derby, ale ich forma nie napawa optymizmem. W tym spotkaniu scenariusz wg mnie będzie następujący - Goście od początku będą starali się przejąć inicjatywę, Municipal będzie się bronił, w końcu Cremas się przecisną strzelając bramkę i mecz się otworzy. Może paść kilka bramek, bo podkreślam po raz enty - są to derby, ale ogólnie goście mało strzelają jak i tracą na wyjazdach.
Comunicaciones DNB @1,91 bet365 ✅ 0:1
under 3,5 @1,28 bwin ✅ 0:1

Otrzymane punkty reputacji: +1
czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Comunicaciones - Escuintleca
Gospodarze w wybornej formie, wygrywają jak na razie u siebie jak i na wyjeździe, ostatni raz u siebie przegrali (nie licząc play-offów) 2:4 z Marquense uwaga, uwaga - 17 kwietnia 2011. Wyczyn niesamowity, zresztą to typowa liga, gdzie gospodarze u siebie po prostu miażdżą, wyjątkiem jest Comuninaciones - grają dobrze również na wyjazdach. Goście drużyna trochę anonimowa, zresztą co ja mówię, są oni słabi po prostu. Do najwyższej klasy rozgrywkowej awansowali w tym sezonie, w Aperturze zajęli ostatnie miejsce (bilans na wyjeździe to 0-1-10 bramki 6:30, z czego 5 strzelili w ostatnich 4 kolejkach), a Los Cremas u siebie (10-1-0 i bramki 23:1) w Clausurze 3 mecze i komplet punktów, bilans to 4:0. Goście 2 mecze na wyjazdach to porażki, gdzie brali tęgie baty, bilans to 1:8. Nie widzę dziś innego rozwiązania jak wysoka wygrana gospodarzy, mają przed sobą tylko ligę, bo do CONCACAF się nie dostali, przewagę w lidze sobie śrubują, dziś mogą tylko ją powiększyć. Kurs na nich jest bardzo, ale to bardzo nieopłacalny, więc takie coś na to spotkanie:
BTS - NIE @1,40 bwin ✅ 2:0
Kurs na handi -1 też takie sobie, ale cóż @1,35 bet-at-home ✅ 2:0
i biorę też over 2,5 ale z myślą, że gospodarze sami go pokryją @1,65 bwin ⛔ 2:0
Nie jest źle, myślałem, że bardziej się wysilą, ale trener dał pograć kilku innym graczom.

