Brentford - Leicester
Dziś gdzie nie spojrzeć to jakieś ważne derby, mi natomiast wpadło w oko to spotkanie drużyn na dziś środka tabeli, choć widzę, że
bo86bo już mnie ubiegł.
Brentford to najlepiej radzący sobie z tegorocznych beniaminków i póki co (mimo iż to wciąż początkowa faza sezonu) wygląda na to, że może zagościć w elicie na dłużej niż jeden sezon. Dobre wrażenie robią zwycięstwa z Arsenalem (choć jak wyglądał początek sezonu w wykonaniu Kanonierów każdy wie), z solidnym West Hamem na wyjeździe, czy też niedawny remis z Liverpoolem u siebie. Nieznacznie ulegli w ostatniej kolejce Chelsea (jakby nie kapitalny Mendy w bramce to na pewno skończyłoby się inaczej) czy jeszcze we wrześniu dobrze radzącemu sobie Brighton (porażki po 0:1).
Lisy na razie miejsce niżej od gospodarzy, co na pewno ich nie cieszy. Po dobrych ostatnich sezonach znów z pewnością celują w pozycję w czołówce. W ostatniej kolejce odnieśli cenne zwycięstwo nad Man Utd 4:2. Ogólnie ostatnie spotkania Leicester w lidze prezentują się okazale pod względem overów. 4:2 z MU, 2:2 z Crystal Palace i taki sam wynik z Burnley. W czwartek do tego wyjazdowe zwycięstwo w
LE w Moskwie ze Spartakiem 4:3. Bilans bramkowy 13:14, jak na nich to sporo bramek tracą, ale też strzelają. Brentford skromniej, bo 10:7, ale nie boją się grać z drużynami z topu.
Na to spotkanie powielę moje typy z piątku, bo tutaj też widzę kilka bramek, oczywiście z obu stron, na co wskazuje obecna dyspozycja i wyniki obu drużyn.
Obie strzelą @ 1,68
Obie strzelą i over 2,5 @ 2,18
Kursy z
Unibet