>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

9 Kolejka T-Mobile Ekstraklasa 19.09-22.09.2014r.

jacksparrrow 486

jacksparrrow

Użytkownik

DERBY POLSKI
WISŁA KRAKÓW [-1,5] - LEGIA WARSZAWA -
7.20 :wink:
Bet365

Spotkanie lidera ekstraklasy z wiceliderem i obrońcą tytułu mistrzowskiego oraz spotkanie 2 zespołów które w ostatnich latach najczęściej reprezentowały polską ligę w europie.
Wisła ma silną wyjściową 11 która jeżeli jest w formie może wygrać z każdym w naszej lidze. Do tej pory bez przegranej w lidze choć ten moment z pewnością nadejdzie, bo parę razy Wiślacy musieli już odrabiać straty. Na razie całe szczęście bez kontuzji w zespole Smudy, co prawda nie ma Stjepanovicia i Jovanovicia ale tych niema od dłuższego czasu. Występ Guerriera jest niepewny choć ostatnio zagrał w kadrze, jednak nie są to kluczowi gracze Wisły w tym sezonie. Co więcej Guerrier ma świetne wejścia z przodu i potrafi odnaleźć się na skrzydle czy w polu karnym ale jego interwencje w defensywie przyprawiają każdego kibica Wisły o palpitacje serca ;). Wisła w tym sezonie ma swój styl gry, stara się zepchnąć rywala na własną połowę i szybkimi podaniami rozklepywać defensywę. Zespoły grające przeciwko nim starają się nie dać zepchnąć do defensywy i również atakować ale najczęściej kończy się tak że pressing nie działa bo wiślacy graja bez przyjęcia szybko wymieniając podania i przeciwnikom pozostaje gra z kontry. W meczu z Zawiszą z dobrej strony pokazali się zmiennicy Stępiński oraz Sarki. Na mecz z Legią do składu wraca Głowacki po pauzie za kartki. Wisła dużo strzela ale i dużo traci. Ja widzę duża zmianę w stosunku do poprzedniego sezonu w którym skupiali się bardziej na defensywie i często padały wyniki 0:0. W tym sezonie grają bardzo ofensywnie i stwarzają sobie mnóstwo sytuacji. Były mecze jak np. z Lechem czy GKS-em gdzie już po 30 minutach powinni prowadzić 4:0 gdyby wszystko wykorzystali. Jednak taka gra naraża ich na groźne kontry.
Legia to zespół z najlepszą i największą kadrą w Ekstraklasie. Świetna gra w pucharach przeciwko Celticowi czy Aktobe pokazuje że grają inaczej niż za kadencji Janka Urbana kiedy w meczach w LE czy ciężkich meczach w lidze których było jak na lekarstwo grali raczej uważnie z tyłu i liczyli na zabójcze kontry. W tym sezonie świetna forma Radovicia i Dudy czy niezła Kucharczyka i co dziwne Żyro. Patrząc na grę Legii widać duży progres w stosunku do poprzedniego sezonu w którym i tak zdominowali ekstraklasę. Poza wymienionymi wcześniej warto wspomnieć o kapitanie Vrdoliaku, Rzeźniczaku i Kuciaku którzy też ciągną grę zespołu. Ta mocniejsza 11 praktycznie nie ma słabych ogniw (odkąd odszedł Wawrzyniak :grin ???? . Jednak kilka zmian w wyjściowej 11 i drużyna Legii traci dużo na zgraniu, co pokazały mecze w ekstraklasie i superpucharze.
Podsumowując, jako że Wisła gra u siebie przy 32 tys kibiców a Legia ma ciut mocniejsza 11 oceniam szanse na 50:50. Biorąc pod uwagę czwartkowy mecz Legii w LE, w którym wątpię by nie wyszła najmocniejsza 11, w niedziele Berg albo wystawi podstawową 11 która nie ma możliwości by nie odczuwała w nogach czwartkowego spotkania albo będzie kilka zmian które jak pokazały wcześniejsze mecze nie wychodzą Legii na dobre. Legia nawet jeśli przegra to niewiele straci bo będzie jeszcze rewanż na Łazienkowskiej oraz mecze w grupie mistrzowskiej (oczywiście zakładam że obie ekipy się do niej dostaną). Podsumowując typuje zwycięstwo Wisły Kraków przynajmniej 2 bramkami bo lubię bombowe kursy :grin:

Nie wyszło tym razem ale patrząc obiektywnie to Wisła miała więcej okazji do straconej 1 bramki ze spalonego. Pozostałe bramki to wynik otwarcia się Wisły bo chcieli wyrównać. Obiektywnie patrząc wynik równie niesprawiedliwy co ten rok temu gdy Wisła wygrała 1:0 bo wtedy przewage miała Legia ale taka jest piłka ????

lukasz.wgw 288

lukasz.wgw

Użytkownik
GÓRNIK ŁĘCZNA - JAGIELLONIA
over 2,5 @ 1,95
I połowa over 1,5 @ 2,75
bts @ 1,7

Fajny kurs, osobiście spodziewałem się odrobinę mniejszego no ale skoro jest więcej to fajnie. Tu nie ma co się zbytnio rozpisywać. Zielono-czarni u siebie prezentują bardzo ofensywny futbol. Bożok, Hasani, Bonin, Cernych, Nowak czy podłączający się Mraz z Mierzejewskim sieją postrach wśród obrońców. W ostatnich 2 meczach domowych Górnik jak walec przejechał się po przeciwnikach wygrywając odpowiednio 5:2 z Zawiszą i 4:2 z Pogonią. W jeszcze wcześniejszych zremisowanych 1:1 z GKS-em Bełchatów jak i Wisłą też spokojnie mogło być więcej bramek. Bolączką może być skuteczność, którą Górnik nie zawsze się popisuje. Najlepszym przykładem jest ostatni mecz wyjazdowy z Cracovia gdzie zmarnowali 2-3 stuprocentowe okazje co przełożyło się, że z Krakowa zamiast z kompletem punktów wrócili z okrąglutkim zerem. Sami piłkarze chcą się jak najszybciej zrehabilitować, a, że przyjeżdża Jagiellonia, która z przodu też potrafi zaprezentować się nieźle możemy spodziewać się kilku bramek. Nie sądzę żeby przyjechali i pełne 90 minut murowali dostępu do bramki. Obym się tylko nie zdziwił... :cool:
Później ewentualnie coś więcej dopiszę.

Otrzymane punkty reputacji: +6
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
W Niedziele na pewno o wyniku przechyli dyspozycja dnia, w lidze polskiej nie ma zdecydowanych faworytów, nie ma przepaści między drużynami, wygrywa drużyna z większym zapałem podczas spotkania tak więc 3.60 na win Wisły w bet365 to zdecydowanie value, spodziewałem się bardziej wyrównanego kursu.
Wisła przez pół roku grała praktycznie przy pustych trybunach, po raz drugi zagra przy wsparciu kibiców tym razem komplecie publiczności, to na pewno zmobilizuje piłkarzy, patrząc po ostatnich spotkaniach mimo tego że jest coś poprawiać gra Wisła jest niezła, Legia gra swoje bez fajerwerków ma mecz w LE i do Krakowa pewnie przyjedzie jak na kolejne ligowe spotkanie, bez większej mobilizacji po 3 pkt

Wisła-Legia 1 @3.6 bet365

J 613

jarek23v

Użytkownik
Wisła - Legia
Ja osobiście poczekam na więcej informacji i wynik Legii dziś.
Na oku mam jednak jeden bet: Wisła wygra i obie strzelą - kurs: 6 Bet365
Wisła ma świetne pierwsze połowy, ostatnie dwa mecze spokojnie mogła rozstrzygnąć na swoją korzyść już w pierwszej części meczu. Niestety byli nieskuteczni. Drugie połowy mają o wiele słabsze. Z Bełchatowem była nerwówka, z Zawiszą udało się rzutem na taśmę
Legi wyjdzie albo podmęczona po Lidze Europy albo rezerwami. Liczę, że w pierwszej części Wisła ustawi sobie mecz, z kolei Legia powinna wykorzystać błędy w obronie których jednak Wisła popełnia sporo. Mimo, że Głowacki wraca liczę na bramkę Legii i przynajmniej dwie Wisły.

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Polska, Ekstraklasa
Godzina: 18:00
Spotkanie: Śląsk Wrocław - Korona Kielce
Typ: Śląsk Wrocław ✅
Kurs: 1,65
bwin
W pierwszym spotkaniu dziewiątej kolejki naszej rodzimej Ekstraklasy Śląsk Wrocław podejmie na swoim obiekcie przy Aleji Śląskiej podejmie Koronę Kielce. Moim zdaniem potyczkę te wygrają gospodarze. Podopieczni Tadeusza Pawłowskiego zajmują obecnie szóste miejsce w ligowej tabeli. Na swoim obiekcie jeszcze nie przegrali i stracili tylko jednego gola (Górnik Zabrze 2-0, Zawisza Bydgoszcz 2-1, Ruch Chorzów 2-0, Cracovia 0-0). Najlepszym strzelcem Śląskiej ekipy jest obecnie słowacki pomocnik Robert Pich ma na koncie pięć trafień ale bramki potrafią strzelać też inni Flavio Paixao i Sebastian Mila mają po trzy trafienia. Ostatni ligowy mecz na Łazienkowskiej pokazał że Wrocławianie są w stanie wygrać z każdym. Teraz przejdę do ekipy gości. Korona zajmuje przedostatnie miejsce w ligowej tabeli. W ostatniej kolejce pokonując Podbeskidzie Bielsko Biała zgromadziła po raz pierwszy komplet punktów w tym sezonie. Na wyjeździe grali czterokrotnie i wszystkie mecze zakończyły się porażkami. Kolejno ogrywali ich Zawisza Bydgoszcz 2-0, GKS Bełchatów 2-0, Cracovia 2-1 i Legia Warszawa 2-0. Podopieczni Ryszarda Tarasiewicza strzelili jak dotąd najmniej bramek ze wszystkich ligowych zespołów bo zaledwie pięć. Dwa z tych pięciu trafień zaliczył Jacek Kiełb najlepszy obecnie strzelec zespołu. Nie sądzę a żeby w dzisiejszym spotkaniu kielczanie byli w stanie urwać choć by oczko dobrze dysponowanemu i mającemu silniejszy kadrowo zespół Śląska Wrocław.

