>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

9 Kolejka T-Mobile Ekstraklasy 30.09 - 03.10.2011

Status
Zamknięty.
sutek 79

sutek

Forum VIP
Wiadomo że w barwach Śląska nie zagra dzis: Voskamp, Spahić oraz Sztylka których nie ma w kadrze meczowej. Ponadto nie pewny jest występ Roka Elsnera który narzeka na kontuzje po ostatnim meczu pucharowym w Brzesku. Do kadry meczowej Śląska wracają rekowalestenci: Gikiewicz i Fojut.
Śląsk jednak ma bardzo wyrównaną kadrę i są ludzie którzy w/w zawodników zastąpią.

Zgadzam się z typem Ramzesy, i także wydaje mi się że podopieczni Oresta Lenczyka mają większe szanse od Polonii na zgarnięcie kompletu punktów.

S 42

szuwi1

Użytkownik
Zastanawiam się nad meczem Legia - Wisła.

Wisła bez Meliksona i Małeckiego oraz od dłuższego już czasu Genkowa.Jak grała Wisła w tym sezonie bez dwóch pierwszych każdy widział.Nie było za dobrze.Jak widać są to znaczące postacie dla Wiślaków.
Obie ekipy grają w czwartek swoje mecze w Lidze Europy.Myślę że tym bardziej &quot;zmęczonym&quot; będzie Wisła gdyż z Twente trzeba jeszcze wrócić do Krakowa a później udać się na Łazienkowską.
Dawid Biton - strzela jak na zawołanie i wydaję mi się że w meczu z Legią może się &quot;przyciąć&quot;.Napastnicy tak mają że strzelają seriami a jak przychodzi ten ważny mecz to jest kicha.Przykładów z poprzedniego sezonu jest masa.
Legia w meczach u siebie z Wisłą żadko przegrywa bo na ostatnie 10 meczy tylko lub aż 2 razy.

1x myślę że bardzo pewny typ a o czystej 1 można jeszcze pomyśleć.

Ciekawe będą pojedynki Chavez - Ljuboja
Jesli chodzi o aspekt logistyczny, to krakowianie z Twente udali sie bezposrednio do Warszawy, ale faktycznie pod tym wzgledem korzystniej wypada Legia.

kubuevil 77

kubuevil

Użytkownik
Legia : Wisła -- 1 kurs 2,10

Witam. Na początku powiem, że zazdroszcze posiadaczą Canał + którzy w ten weekend obejrzeli i moga jeszcze obejrzeć kilka cirekawych meczy z Europy i z Polski. Nam pozostaje internet jednak to nei to samo.

Dziś w nedzielne popołudnie będzie wielka feta na Łazienkowskiej. Przybywa do Stolicy zespół Wisły Kraków i moim zdaniem przyjeżdża walczyc co najwyżej o remis. Jak gra Wisła ostatnio każdy widział. Oglądając bramki jakie stracili z Twente mam wrażenie, że w ich obronie grają amatorzy którzy najchętniej zeszli by z boiska po 10 minutach albo przy pierwszej straconej bramce. Do tego dochodzą osłabienia brak Meliksona i Małeckiego. Główne zagrożenie to Biton. ALe w każdym meczu bramek strzelać nei będzie.

Co do Legii to dobre spotkanie w LE. Mankamentem mogą byc pierwsze połowy spotkania. Widać, że cięzko wchodzą mecz i często w 2 połowie muszą gonić wynik.

Okazja żeby 3 punkty zostały z Warszawie jest przednia dodając na ławce Macieja Skorże innej opcji jak wygranej z Wisła nei widzę i warto zainwestować w ten mecz kilka złotych.