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
vs

Club Nacional - Defensor Sporting
Typ : Nacional @ 1,67 Bet365​
Nacional startuje po tytuł, a z takim składem szanse ma bardzo duże. Co prawda przed startem rozgrywek stracili trzech pomocników za których zgarnęli porządną kasę, bo według informacji łączna kwota wyniosła blisko siedem milionów euro. Wszyscy ci zawodnicy są bardzo młodzi, ale za to bardzo uzdolnieni, skoro Cagliari, Fiorentina czy nawet Rosyjski Terek wykładają na nich takie pieniądze. Ale analizując ich poprzednie sezony to z trójki Cabrera, Vecino i Piriz to tylko ten ostatni był podstawowym zawodnikiem. Z klubu odeszli również obrońca Viera (17/0) do Danubio oraz napastnik Taborda, właśnie do Defensora. Za zarobione pieniądze sprowadzili napastnika Alonso z Toluca, który się spłaca i gra rewelacyjnie, Abreu znanego z występów w Botafogo. Do klubu powrócili pomocnik Arismendi, który nie zrobił kariery na wyspach, ale będzie według mnie solidnym wzmocnieniem lewej strony oraz Albin grający ostatnio w Hiszpańskim Espanyolu, który wskoczył do pierwszego składu i grał w ostatnich meczach Copa Libertadores. Do obrony sprowadzono doświadczonego Cortesa z Meksykańskiego Queretaro. Skład wygląda według mnie bardzo dobrze, taka mieszanka doświadczenia z młodością, która może dać dobre wyniki. Co do składu na dzisiejsze spotkanie to wiadomo, że zespół będzie lekko osłabiony, gdyż nie zagrają Alvarez (O, 15/1), młody pomocnik Calzada (15/0), dwudziestoletni napastnik Luna (15/3), jego rówieśnik Sosa (6/0) oraz doświadczony napastnik Medina (13/4), który raczej w tym momencie i tak nie miałby szans na grę. Coraz częściej trener Diaz wprowadza młodych zawodników, którzy spłacają kredyt zaufania, Prieto, Cesar czy De Pena grali ostatnio w Copa Liberatores wchodząc z ławki. Dzisiaj Nacional prawdopodobnie wyjdzie takim składem: w bramce nie kto inny jak Bava, obrona składać będzie się z bardzo doświadczonych graczy - Scotti, Romero, Cortes i Nunez. W pomocy za kontuzjowanego Calzadę zagra Arismendi, do tego Damonde, nowy nabytek Albin, który będzie odpowiedzialny za rozegranie oraz wyżej wspomniany młodzian De Pena. W ataku prawdopodobnie dwójka zawodników, którzy ostatnio strzelają jak na zawołanie, czyli Sanchez i Alonso. W odwodzie trener Diaz ma jeszcze zacnego pana Recobe, młodych napastników Cesara, Bueno oraz Abreu. Siła rażenia zespołu z Montevideo robi wrażenie, jedynie według mnie dość niepewnie wygląda defensywa, ale może to tylko moje głupie spostrzeżenie.
Uważam, że Defensor wciąż będzie mocny, ale chyba już nie tak jak to miało miejsce chociażby w Apertura (obym się mylił, bo lubię ten zespół). Stracili napastnika Rolanda, który był jednym z głównych atutów w ataku. Wielki talent bez dwóch zdań, którego kupiło Bordaeux za 2,8 miliona euro. Odszedł również Diego Martin, podstawowy pomocnik. Tą samą cenę, za którą odszedł Roland, wyłożył Inter Mediolan za Laxalta, ale on dogra sezon w Defensorze. Ze wzmocnień, jeśli tak to można nazwać, doszedł Taborda z Nacionalu, który tam nie grał zbyt dobrze, z Columbus Crew przyszedł napastnik Renteria. Według oficjalnej strony zespołu, skład będzie wyglądał prawdopodobnie tak: w bramce Irrazabal, na lewej stronie zagra Zaballos, dwójka środkowych to Arias i Risso, a po prawej stronie Herrera. Obrona bardzo młoda, ale jak widać w poprzednich meczach dają radę. W pomocy już wiekowy Fleurguin, oraz trzech młodzików - Amado (22 lata), De Arrascaeta (18) i wspomniany już Laxalt (20). W ataku obok Tabordy zagra Brazylijczyk Feilipe Gedoz, który również należy tej młodego zaciągu - 19 lat. Skład prezentuje się tak, a nie inaczej ponieważ kontuzjowany jest pomocnik Luna (10/0), a niepewnymi występu są najlepsi strzelcy Risso oraz Hernandez. Co prawda oglądałem ich w meczu z Olimpią w CL, ale lepiej żeby nie wspominać tego spotkania. Rewanż również oglądałem i tam Defensor nie miał po prostu nic do powiedzenia, na palcach jednej ręki można zliczyć ich ofensywne akcje. Gdyby gracze Olimpii byli bardziej skuteczni, to mecz na pewno nie skończyłby się wynikiem 2:0.
Powiem szczerze, myślę że w tym meczu trzy punkty zostaną na Gran Parque Central. Nacional ma przewagę praktycznie w każdej formacji, szczególnie w ataku, który będzie tutaj robił niezłą robotę. Kierując się ostatnimi wynikami obu zespołów, składem który prawdopodobnie wystawią goście oraz ciężkim terenem myślę, że tutaj nie ma nic innego tylko grać coś w stronę Nacionalu.

czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Zgadzam się ze słowami użytkownika BSNT, Nacional ma wszystko, by powalczyć o mistrzostwo Urugwaju, jedynie może im przeszkodzić w sumie Penarol, który obecnie na pierwszym miejscu stawia Copa Libertadores, zresztą w CL występuje wspomniany Nacional, jak na razie mają dobrą 1 pozycję z czterema punktami po dwóch kolejkach. Z Boca grają dopiero 8 marca więc mogą wystawić mocny skład. Ja zważając na to, że to pierwsza kolejka, Defensor ostatnio grał oficjalny mecz prawie miesiąc temu, jednak wierzę w ich przygotowanie, stawiam na BTS po kursie 1,62 bwin.
Co do innych spotkań to takie króciutkie info:
Nacional Asuncion - Libertad
Libertad za 4 dni gra mecz w Copa Libertadores z Palmeiras, które będzie podejmowało u siebie. Verdao po słabiutkim sezonie w Brasileirao 2012 będzie chciała się odkuć w CL, więc Libertad czeka ciężki mecz, więc sądzę, że tutaj - w spotkaniu z Asuncion - oszczędzą kilku zawodników. Z tego co czytałem to wyjść mają tak:
Muñoz, Medina, Benegas, Mencia, Gustavo Gomez, Olmedo, Alan Benitez, Blas Díaz, Vargas, J.Gonzalez, Romero, Camacho
Naliczyłem z pierwszego składu sześciu graczy, którzy grali w pierwszym garniturze w meczu przeciwko Tigre. Na ławce tacy zawodnicy jak:
Eguren, Molinas, Mendieta, Guiñazú, Gamarra, Velázquez, Recalde, Guevgeozián
Nacional jak zawsze w lidze a przede wszystkim u siebie jest mocny, więc postanawiam pograć dwa typy:
Nacional Asuncion 1X @1,44 ✅ 1:0
BTS - @1,60 bwin ⛔ 1:0

