Idea dobra, natomiast tekst ...
Nie należy się obrażać na krytykę.
To powinno być tak zwane pismo formalne.
Zwłaszcza, że adresowane do Posłów na Sejm RP.
Antycypuję na wszelki wypadek choć setki, jeśli nie tysiące pism formalnych w życiu napisałem:
nie zamierzam tego powyższego przeredagowywać czy też napisać swojego choć powyższe skrytykowałem.
Podpowiedź nie pociąga za sobą z automatu, wyręczenia w działaniu.
----
Edit:
są jeszcze kwestie techniczne tj. adres nadawcy, na który powinna trafić odpowiedź na list.
Wysyłanie listów z różnych adresów świadczy bardziej o spontanicznej "akcji obywatelskiej". Wysłanie listów z jednego adresu, raczej o zorganizowanej grupie.
Ponadto: drogą email (może zostać potraktowany jak śmieć, takiej korespondencji do biur poselskich spływają rzeki) czy listem tradycyjnym (kto chce mieć wjazd "służb" do chałupy" łapka w górę?) ????
Ewentualnie, można spoza Polski ale to byłby dosyć niewiarygodny przekaz, obraz.
Są jeszcze skrytki pocztowe, PO BOX-y ... Zbyt profesjonalne to nie byłoby a problem dojścia służb do skrytki pocztowej, żaden.
Chyba, że "wystawiona" zostałaby (nadawca, reprezentant) jedna osoba. "CZYSTA" jak łza, w znaczeniu o jakim nam wiadomo.
Np. akcja na Facebooku? Nietrudno jest mi sobie wyobrazić nękanie i inwigilację uczestników.
O tym, że to Forum może być świetną platformą do skonstruowania czegoś bardziej formalnego (reprezentacji środowiska) pisałem co najmniej dwa razy w różnych miejscach.