Obym się nie mylił ale moim zdaniem Pepsi Arena nie będzie łąskawa dla Wiślaków

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Legia Warszawa - Wisła Kraków
2:0​

Najciekawsze spotkanie 9 kolejki Ekstraklasy to pojedynek Legii z Wisłą. Obie drużyny reprezentują nas w Lidze Europejskiej. Na razie lepiej prezentują się legioniści. W lidze jedna jak i druga ekipa celuje w mistrzostwo Polski. Na razie jednak potwierdza się, że drużyna walcząca w Europie słabiej radzi sobie w lidze. Mimo to lepsze wrażenie robi ostatnio Legia, która ma tylko 3 punkty mniej niż Wisła ale też jedno zaległe spotkanie. Ostatnie ligowe spotkanie wygrały obie drużyny. Legia na wyjeździe pokonała GKS a Wisła przy Reymonta Ruch 3:2. Do dzisiejszego meczu obie ekipy podejdą w różnych nastrojach. Wisła we czwartek dostała lanie od Twente 4:1 mimo, że pierwsza zdobyła bramkę. Kolejny raz potwierdziło się, że defensywa Białej Gwiazdy nie stoi na wysokim poziomie. Natomiast Legia przy Łazienkowskiej po ciekawym meczu pokonała Hapoel. Także w tym meczu mieliśmy potwierdzenie przydatności Ljoboi dla warszawskiego zespołu. Trener Maaskant zdaje sobie z tego sprawę &quot;Musimy dobrze zagrać w obronie przeciwko niemu&quot;. Tylko problem może polegać na tym, że dotychczas to się nie bardzo udaje. Siłą Białej Gwiazdy obecnie jest Biton, który ma na koncie już 6 trafień. Kolejny ważny zawodnik to Melikson. Niestety dla fanów drużyny z Krakowa dzisiaj nie zobaczymy go na boisku podobnie jak Małeckiego. Z kolei trener Skorża nie będzie mógł skorzystać z Borysiuka oraz Manu. Za to do gry powraca Kucharczyk. W ubiegłym sezonie Legia wygrała u siebie z Wisłą 2:0. Dzisiaj także jest minimalnym faworytem. Osłabiona Wisła z nieszczelną obroną staje przed ciężkim zadaniem by wywieźć 3 punkty. Moim zdaniem ta sztuka się im nie uda. Tym bardziej, że w ostatnich pojedynkach między tymi zespołami przy Łazienkowskiej to Legioniści częściej rozstrzygali je na swoją korzyść. Dlatego najlepszym typem wydaje się być gra na Legię z wykluczeniem remisu. A samego remisu jeśli chcemy zagrać singla. Dlaczego tak? Ponieważ po chichu upatruję tu podziału punktu. Gra w lidze obu ekip jest zbliżona podobnie jak potencjał. Wisła ma kim zastąpić nieobecnych piłkarzy. Legia natomiast ma wyrównany skład z Ljoboją, który swoim doświadczeniem oraz techniką bardzo pomaga zespołowi mimo że nie raz wydaje się, że nie przykłada się do gry.
Moje propozycje:
Legia dnb (około 1.56)✅
remis (około 3.15)⛔

Mecz Legi z Wisla bedzie napewno przebojem tej kolejki.Mimo ze to gospodarze maja wieksze szanse na odniesienie zwyciestwa to ja osobiscie stawiam na remis wtym pojedynku.Ostatnio Wisla gra bardzo slabo w obronie i traci duzo bramek.Mysle ze jednak mimo braku Meliksona i Maleckiego Wisla odpowiednio zabezpieczy tyly i padnie rezultat bezbramkowy.Legia to przeciesz jest przeciwnik z ktorym mozna zremisowac a nawet wygrac.Mecz na szczycie z Lechem pokazal ze Wisla moze wygrywac na obcych boiskach.

tobet.com 55

tobet.com

Użytkownik
Zakłady specjalne Biton vs Ljuboja na dzisiejszy mecz Legia - Wisła:
Legia Warszawa - Wisła Kraków (David Biton (Wisła Kraków) to score a hattrick?) Wygrana
02.10 17:00
NO
1.01

YES
30.00

Data Legia Warszawa - Wisła Kraków (Who will score more goals?)
both same amount of goals
1.55