Inne spotkania podam na sucho, bo mało czasu, ale warte uwagi wg mnie.
Monagas - Etiudantes M. over 2,5 @2,25 bet365
Taki bet na przekór lidze Wenezuelskiej, gdzie często padają undery. Te dwie drużyny lubią strzelać, przede wszystkim przeciwko sobie.
⛔ 1:0
Llaneros - Aragua under 2,5 @1,75 bet365
W żadnym spotkaniu przeciwko tym dwóm zespołom, gdzie Llaneros grało u siebie nie padło więcej niż dwie bramki. A na 9 spotkań aż 7 kończyły się underem (licząc spotkania Araguy u siebie, gdzie 2 razy padł over 2,5).
✅ 0:0
Juventud - River Plate X2 @1,53 bet365
Goście mają patent na gospodarzy, ponadto dobrze zagrali w Aperturze, można zaryzykować podpierając się remisem.
✅ 0:4
Opiszę jeszcze potem derby z Paragwaju.

czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Halcones - Comunicaciones 2DNB @2,10 bet365 zwrot
Jak dla mnie te kursy są mega śmieszne. W sumie zawsze jak Los Cremas grają na wyjeździe to są takie duże kursy, ale oni z całej ligi na wyjazdach grają najlepiej ze wszystkich. Do tej pory w lidze nie stracili bramki (na 6 spotkań, a grali m.in z Heredią, Municipalem) a strzelili ich 9. Gospodarze z siedmiu bramek straconych do tej pory tylko jedną stracili u siebie, ale prócz Municipalu to nie mieli wymagających rywali a bramkę strzeliło im Xelaju. Ogólnie H2H lekko na korzyść gości, bo w Gwatemali zespoły na wyjazdach grają mega słąbo a oni należą do wyjątków. Na 8 spotkań na stadionie Estadio Comunal de la Mesilla gospodarze wygrali trzykrotnie z tego dwa razy wtedy, gdy Los Cremas nie byli w dobrej formie i osiągali wyniki max na środek tabeli. Ostatnia ich wygrana to zwycięstwo 2:0 jednak było jasne już wcześniej, że goście zwyciężą w rozgrywkach. Trzykrotnie wygrywali właśnie goście (0:1/0:1/2:3) i dwukrotnie padł remis (1:1 i 2:2). W dzisiejszym spotkaniu nie wystąpi obrońca gospodarzy Geraldo Arias, który przydaje się w obronie jak i w ataku (w tym sezonie 7 bramek). Myślę, że to dodatkowy atut przemawiający za gośćmi. Comunicaciones w śmiesznie brzmiącym mieście Huehuetenango są już od wczoraj, więc będą wypoczęci, na mecz nie pojechali pomocnik Limenza (młody, ale mało znaczący jeszcze gracz) i napastnik Suarez (w 5 meczach 4 bramki, więc ważne ogniwo, ale jest do zastąpienia, w ataku są jeszcze Montepeque i Pezzarossi, poza tym wiele dają im pomocnicy, którzy potrafią strzelić i dograć piłkę do napastnika - Arreola, Contreas, Marquez). Do składu po urazach wrócili właśnie wcześniej wspomniany Arreola (29/8 - liczona też Apertura) i Figueroa (21/3 - taki koleś od destrukcji bardziej). Myślę, że stać dziś gości na zwycięstwo i pobieram wysoki kurs na to zdarzenie, bo jak dla mnie promocja i ja na pewno z niej skorzystam.

Otrzymane punkty reputacji: +2
czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Deportivo Cali - Huila

Jak dla mnie gospodarze powinni wygrać ten mecz. Nie zagra tylko obrońca Torijano, który na treningu niefortunnie upadł na rękę. Kadra wygląda następująco. Jadą chyba wszyscy ważni gracze Los Verdiblancos. W następnej kolejce będzie puchar, gospodarze zagrają z Cortuluą, więc mogą w tej kolejce przycisnąć i zgarnąć 3 punkty. Gości czekają trudne 3 mecze począwszy od tego, później grają z Tolimą i Junior, więc bardzo ciężko. Na 4 kolejki gospodarze jeszcze nie przegrali, 2 wygrane i tyle samo remisów, w pucharze ich oglądałem chwilę, wygrali 4:1, grali szybką i miłą dla oka piłkę. Gości nie widziałem w akcji, ale są po prostu na wyjeździe przesłabi z tego co widzę po statystykach. Na 9 spotkań nie wygrali ani razu, 2 razy zremisowali i 7 porażek (bramki 6:22). Myślę, że gospodarze ogarną zwycięstwo, można to pograć do jakiegoś innego zdarzenia.
Dep. Cali wygra @1,50 bwin

roan79 456

roan79

Użytkownik
KOLUMBIA: Copa Postobon
06.03.2013 21:30
Huila-Tolima
Typ:2
Kurs:2.10
Buk:Bwin
Puchar w Kolumbii nie jest zbyt prestiżową zdobyczą,więc kluby grające w nim wystawiają rezerwowe składy wzmocnione uzdolnioną młodzieżą.Tak samo stanie się w tym meczu,więc dlaczego postawić na gości.Tolima jest lepszym zespołem grającym w copa Libertadores,i na pewno ma lepszy skła d rezerwowy od tego który wystawi Hulia.Trzeba tez powiedzieć ,że gospodarze w zimie stracili dobrych zawodników pozyskujać o wiele słbszych i uzupełnili go o swoich juniorów.Moim zdaniem oczywiste jest ,że alternatywny zespół Tolimy jest lepszy od takiego samego Hulii.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Piłka Nożna, Puchar Kolumbii
Santa Fe - Llaneros DNB 2 @ 5.10 BetCity
Tak se przeglądałem ofertę i co widzę ? Drużyna Santa Fe gra dziś niemal jednocześnie 2 mecze:wowsdf:
W Copa Libertadores i w Pucharze Kolumbii. Poszukałem troszkę i wyczytałem, iż na ten 1.mecz poleciała cała podstawowa drużyna, więc w rodzimym pucharze zagrają rezerwy/juniorzy :
&quot;Santa Fe without: Vargas(first gk 6/0), Sanchez(second gk 0/0), Mendoza(df 2/0), Roa(df 4/0), Valdes(df 4/1), Meza(df 5/0), Garcia(df 4/0), Anchico(mf 4/1), Bedoya(mf 3/0), Perez(mf 4/1), Molina(mf 5/0), Torres(mf 5/0), Valencia(mf 5/0), Arias(att 5/2), Medina(att 5/6), Borja(att 6/0), Cuero(att 5/0) - all of them are in Paraguay&quot;. Trener drużyny gości również zapowiedział, że szansę dostaną zawodnicy, którzy dotychczas grali mniej (http://www.copapostobon.com.co/noticia/con-nomina-alterna-llaneros-enfrenta-santa-fe-03901), jednak rezerwy gospodarzy kontra nieco zmieniony skład gości ? Gram delikatnie na tych drugich:wink: Jakby coś, to można pograć +1.25 @ 1.70 Bet365
Nie znam się na tym, ale chyba można delikatnie spróbować:razz:

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Taki ciekawy meczy z Ekwadoru znalazłem LDU Quito-Independiente, to co mnie zaciekawiło to H2H w ostatnich dwóch latach.

Zwłaszcza podejrzany wydaje się mecz zaznaczony przeze mnie po kursie 7.70, Independiente walczyło wtedy o utrzymanie, zwycięstwo z LDU było ich jedynym wyjazdowym zwycięstwem w pierwszej rundzie.
Ten sezon obie drużyny rozpoczęły dobrze, więc rozsądny wydaje się być remis. Oba miasta dzieli 20km.
Pewnie wyciągam wnioski mocno na wyrost, ale co tam, dla zabawy można spróbować. ????
LDU Quito-Independiente X 3.30 Sportingbet 1/10
FT 2:1
⛔

czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Wracamy do typowania w dziale.

Emelec - Manta

Gospodarze murowanym faworytem tego meczu. Do następnego spotkania CL (Penarol) mają nieco ponad 2 tygodnie, przedtem jeszcze (31.03) mecz z LDU Loja, więc mogą się w pełni skupić na dzisiejszym meczu. W lidze jeszcze nie przegrali, ba - nawet remisu nie mają. Po 6 kolejkach komplet punktów, Quito już odskoczyli na 5 punktów, a dziś jest okazja podwyższyć tą przewagę do ośmiu, by skoncentrować się bardziej na CL. Drużyna gości to co by nie mówić - średniak. Nie za dobry, ale też nie aż taki słaby, po prostu zespół na środek tabeli. W tym spotkaniu widzę tylko jedno roztrzygnięcie - wygrana gospodarzy, może nawet do 0, bo Manta od początku sezonu ciapowato na wyjazdach.
Emelec - @1,45 bwin ✅ 1:0
BTS - nie @1,72 bwin ✅ 1:0
1/1 @2,10 bwin ✅ 1:0/1:0

Cuenca - Dep. Quito

Typ na ten mecz gram bardziej patrząc na statystyki, a dokładniej H2H. Ogólnie nie wyznaję takiej wymiany punktami, ale mecze pomiędzy tymi zespołami są ciekawe. Od 2002r. można powiedziec, że co sezon wymieniają się punktami. Z tego co &#39;przeanalizowałem&#39; wychodzi mi na to, że goście powinni odnieść zwycięstwo. W sumie to pasuje, bo forma obu zespołów mówi sama za siebie. Gospodarze od początku sezonu grają kaszanę, Quito jak na razie v-ce lider. Sądzę, że typy mają prawo powodzenia, a kursy dodatkowo zachęcają.
Dep. Quito X2 @1,50 bet365 ✅ 2:2

Dep. Quito DNB @1,83 bet365 zwrot 2:2

Do przerwy lub na koniec - Dep. Quito @2,00 bwin ✅ 0:2 FH

I takie luźne propozycje:

Mineros - Estiudantes M. BTS @1,87 bwin ✅ 3:1
W ostatnich 8 spotkaniach na stadionie Ciudad Guayana zakończyły się BTS&#39;ami. Ponadto Mineros u siebie w ostatnich 5 spotkaniach 4 bts&#39;y a Estiudantes na wyjeździe również 4.

Belen - Ajaluelense 2 @2,00 Unibet lub BTS @1,65 bwin ⛔ 2:0 Co na nich stawię to wtopa ...
Goście w końcu zaczynają grać swoje, Belen słabiutko, chociaż na swoim terenie zawsze groźni. We wszystkich spotkaniach na ich stadionie przeciwko gościom padał BTS.

San Carlos - Saprissa over 2,5 @1,95 ⛔ 1:1bet365 lub BTS @1,65 bwin ✅ 1:1
Bardzo fajny trend na over w tym spotkaniu. Ostatnie 4 spotkania na stadionie gospodarzy (1:6/3:4/1:4/1:2). Ogólnie bardzo dużo bramek pada między tymi zespołami, a że Saprissa uwielbia tracić bramki to tymbardziej fajny bet. Dodatkowo można pograc BTS&#39;a.[/center]

Otrzymane punkty reputacji: +3
czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Communicaciones - Marquense

Opisywałem wcześniej gospodarzy, w tej lidze w sumie wszystko jest jasne. Gospodarz tylko w skrajnych przypadkach traci punkty, wyjątkami są play-offy czy inne szpitale w klubie. Od tego sezonu jak na razie nie ma równych na gospodarzy, po prostu miotą wszystkich. Może wyniki tego nie pokazują, ale są strasznie ustatkowani pod względem formy. U siebie zrobili twierdze, zresztą ta liga to liga gospodarzy można powiedzieć. Goście w tym sezonie wygrali raz na wyjeździe co jest pierwszą wygraną licząc Aperture i teraz Clausurę. Nie daję im większych szans jak bukmacherzy.

Communicaciones @1,40 bet365
BTS - NIE @1,50 bwin

i tak zupełnie 4fun
DW 2:0 @6,00 bet365

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
To i ja spróbuję pobawić się w typowanie ligi gwatemalskiej :razz:
Halcones - Escuintleca
Charakter i specyfika tej ligi była w dziale już wielokrotnie powtarzana, więc nie będę tego powielał. Halcones u siebie nie pokonane, ostatnio dwa ważne remisy z Heradią i najlepszy zespołem Comunicaciones. Wcześniej pewne zwycięstwa z trzecim obecnie Malacateco 2-0 i dwoma zespołami z dołu tabeli - Xelaju 3-1 i Municipal 2-0. Goście w tych rozgrywkach nie wygrali na obcym terenie, ba nawet nie zremisowali. Cztery gładkie porażki i strzelili raptem jedną bramkę, tracąc aż 12. Ostatnio oba zespoły grały ze sobą w poprzednim sezonie i to gospodarze wygrali 3-0. Myślę, że spokojnie można tutaj zagrać na zwycięstwo Halconesu, nawet warto pograć ich z handicapem.

Halcones @ 1,45 Bet-at-home ✅
Halcones -1 @ 2,05 Bet-at-home ✅

-------------------------------
Marquense - Universidad
Krótko. Gospodarze wygrywają z dużą przewagą praktycznie z każdy m . Cztery mecze u siebie i cztery zwycięstwa i wszystkie pokrywające handicapy. Universidad na wyjazdach co prawda stracili tylko osiem bramek grając z pierwszą d wó jką i przegrywając oba mecze po 2-0, oraz z Mictlan 1-0 i Escuintleca 2-1 (oba te zespoły nie dysponują taką siłą ataku jak gospodarze ) . Marquense ma najlepszy atak w lidze, a przy średniej obronie gości są w stanie po raz kolejny pokryć handicap, bo o zapisaniu trzech punktów na ich konto nawet nie mówię.

Marquense @ 1,45 Bet-at-home ✅
Marquense -1 @ 2,05 Bet-at-home ⛔

roan79 456

roan79

Użytkownik
20.03.2013 21:30
Patriotas-Cucuta
2-1
Typ:1
Kurs:1.91
Buk:bet365
Stawka:6/10

Patriotas bez wygranej w grupie Copa Postobon, to jest powód, dla którego dziś ich trener zadecydował,że zagrają w najsilniejszym składzie:Nicolás Vikonis (najpierw gk 7/0), David Murillo (df 5/0), Alexis González (df 4/0), Andrés Arboleda (df 5/0), John Garcia (df 5/0); Jhon Hernandez (mf 7/1), Jose Amaya (mf 5/0), Larry Vasquez (mf 5/0), Jonathan Estrada (mf 6/0); Jamillacson Palacios (att 6/0) y Orlando Berrío (att 5 / 2)

[URL='http://www.copaposto...r-triunfo-04027']http://www.copaposto...r-triunfo-04027[/URL]

Wszyscy najważniejsi gracze są w składzie powołanym na mecz oprócz kontuzjowanego Gonzales(att 5/4).

Cucuta zagra w tym spotkaniu w rezerwowym składzie na mecz nie pojechali:Estacio (pierwszy GK 7/0), Rivas (DF 6/0), Bustos (DF 4/0), Castillo (DF 4/0), Payares (df 7/1), Figoli (mf 7 / 0), Soria (mf 6/3), Florez (mf 6/0), Quintero (mf 6/0), Mendoza (Att 7/3), Hernandez (Att 7/3), Uribe (Att 4/0)

check squad here: [URL='http://www.cucutadep...-PostobĂłn/2089']http://www.cucutadep...-PostobĂłn/2089[/URL]

Dyscyplina:piłka nożna-Kolumbia:Copa Postobon
21.03.2013 01:30
Spotkanie:Ind. Medellin - Itagui
1-0
Typ:1
Kurs:1.80
Buk:Bet365

Jutrzejsze spotkanie w pucharze Kolumbii gospodarze wystąpią w tym meczu w najsilniejszym składzie bo liczą na awans do następnej rundy tych rozgrywek: Leandro Castellanos (gk 7/0), Daniel Bocanegra (df 7/0), Diego Herner (df 7/1), Jefferson Mena (df 7/1), Jorge Arias (df 6/0), Jhon Viáfara (mf 7/0), Guillermo Julián (mf 3/0), Felipe Pardo (att 5/1), Giovanni Hernández (mf 7/2), Cleider Alzate (mf 7/0), i Cano (att 1 / 0).Goście zaś wystawią rezerwowy skład :Kevin Piedrahita(gk 3/0); Gerardo Vallejo(df 1/0), Felipe Correa(df 5/20, Jhonny Mesa(df 0/0), Elvis Mosquera(df 0/0); Geiler Mosquera(mf 2/0), James Castro(mf 2/0); Mauricio Gómez(mf 1/0), Andrés Ricaurte(mf 3/0); Víctor Asprilla(att 1/0) y Cristian Nazarith(att 4/0).ich trener dał odpocząć podstawowym zawodnikom:Quinones(att 7/3 ),Aguirre(att 7/3 t),Restrepo(mf 7/0),Vasquez(mf 5/0),Rodriguez(df 7/0) and Arboleda(df 7/0).W pucharze w trzech meczach gospodarze zgromadzili 4 punkty,a goście tylko 1.Dla gości bardziej liczą sie spotkania ligowe gdzie w tym sezonie nie przegrali jeszcze spotkania bilans(2-5-0),Ind.Medellin w lidze spisuja sie przeciętnie(2-1-4) dlatego chcą coś osiągnąc w rozgrywkach pucharowych.Uważam , Ind.Medellin pokona pozbawionych najlepszych piłkarzy Itaqui.

Otrzymane punkty reputacji: +1
czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
To i ja dodam coś od siebie, tamto spotkanie nie wyszło, Communicaciones jedynie zremisowało. Ale jedziemy dalej, nie poddaję się.
Malacateco - Comunicaciones
Mówi się, że dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi, ale tutaj zaryzykuję. Remis gości w ostatniej kolejce, w dodatku u siebie na pewno jest niedosytem, więc upatruję tutaj zaciętej walki. Los Cremas to najlepsza drużyna na wyjazdach - tutaj nie ma równych. W obecnym sezonie meczu nie przegrała (2-2-0), a w Aperturze dała wygrać tylko dwóm zespołom, co jest bardzo dobrym wynikiem patrząc przez pryzmat gospodarzy w tej lidze i ich wyników względem gry na wyjazdach. Comunicaciones musiało uznać wyższość gospodarzom tylko raz, w 2007 roku, przegrali 1:0 (wtedy prym wiódł Municipal). Reszta spotkań na terenie gospodarzy to 3 zwycięstwa Cremas i 4 remisy. Myślę, że dziś są w stanie powalczyć, kadrę mają szeroką i dobrą, ostatni mecz powinien ich zmotywować do lepszej gry. Dodam jeszcze, że Malacateco nie straciło u siebie bramki (10:0), a goście stracili na wyjeździe jak na razie tylko jedną bramkę, więc mecz może być bardzo ciekawy. Typy na to spotkanie:
Comunicaciones +1 @1,70 bet-at-home
Comunicaciones X2 @1,80 bet365

