>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Algorytm - próby.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Komunikat z &quot;procentami&quot;, został zlikwidowany. Jest tylko na mój użytek.
Komunikaty mają teraz formę &quot;tradycyjną&quot; (o ile się nie walnąłem przy wpisywaniu tych wszystkich &quot;warunków&quot; do arkusza).

Typy na ogólny wynik meczu, wg zaproponowanego przeze mnie kiedyś schematu interpretacji.

Podliczane są do zysku jedynie takie (już to przerabialiśmy) gdzie pojawia się wartość minimum 67%. Takie typy z przyporządkowaną wartością 67% jak na razie oznaczone będą literką &quot;P&quot; (są i typy z literką &quot;R&quot; - to takie, gdzie decyduje zasada &quot;najwyższej wartości ale poniżej 67%&quot;). Pozostałe to faza rozwojowa, zależna od liczby wyników w mojej bazie danych.

Typy na dokładny wynik meczu, (pod kątem Toto-Gola).

Scaliłem procenty z kilku opcji (połączyłem opcje). Wynik jest podawany już w formie komunikatu o liczbie goli. Nie jest to komunikat jednoznaczny. Przyczyną jest zbyt mała jeszcze baza wyników jaką posiadam.
(Kiedy będę miał tysiące wyników, można się wówczas pokusić o jednoznaczny, konkretny wynik bramkowy. Na razie się na to nie zanosi bo to bardzo żmudna praca).

----------------------------
Nie jest to jeden program.
Dwa programy, każdy z innym algorytmem choć być może niesprzeczne ze swoimi prognozami.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
I pierwsza próba.
Ująłem tutaj dla wygody, typ algorytmu na wynik szczegółowy z algorytmem na wynik ogólny.
Przypominam, że tak naprawdę jeśli chodzi o ogólne wyniki meczu, gramy (zliczamy) typy z oznaczeniem &quot;P&quot;. Reszta typów na ogólny wynik meczu, jak kto sobie chce.
Najbliższy mecz. Jest to mecz trudny bo sąsiedzi w tabeli i coś by się pewnie jeszcze na uzasadnienie trudności znalazło.
Dokładny wynik meczu: lewa strona (kremowa), Gospodarze, prawa (błękitna) Goście.
Komunikat na dole, to ogólny wynik meczu.

2,00 Granitas Klaipeda 3,30 Banga Gargzdai 3,35 1,25 1,66 1,25
(1:2)

Szczegółowy: ⛔✅
Ogólny: ✅

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
1,70 Nomme Kalju 3,75 Tallinna Fc Atletik 4,25 1,17 1,99 1,21 (1:1)

Edit: trzy czerwone kartki w meczu. Pod koniec ale w decydujących momentach.
Ogólny: ⛔
Szczegółowy: ⛔⛔

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Czarna seria, bez dwóch zdań.
Patrząc z innej strony, tylko dwa mecze miały przyporządkowaną wartość min. 67% (typ z oznaczeniem &quot;P&quot;),
gdyby ktoś chciał podliczać. Wcześniej, tylko takie typy zliczane były w kontekście zysku i Yield (patrz tutaj).
Pozostałe, z oznaczeniem &quot;R&quot; czyli wkalkulowane ryzyko było od początku,
oraz dwie prognozy bez żadnego dodatkowego oznaczenia.
Czas działa na korzyść obydwu algorytmów. Im więcej zaaplikuję do nich kolejnych wyników, tym lepiej.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Uwaga! nie usprawiedliwiając typów na wynik szczegółowy, teraz zauważyłem, że do zapisu algorytmu na wynik ogólny wkradł mi się błąd. Może wyniki byłyby trochę bardziej trafne gdybym ten błąd wcześniej odkrył.
Teraz błąd w algorytmie usuwam.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
1,75 Joinville SC 3,45 Oeste SP 4,20 1,16 1,89 1,24 (2:1)
To nie błąd. Nie przewidziano liczby goli dla Gospodarzy ????

:!:✅
✅

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
2,15 Northern Rangers 4,30 Olympia FC 2,45 1,43 1,56 1,15 (0:1)
Ciekawostka. Liga ośmiozespołowa. Grają sąsiedzi w tabeli.

⛔✅
✅

Do góry Bottom