>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

AKO

M 56

mariusz201087

Użytkownik
????ATP World Tour Finals London : Berdych T. - Wawrinka S. Typ: [Wawrinka S.] Kurs: [2.1]
????ATP World Tour Finals London : Del Potro J.M. - Gasquet R. Typ: [Del Potro J.M. -1.5s] Kurs:[1.55]
????Bogota Challenger : Gonzalez A. - Cabal J. Typ : [Gonzalez A.] Kurs: [1.2]
????Bogota Challenger: Falla A. - Velotti A. Typ: [Falla A.] Kurs:[1.22]
⚽Ekstraklasa: Piast Gliwice - JagielloniaTyp: [Under 3.5] Kurs: [1.28]
⚽Ekstraklasa: Podbeskidzie - WislaTyp: [Under 3.5] Kurs: [1.2]
⚽A-League: Melbourne V. - Wellington Typ: [Melbourne V.] Kurs: [1.5]
AKO:[11.04]⛔
Stawka:[225]

Zainwestowane:225
Zysk/Strata:225
Yield:100%⛔

M 56

mariusz201087

Użytkownik
Na forum jestem od 3 lat , przerobiłem wiele sposobów grania i mam nadzieję , że czegoś się nauczyłem . To czego się nauczyłem , muszę sobie zapisać (utrwalić), żeby więcej błędów nie popełniać :
Single - single z płaską stawką miały przynosić mi zyski , czasami tak było , ale gdy do mojej świadomości dochodził głos , że nie muszą wejść wszystkie typy żebym był na plus moje granie stało się strasznie pochopne .
Surebety - pewny sposób na wygraną .... , tylko nie dla mnie . Jest za mały przyrost środków , trzeba mieć duży kapitał i nie ma w tym nutki szaleństwa. Zarobić idzie dlatego kiedyś do tego wrócę ....
Ako - matematycznie podobno nie opłacalne (mnoży się marże buka a nie zysk) . Osobiście lubię grać ako . Wychodzi fajny kurs , mogę mniej stracić niż w przypadku singli i bardziej się przykładam do wyboru typów .
Bukmacherzy internetowi - dużo lepsze kursy , oferty , promocje , bonusy tylko jest jedno ale NIE IDZIE SIĘ OPANOWAĆ. Miałem przemyśleć typ i postawić a najpierw postawiłem póżniej myślałem . Nie czuć pieniędzy które można stracić. Raz mając 100 zł na koncie w 2 Godziny ugrałem 5000 zł na dokładny wynik gema w tenisie . Grałem progresją stawek dużych nie było bo miałem nosa . Tenis tego dnia się skończył to postawiłem 4000 zł na kurs (bo nie na drużynę) 1,68 i wpadka &lt;lol&gt;. Nic nie wiedziałem o tym meczu . Rano gdy zobaczyłem wynik od razu chciałem odrobić straty tym 1000zł który specjalnie na ten cel zostawiłem . Był akurat tenis . Początek meczu zawodnicy mi nie znani , no to dawaj progresje tak jak wczoraj (gdy wygrywałem 5000 trochę obserwowałem mecz i znałem zawodniczki) . Przegrałem też i ten 1000 zł.
Value - są nie raz takie perełki . Osobiście znalazłem tylko jeden typ z dużym value . Mecz przed sezonowy polskich drużyn w piłkę (Gks Bełchatów ale nie pamiętam z czym). Wyczytałem że trenerzy zaplanowali ten mecz na 3 x 40 min. To pierwsze co pomyślałem żeby dać over 2.5. Bukmacherzy chyba nic nie wiedzieli bo kurs na over był wyższy niz na under.
Reasumując chce teraz grać ako powyżej 8 z progresją i współczynnikiem 1.4.
Stawka niska coś około 15 zł na start. Grać chce u buka naziemnego żebym czuł kasę. Korzystając z pomocy forumowiczów często można wychwycić dobre typy. Składając sobie kupony na Oddsportal często wchodziły mi kursy over 8.

