>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Algorytm - próby.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
T o t o l o t e k.

Toto-Gol

Zestaw z1
Zakłady nr: 1946 Przyjmowane od 2014-07-07 do 2014-07-13 15:00
-----------------------------------------------------------------------------------
To tylko kolejna próba programu. Tym razem mecze z realnego zestawu.
Sam nie zagram. Im mniej potencjalnych wygranych, tym lepiej dla grających.
Zresztą, jeśli wygracie coś znacznego (ale jeśli już to pewnie nieznacznego, bo kumulacja skromniutka), zawsze możecie okazać mi wdzięczność ????

Podaję następującą prognozę. Należy wziąć pod uwagę, że program nie jest jeszcze dopracowany. Widać to między innymi po (w większości meczów) dwóch typach przypadających na mecz a nie czterech.

1. Helsingborg IF Gefle IF 1/+ : 1/2 (1:1) ✅
2. If Elfsborg Brommapojkarna + : 0/1 (2:2) ⛔
3. Halmstads Bk Goteborg IFK 2 : 0/1 (2:2) ⛔
Mało brakło. Wchodziło do 83 min. Było wówczas 2:1.
4. Hacken BK Orebro Sk + : 0/2 (4:1) ⛔
Orebro strzeliło bramkę za dużo ????
5. Norrkoping IFK Djurgardens IF + : 0/+ (3:5) ✅
6. Stjarnan Gardabae Fh Hafnarfjordur 0/+ : 1 (2:2) ⛔

-------------

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Są odważni, którzy postawili? Nie to, żebym zachęcał bo tak nie jest. Pytam z ciekawości bo przedsięwzięcie niedrogie.
Wpisujcie miasta ???? ???? ????

Edit: wiem, że może trudno przełamać opór i np. obstawić, że Goteborg polegnie w swoim meczu, ale tak jak wspomniałem wcześniej, program nie jest dopracowany. Brak w przypadku tego meczu ewentualnej jeszcze, dodatkowej wartości po lewej stronie. Określającej potencjalną liczbę bramek zdobytych przez Halmstads.
Jeżeli jednak program będzie się dobrze sprawował, to pozostanie w takiej formie jak jest.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Tak to powinno wyglądać.
Macie jeszcze godzinę. Jest ryzyko jest zabawa ????
http://www.iv.pl/images/55182955055679110417.jpg

Edit: prawdę mówiąc, niepokoi mnie, że aż w trzech przypadkach, obok znaku &quot;+&quot; nie ma liczby (wspomniane, jeszcze niedopracowanie programu).
Czy faktycznie, realnie, pojawią się w tych miejscach zamiast &quot;plusików&quot; liczby większe niż &quot;2&quot;? Zobaczymy.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Przerwa w meczu Helsingborg - Gefle. Póki co, nie za ciekawie. 0:0.
Nie wiem jak wygląda przebieg meczu. Tylko tyle, że jest po żółtej kartce dla każdej ze stron.
Przed nami cała druga połowa. Wynik 1:1 realny do uzyskania. Może 1:2?
Gra drużyna dwunasta z trzynastą. Nie znam tej ligi. Nie wiem, czym są uzasadnione tak ogromne (np. 6.50) kursy u buków, na &quot;ogólne&quot; zwycięstwo Gefle.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Finito.
Trafienie cieszy.
Za pół godziny, rozpoczną się kolejne, dwa mecze.
Tym razem, będzie &quot;pod górkę&quot;. Do każdego z nich, przyporządkowane są tylko dwa typy a nie cztery.

Przypomnę. Omawiane jest, TO.

------------------

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Po półgodzinnym okresie od rozpoczęcia obydwu meczów (Elfsborg - Brommapojkarna, Halmstads - Goteborg IFK), zgadza się tylko jedno.
Goście nie strzelili żadnej bramki.
Hacken - Orebro, ciężkie zadanie. Gospodarze powinni strzelić 3 lub więcej bramek.
Jak na razie, Goście uzyskali prowadzenie. Też dobrze pod warunkiem, że Orebro trafi jeszcze raz.
--
Tak będzie lepiej obserwować:
http://www.livescore.in/pl/mecz/GUHtdLeR/#szczegoly-meczu
http://www.livescore.in/pl/mecz/C03CjaJl/#szczegoly-meczu
http://www.livescore.in/pl/mecz/IDYClwl1/#szczegoly-meczu
http://www.livescore.in/pl/mecz/UitJix07/#szczegoly-meczu

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Oczywiście wiecie, że kursy na zwycięstwo Brommapojkarna sięgały przeciętnie 12.00, 15.00?
Brommapojkarna prowadzi właśnie 0:1.
Czy Elfsborg w 40 minut strzeli 3 bramki?
Tak czy inaczej, jeśli mecze nie weszłyby, to ich wyniki będą pomocne w dopracowaniu program tak, aby generował 4 typy dla każdego ze spotkań.
Edit: miło byłoby, gdyby Halmstads już nie strzelało więcej bramek ???? . Właśnie wbiło drugą.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...]
1. Helsingborg IF Gefle IF 1/+ : 1/2 (1:1) ✅
2. If Elfsborg Brommapojkarna + : 0/1 (2:2) ⛔
3. Halmstads Bk Goteborg IFK 2 : 0/1 (2:2) ⛔
Mało brakło. Wchodziło do 83 min. Było wówczas 2:1.
4. Hacken BK Orebro Sk + : 0/2 (4:1) ⛔
Orebro strzeliło bramkę za dużo ????
5. Norrkoping IFK Djurgardens IF + : 0/+
6. Stjarnan Gardabae Fh Hafnarfjordur 0/+ : 1 (2:2) ⛔
-------------
Chociaż chleba z tej konkretnej mąki nie będzie (został jeszcze, jeden mecz do rozegrania, edit: wszedł), to widzę pozytywy.
Niefart. Prawie same remisy.

astorre 64

astorre

Użytkownik
Chociaż chleba z tej konkretnej mąki nie będzie (został jeszcze, jeden mecz do rozegrania), to widzę pozytywy.
Niefart. Prawie same remisy.
Chlebem i winem...
Jako dobry pasterz przyszedłem po owcę, która zbłądziła.
Skąd się bierze wygrana
Hazardziści — niezależnie od tego, czy grają w Internecie, kupują losy na loterii, obstawiają zakłady w totalizatorze sportowym, czy też idą do kasyna — często zapominają, skąd się bierze wygrana. Uprawianie hazardu różni się od zwykłego inwestowania*. Chodzi o zdobycie pieniędzy, które tracą inni. Jak informuje kanadyjski Ośrodek Uzależnień i Zdrowia Psychicznego, „żeby jeden człowiek został loteryjnym milionerem, miliony innych muszą stracić swoje pieniądze!”. Jakie zasady biblijne mogą pomóc chrześcijaninowi zrozumieć, co sądzi o tym Bóg?
Ostatnie z Dziesięciu Przykazań danych Izraelitom brzmi: „Nie wolno ci pożądać żony twego bliźniego ani jego niewolnika, ani jego niewolnicy, ani jego byka, ani jego osła, ani niczego, co należy do twego bliźniego” (Wyjścia 20:17). Zachłanne pożądanie cudzego majątku postawiono na równi z tak poważnym grzechem jak pożądanie czyjejś żony. Setki lat później apostoł Paweł powtórzył: „Nie wolno ci pożądać” (Rzymian 7:7). Czy chrześcijanin, który chce się wzbogacić kosztem innych, nie postępuje wbrew tej zasadzie?

Zrobisz co chcesz Jezus czeka na twa decyzję.
Tak właśnie tak nie zrobisz tego dla mnie, zrobisz to dla niego.
Odrzucając jego łaskę skazujesz się na nie dostapienie królestwa niebieskiego.

Otrzymane punkty reputacji: +5
yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Pięknie Astorre, pięknie
ale ja tutaj matematykę &quot;uprawiam&quot; a nie hazard ????
Ponadto, nie znajdziesz tu ani jednego mojego kuponu.
Mało tego. Dzielę się wiedzą z innymi.
Niczego nie muszę wygrywać. Pracuję. Firma przynosi 120 tys. USD rocznie.
----
Nawiasem mówiąc, algorytm pójdzie do poprawki.

Otrzymane punkty reputacji: +3
yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...]