D. Biton ((Wisła Kraków)
3.90

D. Ljuboja (Legia Warszawa)
4.55

Data Legia Warszawa - Wisła Kraków (How many goals Biton and Ljuboja will score in total?)
0
1.85

1
2.80

2
5.75

3 or more
12.00

berciq89 473

berciq89

Użytkownik
Legia - Wisła Under 2,5 1.62 Tobet ✅
Niewątpliwie najciekawszy na papierze mecz 9 kolejki Ekstraklasy. Ale czy na pewno? Obie drużyny w tygodniu rozgrywały swoje mecze w LE i uważam że jak to w polskiej lidze bywa, gdzie drużyny nie są przygotowane do tzw. grania co 3 dni znacząco odbije się na jakości tego spotkania. Legię druga połowa czwartkowego meczu kosztowała na pewno sporo sił. Wisła podłamana porażką w Enschede będzie chciała wywieść z Ł3 korzystny rezultat. Przewiduje dużo fauli i walki w środku pola. Jaliensa ma zastąpić Bunoza, który zagra w duecie z Chavezem. Uważam że będzie to typowy mecz walki z małą ilością bramek.

polakko20 170

polakko20

Użytkownik
Pilka nozna, Ekstraklasa Polska, godzina 17.00

Legia - Wisła
1/1
3.50 ✅✅✅
William Hill

Dzis o godzinie 17.00 zostanie rozegrane hitowe spotkanie 9 kolejki naszej polskiej ligi. Na przeciwko siebie staną 2 kluby ktore w tym sezonie reprezentują nasz kraj w rozgrywkach ligi eurpopejskiej. Obie druzyny mają w nogach czwartkowe spotkania w lidze europejskiej. Od czwartku mineły zaledwie 3 dni..Legia wygrała na wlasnym boisku a Wisła przegrala i to az 4-1. Morale Legii przed tym meczem z Wisłą są na pewno o wiele lepsze. Trzeba tez wziąc pod uwage ze Wisła musiala jeszcze wrocic z Holandii co na pewno bylo meczące. Legia przed tym spotkaniem ma wiele atutów..miedzy innym swoje boisko, dobrą atmosfere, motywacje bo grają jakby nie patrzec z aktualnymi mistrzami Polski. Wisła natomiast zagra dzis bez dwoch kluczowych pilakrzy formacji ofensywnej, mowa o Meliksonie oraz Maleckim. Bez nich Wisła nie istnieje..ogladałem mecz Wisly z Ruchem Chorzów, gra Wisly wygladała duz gorzej niz wynik koncowy 3-2. Chorzowianie wygladali duzo lepiej pod wzgledem taktycznym, fizycznym i mentalnym. Legai tez ma cos do udowodnienia..maszą wreszcie pokazac ze w pierwszej polowie tez potrafią grac i zdobywac gole. Pam,ietamy slabe pierwsze polowy ze slaskiem, PSV, Hapoelem. Dzi spodziewam sie nporu na bramke Wisly od pierwszych minut i uwazam ze przyniesie to efekt strzelenia choc jednej bramki. Legai przegrala ostatni mecz u siebe z Podbeskidziem, bolało to kibiców, pora sie zrehabilitowac. Odwaznie stawiam 2-0 dal Legii

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Szybka propozycja, a jednocześnie przemyślana. Kurs warty ryzyka do grania nawet za bardzo drobne pieniądze. Jak wiemy, Legia potrafi zagrać całkowicie różne połowy. W tym właśnie upatrywał będę swojego typu. Uważam, że na prowadzenie pierwsi powinni wyjść Wiślacy i tak powinno zostać po zakończenia pierwszej połowy. Druga odsłona powinna jednak należeć do gospodarzy. Legia potrafi stworzyć dobre widowisko dla swoich kibiców, dostarczając im przy tym dużą ilość emocji. Nie ma co się rozpisywać, bo gdy tylko zauważyłem kurs na ten typ, bez wątpliwości go zagrałem.
Do przerwy/koniec meczu
Wisła Kraków/Legia Warszawa [29,00] Bet365 ⛔

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Jutro zostanie rozegrany ostatni mecz 9 kolejki T-Mobile Ekstraklasy. Korona, która bardzo dobrze radzi sobie w tym sezonie, na własnym stadionie będzie podejmować przeciętnie spisujący się Górnik Zabrze. Gdyby ktoś przed startem rozgrywek powiedział, że Korona Kielce po 9 kolejkach jest na podium ligi, to najprawdopodobniej zostałby wyśmiany. Korona która miała bronić się przed spadkiem, jedzie do Warszawy i na trudnym terenie wywalcza cenny punkt. Co więcej, to właśnie Korona lepiej prezentowała się na tle Czarnych Koszul. To co podoba mi się w zespole z Kielc, to determinacja oraz konsekwentne trzymanie się założeń taktycznych. Podoba mi się to w taki sposób ta drużyna gra w obronie. Ojrzyński pokazał, że potrafi sobie ułożyć zespół, chociaż zastanawiam się też w jak dużym stopniu pomaga mu Szczęsny. Nie ukrywajmy, ale na pewno w drużynie Korony, Szczęsny ma więcej do powiedzenia i stanowi on autorytet wśród zawodników. Przykładem jest Maciej Korzym. Ten chłopak może się podobać, może nie on sam, ale na pewno jego gra. Komentatorzy żartobliwie nazywają go najlepiej broniącym napastnikiem ligi, a ja podzielam ich zdanie. Ten chłopak dwoi się i troi. W meczu z Polonią zaliczył kilka dobry odbiorów, a do tego wszędzie pełno go na boisku. W ataku raz z prawej, raz z lewej, starał się konsekwentnie przedrzeć się do przodu. Z Sadlokiem stoczył kilka zaciekłych pojedynków i sprawił nie lada zawrót głowy obrońcy Polonii Warszawa. Podoba mi się to jak broni cała drużyna, a nie tylko Korzym. Każdy ma jakąś funkcję na boisku, ale jednocześnie pamiętają o tym by pomóc koledze obok. Dobre zawody rozgrywa w ostatnich czasach Sobolewski i Kiełb. Kiełb na wypożyczeniu nabrał pewności siebie, w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Jest aktywny, nie boi się dryblingu. Wiadomo, nie zawsze wszystko wychodzi tak jak on tego by chciał, ale jest to młody zawodnik, który ma czas by nabrać doświadczenia. Myślę, że jak tylko wróci z wypożyczenia to w Lechu będzie miał zaklepane miejsce w składzie. Jeśli Lech sprzeda tego zawodnika, to będzie to bardzo duży błąd. Myślę, że warto pochwalić również Małkowskiego, który jest pewnym punktem w bramce. Wiele okazji do kontaktu z piłką w meczu z Polonią nie miał, ale jeśli zdarzyły się kontakty z piłką, to były to pewne interwencje. Myślę, że po tym można poznać dobrego bramkarza, kiedy to musi on być skupiony przez cały mecz i wyczekiwać ataku rywala. Jeśli jest coś co zasługuje na negatywną ocenę kieleckiej drużyny w meczu z Polonią to definitywny brak skuteczności, bo okazuje ku temu by zdobyć bramkę były. Żółto-czerwoni grają ostro, w ostatnim meczu zawodnicy z Kielc ujrzeli 5 żółtych kartek, ale na szczęście nikt nie musi pauzować. Jeśli zagrają dość ostro także z Górnikiem, to myślę że to trochę ostudzi zapęd rywali. Jeśli chodzi o osłabienia to w meczu z Górnikiem nie zagra Kuzera, a jest to dość spore osłabienie. Do kadry po kontuzji wraca Grzegorz Lech, a jest to zawodnik który na pewno urozmaici nieco grę i pomoże w rozgrywaniu piłki.
Korona jako jedyna drużyna w stawce nie zaznała goryczy porażki i jakoś nie widać opcji żeby jutro coś miało się zmienić. Piłka jednak jest bardzo nieprzewidywalna i o tym powinniśmy pamiętać. Górnik jeśli coś robi, to co najwyżej mocno rozczarowuje. Ostatnio przegrali z Cracovią na Roosevelta, a trener zapowiada zmiany w zespole. Nawałka zapowiada również nieustępliwość i równie twardą grę. Drużyna z Zabrza podobnie jak zespół Korony, nie grzeszy skutecznością, a ja nie zdziwię się jeśli o zwycięstwie zadecyduje jedna bramka. Górnik powinien być świadomy tego, że rywal jest lepiej dysponowany. Do tego zespół przyjeżdża do Kielc poważnie osłabiony. Z powodu kontuzji nie zagra Piotr Gierczak, Mariusz Magiera, Michał Jonczyk i Maciej Bębenek.
Oczekuję meczu walki, piłkarze nie powinni odstawiać nogi, co powinno zaowocować sporą ilością żółtych kartek. Wysokiego wyniku również się nie spodziewam, dlatego stawiam na under. Każda seria kiedyś się kończy i tak samo jak Cracovia niespodziewanie przerwała passę Górnika na własnym boisku, tak samo Górnik może zrobić identycznie w Kielcach. Mimo wszystko jeśli którakolwiek ze stron wygra, to będzie to skromne zwycięstwo. Oczekuję więc małej ilości bramek, bo obie ekipy grają bardzo agresywnie i głównie walki, twardej walki, spodziewam się po tym meczu.
Korona Kielce - Górnik Zabrze
Under 2,5 [1,65] Bet365 ✅ 2:0