M 56

mariusz201087

Użytkownik
⚽Champions League : Shakhtar - Real Sociedad [Typ] : Shakhtar [Kurs] : 1.65
W piątej kolejce grupy A Ligi Mistrzów Szachtar Donieck podejmować będzie Real Sociedad. Ukraińcy nie mogą pozwolić sobie na stratę punktów, jeśli chcą realnie myśleć o fazie pucharowej.
Ukraińcy w pierwszych czterech meczach zgromadzili pięć punktów i tracą dwa do drugiego w tabeli Bayeru Leverkusen, który zagra we wtorek na BayArena z Manchesterem United. Kompletnie rozczarowuje natomiast zespół z San Sebastian. Podopieczni Arraste na swoim koncie mają tylko jeden punkt zdobyty po bezbramkowym remisie na Anoeta z United w poprzedniej kolejce.
Gracze z Doniecka mogą się pochwalić dobrą formą na krajowym podwórku - sześć wygranych z ostatnich ośmiu ligowych spotkań. W poprzedniej kolejce zespół Lucescu rozgromił na własnym boisku Sevastopol 4:0 i ma dwa punkty przewagi na drugą w tabeli ekipą Czernomorec Odessa. Cztery bramki swoim rywalom zaaplikował w ubiegły weekend także Sociedad, chociaż wygrana nie przyszła łatwo. Baskowie w szalonym meczu pokonali u siebie 4:3 Celtę, a wszystkie bramki dla gospodarzy zdobył Carlos Vela.
W pierwszym meczu pomiędzy tymi zespołami Szachtar dość niespodziewanie wygrał 2:0 po dwóch golach Alexa Teixeiry. We wtorek trener gości nie będzie mógł skorzystać z usług kontuzjowanych Granero, Estrady oraz Ifrana, ponadto za nadmiar żółtych kartek pauzować będzie Bergara. Mircea Lucescu nie ma zmartwień kadrowych.
27.11. godz. 20:45 Szachtar Donieck - Real Sociedad
typ LigaMistrzów.goal.pl: 2:1
⚽Champions League : Juventus - FC Copenhagen [Typ]: under 4.5 [Kurs]:1.22
Nowy lider włoskiej Serie A, a więc Juventus w środę będzie starał się przybliżyć do realizacji innego postawionego przed nim zadania, a więc awansu do fazy pucharowej Ligi Mistrzów. By to uczynić Stara Dama musi pokonać na własnym terenie także uczestniczącą w walce ekipę z Kopenhagi.
Po czterech kolejkach spotkań Juventus dość niespodziewanie zajmuje ostatnie miejsce w tabeli, mając o jeden punkt mniej od Kopenhagi i Galatasaray, z którymi stoczy bój o awans do fazy pucharowej. Poza zasięgiem wspomnianej trójki jest pewny już awansu Real Madryt.
Najbliższa kolejka zapowiada się zatem niezwykle interesująco. W Turynie miejscowi ponownie zagrają z nożem na gardle. Stara Dama, która w tej edycji nie wygrała jeszcze ani jednego meczu, tym razem będzie musiała to uczynić. Inaczej może mieć ogromne problemy z awansem do kolejnej rundy.