----
Nawiasem mówiąc, algorytm pójdzie do poprawki.
I w nawiązaniu do pieniędzy i do poprawki algorytmu.
Może nie będzie tak jak chciałem na początku.
Poprawiłem go w taki sposób, że będzie przydatny przede wszystkim osobom, które mają pieniądze na inwestycje albo osobom, które wygenerują za jego pomocą typy dla np. dwóch spotkań a typy dla pozostałych spotkań raczą sami wykreować przy pomocy swojej głowy.

Na 16 możliwych typów dla konkretnego spotkania, program generował będzie maksymalnie 9.
Dziewięć to zawsze mniej niż szesnaście.
Zdaję sobie sprawę, że nie każdego stać na taką zabawę ale nikt nie powiedział,
że jest ona dla każdego.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Przykład na dziś. Nie z zestawu Toto-Gol, tylko &quot;luźne&quot; jakieś mecze ...
Niestety, tylko 2 mecze posiadają maksymalną liczbę dziewięciu typów.
A jak liczbę typów ograniczyć?
Np. tak: masz przekonanie, że Inter Turku wygra z Lahti? Redukujesz więc liczbę typów do:
2/+ : 1.

Nomme Kalju Jalgpallikool Tammeka 0/1/2 : 0/1/2 (3:0) ⛔
Inter Turku FC Lahti FC 0/2/+ : 1 (0:1) ✅
Flora Tallinn S.Kalev 0/2/+ : 0/2/+ (1:0) ⛔
Vikingur Reykjavik Keflavik If 0 : 0/1/2 (3:1) ⛔

------

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
=Yar000;4640514][...]
A jak liczbę typów ograniczyć?
Np. tak: masz przekonanie, że Inter Turku wygra z Lahti? Redukujesz więc liczbę typów do:
2/+ : 1. [...]
Nie musimy grać w Toto-Gol.
Przykładowy
Inter Turku FC Lahti FC
Obstawiamy pojedynczo, dokładne wyniki.

0:1 kurs 6.50 Jeśli uważamy, że Inter Turku nie przegra, to eliminujemy ten typ i go nie obstawiamy.
Pozostałe typy określają zwycięstwo Gospodarzy.
2:1 kurs 11.50
+:1 (czyli, 3:1, 4:1 itd):
3:1 kurs 21.00
Wspomniany T o t o l o t e k w tym meczu nie oferuje opcji na wynik 4:1, 5:1, 6:1 ale zagrać przecież można u bukmachera &quot;czysto&quot; internetowego.

I obstawiamy w odpowiednich proporcjach stawkowych. Trafimy któryś z ww. wyników, jesteśmy na bardzo dużym plusie.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Pytanie,
bo nie chce mi się tu produkować po próżnicy: jak się zapatrujecie na takie podejście? Od razu mówię, że nie będzie możliwe w programie, rozszczepienie opcji &quot;+&quot; czyli trzy gole lub więcej, na konkretną liczbę goli.
Nie ma takiej możliwości i nie będzie.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Ostatecznie, program działał będzie w sposób następujący.
Wpierw określi, wygeneruje, wynik ogólny (1X2). Jeśli nie określi wyniku ogólnego, to pojawi się prognoza alternatywna z wynikiem ogólnym.
Tak czy owak, program wpierw określi wynik ogólny. Mniej czy bardziej błędny.
Oczywiście, można się z tym typem nie zgadzać i samemu wytypować wynik meczu ogólny.
Najsłabszym ogniwem będą oczywiście remisy. Na wszelki wypadek, wspomożone więc one zostaną przez jakąś &quot;podpórkę&quot;. To, czy obstawiając mecz podpórka zostanie zastosowana czy nie zostanie zastosowana, należało i zależało będzie jak zwykle do i od, grającego.
Równocześnie, pojawi się prognoza szczegółowa meczu (dokładny wynik meczu), w terminologii stosowanej w totolotkowym Toto-Golu, (0, 1, 2, +).
Dla konkretnego meczu, przyporządkowanych będzie maksymalnie 9 typów na dokładny wynik meczu.
Z tych typów na dokładny wynik, wybieramy te,
które nam pasują do ogólnego wyniku (1X2) spotkania. Te, które zawierają się w tym ogólnym wyniku.
Proste?
Powiedziałem. Howgh ????

----

Do góry Bottom