Otrzymane punkty reputacji: +6
M 340

macvas

Użytkownik
ŚLĄSK WROCŁAW - KORONA KIELCE Typ: 1@1,65 Betclic ✅
LECHIA GDAŃSK - POGOŃ SZCZECIN Typ: 1@1,92 Betclic ⛔

Na rozpoczęcie 9.kolejki przewiduję dwie gładkie jedynki. We Wrocławiu nie przewiduję niespodzianki i stawiam na z wolna nabierających rozpędu gospodarzy. Śląsk w obecnych rozgrywkach jest zespołem zbierającym punkty na własnym stadionie (bilans u siebie 3-1-0) i mając za rywala chimeryczną Koronę, każdy inny wynik będzie wielka sensacją. Wyjąwszy mecz z Cracovią (0:0), w każdym domowym spotkaniu Śląsk aplikował rywalom po dwie bramki, stąd delikatny handicap (-1) też jest prawdopodobny.

W drugim dzisiejszym spotkaniu mamy Derby Pomorza. Lechia będzie dążyć do podreperowania pechowego bilansu na własnym obiekcie, a okazja ku temu niezła, bowiem podejmują Portowców, którzy ostatni swój mecz wygrali w 2. kolejce.
Głód zwycięstwa w ekipie Wdowczyka staje się co prawda coraz większy, ale wspominając ostatnie wyjazdowe pojedynki w Derbach Pomorza, to Pogoń czasami tylko remisowała - wyciągając wynik w okolicy ostatniego gwizdka sędziego. Patrząc na defensywę Portowców to można zaryzykować i stawiać overa bramkowego (+2,5).

Co do innych spotkań to w szlagierowo zapowiadającym się spotkaniu Wisła-Legia - po wczorajszym pucharowym biciu głową w mur Legionistów - wietrzę wybiegane zwycięstwo ekipy Franza. Trener Berg ma dwa warianty, raz wystawić nadwątlony energetycznie skład (grali praktycznie bez zmian, bo Sagan wszedł w doliczonym czasie), który ma w nogach mecz ze Śląskiem oraz Lokeren, lub dwa dokonać kolejnych roszad. Co wystarczyło na Koronę a ostatnio nie wypaliło w meczu z Podbeskidziem, tym bardziej nie ma prawa się udać w meczu z rozpędzoną Wisłą.
Mecz pokaże czy Legia jest na tyle kadrowo i mentalnie mocnym zespołem, aby już na wczesnym etapie sezonu, na obcym terenie, utrzeć nosa głównemu kandydatowi do walki o tytuł. Twierdzę, że to jest mało realne.

W innej części kraju trener Skorża debiutując przed poznańską publiką z Lechem powalczą o pełną pulę przeciwko dołującej Zawiszy. Tutaj powinno się udać.

A na zakończenie kolejki Jagiellonia, wzdłuż wschodniej granicy wiezie do Łęcznej trzy punkty, bo jak inaczej przyjąć do wiadomości kontuzję Quintany - motoru napędowego drużyny.
Dodatkowo biorąc pod uwagę ilość jubileuszów przypadających na ten weekend w Łęcznej (20 września 1979 roku oficjalnie utworzono GKS Górnik Łęczna – bezpośredniego protoplastę Górnik Łęczna S.A. Z tej okazji najbliższy mecz przeciwko Jagiellonii Białystok będzie miał szczególną oprawę + 15 września swoje 51 urodziny obchodził Szatałow) nie będzie lepszego prezentu niż wygrana gospodarzy. Zwłaszcza, że na własnym obiekcie radzą sobie doskonale (2-2-0, w tym remis z mocną Wisłą i galopującym beniaminkiem z Bełchatowa). Jaga gra mocno w kratkę i chociaż potrafi sprawiać niespodzianki, to w najbliższy poniedziałek upatruję z ich strony mocnej indolencji strzeleckiej połączonej z wyczekiwaniem na to co zrobi rywal. A Łęczna nie toleruje bezczynności, co pokazała pakując pięć bramek Zawiszy i cztery Portowcom. Jagiellonia ma wielki dar do uszczęśliwiania ekip świętujących lub potrzebujących punktów. W poniedziałek warto spróbować pograć na górników (w tym handi), póki kursy trzymają poziom.

szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
Wisła Kraków over 1 - Legia Warszawa 1,806
Dla mnie genialne value. Ja bym tutaj po pierwsze wystawił linię 1,25 przy tym kursie.
Linia defensywna Legii gra w lidze fatalnie. Nawet Kuciak w lidze broni gorzej. A po rozpoczęciu fazy grupowej wg. mnie na 100% będziemy mieli tutaj do czynienia z mieszaniem składu. Nawet bez mieszania składu Śląsk pokazał, że można tą obronę rozbić. Wisła u siebie przy pełnych trybunach powinna stworzyć dobre widowisko a wszyscy co interesują się tą ligą widzą jaką łatwość w stwarzaniu sytuacji ma Wisła. Piłka chodzi szybko jak po sznureczku a do tego mają różnorodność w ataku bo potrafią przejść zarówno środkiem jak i bokiem. Dla mnie no brainer.
Warto pewnie też przyłożyć DNB na Wisłę bo jeszcze mamy 2,42, ale ja idę mocniej w ten zakład bo dla mnie przeogromne value.
Lechia Gdańsk - Pogoń Szczecin under 2 2,82 ✅ 0:1
Na pierwszy rzut oka wygląda idiotycznie. Stawianie under 2 u siebie Lechii. Czy aby na pewno ?
Lechia gra średnio i szumne zapowiedzi tak naprawdę trzeba odłożyć póki co na bok bo ten zespół gra po prostu słabo. Nie klei się nic a ofensywa wygląda trochę jakby każdy grał dla siebie. Ok ktoś powie ten zespół strzelił już 14 bramek i stracił 12. Jednak wg. te statystyki są trochę zaciemnione. Po pierwsze aż 3 bramki padły po karnych a 1 samobójcza. Po drugie te bramki czasami tak wyglądały jakby były trochę z przypadku. Nie wiem ile w tym racji a ile mojego widzi mi się, jednak po prostu ta gra do mnie nie trafia. Przykład mecz z Bełchatowem czy z Zawiszą. Obraz nędzy i rozpaczy.
Pogoń to chyba jeszcze gorzej. Ostatni mecz Ruchem to było naprawdę ciężko oglądać. Jedyne co tej drużynie wychodzi to przeszkadzanie i to wg. mnie może być klucz to kolejnego nudnego spotkania. Pogoń obecnie nie stać na grę widowiskową bo po prostu w ofensywie nic się nie klei a to stawia ich w sytuacji, że najlepiej będzie przeszkadzać a w takim wypadku ja nie widzę Lechii. Martwią mnie głupie błędy Pogoni i to jest ryzyko, ale jakoś mam przeczucie, że składając to wszystko do kupy czekają nas bardzo słabe derby pomorza bo po prostu te ekipy na dzień dzisiejszy prezentują się bardzo słabo.

Otrzymane punkty reputacji: +7
krycha18 16

krycha18

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Liga Polska
Typ: Więcej niż 3,5
Kurs: 3,40
Bukmacher: Bwin
Analiza: Witam po wczorajszym syto trafionym kursie 3,90 dziś pora na kolejny ładny kurs a mianowicie 3,40 który jest warty ryzyka. W dzisjszym spotkaniu Śląsk Wrocław bedzie podejmowac na własnym stadionie Korone Kilce . Śląsk aktualnie w tabeli ligowej zajmuje 5 pozycje z dorobkiem 13 pk i bilansem barmowym 13:12 a wiec strzelają jak i również tracą . Sląsk ostatnio w lidze pokonał 1-3 na wyjeździe Jagiellonie Białystok pokonali u siebie 2-0 Gornik Zabrze oraz w ostatniej kolejce przegrali na wyjeździe z MIstrzem Kraju a wiec Legią Warszawa 4-3 a wiec jak widac dużyna Sląska ma mocnych zawodników z przodu ale juz o obronie nie mozna powiedziec tego samego . Dzisiejsi goscie to zespół Korony Kielce , Który w tym sezonie był i nadal jest głownym kandydatem do spotku z ligi . Aktualnie zajmują przed ostatnia pozycje w tabeli z zaledwie 4 oczkami i bilansem bramkowym 5-17 . Ostatnio w lidze przegrali 2-0 na wyjeździe z rezerwami Legi , dostali ostre lanie 0-3 u siebie z JAgiellonią , którą to tą samą JAgiellonie Sląsk ograł na wyjeździe 1-3 gdzie opisałem to wyżej . No i w końcu w ostatniej kolejce wygrali 2-1 na własnym terenie z Podbeskidziem , przyznam szczerze ze oglądałem całe to spotkanie i gdyby nie 2 przypadkowe bramki dla Korony i gdyby nie Maciej Korzym który najwidoczniej nie chciał pokrzywdzic swoich dawanych kolegów to Podbeskidzie powinno to spotkanie spokojnie wygrac . Mysle że dzisiaj Śląsk na własnym stadionie nie da najmniejszych szans zespołowi z Kielc z taką obrona spokojnie powinni wcisnac im 3-4 gole ale równiez moga cos przy tym stracic bo obrona slaska tez nie jest mozna mysle ze wyniki bedzie w granicach 3-1 4-1 a wiec over 3,5 mysle ze jest jak najbardziej warty ryzyka . Warto rowniez dodac ze ostatnie spotkanie pomiedzy tymi zespoloami odbylo sie w Kielcach 31 maja i wtedy gora byli zawodnicy z Wrocławia którzy pokonali Korane az 1-5 !!!!

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Liga Polska
Typ: Więcej niż 3,5
Kurs: 3,40
Bukmacher: Bwin
Analiza: Witam po wczorajszym syto trafionym kursie 3,90 dziś pora na kolejny ładny kurs a mianowicie 3,40 który jest warty ryzyka. W dzisjszym spotkaniu Śląsk Wrocław bedzie podejmowac na własnym stadionie Korone Kilce . Śląsk aktualnie w tabeli ligowej zajmuje 5 pozycje z dorobkiem 13 pk i bilansem barmowym 13:12 a wiec strzelają jak i również tracą . Sląsk ostatnio w lidze pokonał 1-3 na wyjeździe Jagiellonie Białystok pokonali u siebie 2-0 Gornik Zabrze oraz w ostatniej kolejce przegrali na wyjeździe z MIstrzem Kraju a wiec Legią Warszawa 4-3 a wiec jak widac dużyna Sląska ma mocnych zawodników z przodu ale juz o obronie nie mozna powiedziec tego samego . Dzisiejsi goscie to zespół Korony Kielce , Który w tym sezonie był i nadal jest głownym kandydatem do spotku z ligi . Aktualnie zajmują przed ostatnia pozycje w tabeli z zaledwie 4 oczkami i bilansem bramkowym 5-17 . Ostatnio w lidze przegrali 2-0 na wyjeździe z rezerwami Legi , dostali ostre lanie 0-3 u siebie z JAgiellonią , którą to tą samą JAgiellonie Sląsk ograł na wyjeździe 1-3 gdzie opisałem to wyżej . No i w końcu w ostatniej kolejce wygrali 2-1 na własnym terenie z Podbeskidziem , przyznam szczerze ze oglądałem całe to spotkanie i gdyby nie 2 przypadkowe bramki dla Korony i gdyby nie Maciej Korzym który najwidoczniej nie chciał pokrzywdzic swoich dawanych kolegów to Podbeskidzie powinno to spotkanie spokojnie wygrac . Mysle że dzisiaj Śląsk na własnym stadionie nie da najmniejszych szans zespołowi z Kielc z taką obrona spokojnie powinni wcisnac im 3-4 gole ale równiez moga cos przy tym stracic bo obrona slaska tez nie jest mozna mysle ze wyniki bedzie w granicach 3-1 4-1 a wiec over 3,5 mysle ze jest jak najbardziej warty ryzyka . Warto rowniez dodac ze ostatnie spotkanie pomiedzy tymi zespoloami odbylo sie w Kielcach 31 maja i wtedy gora byli zawodnicy z Wrocławia którzy pokonali Korane az 1-5 !!!!
Ja widzę typ konkursowy, w którym nie ma żadnych podstaw do tego overu.
Śląsk u siebie to dobrze broniąca drużyna.
Czekam na statystyki kto strzelał gole ekipie z Wrocławia w ostatnich meczach na tym terenie,
to ile goli strzelał Śląsk u siebie.
Śląsk nawet gdy grał z Koroną w domu, prowadząc 2-0 i grając z przewagą dwóch zawodników odpuścił.
Śląsk u siebie to inna drużyna niż na wyjazdach, wystarczy spojrzeć na wyniki w tym roku i średnią goli.
Overu nie wykluczam, ale dla mnie to jest analiza na wygraną Śląska
czy nawet handi -1,5 a nie over 3,5.

Otrzymane punkty reputacji: +2
ofensywnie 990

ofensywnie

Użytkownik
Lechia - Pogoń

Oba zespoły są w słabej formie ale mimo wszystko uważam,że dzisiaj powinniśmy zobaczyć w miarę ciekawe spotkanie i przede wszystkim bramki.Lechia w meczu z Bełchatowem zagrała fatalnie to fakt ale widać,że oni szukają cały czas swojego optymalnego ustawienia a to z GKSem na pewno takie nie było.Nie rozumiem dlaczego np. na ławce mecz zaczyna Wiśniewski czy Grzelczak a w podstawie wychodzą jakieś wynalazki z zagranicy i nie potrafią 3-4 podań wymienić między sobą.Lechia ma potencjał ale po takiej przemianie kadrowej potrzeba stabilizacji a nie ciągłych zmian w składzie przed każdym meczem.
Pogoń również zawodzi i dlatego dzisiejsze spotkanie to taki mecz na przełamanie dla tych ekip więc liczę,że oba zespoły dzisiaj coś strzelą bo ich defensywy są po prostu dziurawe.Portowcy ostatnio mają problemy ze stwarzaniem okazji ale dzisiaj mają na przeciwko siebie też mocno nie pewną obronę Lechii.Liczę głównie na Robaka i dobrą dyspozycję drugiej linii aby zdołali wykreować trochę okazji i coś strzelili.Lechia od początku sezonu nie straciła bramki tylko w spotkaniach z Zawiszą i Podbeskidziem ale za to trafiali w każdym z rozegranych spotkań.Pogoń na wyjazdach w każdym meczu notowała BTS&#39;a więc mam nadzieję na podtrzymanie tej serii.
BTS @ 1.82 ⛔
Uni.bet

Lech - Zawisza

Duże value na Zawisze.Zdaje sobie sprawę,że przegrali aż 7 spotkań z rzędu ale ta seria nie może trwać w nieskończoność.Ten zespół ma potencjał.To nie jest tak,że mają w składzie jakiś inwalidów(choć wyniki mogą na to wskazywać :razz ???? ,którzy nie potrafią przez 7 spotkań zdobyć choćby jednego punkcika.Paixao zrobił bałagan bo tak to można określić,nie potrafił tej drużyny odpowiednio ułożyć i poprawić przede wszystkim gry w obronie,która od początku sezonu wygląda tragicznie (najwięcej bramek straconych w lidze).Jak sobie poradzi Rumak to ciężko powiedzieć,zadanie ma trudne ale moim zdaniem mecz z Wisłą był całkiem dobry,na pewno lepszy od wcześniejszych.Mecz się źle ułożył bo już w 1 min. stracili bramkę i w dodatku jeszcze był to samobój,Wisła miała bardzo dobre okazje ale z biegiem czasu to Zawisza przejął inicjatywę.Po przerwie mocno przycisnęli i Wisła przez długi czas miała w ogóle problem z wyprowadzeniem jakiejś akcji.Strzelili dwie bramki,mieli sporo sytuacji na podwyższenie ale Wiślacy odpowiedzieli bramką Brożka ale to był majstertszyk i tyle.Potem już gra się posypała,dobrą zmianę dał Sarki i Stępiński.Uważam,że wynik nie odzwierciedla do końca tego co działo się na boisku i mogli spokojnie ugrać punkty w tym spotkaniu.
Lech jest faworytem ale na pewno nie tak jak wskazują na to kursy bo ~1.50 to zdecydowanie zaniżony kurs.Dla przykładu z Cracovią były podobne kursy a Pasy miał w tym meczu przewagę i równie dobrze mogły wygrać.Przyszedł Skorża ale z Jagą nie widziałem poprawy w ich grze i jakoś nie zapowiada się na to aby gra uległa jakiejś większej zmianie.Podstawowa przyczyna to brak ważnych zawodników.Odszedł Teo a to on był przede wszystkim gwarancją tych chociażby kilkunastu bramek w ciągu sezonu.Ubirapip czy Sadajev nie są w stanie raczej załatać tej dziury.Kownacki to spory talent ale jest jeszcze młody,nie pociągnie zespołu i on akurat z Zawiszą nie zagra.Nie gra Linetty, nie pewny jest też występ Hamalainena,którego brak może być odczuwalny.Ostatnio gra Lecha jest bardzo szarpana,grają bez pomysłu a z taką grą mogą mieć problemy z Zawiszą.Kto jak kto ale Rumak bardzo dobrze zna ten zespół i wie doskonale jakie są ich słabe strony co uważam za spory plus dla Zawiszy.
Kurs na bramkę dla Zety to w ogóle jakiś żart.Vasco,Wagner,Carlos,Drygas,Wójcicki,Kadu to zawodnicy,którzy mają potencjał do strzelania bramek.Zeta potrafi sobie stworzyć sporo okazji i ten kurs jest niezrozumiały dla mnie.Ja gram w ich stronę i liczę,że zakończą tą fatalną serię.
Lech czyste konto - Nie @ 1.72 Bet365 ✅
Zawisza +1 @ 2.13 ⛔ patologia...
Zawisza @ 8.48 ⛔
Pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +3
szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
Lech Poznań - Zawisza Bydgoszcz over 0,75 2,28 ✅ 6:2
No bez jaj z tą linią i tym kursem.
Ja tutaj widziałbym linię 1 po kursie 1,90-1,95 jako odpowiednią.
Zawisza może i gra słabo ale pokazuje, że w ofensywie potencjał jest a w meczu z Wisłą w końcu coś zaczęło wpadać. Co prawda nie grał Głowacki, ale mimo wszystko trafili dwa razy a spokojnie mogli więcej. A Lech w obronie to jest po prostu komedia i cyrk na kółkach. Lech nie stracił bramki tylko w meczu inauguracyjnym z Piastem, który wtedy w ofensywie nie grał nic, oraz z Ruchem, który w tamtym okresie walczył na dwóch frontach jednym składem.
Dla mnie ogromne value i nie mam bladego pojęcia czemu tutaj Lech jest tak faworyzowany. Obie ekipy nie grają nic a wtedy upatrywanie takiego faworyta w Lechu to pomyłka. Pamiętajmy, że Zawiszę przejął Rumak, który zna Lecha na wylot. W moim mniemaniu value jest we wszystkim na Zawiszę, ale tutaj to na moje oko to jest spory błąd buka.