Otrzymane punkty reputacji: +7
ckkuman 21

ckkuman

Użytkownik
Ramzesa powiedziałeś prawie wszystko o tym meczu, jednak zapomniałeś o jednym i tyczy to się właśnie twojego typu. Historia pokazuje że Górnik bardzo leży Koronie i w większości meczy padały overy, także ja byłbym ostrożny w typowaniu ilości bramek.

polakko20 170

polakko20

Użytkownik
Korona Kielce - Gornik Zabrze
X/X
4.75
Bet365

Dzis o godzinie 18.30 zostanie rozegrane ostatnie spotkanie 9 kolejki ligi polskiej. Na przeciwko siebie staną Korona, ktora wygrywając te spotkanie zrówna sie punktami z liderem Sląskiem Wrocław oraz Górnik ktory gra twardą piłke i to im pozwala zajmowac miejsce w srodku tabeli. Obie druzyny w tym sezonie juz pare meczy zremisowały, gopsodarze na 8 spotkan az 4-krotnie zremsiowali a goscie 3-krotnie. Czas porownac bramki..otóż Korona jak narazie ma strzelonych 11 a straconych7 a Gornik zdobytych 8 i straconych 10..pod wzgledem strzelonych i straconych bramek Korona minimlanie przewyzsza Gornik. W obu klubach nie ma rasowych napastnikow ktorzy strzelają duzo bramek..w Koronie najwiecej ma Zielinski ( 3 ) a w Gorniku Kwiek i Banas ( po 2 ). Widac ze te druzyny czesto dzielą sie punktami z przeciwnikami. Korona na 4 spotkania na wlasnym boisku, 2 wygrala i 2 zremisowała a Gornik na 4 emcze na wyjezdzie 2 razy przegral i 2 razy zremisowal wiec jesli ocenic statystycznie szanse na remis w dzisiejszym spotkaniu to wychodzi az 50%. Spodziewam sie tu bardzo twardego stanowczego ambitnego futbolu. Nikt w tym spotkaniu nie bedzie odstawiał nóg. Oba kluby wiedzą ze mają szanse wygrac i dlatego zapwoaida sie intersujący mecz. Widowiskowo dla oka gra bardziej Korona..ale to wynik koncowy sie liczy, a nie uroda gry;) Uwazam ze kurs 3.43 na remis jest wart ryzyka. Z takich kursów trzeba korzystac. MOj typ to bezbramkowy lub skromny remis.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom