>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

9 Kolejka T-Mobile Ekstraklasy 26.10 - 29.10.2012

Status
Zamknięty.
cavior 85

cavior

Użytkownik
Legia Warszawa - Piast Gliwice

Typ: Legia over 1.5 @1.66 (marathonbet)

Więcej o Legii Urbana pisałem już przed meczem z Wisłą. Wiadomo, wciąż nie zagra Marek Saganowski, ale myślę że nie powinno to przeszkodzić. W drużynie Piasta nie zagra podstawowy do tej pory obrońca Damian Zbozień.

Za legia.net:

Legia rozegrała już siedemnaście oficjalnych meczów, żaden z nich nie skończył się bezbramkowym remisem, a w każdym obecny lider ekstraklasy zdobywał przynajmniej jedną bramkę. W spotkaniach z udziałem legionistów strzelono już 57 goli, co daje średnią 3,35 na mecz. Biorąc pod uwagę tylko mecze spotkania ekstraklasy, legioniści też są najskuteczniejsi (19 bramek), zarówno na własnym boisku (10), jak i na wyjazdach (9).

Mimo tego od początku rozgrywek często narzekano na skuteczność stołecznych piłkarzy. I słusznie, bo jak weźmiemy pod uwagę chociażby mecz z Podbeskidziem (3:1), w którym legioniści oddali 34 strzały na bramkę rywala, to pretensje ze strony trenera na pewno były uzasadnione. - Potrzebujemy zbyt dużo sytuacji, aby trafić do bramki - marudził Urban. W ośmiu meczach ligowych jego zawodnicy strzelali na bramkę rywala 157 razy, co oznacza, że potrzebują ośmiu uderzeń, by pokonać bramkarza drużyny przeciwnej.

Warte podkreślenia są jeszcze dwie sprawy. Pierwsza, że każdy z ofensywnych graczy znajdujących się w kadrze pierwszego zespołu Legii w obecnym sezonie strzelił już gola. Druga, iż bramki dla drużyny prowadzonej przez Urbana zdobyło już 10 piłkarzy.
Jedyne, co moim zdaniem może przeszkodzić temu typowi, to słaby stan murawy. Inaczej Legia powinna strzelić minimum dwa gole.

izi :mrgreen: ✅

Otrzymane punkty reputacji: +3
W 606

wanderlei

Użytkownik

VS
W drugim dzisiejszym meczu w naszej Ekstraklasie Legia Warszawa podejmie na własnym obiekcie beniaminka z Gliwic.
Zdecydowanym faworytem tego meczu jest stołeczny zespół który aktualnie lideruje w naszej ekstraklasie.W ostatniej kolejce Legia dość pewnie pokonała w Szczecinie innego beniaminka Pogoń Szczecin aplikując im 3 gole nie tracąc żadnego.Piast natomiast w 8 meczach zdobył 12 punktów.Zespół w Gliwic gra bezkompromisowo bowiem 4 razy wygrał oraz 4 razy przegrał.W ostatniej kolejce zespół Piasta przegrał u siebie z Widzewem 1-2.W najwyższej klasie rozgrywkowej, na stadionie Legii, obie drużyny mierzyły się do tej pory dwa razy. Oba mecze zakończyły się wygranymi gospodarzy. Trener Legii Jan Urban w niedzielnym meczu nie będzie mógł skorzystać z usług Marka Saganowskiego, Rafała Wolskiego i Dicksona Choto. Cała trójka nie wystąpi ze względów zdrowotnych. Na boisku będą mogli natomiast pojawić się Jakub Wawrzyniak i Artur Jędrzejczyk.W zespole gości na pewno zabraknie dwóch wypożyczonych z Legii zawodników - Damiana Zbozienia i Wojciecha Lisowskiego.
Według mnie &quot;Wojskowych&quot; wcale nie czeka tutaj spacerek.Piast po dwóch przegranych z rzędu będzie chciał się zrehabilitować i ugrać chociaż remis co było by sporym sukcesem Gliwiczan.
Myślę jednak że w tym meczu lepsi okażą się gospodarze ale nie liczę na ostre strzelanie więc typuje wygraną Legii i under 2,5 w tym meczu.
Typ : Legia wygra a w meczu padnie poniżej 2,5 gola
Kurs : 3,20
Buk : bet365​

polakko20 170

polakko20

Użytkownik

Legia (-1)