Turyńczycy przystąpią do starcia podbudowani wydarzeniami z ostatniego weekendu, kiedy to wygrali swój mecz ligowy z Livorno, a punkty straciły Roma i Napoli. Z tego też powodu podopieczni Antonio Conte objęli prowadzenie w ligowej tabeli i z większym spokojem będą mogli skoncentrować się na spotkaniu w Lidze Mistrzów.
Naszym zdaniem wystarczy to, by miejscowi zapewnili sobie komplet punktów w środowym pojedynku. Kopenhaga fatalnie prezentuje się w wyjazdowych spotkaniach nie tylko w Lidze Mistrzów, ale także na krajowym podwórku. Tym samym stawiamy na wygraną gospodarzy.
27.11.2013, 20:45 Juventus FC - FC Kopenhaga
Sędzia: Jonas Eriksson (Szwecja)
Typ SerieA.pl: 2:0
:nożna:Champions League : Manchester City - Plzen [Typ]: Manchester City -1 [Kurs]: 1.5
W grupie D piłkarskiej Ligi Mistrzów, najważniejsza kwestia, czyli sprawa awansu do fazy pucharowej jest już przesądzona. Jeśli Viktoria Pilzno jeszcze o coś walczy to jest to trzecie miejsce i awans do Ligi Europy, dla Manchesteru City zaś trwa rywalizacja o pierwszą lokatę w grupie i korzystniejszą sytuację podczas losowania 1/8 finału.
Wystarczyły zaledwie cztery serie gier, by Citizens zdobyli dziewięć punktów i wobec tylko trzech oczek CSKA oraz lepszego bilansu meczów bezpośrednich byli już pewni gry w fazie pucharowej. Cztery mecze zaś nie wystarczyły ekipie z Pilzna, by zdobyć choćby punkt, choć ta i tak nie pozostaje wciąż bez szans na ostateczne załapanie się do rozgrywek Ligi Europy.
Wspomniana kwestia najpewniej rozwiąże się jednak dopiero w ostatniej kolejce, gdy Viktoria zagra z CSKA. Jutro bowiem, jakich pozytywnych dla Czechów faktów by nie przytoczyć, i tak Ci będą po prostu skazani na porażkę w Manchesterze. City poza przegraną z Bayernem Monachium, bije na Etihad Stadium dosłownie wszystkich, a apogeum wspaniałej &#39;domowej&#39; formy podopieczni Pellegriniego zaprezentowali w minioną niedzielę, rozbijając w proch i pył Tottenham Hotspur.
Jeśli ktoś ma jeszcze jakiekolwiek wątpliwości co do faworyta tego trochę wręcz towarzyskiego spotkania, warto wspomnieć pierwszy mecz obu ekip. Wówczas, w Pilznie, Anglicy triumfowali 3:0, a Aguero, Toure i Dzeko dokonali dzieła zniszczenia w przeciągu zaledwie dziesięciu minut.
27.11. godz. 20:45 Manchester City - Viktoria
Typ goal.pl 4:0
sędzia: Fırat Aydınus (Turcja)
⚽Champions League : Paris SG - Olympiakos Piraeus [Typ]: Olympiakos Piraeus +2.5 [Kurs]: 1.25
W Paryżu dojdzie do starcia dwóch najlepszych drużyn grupy C. Paris Saint-Germain, które w przypadku wygranej zapewni sobie pierwsze miejsce w stawce, podejmie Olympiakos Pireus.

Paryżanie jako jedni z nielicznych nie doznali w czterech kolejkach fazy grupowej ani jednej porażki. Drużyna Laurenta Blanca wygrała trzy mecze, a w jednym musiała zadowolić się remisem. Drugą lokatę w tabeli, z trzema oczkami straty do PSG, zajmuje natomiast Olympiakos. Grecy nie mogą być jeszcze pewni awansu do kolejnej rundy, gdyż po piętach depcze im Benfica.
O tym, że mecz z PSG nie będzie dla nich łatwą przeprawą, pokazało pierwsze starcie tych drużyn, do którego doszło w pierwszej kolejce fazy grupowej. Drużyna Blanca wygrała wówczas w Pireusie 4:1. - To był wypadek przy pracy i równie słaby mecz nam się nie przytrafi - zapowiada trener Olympiakosu, Michel.
- Jesteśmy w dobrym położeniu, ale w żadnym wypadku się tym nie zadowalamy. Pragniemy zająć pierwsze miejsce w grupie, a kluczem do tego celu jest wygrana nad Grekami - uważa natomiast Blanc. Zdecydowanym faworytem mediów i bukmacherów są paryżanie.
27.11. godz. 20:45 Paris Saint-German - Olympiakos
Typ LigaMistrzow.goal.pl: 2:0
sędzia: Craig Thomson (Szkocja)
:snooker:UK Championship : Day R. - Wakelin C. [Typ]: Day R.[Kurs]: 1.28
Walijczyk bardzo solidny i równy w tym sezonie. Jak już przegrywa to z lepszymi od siebie. Porażki w 1 rundzie się jednak nie zdarzają i nie sądzę by teraz się to zmieniło. Wakelin ma spory talent, ale przed tym zawodnikiem jeszcze sporo nauki nim dorówna choćby takiemu Dayowi. Nie doszukuję się tutaj niespodzianki na siłę. Moim zdaniem pewnie wygra faworyt.
Grycu
:snooker:UK Championship : Wenbo L. - Slessor E. [Typ]: Wenbo L.[Kurs]: 1.28
Różnica klasy. Albo nawet dwóch. Typ już się pojawiał więc nie ma co zbytnio się rozpisywać. Azjata niezły sezon, dobry występ w International Championship. Slessora jeszcze czeka sporo pracy, by dorównać do poziomu Lianga. Handi raczej też do gry.
Grycu
:snooker:UK Championship : Lisowski J. - Leslie M. [Typ]: Lisowski J.[Kurs]: 1.3
Kolejny mecz w którym widzę zwycięstwo faworyta. Lisowski po słabym początku sezonu w Belgii pokazał ostatnio symptomy lepszej formy dochodząc do półfinału. Jacek to wielki talent i kwestią czasu jest kiedy on wybuchnie. Leslie - nie mam do niego przekonania. Typowy ogórek, któremu od czasu do czasu wyjdzie jakiś mecz, ale poza przejściem 1 rundy raczej dalej już nic nie ugra. Gdyby to było jakieś PTC to można by mieć wątpliwości, a tak widzę dalej faworyzowanego Liska.
Grycu
????Eurocup : Bonn - Gravelines-Dunkerque [Typ]: Bonn [Kurs]: 1.5
Dopiero co krytykowalam Bonn a teraz gram moze ktos zarzucic... Bonn jest zespolem czesto przeszacowanym bo jesli uznamy, ze to solidny sredniak w Beko Bundeslidze a zaraz sa praktycznie faworytami z mistrzem tylko dlatego ze maja serie dobra z workowatymi zespolami to troche to jest bez sensu. Ok do rzeczy. Niemieckie zespoly zawsze traktuja puchary powaznie. Bonn ma swje slabosci ale graja przyzwoicie szybkim atakiem, dobrze dziala tez obwod. Gorzej wyglada obrona i strefowo i indywidualnie wypadaja blado.
Ale tak naprawde to to jest bardziej typ przeciwko Dunkierce. Szanuje ten zespol, zbudowali fajne ekipe, maja bilans 5-1 w EuroCup ale niesety maja pecha zwiazanego z urazami. Wczesniej wypadlo kilku waznych graczy szczegolnie Diawara i Bokolo. Mniej istotny jest Mbaye. W ostatnim meczu ligowym problemy zdrowotne miali nastepni gracze. Kto z nich agra to nie wiadomo ale mysle, ze to oslabienie jest juz znaczne. Nie dziwne wiec, ze lige Dunkierka przegrala 74-102! Majac w lidze dwie wtopy z rzedu i 5-1 w euro-pucharze I kontuzje raczej skupia sie na rozgrywkach krajowych. Do Niemiec pojada na spokojnie, uda sie wygrac to ok, nie to nie bedzie tragedii. Bonn lubi taka gre, cios za cios, rzut za rzut. Slabiej w def. a szybko atakowac.
Roxanne
[AKO]:10.61
Stawka:25

