Fiorentina - Empoli
Typ 1 @ 1.42 // STS
Typ BTTS - Nie @ 1.87 // STS
Viola obecny sezon rozgrywa bardzo dobry sezon. Obecnie zajmują czwarte miejsce z dorobkiem siedemnastu "oczek". Zdecydowanie gorzej wiedzie się Empoli, która zajmuje osiemnastą pozycję z dorobkiem czterech "oczek". Bardzo słabe wyniki tego zespołu wynikają przede wszystkim z gry w ofensywie. Bo, jak inaczej to nazwać, gdzie do tej pory strzelili jedną bramkę.
Patrząc na wyniki w ostatnich obu tych drużyn to też zdecydowanie lepiej wygląda po stornie gospodarzy, którzy regularnie wygrywają swoje mecze. I mają spore szanse na zwycięstwo o czołowe miejsca na koniec sezonu. Piłkarze Violi nie tylko, że wygrywają swoje spotkania to w dodatku robią to w ładnym styli. A ostatnie starcia najlepiej to pokazują, gdzie ograli chociażby Cagliari, czy też Napoli robiąc to w ładnym stylu. Jakość gry, czy też potencjał przemawiają za tym zespołem.
Trudno coś dobrego powiedzieć o ekipie Empoli, które od początku zmagań prezentuje się wręcz fatalnie. Trudno znaleźć przynajmniej argument przemawiający za tym zespołem. Grając nawet z tak przeciętnym zespołem, jakim jest drużyna Udinese.