xmarcinx
Forum VIP
Gospodarzem jest Wybrzeże Kości Słoniowej.
Top 3 Afrobasket 2011:
1. Tunezja
2. Angola
3. Nigeria
http://abidjan2013.fibaafrica.com/index.php/en
Może i Nigeria jest lepsza od Kamerunu - nie przecze.Congo - Nigeria / Congo under 53 pkt 1.85 betsafe
Mimo że wczoraj wtopiłem na tym Czerwonym przylądku dziś spróbuje jeszcze raz tego sposobu tym razem po głębszej analizie. Sprawdziłem składy obydwóch drużyn i musze przyznać że znam 3 osoby z Ekipy Nigerii. Przedewszystkim Aminu z Karsyiaki , jeden z kluczowych graczy tego tureckiego zespoły który narobił szału w poprzednim sezonie. Jest też drugi Aminu z NBA z N.orlean pelicans. Skład Kongo to wielka niewiadoma dla mnie. Pierwszy mecz ekipa Nigerii wygrala z Malii 74:59 , natomiast Kongo przegrało 74:43 z Kamerunem. Wydaje się że Nigeria to lepszy zespół od Kamerunu , a Malii lepszy od Kongo i nie powinni rzucić dziś więcej jak 53 pkt ale wszystko zależy od tego jak rozpocznie sie mecz i w jakim tempie będzie rozgrywany. Za drobne warto pograć.
Ciężko nie poprzeć.???? Maroko - Rwanda --> 1 - 1,27 (betsson)
Z góry zaznaczam, że typ do grania za drobne gdzieś na podbitkę, bo obydwie drużyny ponownie anonimy dla mnie, ale...Doświadczenie po stronie Marokańczyków. Drużyna Rwandy nie ma nawet pełnej 12 - jest ich 11 z czego 2 zawodników to rocznik 95 i 94. Najstarszy gracz to rocznik 84. Więc no generalnie drużyna młodzianów. Na mistrzostwach Afryki dopiero od 2007 roku zagrali 3 razy zajmując miejsce 12, 9 i znów 12. Wcześniej nie grali. Natomiast Maroko ma już bardziej doświadczony skład. W mistrzostwach Afryki grają od dawien dawna, choć ostatnio ze słabym skutkiem - 10, 12 i 8 miejsce. Ale ważne jest to, że zagrali bardzo dobre spotkanie z Tunezją w 1 kolejce. A Tunezja to obrońcy tytułu sprzed 2 lat, więc zespół jak na Afrykańskie warunki bardzo dobry. Co prawda Rwanda łatwo wygrała z Burkina Faso, ale w tej drużynie gra chyba tylko 2 w miarę profesjonalnych zawodników...Więc na podstawie doświadczenia i 1 kolejki w której Maroko walczyło z obrońcami tytułu jak równy z równym typuję dziś zwycięstwo Marokańczyków. W zasadzie to mecz o wyjście z grupy, bo Burkina Faso nie będzie się w tej grupie liczyć.
Al Farouq na poziomie NBA ma mega potencjał w defensywie i na poziomie mistrzostw Afryki jest już jak Bruce Bowen.Ale na pewno ani Aminowie ani Ike to nie są dobrzy obrońcy. Do tego widać, że tam jest duża samowola i trener ma mało do powiedzenia.
1. To, że Oniangue gra w Levalois, to mały argument... gra tam kilkanaście minut w meczu i notuje śr. 2 ppg.Mali - Rep. Kongo / Rep Kongo win 1.85 toto-mix
Na 1 spojrzenie pomyślałem zagrać na Mali. Po lekkim przemyśleniu stwierdziłem że zagram na Kongo. "Wydaje" mi się że są oni drużyną "lepszą" od Mali. Jedyny fakt który to potwierdza to tylko to że przegrali mniejszą róznicą pkt z Nigeria i Kamerunem aniżeli Mali. Kongo ma jednego zawodnika z Paris-Levalois który zdobywa tam najwięcej pkt. Może wygra im dziś ten mecz.