Otrzymane punkty reputacji: +3
M 56

mariusz201087

Użytkownik
⚽Europa League : Bordeaux - Eintracht Frankfurt [Typ]:Eintracht Frankfurt [Kurs]:2.7

Frankfurt jest na pierwszym miejscu w tabeli ligi europejskiej i miejsce przed pozycją spadkową w bundeslidze. Bordeaux jest średniakiem ligi francuskiej i zajmuje ostatnią pozycje w grupie ligi europejskiej . Pierwszy mecz obu drużyn wygrał Frankfurt aż 3 do 0 . Stawiam na Frankfurt bo może zapewnić sobie awans , wygrali pokażnie pierwszy mecz , do Francji wybiera sie 12000 kibiców , nie wygrali od 5 spotkań (liczę na przełamanie).

⚽Europa League : Tromso - Tottenham [Typ]:Tottenham -1.5 [Kurs]: 2

Tromso jest już po rozgrywkach ligowych , zakończyli je na 15 miejscu (spadli z ligi). Tottenham zapewnia na stronie że przyłoży się do tego meczu aby zatrzeć ślady blamażu . Koguty obawiają się jedynie zimna i sztucznej murawy.Pierwszy ich mecz zakończył sie wynikiem 3:0.

⚽Europa League : Elfsborg - Salzburg [Typ]:Salzburg [Kurs]: 1.55

[Ako]: 7.36✅
[Stawka]:35

M 56

mariusz201087

Użytkownik
Tu był typ który nie wszedł . Nie che mi się go poprawiać a nie ładnie tutaj wyglądał.
Kolejna rzecz której się nauczyłem:
Progresja- na forum piszą , ze to samo zło zgadzam się . 2 stopień progresji a już się bałem ze nie wejdzie i już kombinowałem.

Od 1 grudnia będę prowadził temat następująco :
-stawka płaska
-dobór typów będzie wyglądał tak , że odpalam wyniki na żywo sortuje z danego dnia typy , wybieram te które rzucą mi się w oczy. Wyznaczone na oko typy sprawdzam : statystyki , kontuzje , zapowiedzi , opnie forumowiczów. Zostają te do których nie mam żadnego &quot;ALE&quot;.
-ako nie ma znaczenia liczy się brak &quot;ALE&quot; w kuponie!
-statystyki będę prowadził na bieżąco
-szata graficzna zostaje taka jaka jest.
Po wielu latach na forum doszedłem do wniosku ze ten sposób grania najbardziej mi odpowiada: stracić można mniej w odróznieniu do np progresji ,wygrać można dużo i co najważniejsze bawi mnie to i cieszy !!!

