>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Afrobasket -2013

Status
Zamknięty.
xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Nigeria-Mali
1Q Nigeria pow 20,5 //ewentualnie można grac handi -6,5 1Q
1,85 betcity
4/10⛔⛔

No to na dobry początek mistrzostw. Z tego co znalazłem ekipa Nigerii ma powalający skład:
Ben Uzoh
Richard Oruche
Stanley Gumut
Stanley Okoye
Chamberlain Oguchi
Al Farouq Aminu
Jamal Olasewere
Andy Ogide
Ike Diogu
Alade Aminu
Gani Lawal
Olumide Oyedeji

Pogrubieni:2 zawodników z przeszłością w NBA(Uzoh,Diogu) jeden robi niezłą karierę w NBA i możecie go kojarzyć(Al Aminu) no i bestia podkoszowa Lawal,zresztą też z przeszłością w NBA pamiętamy go z Zielonej Góry a ostatnio w Romie potrafił rzucać po kilkanaście pkt/mecz i mocno przyczynił się do 2 miejsca w kraju.
Dla mnie takie zestawienie prezentuje się fenomenalnie mocno,jak na Afrykę ale w Europie też by mogli spokojnie powalczyć.Reszty zawodników już nie chciało mi się tak dokładnie sprawdzać,mniejsza z nimi.

Z reprezentacji Mali udało mi się znaleźć to,że prawdopodobnie najlepszy zawodnik notuje 10pkt/mecz w ProB(2 liga francja).

Jako,że handicapy trochę wzrosły(chociaż i tak powinno wejść) to zdecydowałem się na pogranie typu na 1 ćwiartkę.Nigeria na pewno wejdzie mocno w mecz i jestem pewien,że już w pierwszej kwarcie zbudują wysoką przewagę,którą będą powiększać.

dwill 620

dwill

Użytkownik
Zdecydowanie podpisuje się pod analizą xmarcinx odnośnie Nigerii. Według ekspertów od międzynarodowych pojedynków, zespół Nigerii jest nawet nominowany jako pretendent do wygrania turnieju.
Mali zespół o wiele gorszy,więc handi w stronę Nigerii jest realne, ja w nocy pobrałem -19.5
Na obecną chwilę handi jest 24, ale z taką linią to max 2j, -19.5 mam pobrane za 4j.
Tunezja - Maroko
1(-17)
1.81
Pinnacle
4/10
Tunezja ma trójkę graczy, którzy będą robić ogromną różnicę podczas aktualnie trwającego Afrobasketu, są to Salah Mejri - Macram Ben Romdhane - Marouane Kechrid.
Tunezja jako reprezentacja przygotowywała się już nawet w maju
Sparingi przed Mediterranean Games
Tunisia 73-69 Algeria
Tunisia 61-72 Iran
Tunisia 53-60 Italy
Tunisia 67-59 Jordan

Med Games:
TUN 68-43 ITA
TUN 73-80 SRB
TUR 77-69 TUN
TUN 63-58 MKD

Friendly games:
TUN 79-64 Basque Team
TUN 77-60 Basque Team
Qatar 54-83 TUN
Qatar 64-76 TUN
Tunisia-Ivory Coast 79-60
Tunisia- Saudi Arabia 74-47
Turniej w Dakarze
09-08
Tunisia 58-44 Mali
10-08
Tunisia 86-62 Senegal B
Tunisia 53-49 Senegal
Powodzenia!

S 269

sztywny

Użytkownik
Oglądałem kilka spotkań tych mistrzostw i muszę przyznać , że poziom tych słabszych drużyn jest żenująco niski , nadrabiają walką , ambicją ale niektórzy mają sporo braki rzutowe .

Bet dnia dla mnie : Cape verde poniżej 67 punktów 1,83 Betsafe , 1,86 w Marathonie ale tam słaby limit
W pierwszym meczu drużyna Cape verde przegrała z jednym z faworytów Angolą 75-50 .Skuteczność za 2 punkty 14/31 za 3 2/20 jedynie z linie rzutów wolnych prezentowali się znakomicie 16/20 . W meczu zanotowali tylko 4 asysty, grają żywiołową , indywidualną koszykówkę , braki taktyczne dużo ryzykownych rzutów ( patrz staty za 3 ) które nie mają pokrycia w umiejętnościach . Ich przeciwnik Afryka Centralna ma lekkie problemy kadrowe ale co pokazał mecz z Mozambikiem nie jest aż tak źle .Mają 2 zawodników na wysokim poziomie , którzy biorą ciężar gry na siebie ( nazwisk nie znam niestety ) Mozambik zagrał z nimi dobry mecz ,i rzucił 70 punktów więc wątpię że Cape Verde rzuci tyle . Według mnie więcej niż 60 punktów nie rzucą .
Gram również zwycięstwo Afryki Centralnej z handi -6,5
Algieria poniżej 63 punkty 1,86 Betsafe
Tutaj również podobna sytuacja co powyżej , Algieria rzuciła tylko 47 punktów z gospodarzami , 20/50 za 2 pkt i 1/13 za 3 nie przynoszą im chwały . Egipt zaskoczył w pierwszym meczu z Senegalem i nawiązał równą walkę przegrywając tylko 2 punktami . Jest to niezła drużyna i mimo problemów w okresie przygotowawczym grali tutaj fajną koszykówkę . Uważam że wygrają tutaj wysoko i zdominują Algierię .

Moje kupony:
Algieria poniżej 63 1,86
Cape verde poniżej 67 1,83
AKO : 3,40
Stawka: 7/10
Betsafe
Egipt -6 1,85
Centralna Afryka -6,5 1,80
AKO: 3,33
Stawka: 6/10
Betsafe
Pozdrawiam
Później opiszę 2 późniejsze mecze ????

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
http://basketball.afrobasket.com/African-Championships/news/Results_and_Stats_from_Round_1_in_Abidjan/329894
tu macie stronkę z wynikami. Po prawej stronie troszkę schodząc niżej są tabele i można wejść w drużynę i zobaczyć skład. Dla mnie osobiście składy Wysp i Republiki totalnie anonimowe. Niektórzy grają mocno na faworyta czyli na Republikę - być może gdzieś coś wyczytali, ale dla mnie to są anonimy...A szczerze mówiąc patrząc po klubach zawodników z Zielonego Przylądka nawet nie wiem czy nie wygląda to lepiej...

ed://
wiem, że mecz już trwa, ale warto spojrzeć na skład Mozambiku - zapomniałem o tym napisać powyżej - który wygrał z Republiką - wszyscy z ligi Mozambiku...O czymś taka przegrana Republiki może świadczyć i granie ich dziś grubo po kursie 1,45 uważam za kosmiczne ryzyko.

Otrzymane punkty reputacji: +6
suchyy 562

suchyy

Użytkownik
⛔Congo - Nigeria / Congo under 53 pkt 1.85 betsafe

Mimo że wczoraj wtopiłem na tym Czerwonym przylądku dziś spróbuje jeszcze raz tego sposobu tym razem po głębszej analizie. Sprawdziłem składy obydwóch drużyn i musze przyznać że znam 3 osoby z Ekipy Nigerii. Przedewszystkim Aminu z Karsyiaki , jeden z kluczowych graczy tego tureckiego zespoły który narobił szału w poprzednim sezonie. Jest też drugi Aminu z NBA z N.orlean pelicans. Skład Kongo to wielka niewiadoma dla mnie. Pierwszy mecz ekipa Nigerii wygrala z Malii 74:59 , natomiast Kongo przegrało 74:43 z Kamerunem. Wydaje się że Nigeria to lepszy zespół od Kamerunu , a Malii lepszy od Kongo i nie powinni rzucić dziś więcej jak 53 pkt ale wszystko zależy od tego jak rozpocznie sie mecz i w jakim tempie będzie rozgrywany. Za drobne warto pograć.

mjaurvcein 25,1K

mjaurvcein

Użytkownik
Congo - Nigeria / Congo under 53 pkt 1.85 betsafe
Mimo że wczoraj wtopiłem na tym Czerwonym przylądku dziś spróbuje jeszcze raz tego sposobu tym razem po głębszej analizie. Sprawdziłem składy obydwóch drużyn i musze przyznać że znam 3 osoby z Ekipy Nigerii. Przedewszystkim Aminu z Karsyiaki , jeden z kluczowych graczy tego tureckiego zespoły który narobił szału w poprzednim sezonie. Jest też drugi Aminu z NBA z N.orlean pelicans. Skład Kongo to wielka niewiadoma dla mnie. Pierwszy mecz ekipa Nigerii wygrala z Malii 74:59 , natomiast Kongo przegrało 74:43 z Kamerunem. Wydaje się że Nigeria to lepszy zespół od Kamerunu , a Malii lepszy od Kongo i nie powinni rzucić dziś więcej jak 53 pkt ale wszystko zależy od tego jak rozpocznie sie mecz i w jakim tempie będzie rozgrywany. Za drobne warto pograć.
Może i Nigeria jest lepsza od Kamerunu - nie przecze.
Ale na pewno ani Aminowie ani Ike to nie są dobrzy obrońcy. Do tego widać, że tam jest duża samowola i trener ma mało do powiedzenia.
Jak Nigeria szybko odskoczy, to Kongo może spokojnie tą linię zrobić, bo zacznie się run run run ze strony Nigeryjskich gwiazd i może być overowo.
Jak już to bym pomyślał o jakimś overze na Nigerie. Kongo to jest TOP 3 najsłabszych ekip na tym turnieju (jeśli nie najsłabsza). O obronie to oni za wiele nie słyszeli, a Aminowie będą latali nad nimi jak dzicy. Kamerun wchodził pod kosz jak w masło, to i Nigeria nie będzie miała z tym problemów.
Nigeria over 81.5 @ 1.86 ✅ by Marathon.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
???? Maroko - Rwanda --&gt; 1 - 1,27 (betsson) ✅ 87-57
ed// takiego pogromu się mimo wszystko nie spodziewałem ;)
Z góry zaznaczam, że typ do grania za drobne gdzieś na podbitkę, bo obydwie drużyny ponownie anonimy dla mnie, ale...Doświadczenie po stronie Marokańczyków. Drużyna Rwandy nie ma nawet pełnej 12 - jest ich 11 z czego 2 zawodników to rocznik 95 i 94. Najstarszy gracz to rocznik 84. Więc no generalnie drużyna młodzianów. Na mistrzostwach Afryki dopiero od 2007 roku zagrali 3 razy zajmując miejsce 12, 9 i znów 12. Wcześniej nie grali. Natomiast Maroko ma już bardziej doświadczony skład. W mistrzostwach Afryki grają od dawien dawna, choć ostatnio ze słabym skutkiem - 10, 12 i 8 miejsce. Ale ważne jest to, że zagrali bardzo dobre spotkanie z Tunezją w 1 kolejce. A Tunezja to obrońcy tytułu sprzed 2 lat, więc zespół jak na Afrykańskie warunki bardzo dobry. Co prawda Rwanda łatwo wygrała z Burkina Faso, ale w tej drużynie gra chyba tylko 2 w miarę profesjonalnych zawodników...Więc na podstawie doświadczenia i 1 kolejki w której Maroko walczyło z obrońcami tytułu jak równy z równym typuję dziś zwycięstwo Marokańczyków. W zasadzie to mecz o wyjście z grupy, bo Burkina Faso nie będzie się w tej grupie liczyć.

mjaurvcein 25,1K

mjaurvcein

Użytkownik
???? Maroko - Rwanda --&gt; 1 - 1,27 (betsson)
Z góry zaznaczam, że typ do grania za drobne gdzieś na podbitkę, bo obydwie drużyny ponownie anonimy dla mnie, ale...Doświadczenie po stronie Marokańczyków. Drużyna Rwandy nie ma nawet pełnej 12 - jest ich 11 z czego 2 zawodników to rocznik 95 i 94. Najstarszy gracz to rocznik 84. Więc no generalnie drużyna młodzianów. Na mistrzostwach Afryki dopiero od 2007 roku zagrali 3 razy zajmując miejsce 12, 9 i znów 12. Wcześniej nie grali. Natomiast Maroko ma już bardziej doświadczony skład. W mistrzostwach Afryki grają od dawien dawna, choć ostatnio ze słabym skutkiem - 10, 12 i 8 miejsce. Ale ważne jest to, że zagrali bardzo dobre spotkanie z Tunezją w 1 kolejce. A Tunezja to obrońcy tytułu sprzed 2 lat, więc zespół jak na Afrykańskie warunki bardzo dobry. Co prawda Rwanda łatwo wygrała z Burkina Faso, ale w tej drużynie gra chyba tylko 2 w miarę profesjonalnych zawodników...Więc na podstawie doświadczenia i 1 kolejki w której Maroko walczyło z obrońcami tytułu jak równy z równym typuję dziś zwycięstwo Marokańczyków. W zasadzie to mecz o wyjście z grupy, bo Burkina Faso nie będzie się w tej grupie liczyć.
Ciężko nie poprzeć.
Patrząc na roster Rwandy jeszcze jedna sprawa. Tylko jeden gracz powyżej 200cm (center Kabangu - 203cm).
Będą mieli ogromne problemy z zatrzymaniem podkoszowych Maroka, gdzie jest chłop 213cm - Rhalimi, a jego zmiennik ma niewiele mniej bo 211cm. Z resztą nawet PF mają lepsze warunki od najmocarniejszego z Rwandczyków (?) - Idrissi 204cm.
Ogólnie na prawie każdej pozycji mają sporo wyższy match up. Jedynie PG Khalifi jest nizszy, ale za to bardzo szybki na nogach...
Maroko -6.5 ✅ by Bet365 wygląda przednie.
Zaczaje się na pewno na Bet365 jak dadzą mecz live, to pogram Maroko 21 lub więcej (@ 6.50) ✅ ????

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
co do meczu Nigerii to myślę, że spokojnie można pobierać ich z handi. Aczkolwiek wiadomo bez szaleństw, bo raz, że to Afryka, a dwa, że różnie bywa z tak wysokimi hc.
Pierwszy mecz może nie wyszedł im najlepiej i sprawę załatwili dopiero w ostatniej kwarcie, ale na pewno w każdym meczem będzie coraz lepiej. Zresztą Mali też coś tam grają w przeciwieństwie do dzisiejszych rywali. Skład Nigeryjczyków na tle afrykańskich ekip to naprawdę potęga.
A Kongo tragedia - przegrali 30 z Kamerunem, więc tym bardziej powinni dostać od znacznie lepszej Nigerii. Najlepiej siłę Kongijczyków niech obrazuje skuteczność z linii - 7/19 co jest śmiesznym wynikiem. Do tego 2/23 za 3. To tylko pokazuje, że rzucać nie potrafią, ale to w zasadzie ich jedyny pomysł na skończenie akcji. Nigeria powinna tu wygrać co najmniej 40, jeżeli nie pokpią sprawy.
Nigeria -27,5 @ 1,75 Expekt
Ale na pewno ani Aminowie ani Ike to nie są dobrzy obrońcy. Do tego widać, że tam jest duża samowola i trener ma mało do powiedzenia.
Al Farouq na poziomie NBA ma mega potencjał w defensywie i na poziomie mistrzostw Afryki jest już jak Bruce Bowen.

D 10

dawid020707

Użytkownik
Spotkanie już za pare minut. Gram dzisiaj na handicap punktowy na Tunezje . Burkina Faso ma bardzo słaba obronę a takze atak nie jest jej najlepszą specjalnością . Tunezja na pewno rozczarowala w pierwsszym meczu z Marokiem ale dzisiaj zmobilizuja sie i myślę ze rozgromia Burkine Faso .
Tunezja ( -25,5 ) - Burkina Faso 1 100-45 weszło jak w masło +++++++
Expekt @ 1,80

suchyy 562

suchyy

Użytkownik
Mali - Rep. Kongo / Rep Kongo win 1.85 toto-mix ✅✅

Na 1 spojrzenie pomyślałem zagrać na Mali. Po lekkim przemyśleniu stwierdziłem że zagram na Kongo. &quot;Wydaje&quot; mi się że są oni drużyną &quot;lepszą&quot; od Mali. Jedyny fakt który to potwierdza to tylko to że przegrali mniejszą róznicą pkt z Nigeria i Kamerunem aniżeli Mali. Kongo ma jednego zawodnika z Paris-Levalois który zdobywa tam najwięcej pkt. Może wygra im dziś ten mecz.

mjaurvcein 25,1K

mjaurvcein

Użytkownik
Mali - Rep. Kongo / Rep Kongo win 1.85 toto-mix
Na 1 spojrzenie pomyślałem zagrać na Mali. Po lekkim przemyśleniu stwierdziłem że zagram na Kongo. &quot;Wydaje&quot; mi się że są oni drużyną &quot;lepszą&quot; od Mali. Jedyny fakt który to potwierdza to tylko to że przegrali mniejszą róznicą pkt z Nigeria i Kamerunem aniżeli Mali. Kongo ma jednego zawodnika z Paris-Levalois który zdobywa tam najwięcej pkt. Może wygra im dziś ten mecz.
1. To, że Oniangue gra w Levalois, to mały argument... gra tam kilkanaście minut w meczu i notuje śr. 2 ppg.
2. Czysto kadrowo ekipa Mali jest lepsza. Niakite czy Tangara przewyższają poziomem swoich rywali. Zespół Mali jest też bardziej doświadczony i wyższy.
3. Czysto obserwacyjnie - oglądając oba mecze obu ekip - Mali ma jakieś schematy gry przygotowane. Oczywiście z Kamerunem szans nie mieli, bo to best defens w Afryce, ale w meczu z Nigerią ich ofens wyglądał długimi momentami fajnie.
4. Subiektywnie - Kongo to najsłabsza ekipa na tym turnieju wg. mnie.
Liczyłem na kurs 2 po porażce z Kamerunem i go dostałem.
Mali win @ 2.00 ⛔ by Marathon (rano)

B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
Kongo-Mali
Nie wiem jak sklasyfikowac takie oto zagranie, poza tym, ze byl to faul...
1.1 s do konca 1 kwarty i pilke ma Kongo... rozpoczynaja akcje od swojego kosza, a zawodnik z Mali, czyli druzyny przeciwnej fauluje... :| w ogole kryje tak jakby ew zdobyte punkty mialy przesadzic o porazce jego druzyny... edit: zapomnialem dodac, ze byl to 5 faul druzyny Mali, a wiec zawodnik druzyny przeciwnej wedruje na linie rzutow osobistych... ???? ???? CYRK
Uwazam, ze nalezy zostawic ten post, ku przestrodze tym, ktorzy zamierzaja grac za duze pieniadze rozgrywane w Afryce zawody... Jak widac pewnych idiotycznych zachowan niektore druzyny z czarnego ladu nie sa w stanie wyeliminowac... ???? ????

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Angola - Mali
Tutaj sugeruje się wynikiem meczu Malijczyków z Kamerunem gdzie przegrali różnicą 64 punktów. Angolczycy są lepszą drużyną niż Kamerun, więc uważam że jeśli nie 64-oma to chociaż ponad 24-oma punktami pokonają amatorów z Mali. Warto też zastanowić się nad underem Mali. Średnio zdobywają 57 punktów - odpowiednio 59 z Nigerią, 35 z Kamerunem i wyjątek 77 przeciwko słabemu Kongo. Jak więc widać przeciwko lepszym drużynom Mali nie potrafi przejść linii 61.
Angola (-24) 1.85 3/10 ✅ w Q1 już weszło
Mali under 61. 1.83 8/10
✅

Otrzymane punkty reputacji: +13
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Tunezja - Egipt
Wczoraj przyfarciło się z Mali to może przyfarci się i dziś. Egipt gra z Tunezją. Stawiam tutaj głównie przez fatalne statystyki strzeleckie Egipcjan. 39% za 2 punkty, 25% za 3 punkty.. Przegrane wszystkie mecze, zaś Tunezja wszystkie wygrała. Na plus Egipcjan są tylko zbiórki w ataku, no ale jak się tyle pudłuje to coś się zbierze toteż ta statystyka nie jest do końca miarodajna ;)
Tunezja -11.5 1.85 3/10
Egipt under 61 1.85 2/10

reszte meczów dodam później

suchyy 562

suchyy

Użytkownik
Ja akurat Tunezje gram odwrotnie. Ale to może dobrze że i tak grasz bo ostatnio to marnie umnie ze skutecznością... Moje typy lepiej dawać odwrotnie hehe :p
Gram Egipt + 12,5 pkt 1.85 toto-mix ✅✅ Wszystkie kwarty wygrane przez Egipcjan , prowadzenie przez cały mecz. Wielka radość u Faraonów 67:77 Egipt win:grin:
Egipt wszystkie mecze przegrał niską różnicą pkt. Z Algieria mieli wygrany mecz by w koncowce oddac zwycięstwo. Z mocnym Wybrzezem Kości Żyrafiej dostali tylko bodajże 6-7 pkt. Pamietajmy że to już walka PLAY OFF. Wszystkie druzyny wyszly z grupy i walcza o przejście do kolejnej rundy , takze kazda drużyna da z siebie wszystko. Z racji że Tunezja ostatnio szczęśliwie wygrałą po dogrywcę z Rwandą dziś gram handicap w strone Egiptu. Mecz za 15 min, powodzenia.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Daj spokój, Tunezja grała jak patałachy.. Większość pierwszej kwarty grali z bonusem a oni nie zrobili bodajże żadnej penetracji. Obrona głównie w trumnie, nastawiali się głównie na bloki, przez co Egipt bombardował trójkami. Gratuluje że Ci weszło, ja po Q2 wyłączyłem bo miałem dość tej żenady.

D 10

dawid020707

Użytkownik
Senegal-Rwanda
Gram w tym spotkaniu na handicap punktowy na Rwandę . Senegal nie jest tak mocny jak WKS, Nigeria czy Kamerun i sadzę że handicap +17 na Rwandę wejdzie .
Grali ze soba w 2009r. i o dziwo Senegal przegrał z Rwandą 72-59
Polecam ten typ
Senegal-Rwanda (+17pkt.)
Unibet @ 1,85 ++++++++++++
Tak jak pisałem Senegal nie jest taki mocny i typ wszedł

B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
witam wszystkich
poszukuje livestreamu, albo meczu na zywo u jakiegos buka...
Tunezja-Rwanda...
Z gory dziekuje za pomoc...

///post pozniej do usuniecia...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom