vidal
Mistrz Typer Mundial
9. kolejka Primera Division
Oferta Kursów: Unibet
Promocja w Unibet: 1-2-3 i masz cashback do 123PLN
Dziewiąta kolejka i wracamy do rzeczywistości. Real Madryt na czele stawki, choć Celta Vigo i FC Barcelona mają tyle samo punktów, to nie mogą pochwalić się tak pozytywnym bilansem jak drużyna Królewskich.
Jestem bardzo podekscytowany spotkaniem na Estadio Balaidos, bowiem tak jak już wspomniałem i Celta i Real Madryt posiadają równą ilość punktów. No i jak wszyscy wiemy ekipa z Galicji na własnym obiekcie potrafi sprawiać niespodzianki i bić się z najlepszymi. Daleko nie trzeba szukać, wystarczy przypomnieć sobie jakie lanie dostała tutaj FC Barcelona. Smaczku dodaje również fakt, że obie drużyny jako jedyne nie przegrały ani jednego spotkania. Ekipa Beniteza grała w LM z PSG i po raz kolejny mogli się pochwalić czystym kontem. Jednakże zmęczenie może być odczuwalne, a zważywszy na fakt, że Celestes grają bardzo dobrze pressingiem, oraz będą świeżsi to chętnie bym pokusił się o przynajmniej jedną bramkę gospodarzy. Trzeba wziąć pod uwagę, że defensywa Los Blancos nie jest aż tak szczelna jak pokazują to statystyki. Wiele od siebie dał niesamowity Keylor Navas, który robi cuda w bramce. Czy powstrzyma Nolito i Orellanę? Co sądzicie o tym spotkaniu?
Myślę, że równie ciekawie może być w Madrycie, gdzie na Vicente Calderon miejscowe Atletico podejmie Valencię CF. Ja przyznam szczerze, że Nietoperze dla mnie tutaj będą mieli mało do powiedzenia. Ostatnio dużo szczęścia, mecz w LM też wymęczony, a rywal niespecjalnie z górnej półki. Atletico ma formę, Griezmann wskoczył na bardzo wysoki poziom i to będzie bardzo ciężkie spotkanie dla gości. Ostatnio widziałem Valencię na wyjeździe z Athletic to po prostu zostali zmiażdżeni przez Basków.
Derby żółtej barwy Las Palmas już bez Paco Herrery. Zarząd zdecydował, że zespół stać na zdecydowanie więcej i zatrudniono na jego funkcję Quique Setiéna, który ostatnio kilka dobrych lat był zatrudniony przez drugoligowe Lugo. Styl wiele się zmienić nie powinien. Dużo ofensywnej piłki, trochę gorzej pod względem defensywy, ale zobaczymy w praniu. Efekt nowej miotły? Rywal dość ciężki, ale zdecydowanie można tutaj zapunktować. Ekipa Villarrealu mnie nie przekonuje od początku sezonu. Choć dobrze punktowali to tylko punkty się zgadzały. Gra cały czas według mnie pozostawia wiele do życzenia.
Sevilla FC pozostawiła dobre wrażenie na Wyspach, szkoda że tylko to, bo mogli spokojnie wywieźć choćby jeden punkt. Niemniej jest co odrabiać w lidze i powinni iść za ciosem, bo gra widać że coraz lepsza. Pokonać Getafe nie powinien być dla nich problemem. Podobną sytuację co Andaluzyjczycy mają piłkarze Athletic Bilbao. Los Leones zmierzą się z mniej sławnymi Los Rojiblancos - Sportingiem Gijon. Ostatnio pokazali pazur, pokonali Valencię po świetnym meczu, potem z Deportivo wydawało się, że nic nie może im zabrać wygranej, a jednak Los Turcos zagrali do końca i odebrali w ten sposób punkty Baskom. Niemniej gra może się podobać i jest co gonić w ligowej tabeli, więc nie sądzę, by nie poradzili sobie ze Sportingiem, którzy na początku sezonu wyglądali na lepszą drużynę w defensywie. Upilnowanie Aduriza w kosmicznej formie będzie wielkim wyczynem.
A co do Andaluzji to będziemy świadkami małych derbów regionu. Granada u siebie podejmie Real Betis. Po raz kolejny nieśmiało spoglądam się w stronę kursu na Verdiblancos. Wszak ostatnio baty od Espanyolu, to Real Betis potrafi grać na wyjazdach. Natomiast Espanyol już jutro podejmie Rayo Vallecano. Papużki pokazały, że z kontry grać potrafią i też chyba warto przypatrzeć się kursowi nawet na czystą 2.
Chciałbym poznać Wasze stanowisko w sprawie w/w spotkań. Kto Waszym zdaniem wygra dane spotkanie? A może macie inne ciekawe, nietypowe bety. Byłoby świetnie gdyby było to podparte jakąś ciekawą analizą, a z pewnością ludzie to zauważą i podziękują.