M 56

mariusz201087

Użytkownik
⚽Portuguese Liga : Braga - Olhanense [Typ]:Olhanense +2.5[Kurs]: 1.32
Typ to moje widzi mi się. Kurs na Bragę to 1.35 jak na moje oko sporo za mało. Przegrali ostatnio 5 ligowych meczy pod rząd , z tych 5 meczy tylko jeden był z renomowaną firma (Sporting). Olhanense furory nie robi , ale handi zawsze pokrywało. Ostatnio grali ze sobą 10.11.2013 i Braga wygrała 3:1
????Euroleague : Barcelona - Fenerbahce [Typ]: Fenerbahce +11.5 [Kurs]: 1.28
Absolutny hit dzisiaj w Eurolidze, spotykają się mocarze w grze tygodnia. Barca podejmuje lidera i niepokonany zespół Fener, któremu zwycięstwo zagwarantuje ukończyć rywalizacje na co najmniej drugie miejsce w grupie A. FC Barcelona natomiast musi się cały czas starać o awans do Top 16. Głównym problemem Fenerbahce będzie zatrzymanie Juan Carlos Navarro i Kostas Papanikolaou na skrzydłach. Navarro nie będzie miał łatwo przeciwko Omer Onan i najlepszym strzelcem w tym sezonie Bojan Bogdanovicovi. Pod koszem Fener prawdziwe zapory w postaci Luka Zorica i Gaspera Vidmara przeciwko Ante Tomicowi i Joey Dorseyowi jak dla mnie na korzyść gości. I rozegranie Kleiza doświadczony i umiący grać pod presją, przeciwko Lampemu, który jest strasznie chimeryczny, może zagrać wspaniały mecz, a może skończyć z zerowym dorobkiem. Spodziewam się zaciętego meczu do końca i wspaniałego widowiska i nie liczę na łatwą wygraną Barcelony kilkunastoma punktami. Takie handi wydaje mi się wyjątkowo korzystne i wchodzę w nie. Powodzenia
maxi233
UK Championship : Fu M. - Travis M. [Typ]: Fu M. -3.5 [Kurs]:1.61
No tutaj Ameryki nie odkryję, Fu jest lata świetlne przed swoim rywalem, który jest po prostu amatorem. Marco dość niespodziewanie wysoko przegrał w Champion of Champions z Trumpem no ale właśnie - z Trumpem, Travis to nieporównywalnie słabszy zawodnik. Mitchell pogrywał sobie po Euro Tourach gdzie ogrywał w większości amatorów jeszcze słabszych niż on ale jak przychodziło do spotkań z graczami rankingowymi to powalczył tylko z Greenem, reszta to porażki do zera max do jednego. Ten zawodnik miałby ugrać 3 partie z Fu, który nie zwykł wystawiać układów? Nie ma szans.
ozborn86
Travis w tym sezonie można powiedzieć, że rozgrał jeden znaczący mecz bo przegrał tylko 6:4 ze Stevensem. A z istotnymi graczami jak O&#39;Brien 4:0, Dale 5:1, McManus 4:0 i kilka innych wyraźnych porażek. Marco zaś to niebywale solidny zawodnik za co go bardzo cenie. W tym sezonie bardzo wysoka forma i nagle słabiutki mecz z Trumpem gdzie zaczął od wygranej partii a potem Judd zabił go swoim szczęściem i dziwną grą. A tak to Fu solidne i dość równe wyniki. Uważam, że w mecz wejdzie spokojnie i dobrze i nie da na początku wyrwać sobie więcej jak jednego frame&#39;a takiemu gościowi.
ryba_gangsta12
⚽ Ekstraklasa : Pogon Szczecin - Zawisza [Typ]: Zawisza [Kurs]:2.63
Przed kolejnym ligowym pojedynkiem Portowców tradycyjnie sprawdzamy, kogo w nim zabraknie.
Trener Dariusz Wdowczyk w piątkowym starciu będzie musiał poradzić sobie bez trójki piłkarzy, którzy przekroczyli limit 4 żółtych kartek. W ostatnim pojedynku z Legią Warszawa dyskwalifikujące „żółtka” obejrzeli Takafumi Akahoshi, Takuya Murayama i Maksymilian Rogalski. Wszyscy wymienieni opuszczą najbliższe ligowe spotkanie, w którym rywalem Portowców będzie Zawisza Bydgoszcz.
Kolejni zawodnicy Pogoni są o krok od podobnej kary. Po 3 żółte kartki mają na koncie Jakub Bąk, Abdul Moustapha Ouedraogo, Przemysław Pietruszka i Marcin Robak. To ci zawodnicy powinni najbardziej wystrzegać się ostrych starć z rywalami.
Oprócz „kartkowiczów”, pozostali zawodnicy szczecińskiej drużyny są do dyspozycji jej szkoleniowca. – Wszyscy są zdrowi i uczestniczą w treningach – potwierdza trener Wdowczyk.
W Zawiszy nikt nie pauzuje za kartki, a zagrożeni są Andre Micael, Sebastian Dudek, Sebastian Ziajka oraz Hermes. Po karze 2 meczów za czerwoną kartkę do gry wróci za to Herold Goulon.
Wspomniany Dudek w Szczecinie i tak nie zagra. Na jednym z ostatnich treningów doświadczony pomocnik złamał palec u nogi i będzie pauzował do końca roku. Trener Ryszard Tarasiewicz nie skorzysta też z usług kontuzjowanego od dłuższego czasu Pawła Abbotta. Do pełni sprawności doszli za to piłkarze, którzy ostatnio zmagali się z drobnymi urazami – Micael i Ziajka.

M 56

mariusz201087

Użytkownik
1 ⚽Premier League : Tottenham - Manchester United [Typ] : Manchester United [Kurs] : 2.58

Stawiam na United ze względu na:
- kurs jest jak na równorzędne drużyny , Tottenham bez Garetha jest średniakiem , a kilku zawodnikom Manchesteru można by przypisać miano super gwiazdy ( Rooney,van Persie, Nani , Giggs, Valencia , Ferdinand).
- muszą gonić czołówkę
-wygrana z Leverkusen imponująca

⚽Serie A : Catania - AC Milan [Typ]: AC Milan [Kurs] : 1.76

Milan bo :
- nie wygrali w serie A od 6 meczy
- myślę że Kaka się rozbrykał
- Catania to ostatnia drużyna
- gra mój ulubieniec Mario

[Ako]: 5.09

M 56

mariusz201087

Użytkownik
2 Ekstraklasa : Slask Wroclaw - Pogon Szczecin [Typ]: over 2.5 [Kurs]: 2

Over 2.5 ze względu na :

-Paixao M. (10) , Robak M. (7), Akahoshi T. (6)
-Średnia ilość bramek na mecz zespołów to : Śląsk - 2.8 , Pogoń - 2.9
-Stadion ładny , piłkarze bardziej techniczni niż siłowi , noża na gardle nikt nie ma , a zwycięstwami znudzeni na pewno też nie są. Widzę tu ładny brazylijski futbol coś w stylu coco jambo i do przodu.

Serie A : Lazio - Napoli [Typ]: Napoli [Kurs]: 2.65

Serie A : Fiorentina - Verona [Typ]: Fiorentina [Kurs] : 1.5

[AKO] : 7.95⛔

M 56

mariusz201087

Użytkownik
3
????NBA : Charlotte Bobcats - Golden State Warriors [Typ]:Golden State Warriors [Kurs]: 1.43
????NBA : Utah Jazz - Portland Trail Blazers [Typ]: Portland Trail Blazers [Kurs]: 1.34
????NBA : Washington Wizards - Denver Nuggets [Typ]: Denver Nuggets [Kurs]: 1.93
[AKO]:3.69⛔

M 56

mariusz201087

Użytkownik
4
:hokej:NHL » San Jose Sharks - New York Islanders [Typ]:San Jose Sharks [Kurs]: 1.51

:hokej:NHL » Calgary Flames - Boston Bruins [Typ]:Boston Bruins OT [Kurs]: 1.64

????NBA » Toronto Raptors - San Antonio Spurs [Typ]:San Antonio Spurs -4.5 [Kurs]: 1.54

[AKO]:3.86⛔

M 56

mariusz201087

Użytkownik
Milan vs Roma

Ostatni mecz 16. kolejki Serie A rozegrany zostanie w poniedziałkowy wieczór. Do rywalizacji staną zespoły Milanu i Romy. Na Stadio San Siro podopieczni Massimiliano Allegriego będą chcieli udowodnić, że mogą pokonać w trwającej kampanii drużyny z czołówki ligowej stawki. Niemniej stołeczna ekipa marzy o powrocie na pozycję lidera rozgrywek, a w tym teamowi ze stolicy Włoch może pomóc tylko zwycięstwo nad Czerwono-czarnymi.

Milan do potyczki z Romą podejdzie opromieniony wywalczeniem awansu do kolejnej fazy rozgrywek Champions League. Chociaż z włoskich drużyn większe szanse na awans do 1/8 finału dawano Juventusowi oraz Napoli, to rzeczywistość spłatała wszystkim ekspertom psikusa, bo jedynym przedstawicielem Serie A w Lidze Mistrzów zostali 18-krotni mistrzowie Włoch.

Drużyna z Mediolanu w środku tygodnia zremisowała bezbramkowo z Ajaxem i w związku z tym z dorobkiem ośmiu punktów na koncie w grupie J awansowała do kolejnej fazy rozgrywek. Swojego rywala piłkarze ze stolicy Lombardii poznają w poniedziałek. Pewne jest jednak, że będzie nim zespół teoretycznie silniejszy, ponieważ Kaka i spółka w swojej grupie musieli ustąpić miejsca Barcelonie.

Tymczasem Roma, to zespół, który w tym sezonie założył sobie powrót do europejskich pucharów. Obecnie drużyna z Rzymu zajmuje drugie miejsce w Serie A. Zespół dowodzony przez Rudiego Garcię ma na swoim koncie 37 punktów. Na taki dorobek punktowy składa się w trwającej kampanii jedenaście zwycięstw i cztery remisy,

W ostatnich sześciu meczach pomiędzy obiema ekipami dwa razy zwyciężali gracze Romy, dwa razy górą byli zawodnicy Milanu i dwukrotnie spotkania kończyły się remisem. Mecz z maja tego roku, który był rozgrywany w stolicy miasta mody, zakończył się bezbramkowym remisem.

Zarówno gospodarze, jak i zawodnicy Giallorossich do swojego meczu podejdą osłabieni. W zespole z Mediolanu zabraknie: Amelii, El Shaarawiego, Robinho, Birsy, Abate i Constanta. Natomiast w drużynie z Rzymu nie będą mogli wystąpić: Balzaretti, Borriello i Pjanic.

16.12.2013 20:45 AC Milan - AS Roma

Milan: Abbiati – De Sciglio, Bonera, Zapata, Emanuelson, Montolivo, De Jong, Muntari, Kaka, Balotelli, Matri

Roma: De Sanctis – Maicon, Benatia, Castan, Dodo, Bradley, De Rossi, Strootman, Florenzi, Totti, Gervinho.

Sędzia główny: Gianluca Rocchi

Typ SerieA.pl: 2:2

Wisła vs Pogoń

Ostatnim starciem w 2013 roku w polskiej ekstraklasie będzie potyczka Wisły Kraków z Pogonią Szczecin. Gospodarze będą w tym spotkaniu usiłowali podtrzymać dobrą passę meczów przed własną publicznością. Jednak podopieczni Dariusza Wdowczyka na pewno im tego zadania nie ułatwią.

Wisła Kraków w tym sezonie jest zespołem niepokonanym na własnym obiekcie. Na dziesieć meczów rozgrywanych przy Reymonta osiem zakończyło się wiktorią Białej Gwiazdy. Tylko dwie drużyny wywiozły z Krakowa punkt i są nimi Górnik Zabrze oraz Jagiellonia Białystok.

Tymczasem szczecinianie to team, który po dwudziestu spotkaniach polskiej ekstraklasy znajduje się na szóstym miejscu w tabeli. Ekipa z północnej Polski ma na swoim koncie 30 punktów. Do lidera, którym jest warszawska Legia, piłkarze Pogoni tracą trzynaście punktów.

Na siedem ostatnich spotkań pomiędzy obiema drużynami trzy razy szalę zwycięstwa na swoją korzyść przechylali piłkarze Wisły Kraków. Trzykrotnie widowiska kończyły się kompromisem. Natomiast jeden mecz zakończył triumfem Portowców.

Wisła w meczu z Pogonią będzie osłabiona brakiem tylego jednego zawodnika, którym jest Gordan Bunoza. Niemniej na kartki w meczu z zespołem dowodzonym przez Dariusza Wdowczyka muszą uważać Patryk Małecki oraz Donald Guerrier, którym grozi absencja w kolejnym spotkaniu. Z kolei w drużynie gości wszyscy są do dyspozycji trenera zespołu.

16.12.2013 godz. 18:00 Wisła Kraków - Pogoń Szczecin

Typ LigaPolska.pl: 2:0

Sędzia główny: Sebastian Jarzębak (Bytom)

Do góry Bottom