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Lech 6 - 2 Zawisza
Dzisiaj przyjrzę się spotkaniu Lecha z Zawiszą. Bukmacherzy zdecydowanego faworyta widzą w drużynie Lecha. Moim zdaniem trochę jednak przesadzili, chociaż może nie, ale tego dowiemy się po meczu. Na takie kursy duży wpływ na pewno ma postawa zespołu z Bydgoszczy, który przegrywa wszystko jak leci. Jak na razie nie pomogła zmiana trenera. Jednak tutaj można upatrywać szansy Zawiszy ponieważ Rumak zna Lecha od podszewki więc wie jak ustawić swój zespół na tego rywala. Oglądałem ich ostatni pojedynek z Wisłą i muszę przyznać, że widzę światełko w tunelu dla tej ekipy. Mimo pechowo, szybko straconej bramki potrafili się pozbierać i wyjść na prowadzenie. Jak gra Lech w defensywie to chyba wiemy. Dlatego mocno upatruję szansy, że dziś zawodnicy Zawiszy również przynajmniej zdobędą jedną bramkę. Lechici w pierwszym meczu pod wodzą Skorży nie pokazali niczego nowego. To był ten sam słaby, rozbity zespół jak za Rumaka. Ok, teraz minęło więcej czasu, ale wciąż nie spodziewam się nagłej przemiany.
Podsumowując, upatruję dzisiaj kilku bramek w tym spotkaniu, a szczególnie przynajmniej jednej ze strony gości. Zawisza pokazał, ze potrafi stworzyć zagrożenie pod bramką rywala i je wykorzystać. Natomiast defensywa Kolejorza wciąż pozostawia wiele do życzenia.
Moje propozycje:
Zawisza strzeli (około 1.70) ✅
over 2.5 (około 1.80 ) ✅

Otrzymane punkty reputacji: +19
betlitelli 10K

betlitelli

Użytkownik
Ruch DNB 1.8
Bet kolejki, Ruch skonczyl juz przygode z pucharami w ktorych nie dal sie ograc znacznie lepszym rywalom niz Belchatow, teraz moze skupic sie na lidze ostatnie wystepy Ruchu na wyjezdzie przeciw Lechii i Pogonii takze pokazaly, ze graja w lidze takze wyglada coraz lepiej i teraz musza zaczac gonic w tabeli.Jesli chodzi o poziom sportowy to jest to druzyna na pierwsza trojke co zreszta pokazala na wyjezdzie w meczu z Wisla.Teraz grac bedzie z beniaminkiem, ktory wyraznie dostal zadyszki do tego gra kunktatorsko, defensywnie na wyjezdie i zdecydowanie zadowoli sie na wyjezdzie jednym punktem, do tego wciaz jest oslabiony brakiem jednego Maka i Norambueny, Ruch w pelnym skladzie w koncu wypoczety bedzie mogl pokazac swoj dobry futbol, Kocian to dobry fachowiec wiec pewnie ograniczy Maka majac chocby szybkiego Dziwniela i GKS nawet nie fiknie, push w najgorszym wypadku jakby Malarz znow zmalowal jakies cuda na bramce

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Myślę, ze dobrym typem na dzisiaj jest zagranie Lecha. Skorża musi wygrać w końcu tak jak sami piłkarze, polecam! ????
dlaczego ?
Lech mi się nie podobał w ostatnim spotkaniu, z Cracovią u siebie zagrał słabo.
Nie ma kreatywnego Kaspera, brakuje też i to bardzo Linettego,
bez niego Trałka ma spore problemy w pomocy, nie ma kto kreować gry,
skrzydła generalnie nie ciągną tej drużyny, jak czasem Gergo czy Szymek w tamtym sezonie
przez kilka spotkań. Zawisza ma często pecha, nie potrafi wykorzystać swoich okazji,
który stwarza sporo. Dla mnie będzie over jak rok temu.
Ruch DNB to jest dla mnie dobry typ, bo GKS gra obecnie gorzej,
przekłada się to też na punkty w ostatnich meczach.
Niebiescy powoli łapią rytm sprzed roku, gdy zespół objął Kocian.
Widziałem chyba wszystkie spotkania obu ekip w tym sezonie w lidze
i dla mnie Ruch nie przegra u siebie.

Otrzymane punkty reputacji: +5
w0lno. 16

w0lno.

Użytkownik
Wisła Kraków - Legia Warszawa
Typy:
Wisła lub remis @ 1.7
Wisła DNB @ 2.37
Wariat:
Wisła Kraków wygra i powyżej 2.5 @ 5.5
Na temat tego meczu zostało już napisane bardzo dużo. Myślę, że to spotkanie elektryzuję całą piłkarską Polskę. Zapowiada się dobre widowisko przy pełnych trybunach. W Krakowie jest duże ciśnienie na to spotkanie. Bilety zostały wyprzedane na tydzień przed Derbami Polski. Wisłę czekają teraz dwa bardzo ważne i prestiżowe mecze, ten niedzielny z Legią oraz przede wszystkim (z perspektywy krakowskich kibiców) derbowe spotkanie z Cracovią.
Wracając do niedzielnych rozgrywek, uważam, że Wisła nie przegra tego spotkania. Dobra gra w ofensywie pozwoli z pewnością na stworzenie kilku dogodnych sytuacji podbramkowych. Zważywszy na skuteczność Wiślaków w tym sezonie oraz dodając do tego fakt, że defensywa Legii myliła się w już nieraz(i to z teoretycznie słabszymi przeciwnikami niż Biała Gwiazda), to możemy spodziewać się, że jutro padną bramki. Ostoja stołecznej drużyny - Dusan Kuciak - miewa gorsze dni, widać u niego wyraźny spadek formy. Jak wiemy, we wcześniejszych spotkaniach obu zespołów ratował on niejednokrotnie skórę swojej drużynie. Liczę, że tym razem będzie inaczej. Wiślacka defensywa również nie należy do najszczelniejszych w lidze (o czym mogliśmy się przekonać choćby w meczu z Zawiszą), jednak powrót Arka Głowackiego doda zespołowi dużo pewności siebie.
Legioniści będą mieli w nogach spotkanie z Lokeren, co z pewnością będzie miało jakiś wpływ na ich postawę w tym spotkaniu. Analizując H2H tych drużyn warto zwrócić uwagę na dobrą postawę Pawła Brożka. Legia to jego ulubiony przeciwnik. W wielu spotkaniach przeciwko stołecznym zdobywał bramki, aktualnie jest on w dobrej formie, więc możemy spodziewać się jego bramki w jutrzejszym spotkaniu.
Legia nie zachwyca mnie swoją postawą, Wisła zaś gra futbol ofensywny, miły dla oka. Duża mobilizacja w zespole oraz wsparcie fanatycznych kibiców da Wiślakom niezłego kopa. Wydaje mi się, że ciężko będzie wywieźć Warszawianom 3 punkty z grodu Kraka. Obstawiam zwycięstwo Wisły lub remis po bardzo dobrym kursie 1.7, bądź Wisła DNB @2.37. Typ z kategorii wariat uważam, że również jest całkiem prawdopodobny i można go pograć za mniejsze pieniądze. Powodzenia ????
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA!

empel 112

empel

Użytkownik
Wisła - Legia
typ: suma goli: Wisła +1,5 gola
kurs: 2.62
buk:bet365
Typ na minimum 2 bramki Wiślaków uważam za mocno prawdopodobny, mają kim postraszyć, a defensywa Legii w meczach ligowych nie powala co można było zaobserwować w meczu ze Śląskiem gdzie dali wbić sobie 3 bramki, dodatkowo zapewne będą roszady w składzie po meczu LE a to kolejny plusik popierający mój typ. Myślę że Wisła z taką siłą ofensywną powinna bez problemu zaaplikować Mistrzom kraju 2 bramki, a może nawet więcej ????

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Ruch - GKS 1 dnb @ 1,62
Bet365

Zachwyt nad beniaminkiem się już skończył i wracamy do szarej rzeczywistości, natomiast Ruch raczej będzie się piął teraz w górę tabeli po słabym początku, spowodowanym grą w LE. Teraz przy Cichej jest już stabilnie i nie ma nadmiaru meczów, co wpłynie pozytywnie na drużynę.
Nie zagra dziś Malinowski, spora strata, ale za niego Szyndrowski już na swojej nominalnej pozycji i myślę, że to uciągną. Do tego Kamiński w świetnej formie. U gości nie zagra Mateusz Mak, jednak trzeba będzie uważać na rajdy Michała.
Jednak Bełchatów to już nie ta sama ekipa, co na początku i jeśli Ruch zagra konsekwentnie z tyłu to z przodu są bardzo groźni, na dodatek u siebie.

S 3

sheli

Użytkownik
Wisła- Legia
Moim zdaniem obie drużyny zagrają ostrożnie w defensywie co doprowadzi do małej ilości bramek. Legia ostatni gra jakoś bez szału i lepiej będzie im się bronić i ewentualnie kontrować, ale jak grać inaczej z liderem na wyjeździe. Wisła też nie rzuci się w szaleńcze ataki, bo Legia to aktualny mistrz a i jeszcze pewnie pamiętają ostatnie lanie 5-0. Do składu wraca Głowacki więc wzmocni defensywe.
Typ: under2,5
Kurs: 1.95 Bet365

J 613

jarek23v

Użytkownik
Wisła - Legia - wynik do przerwy 2:0
Kurs: 15 zł
Ja gram jednak bardziej ryzykownie.
Wisła ma świetne pierwsze połowy, ostatnie dwa mecze spokojnie mogła rozstrzygnąć na swoją korzyść już w pierwszej części meczu. Niestety byli nieskuteczni. Drugie połowy mają o wiele słabsze. Z Bełchatowem była nerwówka, z Zawiszą udało się rzutem na taśmę
Legi wyjdzie albo podmęczona po Lidze Europy albo rezerwami. Liczę, że w pierwszej części Wisła ustawi sobie mecz.
Miałem grać Wisła + BTTS ale tutaj zachęcił mnie kurs.

Do góry Bottom