Sochaux - Le Havre
Drużyna gospodarzy jako jedyna w
Ligue 1 nie wygrała do tej pory meczu i to najlepiej nie świadczy o drużynie ale teraz piłkarze Sochaux stają przed olbrzymią szansą na zdobycie kompletu ponieważ grają u siebie z przedostatnią drużyną w tabeli czyli beniaminkiem
Le Havre który podobnie jak oni ma na swoim koncie zaledwie 4 "oczka". Sochaux w ostatnim czasie zanotowało dwa remisy 1:1 z Lorient i Nice a przegrywali z dobrymi zespołami wcześniej bo mieli na rozkładzie Marsylię, świetnie spisującą się w tym sezonie Tuluzę, Grenoble a przegrać z Saint-Etienne na terenie "Zielonych" to nie powód do wstydu, Sochaux za każdym razem przegrywało różnicą jednej bramki. Najsłabszy z beniaminków czyli
Le Havre najstarszy francuski klub przegrał trzy ostatnie mecze z rzędu 1:2 z
Le Mans, 0:3 z Auxerre i 0:1 z Lyonem w tym zespole nie ma człowieka który pociągnął by ten zespół do przodu taki człowiek jest w zespole gospodarzy jest nim turek Mevlut Erding który strzelił już w tym sezonie 4 gole a cały zespół gości 5... . Sochaux widziałem kilka razy w akcji i naprawdę nie zasługują swoją postawą na miejsce na samym dole tabeli moim zdaniem ten zespół wreszcie ruszy i wygra najbliższy mecz a później pójdzie jakoś z górki piłkarze uwierzą w swoje możliwości i pójdą za ciosem bynajmniej ja tak to widzę, jeszcze wspomnę o absencjach
Sochaux: Faty, Maurice-Belay, Pichot, Pitau, Privat
Le Havre: Alassane, Henin, Norbert, Noro, Soumare
Jeśli chodzi o kontuzje to w obu drużynach sporo osłabień zarówno u gospodarzy brakuje ok. 3 podstawowych ale w zespole gości podobnie, ja w tym pojedynku zdecydowanie stawiam na Sochaux które wygra po raz pierwszy w tym sezonie
Sochaux wygra # 1,90