Tottenham - Fulham,
Podwyżki kursów: Drużyna gospodarzy wygra i zdobędzie powyżej 1,5 bramki @ 1.75 Unibet
Son over 1,5 celne strzały @ 2.03 Ivibet
Analiza:
Gospodarze dobrze rozpoczęli zmagania w
Premier League. Mogą w pełni skupić się na rozgrywkach ligowych bo nie grają w rozgrywkach europejskich. Na pewno jest to olbrzymi plus. Dzisiejsza wygrana pozwoli powrócić na fotel lidera. Kto by pomyślał że na 1/4 sezonu pierwsze miejsce zajmować będzie Tottenham? Trener Postecoglou robi tam dobrą robotę. Poukładał skład bo po odejściu Kane i w sumie w jego miejsce nikt znaczący nie przyszedł, a Tottenham zaczął regularnie punktować. Patrzyłem na ostatni mecz Tottenhamu z Luton i to było totalana dominacja w pierwszej połowie. Posiadanie piłki 82-18%, sytuacje bramkowe 12-3, xG 1.78 - 0.09 itd. Spokojnie Totenham mógł 2,3 bramki strzelić. Richarlison miał bardzo dobre okazje na początku meczu, później Pedro Porro. Bodajże w 10 minucie już śmiało kilka bramek moglo wpaść. Niestety czerwo Bissoumy odmieniło przebieg spotkania i Tottenham zaledwie 1:0 wygrał, liczą się 3 pkt. Dziś spotkanie u siebie z Fulham, który jednak potenjał na papierze ma wyższy niż Luton. Fulham w kratkę punktują i przede wszystkich z najsłabszymi drużynami w lidze (Everton, Luton, Sheffield Utd). Jak już przychodzą mecze z City czy Chelsea to juz sporo bramek tracą. Tottenham jest w gazie, w formie i liczę, że dziś to zobaczymy na boisku. Postecoglou zasotosował dziwny zabieg polegający na tym, że odstawił Richarlisona na lewą flankę, a Sona przeniósł na atak. Według mnie może to przynieść jeszcze więcej goli. Co do Sona i jego analizy to kopiuje analizę z tamtego tygodnia. Czerwona kartka pokrzyżowała plany i myślę, że Son lekko też zrobiłby 2 celne strzały na bramkę.
Plusy:
- Son na ataku, Richarlison na skrzydle. Takie było też ustawienie w ostatnim meczu z Luton
- na pozycji "9" Son tworzy więcej sytuacji podbramkowych
- kto ma karne w Tottenhamie? Nie wiemy, ale przypuszczam że Son albo Maddison (bardziej Son)
- Son w formie, w 5 meczach 6 goli
- Tottenham w formie
- W meczu z Liverpoolem Son 3 celne strzały
- W meczu z Arsenalem Son 2 celne strzały
- W trudnych meczach dochodzi do sytuacji, więc z Fulham tym bardziej powinien strzelać celnie na bramkę
Minusy:
- Nie gra w ostatnim czasie pełnych 90 minut, jest ściągany w okolicach 70/80 minuty
- Możliwa gra z kontuzja, gdzieś czytałem o problemach z pachwiną