Wszystko albo nic, powodzenia ;) .
Bety użytkownika @BSNT są dobre, można grać, ja jednak powiem słówko o meczu, który opisał jako drugi.
Mimo wszystko szukałbym tutaj niespodzianki. Wiadomo, z reguły w tej lidze wygrywa gospodarz, ale nie zawsze. Może i goście tego spotkania nie wygrają, ale wydaje mi się, że napsują trochę krwi. Ode mnie taki typ, oczywiście jeśli ktoś chce grać to za małą stawkę.
Universidad SC +1 @2,50 bet-at-home
Pozdrawiam ;)

czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Gwatemala ostatnio zawodzi (przynajmniej mnie, w sumie nie dziwię się, szukałem niespodzianek). Tym razem typy bardziej wyrafinowane, jedziemy najpierw do Urugwaju.
Liverpool Montevideo - River Plate
A tutaj bardzo ciekawe spotkanie - pierwszy klub Jorge Fucile zmierzy się z Darseneros, czyli zespołem gości. Prawie wszystkie kluby z Urugwajskiej ekstraklasy mają siedziby w stolicy państwa, więc o jakimkolwiek zmęczeniu gości czy coś w ten deseń nie może być mowy. Goście jak na razie prezentują się nienajgorzej, ale to dopiero początek sezonu, po czterech kolejkach plasują się na 6 pozycji z dorobkiem 7 punktów, gospodarze troszkę gorzej - 12 pozycja i ledwie 4 punkty (notabene ostatnie 2 spotkania w ich wykonaniu bardzo fajne, widać progres). Mój typ będzie szedł w stronę gospodarzy, zabraknie u nich jedynie Schenone, gracz grający bezpadronowo, typowy walczak - jest on jednak do zastąpienia, np. przez Pezzolano, który ma podobną charakterystykę, wraca po kartkowej pauzie. Co do gości to nie ma jakiś większych osłabień, nie wiem jedynie co jest z młodziutkim pomocnikiem Macielem, bo fajne się go ogląda, ostatnio dostał czerwo i powinien wrócić, ale czytałem gdzieś, że borykał się z jakimś urazem, więc występ niepewny. Co do ewentualnych braków to chyba to wszystko. Napomnę, ze gospodarze są overową drużyną, mają bardzo dobrą ofensywę, szczególnie mogą bardzo polegać na młodym napastniku, który gra w reprezentacji narodowej U20 - mowa o 18-letnim Rodrigo Aguirre, jak na razie ma na swoim koncie 8 trafień (4 w lidze, lideruje w klasyfikacji strzelców). W zespole gości też bardzo fajny atak 19-latek Avenatti i 22-letni Gabriel grają na bardzo dobrym poziomie, w Aperturze razem trafili do bramki rywala 13 razy. Sędzią tego spotkania będzie Jonathan Fuentes, jest on bardzo kartkodajnym arbitrem, więc nie zdziwie się, jeśli któraś ekipa będzie kończyła w dziesięciu. Coś (nie jestem tego w stanie określić, może przeczucie) każe mi dziś postawić pieniądze w stronę gospodarzy, zobaczymy czy typ okaże się trafny. Niepokoi mnie jedynie postawa gości (w sensie takim, że mogą napsuć krwi Liverpoolowi), więc decyduje się na taki wariant:

Liverpool M 1X @1,40 bet365 4/10 ✅ 4:2

Jeszcze krótko jedno spotkanie z Wenezueli.
Zamora - Yaracuyanos
Gospodarze w tym sezonie są w bardzo dobrej formie, w Aperturze jak i teraz, w sezonie zamknięcia spisują sie bardzo dobrze. Dzisiaj jest świetna okazja, by wskoczyć na fotel lidera. Zespół gości jest jak dla mnie za słaby, w obu sezonach prezentuje/wał sie bardzo słabo, szczególnie na wyjazdach. Zamora ma najlepszą ofensywę w lidze jak na razie i dziś powinni to doskrzętnie wykorzystać, bo z takimi rywalami powinni się rozprawiać bez problemu. Może uda im się osiągnąć podobny wynik jak w 2011 roku, gdzie wygrali Clausure. Kurs dobry do dubla.