2.20

Bet365

Przed nami mecz w Polskiej Ekstraklasie pomiędzy Legią Warszawa a Piastem Gliwice. W tym sezonie juz kilka razy brałem się za analize meczów z udziałem Legii i jak narazie nie zawodzilem sie na podopiecznych Urbana. W tym spotkaniu moim zakladem jest zwycięstwo Legii minimum dwoma bramkami. Kurs na ten typ wynosi 2,20, oplacalny. Przyjrzyjmy się statystykom, otóż gospodarze po 8 kolejkach są na pozycji lidera z 18-stoma punktami na koncie. Bilans Legii to 5 zwycięstw, 3 remisy i 0 porazek. Jesli dzis Legia wygra powiekszy swoją przewage nad pozstałymi rywalami bowiem dotychczasowy vicelider Lech przegral wczoraj, a Sląsk i Górnik grają dzisiajn z wymagającymi rywalami. Jesli chodzi o Piast to plasuje sie ta druzyna na 8 miejscu i w dorobku ma 12 pkt. Jest to naprawde swietny wynik tej ekipy. Bardzo dobrze ten klub zaczłą sezon, jednak tera zanotowal 2 porazki z rzedu, z Widzewem 2-1 i z Lechem az 4-0. Legia moze ten lekki spadek formy wykorzystac bowiem Warszawiacy sa na fali wznoszącej, 2 wygrane z rzedu, a w tym &quot;derbowa&quot; z Wislą Kraków. W zeszlym tygodniu Ljuboja i spółka pokonali 3-0 Pogon i to na wyjezdzie. Zatem naprawde kurs 2,20 na to, iż Legia wygra minimum dwoma bramkami jest wart ryzyka. Legia w 2008 grając w lidze z Piastem u siebie wygrała 3-1 a w 2010 równiez na wlasnym boisku 3-0. Zatem 2 mecze konczyly sie z dwoma golami przewagi druzyny ze stolicy. Dzis spodziewam sie powtórki.

Legia - Piast 1/1 2,05
Legia - Piast over 2,5 gola 1,90
Legia strzeli w dwóch polowach 2,10

Ruch -Gornik x //3,05
Ten pojedynek zapowiada sie niezwykle interesujaco_Oba zespoly prezentuja bardzo dobra forme i powinien byc ciekawy mecz.W zespole Ruchu niezagra Piech ale moze to niemiec istotnego znaczenia.Gornik radzi sobie dobrze na na wyjazdach i mysle ze Milik cos strzeli i spotkanie zakonczy sie wynikiem remisowym.Przeciesz to sa derby Slaska a w spotkaniach derbowych najczesciej pada wynik remisowy

borntofight 98

borntofight

Użytkownik
Ruch Chorzów - Górnik Zabrze
Na ostatni mecz 9 kolejki ekstraklasy przypadają derby Śląska.Jak wiadomo takich meczów z reguły nie należy obstawiać,derby rządzą się swoimi prawami chociaż jak by nie było źle na nie zawsze każdy sie spina i daje z siebie 200 %. W ostatniej kolejce Górnik wygrał u siebie z Koroną,a Ruch musiał zaznać smaku porażki z Polonia. Jeśli chodzi o kadrę Ruchu na dzisiejsze spotkanie to trener Zieliński będzie musiał obyć się bez Arka Piecha,który doznał kontuzji zerwania torebki stawowej w dodatku Pavel Szultes boryka się z przeziębieniem i nadal niewiadomo czy zagra w dzisiejszym meczu.
Jeśli chodzi o kadrę Górnika na dzisiejszy mecz to wszyscy są zdrowi i gotowi do walki w dzisiejszych derbach. Mam nadzieję,że Górnik potrzyma swoją dobrą serię i odniesie dzisiaj zwyciestwo nad Ruchem. Jednak zważywszy na fakt że są to derby to podpieram się remisem po dobrym kursie 1,77 w fortunie.
Typ: Górnik DNB kurs 1,77 bukmacher fortuna

Otrzymane punkty reputacji: +6
C 0

cules-90509

Użytkownik
Ruch Chorzów - Górnik Zabrze Typ : 2 Kurs : 2.70

Ostatni mecz 9 kolejki Ekstraklasy sezonu 2012/13. Ruch Chorzów na własnym boisku podejmuje Górnika Zabrze, który w ostatnich 5 meczach zdołał uzyskać 11 pkt. Ruch w ostatnich 5 kolejkach zdobył 10 pkt, lecz Górnik miał mocnych rywali, remisował z Legią czy wygrywał ze Śląskiem 1:4. Drużyna gospodarzy przegrała tydzień temu z Polonią Warszawą 1:2. Na dzisiejszy mecz trener gospodarzy Jacek Zieliński nie ma do dyspozycji Arkadiusza Piecha, z powodu kontuzji. Górnik ma do dyspozycji wszystkich piłkarzy, przyjechali do Chorzowa po 3 pkt i po wicelidera, mają niesamowitą motywację, aby wygrać. Więc jak już pisałem typ 2. Taki mój typ dokładnego wyniku 0:2.

booryss 66

booryss

Użytkownik

Witam serdecznie,
Interesująco zapowiada się spotkanie Vice mistrza Polski z ubiegłego sezonu z Górnikiem Zabrze.
Ruch Chorzów nie może zaliczyć początku sezonu do udanych, obecnie zajmują 13 miejsce z dorobkiem 10 pkt. Nie porywają grą, dobre mecze, przeplatają słabszymi, Górnik natomiast początek sezonu ma nad wyraz dobry, obecnie zajmują 4 miejsce,nie zaznając w tym sezonie goryczy porażki.
Dla wielu faworytem tego spotkania jest Górnik, lecz dla mnie nasza liga jest tak nieprzewidywalna i myśle że Ruch powalczy przed własną publicznością o komplet pkt, tym bardziej że mimo słabego początku nie należy ich szufladkować jako ligowych słabeuszy. Moim zdaniem pokażą jeszcze pazur w tym sezonie.
Jednakże myślę że oba zespoły zagrają piłkę otwartą i zobaczymy kilka bramek. Nie opieram tego na domysłach lecz prześledziłem ostatnie mecze obu zespołów i statystycznie wychodziłoby że padnie wynik bramkowy powyżej 2.5 gola.
Polonia Wwa - Ruch Chorzów 2:1
Ruch Chorzów - GKS 2:1
Podbeskidzie - Ruch Chorzów 1: 2
Ruch Chorzów - Korona Kielce 3:1

Górnik Z - Korona K 2:0
Podbeskidzie - Górnik 1:3
Górnik Z - Śląsk 4:1
Górnik Z - Legia W 2:2

Także jak widzimy są to zespoły, które jeśli grają to przeważnie w tych meczach pada kilka bramek. Kolejnym Argumentem że może paść w tym meczu powyżej 2.5 bramki jest fakt iż w tej kolejce ligowej padło powyżej 2.5 bramki w aż 5 spotkaniach, czyli tylko w dwóch spotkaniach nie padło tyle bramek, a co ciekawe było to wyniki 2;0. i 0:2. Także statystycznie istnieje prawdopodobieństwo iż padnie taki wynik także po takim kursie aż szkoda nie grać
Powodzenia i Pozdrawiam

polakko20 170

polakko20

Użytkownik
Górnik DNB

2,00

William Hill

Dziś o godzinie 18:30 zostanie rozegrane zamykające 9 kolejke spotkanie pomiędzy Ruchem Chorzów a Górnikiem Zabrze. Mecz zapowiada sie na bardzo ciekawy bowiem są to derby Śląska. W zeszłym sezonie faworytem byłaby na pewno ekipa Ruchu, jednak na ta chwile to piłkarze Górnika spisują sie lepiej. Goscie po 8 kolejkach zdobyli 16 punktów, 4 razy wygrywająca i 4 razy remisując. Tylko dwie ekipy jeszcze nie zaznłay porazkiw tym sezonie, mowa o legii i wlasnie Górniku. Goscie zajmują 5 miejsce ale jak dzis wygrają to wskocza na pozycje vicelidera, tuż za Legie. Jest zatem o co grac. Jesli chodzi o gospodarzy to plasują sie na 13 pozycji i na koncie tego zespolu jest 10 punktow. Bilans to 3-1-4. Jednak warto podkreslic że Ruch wygral 3 spotkania z druzynami z dolu tabeli, Podbeskidziem, Zaglebiem, Belchatowem. Moj typ na dzis nie moze byc inny niż zwycięstwo gości, podpierając się remisem bez zakładu. Kurs na ten zakład wynosi 2,00. W bardzo dobrej dyspozycji są napastnicy Górnika, Milik i Nakoulma. CI pilakrze sa w stanie nawet w indywiduallnej akcji zagrozic bramce przeciwnika. Skoro Górnik wygrał ze Slaskiem i zremisowal z Lechem i Legią to powinien sobie poradzić z osłabionym Ruchem. Przypomne, że kontuzjowany jest najlepszy strzelec Chorzowian, Piech. Bez niego sila ofensywna tej ekipy jest mocno zachwiana. Cięzko bedzie ustrzelic cos rywalom bowiem defensywa Górnika jest jedną z najlepszych w lidze, straconych 7goli. Mniej bramek stracił tylko Lech, 6. Jesli chodzi o bramki strzelone to gospodarze maja ich w dorobku 8 a goscie 15. Uwazam, że wygrana Górnika, podparta remisem bez zakładu jest oplacalnym typem. Maksimum co dzis moze zdobyc Ruch, to wlasnie remis ale oczywiscie przypuszczam 1-2 lub 0-2.

Ruch - Górnik over 0,5 do przerwy 1,44
Górnik wygra którąkolwiek połowe 1,95

Szatan :cool:
Górnik strzeli w obydwu polowach 4,33

W 606

wanderlei

Użytkownik
Popieram typ użytkownika zwyciestwo1960 na remis w meczu Ruch - Górnik.
Górnik ma już 3 zwycięstwa z kolei a to nie Real Madryt że będzie wygrywał co kolejkę i żeby się ich bać.Ruch natomiast od 4 meczy bez remisu.
To są derby szalenie ważne dla jednych jak i drugich.W lepszej formie jest Górnik ale w takich meczach to nie forma głównie decyduje.
Więcej argumentów po stronie Górnika ale myślę że w tym meczu padnie wreszcie pierwszy remis w tej kolejce.
http://forum.bukmacherskie.com/members/zwyciestwo1960-u70450.html

M 135

mhm

Użytkownik
idac tym tokiem myslenia to ksg na 5 meczow na wyjezdzie 3 remisy. 4/6? Moze, dlugo nie bylo remisu w lidze polskiej ale jak juz to gralbym away no bet na remis.

siemawks 8

siemawks

Użytkownik
Jak dla mnie warto dzisiaj zaryzykowac
Milik strzeli bramke - tak 3,5 fortuna
Milik jest w swietnej dyspozycji i w prawie kazdym meczu zdobywa bramke, jak nie 2. W dzisiejszym spotkaniu wieksze szanse mają Zabrzanie którzy w ostatnich meczach zdobywają po 2-3 bramki co dodatkowo zwieksza prawdopodobienstwo prawidlowego typu

expekt-betclic 293

expekt-betclic

Użytkownik
Ruch Chorzów - Górnik Zabrze 2,60 - 3,05 - 2,60 w Betclic

Derby Górnego Śląska są zawsze emocjonujące. Mecze są przeważnie wyrównane, a oba zespoły prezentują dobrą formę. Górnik bez porażki w tym sezonie, trzy ostatnie mecze to trzy zwycięstwa. Chorzowianie mimo porażki w ostatnim meczu z Polonią (1-2) zagrali dobry futbol, wcześniejsze 3 mecze to także 3 zwycięstwa.
Gra u siebie to niewątpliwie atut gospodarzy, jednak h2h jest wyrównane, na wiosnę padł remis, tak jak inni użytkownicy wspominają, może to właśnie dzisiaj padnie oczekiwany remis?
Dlatego gram remis X - 3,05 w Betclic. Osoby, które nie mają konta w Betclic mogą skorzystać z promocji - zaklad bez ryzyka - zagraj na remis za 100PLN, a możesz wygrać 305zł! Jeśli kupon okaże się przegrany - otrzymasz zwrot

--&gt; więcej szczegółów

al_capone 29K

al_capone

Gangster
Na Śląsku od południa pada momentami intensywnie śniegiem. Ciekawe jak działacze przygotują murawę. Zastanawiam się nad underem 2,5 po kursie 1,64 w Betsson, a BTS 1,75 w Betsson.
Z jednej strony słaba murawa (opcjonalnie) plus padający śnieg to raczej nie będzie dużo bramek, z drugiej strony świta mi tutaj 1-1. Ruch u siebie zawsze jest groźny, a Górnik ma Milika i Nakoulme.
Zobaczę w canal+ jak będzie wyglądała murawa i czy w Chorzowie dalej pada dość mocno śnieg.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ja bym undera po takim kursie nie grał. Obrona Ruchu często się gubi, ale grają u siebie i mogą coś pocisnąć z kontry niespodziewanie. Górnik natomiast ma dwie maszynki do zdobywania goli, a ich grę ogląda się z przyjemnością. W tej kolejce mieliśmy już mecze, gdzie warunki boiskowe były tragiczne. Tam mimo wszystko padały overy - Bełchatów i Kielce. Nie ma co się sugerować, że było sporo overów to czas na under, bo tak to nie działa. Każdy mecz to osobna historia i tak może być również dziś. Mecz jest bardzo prestiżowy, a kolejnego 0:0 jak w kwietniu to być nie powinno.

expekt-betclic 293

expekt-betclic

Użytkownik
Udało nam się trawić remis w derbach Górnego Śląska. Bardzo udana kolejka, większość typów i analiz użytkowników forum była trafna. Widać, że na forum jest dużo dobrych ekspertów od polskiej ligi. Nowi gracze dzięki ofercie Betclic mogli zarobić 205zł inwestując w zakładzie bez ryzyka 100zł.
Jedyną niespodzianką według mnie było spotkanie w Poznaniu. Nie spodziewałem się, że Lech u siebie może tak łatwo przegrać. Polonia i Wisła Kraków po fajnym kursie dały zarobić.
Gratuluję wszystkim trafionych typów i oby tak dalej w 10 kolejce ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom