cavior
Użytkownik
Legia Warszawa - Piast Gliwice
Typ: Legia over 1.5 @1.66 (marathonbet)
Więcej o Legii Urbana pisałem już przed meczem z Wisłą. Wiadomo, wciąż nie zagra Marek Saganowski, ale myślę że nie powinno to przeszkodzić. W drużynie Piasta nie zagra podstawowy do tej pory obrońca Damian Zbozień.
Za legia.net:
izi :mrgreen:
Typ: Legia over 1.5 @1.66 (marathonbet)
Więcej o Legii Urbana pisałem już przed meczem z Wisłą. Wiadomo, wciąż nie zagra Marek Saganowski, ale myślę że nie powinno to przeszkodzić. W drużynie Piasta nie zagra podstawowy do tej pory obrońca Damian Zbozień.
Za legia.net:
Jedyne, co moim zdaniem może przeszkodzić temu typowi, to słaby stan murawy. Inaczej Legia powinna strzelić minimum dwa gole.Legia rozegrała już siedemnaście oficjalnych meczów, żaden z nich nie skończył się bezbramkowym remisem, a w każdym obecny lider ekstraklasy zdobywał przynajmniej jedną bramkę. W spotkaniach z udziałem legionistów strzelono już 57 goli, co daje średnią 3,35 na mecz. Biorąc pod uwagę tylko mecze spotkania ekstraklasy, legioniści też są najskuteczniejsi (19 bramek), zarówno na własnym boisku (10), jak i na wyjazdach (9).
Mimo tego od początku rozgrywek często narzekano na skuteczność stołecznych piłkarzy. I słusznie, bo jak weźmiemy pod uwagę chociażby mecz z Podbeskidziem (3:1), w którym legioniści oddali 34 strzały na bramkę rywala, to pretensje ze strony trenera na pewno były uzasadnione. - Potrzebujemy zbyt dużo sytuacji, aby trafić do bramki - marudził Urban. W ośmiu meczach ligowych jego zawodnicy strzelali na bramkę rywala 157 razy, co oznacza, że potrzebują ośmiu uderzeń, by pokonać bramkarza drużyny przeciwnej.
Warte podkreślenia są jeszcze dwie sprawy. Pierwsza, że każdy z ofensywnych graczy znajdujących się w kadrze pierwszego zespołu Legii w obecnym sezonie strzelił już gola. Druga, iż bramki dla drużyny prowadzonej przez Urbana zdobyło już 10 piłkarzy.
izi :mrgreen: