16:15 Valencia - Barcelona
Typ: powyżej 3.5 gola
Kurs: 2.10
buk: unibet
Wynik: 2:3
Drugi Typ: powyżej 5.5 żółtej kartki
Kurs: 1.91
Wynik: 9
Na pierwszy Typ wybrałem gole. Tak, Barcelona ewidentnie pokazuje, że jest w formie i strzelanie bramek nie jest dla nich problemem. Udowodnili to w ostatnim spotkaniu ligowym oraz teraz w
LM. MSN grając razem pokazuje swoją siłę w ataku. Wybrałem też taki typ ze względu na to, że Barcelona wyjdzie na to spotkanie trochę osłabiona w defensywie. Na pewno nie zagrają Alba i Pique. W ich miejsce powinni wskoczyć Digne oraz Mascherano, a zestawienie obronne powinno wyglądać tak: Digne, Umtiti, Masche i Sergi Roberto. Wszyscy panowie pierwszy raz będą grać ze sobą od pierwszych minut i różne rzeczy mogą się wydarzyć. Valencia może nie jest w najwyższej formie, a na takie spotkanie jak to nie muszą się sami mobilizować. Tu trzeba urwać punkty wielkiej Barcelonie, dlatego też gospodarze zrobią wszystko żeby tylko tego dokonać. Kolejnym typem są żółte kartki. Jestem pewien, że emocji tutaj nie zabraknie, a gole strzelone przez jedną z drużyn sprawią tylko, że spotkanie się zaostrzy, a sędzia będzie miał ręce pełne roboty. W ostatnich spotkaniach kartek padało dość wiele, spójrzcie sami: 6,6,5,4,8.
Spotkanie drużyn, które okupują dolną część tabeli. Spodziewam się zaciętego spotkania, bowiem każda z drużyn potrzebuje punktów jak wody. Ja jednak idę w stronę kartek. Ostatnie dwa pojedynki pokazały, że oba zespoły nie oszczędzają się i zrobią wszystko żeby tylko ugrać punkty. W ostatnich dwóch spotkaniach sędziowie pokazali aż 20 żółtych kartek!, co daje nam średnią 10 kartek na mecz. To pokazuje, że w tych spotkaniach jest sporo fauli, a sędziowie mają ręce pełne roboty. Chce dodać, że w ostatnich dwóch spotkaniach sędziowie pokazali trzy czerwone kartki, także jak ktoś ma dużo kasy na koncie to również może spróbować zagrać.
16:15 Sevilla - Atletico
Typ: powyżej 6.5 żółtej kartki
Kurs: 1.78
Wynik: 7
Kolejne spotkanie gdzie wybieram tylko żółte kartki. Ekipa Sevilli pod wodzą nowego trenera zmieniła swój styl gry, ale też częściej fauluje i zbiera żółte kartki. Na faule głupie/ostrzejsze piłkarze Atletico odpowiedzą tym samym. Ta drużyna również słynie z tego żeby grać ostrzej lub na pograniczu faulu. Spotkanie zapewne przyniesie nam wiele emocji piłkarskich, ale i tych brutalnych w postaci fauli. Wystarczy spojrzeć na ostatnie bezpośrednie pojedynki, a Typ sam się narzuca. Żółte kartki w ostatnich spotkaniach: 8,7,11,7,8. Jak widać oba zespoły nie oszczędzają się, a teren Sevilli jest ciężki żeby ugrać tam jakiekolwiek punkty.
20:45 Real Madryt Athletic
Typ: BTS
Kurs: 1.75
Wynik:two:1
Spotkanie gdzie idę w BTS. Real Madryt, który wcześniej zanotował trzy remisy, wyszedł z tego dołka i zaaplikował ostatnio swoim rywalom w dwóch spotkaniach 11 goli, dlatego też o ich bramkę nie powinniśmy się martwić. Dobrze dla spotkania było by, gdyby to goście trafili pierwsi, bo mecz wtedy stał by się bardziej żywy. Zespół z Bilbao na pewno stać na sprawienie niespodzianki, a tym bardziej na strzelenie gola. Już parę razy udawało im się trafić na SB, a to mnie interesuje najbardziej w tym spotkaniu. Goście są ostatnio w formie, bowiem na siedem ostatnich spotkań wygrali aż sześć, co jest świetnym wynikiem. Spotkanie zapewne będzie należało do jednych z lepszych w tej kolejce, dlatego też spodziewam się sporych emocji, goli i dobrego widowiska.