Zamora @1,55 Williamhill ✅ 4:0

Jeszcze potem spróbuje opisać jeden mecz z Kostaryki.

Otrzymane punkty reputacji: +2
czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Idzie dobrze, więc za ciosem - kolejne typy.
Real Potosi - The Strongest
W całym sezonie jest kilka momentów, gdzie ekipy Boliwijskie grają 2 mecze w przeciągu 3/4 dni. Dodatkowo goście grają w Copa Libertadores, gdzie jeszcze mają realne szanse na awans z fazy grupowej. Ogólnie to nie ufam zespołom, które jeszcze grają w Copa Libertadores, bo odpuszczają wtedy często rozgrywki ligowe co daje im średnie, by nie powiedzieć - złe wyniki. Oczywiście nie jest w tym nic złego, bo dla latynowskich klubów CL i CS są bardzo prestiżowe. Jutro w nocy (1:00) będą musieli zmierzyć się na wyjeździe z Realem Potosi, który w tym sezonie u siebie jest najlepiej grającą ekipą z bilansem 4-1-0 i bramkami 13:3. Z tych trzynastu bramek u siebie prawie połowę (sześć) trafił ich najlepszy strzelec - Carlos Neumann. Będzie on na pewno bardzo groźny pod bramką Strongest. W zespole gospodarzy bez osłabień, u gości braknie na pewno napastnika Reiny - za czerwoną kartkę, można też wyczytać na oficjalnej stronie klubu, że trener Villegas zaoszczędzi zawodników lepszych, by byli gotowi na bój w CL z Sao Paulo u siebie i z Arsenalem Sarandi na gruncie argentyńskim. Myślę, że Potosi jest w stanie dziś napsuć krwi gościom i powalczą o wygraną, jestem tego niemal pewien, u siebie grają bardzo dobrze. Jak widzę ten mecz:
Główny typ dla mnie:
Real Potosi over 1,5 bramki @2,10 bet365 ✅ 64&#39; minuta 2:1

Jak ktoś nie jest pewny powyższego typu to można pograć takie do dubla:
Real Potosi gol @1,22 bet365 ✅ 38&#39; minuta
BTS @1,53 bet365 ✅ 64&#39; minuta 2:1

Otrzymane punkty reputacji: +12
bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
LDU Loja - Emelec
Zapowiada się bardzo ciekawe spotkanie, bynajmniej w mojej ocenie. Loja pomimo słabego miejsca w tabeli gra na prawdę nieźle, szczególnie u siebie. Bilans u siebie 1-2-1, bramki 4:5. Ale jednak jeśli bardziej dokładniej przyjrzymy się osiąganym wynikom, dostrzeżemy że tak na prawdę owe wyniki nie są złe, a powiedziałbym, że nawet bardzo dobre. Remisy z dwiema drużynami z Quito - LDU i Deportivo i wygrana z Barceloną robią na prawdę niezłe wrażenie. Porażkę zaliczyli z świetnie spisującą się Catolicą. Widać, że teren jest niewygodny dla wszystkich i ciężko się tam gra. Skład jako taki, z przodu po odejściu Salasa i Calderona trochę biednie to wygląda, wszyscy pewnie liczą na przebudzenie Renato, bo on wraz z tą dwójką ładnie ciągnęli grę w poprzednim sezonie. W pomocy w ostatnim meczu podobno dobrze zagrali Larrea i Guevara. Obrona średnia, ale w meczach z mocną trójką stracili tylko trzy bramki.
Emelec widać, że kolejny sezon w którym będą strasznie mocni. Pierwsze siedem spotkań i siedem zwycięstw na koncie i do tego bilans bramkowy 16-3! Seria bardzo ładna i tutaj nie ma dyskusji, ale jednak dzisiaj czeka ich ciężki mecz i kto wie czy nie stracą pierwszych punktów. Dwóch 21-latków w gazie, Caicedo i de Jesus strzelają regularnie, do tego Zaballos i Mondaini. W pomocy reprezentant Quinonez, do tego Valencia, Gaibor czy Jose Quinonez wyglądają bardzo dobrze. W obronie dwóch reprezentantów Achilier i Bagui, którzy jak widać trzymają defensywę na poziomie.
Tak jak mówiłem teren niezbyt łatwy, może im być ciężko o wygranie, ale czy przegrają? Myślę że nie, bo jednak są w takim gazie, że w najbliższych spotkaniach nie powinno im się nic strasznego przydarzyć. Remis jest tutaj bardzo prawdopodobny, tym bardziej, że ostatni mecz zremisowali tam 2-2 niezbyt dawno temu, a druga rzecz to z pewnością mecze gospodarzy i utraty punktów przez najlepszych. Jak dla mnie kurs na x2 jest wystarczający.

Emelec x2 @ 1,40 Bwin ✅ 1-2

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom