>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

90minut

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Celtic - Kilmarnock | x2 - 3,90
Stawka: 20 zł

W dzisiejszym dniu sporo osób na pewno dołoży Celtic do swoich kuponów uznając typ za pewniaka. Ja ten mecz widzę nieco inaczej. Bukmacherzy jeśli chodzi o szkocką Premier League bardzo zaniżają kursy na Celtów. W dzisiejszym meczu kursy powinny być zdecydowanie wyższe na zwycięstwo Celticu i analogicznie niższe na zwycięstwo ekipy przyjezdnych. Celtic od kilku meczów zgubił rytm i kilka teoretycznie słabszych zespołów urywało im punkty. 2 ostatnie mecze Celticu to 2 remisy, ale warto zaznaczyć że swój ostatni mecz w lidze zagrali 27 listopada ! Kilmarnock swój ostatni mecz zagrał w sobotę, co więcej był to mecz wygrany. Neil Lennon, trener Celticu narzeka że wciąż jego zespół nie może zagrać w najsilniejszym składzie, a także na nierówny rytm treningowy. Skarży się że jego treningi w dużej mierze są uzależnione od pogody, która na wyspach ostatnio nie sprzyja. Do tego tak jak już wspomniałem brak występów w lidze od niecałego miesiąca może dać o sobie znać i jeśli drużyna Kilmarnock od pierwszych minut przyciśnie Celtic to szanse na wygranie tego meczu są bardzo duże. Jeśli drużyna Kilmarnock potrafiła nie tak dawno jak równy z równym walczyć z drużną Rangersów to na mecz z Celtami powinni równie dobrze się zmotywować. Od 7 meczów nie zaznali goryczy porażki, myślę że podtrzymają tą dobrą passę i wywalczą przynajmniej remis.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Katar - Estonia | 1 - 1,65
Stawka: 40 zł

Dla Kataru to będzie z pewnością rozgrzewka przed Pucharem Azji który na początku 2011 roku zostanie rozegrany właśnie w Katarze. Na Półwysep Arabski nie poleciały gwiazdy ligi estońskiej, a szansę gry dostaną młodzi zawodnicy. Katar sam zaproponował ten sparing pokrywając w całości koszty podróży i zakwaterowania. Katar ma zagrać w ich najmocniejszym składzie i myślę że mecz z Estonią ma charakter czysto motywacyjny, bo co lepiej motywuje niż wygrywanie meczów. Katarscy działacze z pewnością nie ryzykowali by popsucia dobrych nastrojów tuż przed mistrzostwami.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ajax - Alkmaar | under 2,5 - 2,20

Bardzo zdziwiły mnie kursy na under w tym meczu. Ajax bez swoich dwóch najskuteczniejszych strzelców - Hamdaoui i Suareza. Na tę chwilę obie drużyny grają na podobnym poziomie, a wynik tego meczu powinien oscylować w granicach remisu. Jeśli w protokole meczowym zostanie odnotowane zwycięstwo którejkolwiek ze stron, to moim zdaniem będzie to skromne jednobramkowe prowadzenie. W ostatnich meczach obie drużyny odnotowywały underowe wyniki. Ajax w ostatnim meczu wygrał 1:0 z Vitesse pomimo wielu fantastycznych okazji do podwyższenia. AZ swoje dwa ostatnie mecze przegrało po 2:0 z Den Haag i Groningen, a oba mecze drużyna Alkmaaru zagrała na wyjeździe. Warto zauważyć że Ajax i Alkmaar mają najlepsze defensywy ligi. W 18 kolejkach te dwie drużyny straciły kolejno 17 i 18 bramek, co daje średnią jednej bramki straconej na mecz. Ajax gra u siebie co na pewno jest dużym atutem tej drużyny. Jeśli mam się bawić w proroka to myślę że skromne 1:0 dla Ajaxu ;)

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Kuwejt - Korea Północna | 1x - 1,50
Stawka: 25 zł
Kolejny ciekawy typ z pod szyldu meczów towarzyskich. Dwie drużyny które przygotowują się do Pucharu Azji jutro zagrają mecz towarzyski. Kuwejt swój udział w przyszłorocznym Pucharze Azji wywalczył będąc w grupie z Australią, Omanem i Indonezją. Kora Północna awans uzyskała poprzez zwycięstwo w AFC Challenge Cup. Obie drużyny w chwili obecnej prezentują podobny poziom gry. Mecz będzie wyrównany i nie liczę tutaj na grad goli którejkolwiek ze stron. Podczas rozgrywania tego meczu w Kuwejcie będzie bardzo ciepło (ok. 20 stopni Celcjusza), w stosunku do Korei Północnej gdzie panują teraz mrozy. Myślę że Koreańczycy jeszcze do końca się nie zaklimatyzowali. Kuwejt swoje przygotowania do Pucharu Azji zaczął bardzo wcześnie, a zwycięstwa z Arabią Saudyjską i Irakiem są dobrym prognostykiem. Liczę na skromne zwycięstwo, ewentualnie remis. Wygrana Korei nie wchodzi w grę jutrzejszego dnia.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Celtic - St. Johnstone | Celtic wygra jedną bramką - 3,75
Celtic dzisiaj w końcu powinien wygrać, ale czy warto ruszać go po kursie 1,2 ? Można by zagrać ten typ w handicapie ale kurs 1,50 jest moim zdaniem nie adekwatny do ryzyka. Goście to nie są ogórki, a do tego Celtic nie potrafił ugrać zwycięstwa, nie mówiąc o handicapie z teoretycznie gorszymi rywalami. Celtic nie gra źle, ale brakuje wykończenia akcji, a do tego w ostatnim meczu kontuzji nabawił się najlepszy strzelec drużyny - Gary Hooper. Jak dla mnie Celtic wygra skromnie i tutaj upatruje szansy na typ.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Arsenal - Chelsea | 2 - 2,75
Już dziś o 21:00 na Emirates Stadium dojdzie do kolejnego hitu angielskiej Premier League. Derby pomiędzy Arsenalem i Chelsea zawsze wzbudzają wiele emocji. Kibice obu klubów chcą wtedy za wszelką cenę udowodnić która drużyna jest lepsza, ale jak zawsze boisko to później weryfikuje. Moim zdaniem większe szanse na zwycięstwo w tym meczu ma zespół z zachodniego Londynu. Za Chelsea zdecydowanie przemawia historia spotkań, wiele osób może uznać ten argument za mało znaczący, ale ile razy Kanonierzy wierzyli że mogą zatrzymać zespół Chelsea , a kończyło się jak zwykle porażkami. Dwie ostatnie konfrontacje tych drużyn na Emirates to dwie wygrane zespołu Chelsea (4:1 i 3:0). Derby to idealny czas na przełamanie swojej słabej predyspozycji bowiem Chelsea w ostatnich meczach nie grała najlepiej, ale już w meczu z Tottenhamem było widać polepszenie się gry, a widowisko skończyło się podziałem punktów, lecz scenariusz tego meczu mógłby być całkowicie odmieniony gdyby w końcówce spotkania Drogba zdobył gola z rzutu karnego. Piłkarz Wybrzeża Kości Słoniowej strzelił najgorzej jak tylko mógł i Gomes wyłapał futbolówkę. Forma zespołu Chelsea spadła po bardzo słabym spotkaniu z Sunderlandem, który niespodziewanie Londyńska ekipa przegrała aż 0:3. Ten mecz był kompromitacją bowiem nikt nie spodziewał się zwycięstwa gości, nie mówiąc o takim zapasie goli. Kolejne mecze były kolejnymi rozczarowaniami, ale tak jak wcześniej napisałem w meczu z Tottenhamem w końcu coś drgnęło.
Kanonierzy ostatnimi czasy bardzo dobrze poczynają sobie w Premier League. W tabeli ustępują tylko dwóm zespołom z Manchesteru - City i United, ale Citizens mają rozegrane o dwa więcej spotkania. Jeśli chodzi o zespół Sir Alexa Fergusona to Arsenal przegrał z nimi w ostatniej kolejce. Wiele osób robiło sobie nadzieję że Kanonierzy są w stanie zatrzymać Czerwone Diabły, ale tym razem skończyło się porażką 0:1. Wynik mógłby być o wiele wyższy gdyby Rooney fatalnie nie przestrzelił rzutu karnego, a także gdyby Nani był w nieco lepszej dyspozycji bo on też miał swoje wyśmienite okazje. Głównym mankamentem drużyny Arsenalu to gra w defensywie. Kilka szybkich podań i ich obrona może zostać zmylona, a przeciwnicy są w stanie wypracować sobie w ten sposób sytuację strzelecką. Dochodzą do tego głupie błędy własne zawodników linii defensywnej i niecelne zagrania. Liczę w końcu na dobry występ The Blues, w meczu z Kogutami w końcu było widać że &quot;coś&quot; ruszyło i z meczu na mecz powinno być lepiej. Od pierwszych minut powinien zagrać Frank Lampard który dobrze wgrał się w ostatnim meczu. Reasumując - ostatnie mecze zdecydowanie przemawiają za drużyną gospodarzy, patrząc jednak na historię batalii między tymi drużynami to lepiej wypada drużyna Chelsea. W derbach każdy piłkarz gra na 100% swoich możliwości i mam nadzieję że meczem z Kanonierami zespół The Blues wróci na właściwe tory.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Manchester City - Aston Villa | 1 - 1,45
Jutro warto postawić na Manchester City. Aston Villa z Tottenhamem w ostatniej kolejce zagrała tragicznie. Grali w przewadze jednego zawodnika, a momentami obraz gry wyglądał tak jakby to Tottenham grał w przewadze. Aston Villa jeśli podchodziła pod pole karne przeciwnika to przeważnie kończyło się strzałem z pantofla i bezsensowym biciem w mur. Citizens w meczu z Newcastle zagrali bardzo dobrze, a szybko strzelone dwie bramki ustawiły praktycznie cały mecz. Dochodzi do tego beznadziejna postawa Aston Villi na wyjazdach (1-1-6). Jeśli by to zebrać wszystko do kupy to o zwycięstwo gospodarzy w jutrzejszym meczu jestem spokojny.

West Ham United - Everton | x2 - 1,30
Kolejne ciekawe spotkanie do typowania to mecz West Ham United z Evertonem. Wiele osób po ostatnim meczu Młotów jest zadowolona z postawy jaką zaprezentował West Hamu. Ja w huraoptymizm bym nie popadał bo przecież Fulham nie jest wybitnie grającą drużyną. Warto natomiast zwrócić uwagę na drużynę Evertonu. Świetnie taktycznie zagrali mecz z Manchesterem City. Szybko strzelili 2 bramki by potem kontrolować wynik spotkania. Były momenty kiedy może drużyna broniła się zbyt głęboko, ale teraz rywal jest zdecydowanie słabszy i można sobie pozwolić na bardziej otwartą grę. Drużyna Liverpoolu to naprawdę świetnie poukładana drużyna, piłkarze są ograni ze sobą, a do tego dobrze grają taktycznie. Ich miejsce w tabeli jest spowodowane bardzo dużą ilością remisów - 9 remisów w 18 meczach. Everton z meczu na mecz powinien piąć się w górę tabeli bo ich gra jest na prawdę przyzwoita i zasługują co najmniej na środek tabeli. W zespole brakuje jedynie klasowego napastnika, ale jego brak nadrabiają pomocnicy poprzez bardzo dobrą grę. W moim przekonaniu Everton jest zdecydowanie lepiej poukładaną drużyną i oni jutrzejszy mecz powinni co najmniej zremisować.

Ako: 1,89
Stawka: 50 zł

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Birmingham - Manchester United | 2 - 1,45
Stawka: 40 zł
Najlepszy bet na ten mecz moim zdaniem. Kombinowanie z remisem do przerwy, underem może różnie wypaść, bo wystarczy szybko strzelona bramka która może zepsuć nawet najbardziej przemyślany typ. Czasami proste rozwiązania są najlepsze i w tym momencie takim nastawieniem się kieruje. Co to dużo gadać, Czerwone Diabły są w formie do tego ten niezawodny Berbatov. Wystarczy że Rooney wróci do regularnego strzelania i maszynka się nakręci. Birmingham nie ignoruje bo ta drużyna potrafi całkiem nieźle grać w obronie, ale na obecną chwilę to nie wystarczy na drużynę z Manchesteru.

Do góry Bottom