>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

9 kolejka Ekstraligi - 12.06.2011

Status
Zamknięty.
verti 3,4K

verti

Forum VIP

Rozkład jazdy IX kolejki CMSE:
Tauron Azoty Tarnów - PGE Marma Rzeszów godz. 17:00

Włókniarz Częstochowa - Unibax Toruń godz. 19:00
Unia Leszno - Stelmet Falubaz Zielona Góra godz. 19:30

Caelum Stal Gorzów - Betard Sparta Wrocław godz. 20:00
Aktualna tabela:

Przypomnienie rezultatów z pierwszej rundy:

IX odsłona CenterNet Mobile Speedway Ekstraligi powinna owocować w wiele emocji. Są bowiem spotkania, które elektryzują fanów &quot;czarnego sportu&quot;. Na dzień dobry zawitamy do Tarnowa, gdzie miejscowe &quot;Jaskółki&quot; będą podejmować rywala zza miedzy, czyli rzeszowskie &quot;Żurawie&quot;. Podopieczni Mariana Wardzały przed tygodniem zainkasowali pierwsze punkty w tym sezonie, czy to zwiastun zwyżkujących lotów &quot;Jaskółek&quot;. Na pewno nie ułatwią im tego zadania Crump i spółka. Oni niecały miesiąc temu zaznali smaku zwycięstwa w Derbach Południa, teraz liczą na podobny wynik. Jak będzie? Stawiam na niewielkie zwycięstwo miejscowych.
Niesamowite akcje, wiele emocji to wszystko gwarantują w tym sezonie żużlowcy Włókniarza Częstochowa przy Olsztyńskiej (zobaczcie sami &gt; ciach &lt;). Do stadion &quot;Lwów&quot; przyjedzie faworyzowany Unibax z zawodnikami, którzy niegdyś w przeszłości święcili największe triumfy z ... Włókniarzem. Mowa tutaj o Sullivanie i Holcie. Czy znajdą oni receptę na swoich &quot;dawnych&quot; kolegów z drużyny? A może to Włókniarz okrasi zwycięstwem nad faworyzowanym rywalem 65-lecie istnienia klubu? Jedno jest pewne, warto zajrzeć jutro na Olsztyńską i pasjonować się walką ambitnych &quot;Lwów&quot; i toruńskich &quot;Aniołów&quot;.
O 19:30 rozpocznie się prawdziwy szlagier. Na stadion mistrzów Polski do Leszna zawita aktualny lider Ekstraligi, drużyna z Zielonej Góry. Roman Jankowski stoi przed nie lada wyzwaniem &quot;Byki&quot; mają w składzie bowiem prawdziwy szpital. Nie z takich jednak opresji zwykli wychodzić Hampel i spółka. Rywal jednak nie byle jaki, bo zielonogórskie &quot;Myszy&quot;, które w tym sezonie doznały tylko jednej porażki - w derbach, ze Stalą Gorzów. Trudno wskazać faworyta tego pojedynku, gdyby leszczynianie dysponowali pełnym składem to byliby niewątpliwie faworytem, a tak ciężko będzie im zainkasować kolejne zwycięstwo.
Na zakończenie dnia, czeka nas chyba najbardziej jednostronny pojedynek. Starcie Stali ze Spartą w Gorzowie ma tylko i wyłącznie jednego faworyta i nie trudno go wskazać. Każdy inny wynik niż zwycięstwo &quot;żółto-niebieskich&quot; będzie odbierane w kategorii sensacji. Lekceważyć wrocławian jednak nie wolno, bo zaskakują bardzo pozytywnie. Czy Dawid zaskoczy czymś Goliata? Nie oszukujmy się, będzie o to szalenie ciężko. Ale w &quot;czarnym sporcie&quot; wszystko jest możliwe i za to go kochamy ????

Zapraszam do typowania, analizowania i wyrażania swoich opinii!

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Unia Tarnów – Marma Rzeszów (0-2,5) 1 1,72 Tobet ✅

Tarnowianie mam nadzieję, że weszli na właściwy tor jazdy. „Zatrybili” już chyba Vaculik i „Fredka” to na prawdę dobry prognostyk. Poza wyżej wymienionymi zawodnikami liczę na dobrą postawę Polski liderów z Tarnowa mowa tu o Kasprzaku i Ułamku. Juniorzy też moim zdaniem mogą być jedną handicapem po stronie gospodarzy. Jeśli chodzi o gości to na pewno pierwszoplanową postacią będzie Jason Crump, widać, że Australijczyk „rozkręca” się ze spotkania na spotkanie. Oprócz Jason grożni mogą być Richardson oraz „Bomber”. Z tym, że nie są to tak pewni zawodnicy szczególnie na meczach wyjazdowych. Na grom punktów w wykonaniu Maćka i Rafała bym nie liczył. Z pewnością Rzeszowianie będą chcieli bronić bonusa i śmiem twierdzić, że uda im się ta sztuka. Ale czterema punktami myślę, że w Tarnowie dzisiaj ulegną ;)

Unia Leszno – Falubaz Zielona Góra (6,5-0) 1 2,00 Tobet ✅
Piotr Protasiewicz over 10,5 punktów 2,02 Tobet ✅

Hit kolejki bez zwątpienia. Marek Cieślak, trener gości ma w swoich szeregach trzy armaty, z tym, że moim zdaniem aż takim pewniak na wyjazdach nie jest ani Jonsson ani Protasiewicz, z tym, że zaufam Piotrowi ponieważ jest w formie z tego co widzę i myślę, że linia jak na 6 startów jest dość nisko ustawiona przez Tobet. Owszem Hancock lubi ścigać się na „Smoku” dlatego sądzę, że Kalifornijczyk uzbiera około 15-16 punktów dla drużyny z Zielonej Góry. Jonasa dzisiaj na torze może po prostu nie istnieć. Na pewno goście mają handicap w postaci juniorów szczególnie w osobie Dudka. Natomiast gospodarze z ogromnymi problemami kadrowymi będą się bronili jak mogli. Mają na pewno bardzo pewnego Jarka Hampel, śmiem twierdzić, że ten zawodnik dzisiaj zrobi około 18 punktów. Jeśli Batcholer pojedzie swoje i Janusz w końcu się odrodzi to dzisiaj w Lesznie może być naprawdę mecz na styk od pierwszego do piętnastego biegu. Dlatego gram dodatnie handi na drużynę która tak kapitalnie radzi sobie na własnym owalu, wierzę również, że Romek coś wymyśli.. ;)

Daniel Nermark over 9,5 punktów 1,80 Fortuna ⛔ :?

Daniel mnie zadziwia, to co robi ostatnio na torze w Częstochowie to jest prawdziwe „szoł”. Dzisiaj do Częstochowy przyjedzie dość wymagający rywal, Unibax Toruń. Ale na pewno stać Daniela na pięć dwójek tym bardziej, że w trzech biegach startuje z juniorem w parze, a śmiem twierdzić, że wygra dzisiaj jeden lub dwa biegi i te 10 punktów zrobi na prawdę ze spokojem. Nie ruszam w ogóle tego spotkania pod kątem której z drużyn ponieważ nie mam pojęcia czy Częstochowianie są aż tak silni u siebie, dlatego wybrałem over punktowy Daniela ponieważ rzuciła mi się ta opcja od razu w oczy ;)

Otrzymane punkty reputacji: +2
feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Może ja zacznę..:&gt;
Unicaja bardzo ciekawy typ wyłowił co wg mnie jest błędem Tobet-u i to olbrzymim. Over 10.5 na Protasiewicza po kursie 2.0?? PePe pojedzie 6krotnie zatem gdzie jest haczyk? no właśnie nie ma!! ???? pisząc posta widzę, że kurs już 1.5... Kto zdążył zagrać ten niech się cieszy, a Uni dostaje plusika za pomoc ???? ))
Nie bawiąc się w handicapy dziś, wybrałem 2 zdarzenia 1x2.
Pierwszy to Unia Leszno vs Falubaz Zielonka - 2 @ 1.45
Chyba wiadomo, że Unia nie ma kim straszyć. Janek słaby co wczoraj potwierdził, Balu zagubił formę. Tylko Jarek i Troy powiedzmy na poziomie. Przeciw nim trójka żelaznych liderów AJ, Herbi i Pepe plus Davidsson, który swoje punkty zrobi. Juniorka też na korzyść przyjezdnych zatem czemu nie zagrać??
Unia Tarnów vs Stal Rzeszów - 1 @ 1.47
Drugie spotkanie to Tarnów z Rzeszowem. Tu bardziej problematycznie to wygląda, no ale do rzeczy... U gości wiadomo, Crump pewniak, a reszta to wielka niewiadoma. Lee i Bomber na liderów pary się nie nadają co może być kluczowym faktem w dzisiejszej batalii. Niezwykle wyrównany skład Tarnowian powinien być kluczem do zwycięstwa. Teoretycznie zera powinni wozić tylko juniorzy, a na pozycjach 1-5 widać kolektyw, który potrafi wygrywać. Fredka, Bjarne zaczęli punktować. Vaculik wyrasta na lidera drużyny, Seba jak zwykle na poziomie no i ten Kasper, który 2 ostatnie kupony w Anglii mi zawalił... ???? Widzieliśmy to już w ostatnim spotkaniu i dziś miejscowi zdobędą kolejne punkty do tabeli!
Podsumowując:
Pepe over 10.5 @ 2.0
Unia Leszno vs Zielonka @ 1.45
Tarnów vs Rzeszów @ 1.47

/elanowiec - racja, mój błąd. Zapomniałem o Skórze zupełnie, który jednak nie bardzo ma na kim robić punkty dziś.. ???? nie powinno to też zmienić wyniku spotkania, ale dzięki za poprawkę ;)

E 12

elanowiec

Użytkownik
Pierwszy to Unia Leszno vs Falubaz Zielonka - 2 @ 1.45
Chyba wiadomo, że Unia nie ma kim straszyć. Janek słaby co wczoraj potwierdził, Balu zagubił formę. Tylko Jarek i Troy powiedzmy na poziomie. Przeciw nim trójka żelaznych liderów AJ, Herbi i Pepe plus Davidsson, który swoje punkty zrobi. Juniorka też na korzyść przyjezdnych zatem czemu nie zagrać??
Bali jest kontuzjowany i będzie za niego ZZ

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Dziś tak dość krótko bo czasu nie ma za bardzo.

Tauron Azoty Tarnów - Marma Rzeszów 1 1,47 Tobet 55:35✅

Bez niepotrzebnych handi bo tu może być mecz na styku chociaż liczę na wygraną Tarnowian jednak o pkt bonusowy nie będzie łatwo.Tarnów to wyrównany zespół który tworzą seniorzy natomiast Rzeszów to Crump,Lee i Bomber czy ta 3 da dziś sobie rade? 2 wygrana w tym sezonie jest w zasięgu Tarnowian i na własnym torze powinni to wykorzystać.Liczę na dobry występ Kasprzaka i jego pkt będą bardzo ważne bo Ułamek jest pewnym pkt.Jak pojedzie Fredka to też zagadka jednak myślę że w granicach 8pkt powinien dziś wywalczyć.

Unia Leszno - Falubaz Zielona Góra 2 1,35 Tobet 46:44⛔

Tu też zdecydowałem się zagrać&quot;czystą&quot;2.Leszno po stracie Balińskiego Pavlica i przy słabej formie Kołodzieja nie będzie dziś w stanie zagrozić Falubazowi.Hampel i Batchelor to za mało.

Piotr Protasiewicz over 10,5 1,50 Tobet ✅

Piotrek 6 startów do tego rywale w nie najwyższej formie więc bez trudu ten próg do przeskoczenia.

Chris Holder over 9,5 1,60 Tobet ⛔

Holder z zawodów na zawody jeździ coraz lepiej.Dzisiaj w parze z Miedzińskim na którym pkt też powinien robić. 10pkt spokojnie do zdobycia. W Częstochowie wydaje się że może przegrać tylko z braćmi Łaguta.

To tak krótko i na temat.
Pozdrawiam RADULA

2/4:;/:

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
Unia Leszno vs Falubaz Zielonka starcie zeszłorocznych finalistów SE, jednak niema co się spodziewać wyniku jakie wtedy padały na Smoku. Leszno nękane licznymi kontuzjami w skutek czego nie pojedzie Bally, Musielak i Jurica. W miejsce Damiana będzie zz a w miejsce Pavlica pojedzie Skóra od , którego nie należy spodziewać się większej zdobyczy punktowej tym bardziej ze niedawno miał wypadek samochodowy. W obozie Unii pewnym punktem wydaje sie byc tylko Hampel, który pokazuje że jest w wysokiej formie i 16-17 p. powinien dzisiaj przywieźć. Cenne punkty powinien przywozić również młody kangur. Wielką niewiadomą jest natomiast postawa Janusza. Kołodziej w tym sezonie wyjątkowo nie może się odnaleźć. Dobrym dowodem jest słaba a nawet bardzo słaba postawa Koldiego na torze w Tarnowie, który zna jak własna kieszeń. Czas jednak o tym zapomnieć i zrehabilitować się u siebie w Lesznie. Wyśle ze te 8-10p zdoła przywieźć. Największą bolączką trenera Jankowskiego są juniorzy. Wg mnie nie mają oni za bardzo szans w starciu z młodzieżową parą zielonogórską, Szczególnie z Patrykiem, który powinien pokonać również Skórnickiego. Po stronie zielonogórskiej są 3 torpedy, które pojadą po 6 razy w ramach pełnej zz za Rafała. Każdy z nich jest w kapitalnej formie i nie powinni oni mieć problemów ze zdobywaniem punktów. Należy pamiętać ze Unia nie może robic już tak przyczepnych tor ów jak w tamtym roku ze względu na nowe tłumiki. Upatruje tutaj zwycięstwa Zielonej Góry przynajmniej 10p.
Unia Leszno - Falubaz Zielona Góra 1,40 betsafe⛔
Leszno(+4)-Zielona Góra 1,80 milenium⛔
później możne coś jeszcze z h2h
Kolejnym elektryzującym spotkaniem są derby południa. Po miedzy Tarnowem a Rzeszowem. Wiadomo ze drużyna Rzeszowska opiera sie głównie na Crump&#39;ie i 2 anglikach. Coraz lepiej czuje się też okoń. Tarnów dalej wydaje mi się dość nierówną drużyna, jednak widać ze powoli wracają na dobre tory szczególnie Fredka, który dobrze pokazał się wczoraj w Danii. Jednak tak jak w przypadku Leszna mają oni problemy z juniorami, którym ciężko będzie rywalizować z doświadczonym Lampartem. Walka powinna byc do samego końca i bonus powinien powedrowac do Rzeszowa a hc jakie wystawia milenium jest w mojej ocenie bardzo duże.
Tarnów-Rzeszów(+8) millenium⛔
Ułamek- Crump 1,45 betsafe⛔

Otrzymane punkty reputacji: +6
unicaja 15,6K

unicaja

Użytkownik
Unicaja bardzo ciekawy typ wyłowił co wg mnie jest błędem Tobet-u i to olbrzymim. Over 10.5 na Protasiewicza po kursie 2.0?? PePe pojedzie 6krotnie zatem gdzie jest haczyk? no właśnie nie ma!! pisząc posta widzę, że kurs już 1.5... Kto zdążył zagrać ten niech się cieszy, a Uni dostaje plusika za pomoc ))
Faktycznie, udało się pograć ten overek po fajnym kursie i myślę że będziesz mógł wstawić plusika w swoim poście po meczu. Bo powiem szczerze iż ta linia a przede wszystkim kurs z tym związany była taka że żal nie skorzystać.
Teraz z innej beczki. Ciekawy mecz na Mościcach wg mnie. Owszem popieram typy na wygraną Jaskółek ale wydaje mi się że to będzie close game. Żurawie muszą za wszelką cenę bronić punktu bonusowego [50-40 przy Hetmańskiej] i mają ku temu atuty. Choć moim zdaniem może dzisiaj nieco zawodzić Crump po wczorajszym morderczym GP Danii [7 startów, upadek po szaleńczym wejściu Nikiego w Bombera] to jednak ci liderzy w osobach właśnie Rudego, Bombera czy Lee powinna trzymać wynik. Kompletnie nie zgodzę się z Torretoo87 w kwestii juniorów, jakoby to był handicap gospodarzy. Myślę że Lampart z Kretem swoje zrobią zarówno w biegu juniorskim jak i w poszczególnych starciach z Tadziem Kostro i jego partnerem na juniorce. Reasumując rzeszowianie jadą do Tarnowa tak jak podkreśla &quot;Ryba&quot; po 3 pkt ale zapewne nie będą się krzywić na jedno oczko. Bukmacherzy handi widzą bardzo różnie, ja osobiście polecam to wystawione przez naziemną Fortunę. A zatem:
Tarnów (-8.5) vs Rzeszów @1.70 Fortuna ⛔ 55:35

Otrzymane punkty reputacji: +1
B 41,5K

bosky

Użytkownik
Naprawdę myślicie, że Falubaz rozgromi Leszno u siebie? Dla mnie to zespół własnego toru i - gdybym znalazł handi -6,5 nie wahałbym się ani minuty. Póki co widzę tylko -6, opcja niezła, ale kurs 1,72 jeszcze mnie nie zachwyca, więc poczekam na bet365 gdzie ostatnio sypało promocjami. O tym meczu jeszcze słówko - 6 biegów Hampela i Kołodzieja, Skóra, który na Smoczyku ogórasem nie jest, do tego Troy + kopka, za którą goście nie szaleją = moim zdaniem baaardzo wyrównany pojedynek i ABSOLUTNIE nie zdziwi mnie tutaj czysta 1.

julek 421

julek

Użytkownik
Naprawdę myślicie, że Falubaz rozgromi Leszno u siebie? Dla mnie to zespół własnego toru i - gdybym znalazł handi -6,5 nie wahałbym się ani minuty
Braki u gosp
Juricy Pavlica śr. 6 punktów na mecz, Damiana Balińskiego śr. 8,20 pkt, Sławomira Musielaka śr. 3,29 pkt
jak duze sa to oslabienia ?

lancev 984

lancev

Użytkownik
Buk zasugerował się fatalnym występem Pepe w Elitserien, gdzie zdobył zaledwie 2 punkty. Nie sądzę jednak, żeby miało się to powtórzyć i kto zdążył zagrać po kursie 2 powinien się dzisiaj wieczorem cieszyć. : )
Tarnów - Rzeszów 2 @3.13 Betsafe ⛔ ;p
Unia zdołała pokonać przetrzebione kontuzjami Leszno. Tym razem nie będzie tak łatwo, gdyż jeźdzcy Stali znajdują się w dobrej formie. Lee Richardson - wygrał wszystkie swoje biegi (10 !) w dwumeczu z Birmingham w ramach EL KOC. Drugi Anglik - Chris Harris również dobrze sobie poczyna w zagranicznych ligach, a dobrą dyspozycję potwierdził awansując wczoraj do półfinału duńskiego GP. Po Crumpie z pewnością również należy się spodziewać dwucyfrówki. Kolejnym atutem Rzeszowian jest Dawid Lampart. Bije on na głowę tarnowskich juniorów. Jedyną niewiadomą będzie polska seniorka Rzeszowa. Nie wiem czego się spodziewać po Kuciapie i Okoniewskim. Ten drugi nieźle ostatnio pojechał w Szwecji, natomiast Maciek świetnie zaprezentował się w ćwierćfinale IMP. Mimo to nie przekonują mnie dostatecznie. :p Tarnów ma dziurę już na pierwszej pozycji, gdzie ustawiony jest Kasprzak. Krzysztof jest totalnie bez formy. Z Lesznem niby dobrze pojechał Bjarne, ale przypatrzywszy się na kim zdobywał punkty widzę tylko leszczyńskich juniorów i kiepskiego Kołodzieja. Wg mnie jego postawa jest kolejną niewiadomą. Lindgren, Ułamek i Vaculik forma nawet dobra, ale czy wystarczy to na Rzeszów ? Nie sądzę, stawiam na 5 punktów Żurawi w Derbach.

Otrzymane punkty reputacji: +3
B 41,5K

bosky

Użytkownik
Braki u gosp
Juricy Pavlica śr. 6 punktów na mecz, Damiana Balińskiego śr. 8,20 pkt, Sławomira Musielaka śr. 3,29 pkt
jak duze sa to oslabienia ?
zgadzam się, że Jurica zapowiadał się na bardzo solidny punkt, żeby nie powiedzieć lidera Byków, jednocześnie nie zgadzam się, aby utrata Balona była dla Unistów wielkim bólem.
Żeby nie było, że sucha dyskusja, to dodam jeszcze parę Nermark - Holder 1 1,95, Betsafe. Bardziej na zasadzie Nermark u siebie jest taką torpedą, że przed sezonem nikt by tego nie przewidział, a Holder te punkciki gdzieś pogubi - nawet w walce z rywalami ze swojej ekipy.

lancev 984

lancev

Użytkownik
Naprawdę myślicie, że Falubaz rozgromi Leszno u siebie? Dla mnie to zespół własnego toru i - gdybym znalazł handi -6,5 nie wahałbym się ani minuty. Póki co widzę tylko -6, opcja niezła, ale kurs 1,72 jeszcze mnie nie zachwyca, więc poczekam na bet365 gdzie ostatnio sypało promocjami. O tym meczu jeszcze słówko - 6 biegów Hampela i Kołodzieja, Skóra, który na Smoczyku ogórasem nie jest, do tego Troy + kopka, za którą goście nie szaleją = moim zdaniem baaardzo wyrównany pojedynek i ABSOLUTNIE nie zdziwi mnie tutaj czysta 1.
Osobiście uważam, że zawodnicy typu Hancock, Jonsson czy nawet Protasiewicz nie mogą &#39;nie przepadać&#39; za jakiegoś typu torem. Są to już bardzo doświadczeni zawodnicy i jechali już na wszystkim. Kołodziej jest w strasznym dołku. W Tarnowie - na swoim byłym torze, na którym się wychował również miał 6 startów i co ? I zdobył 6 punktów. Zgadzam się tylko co do Hampela i Troya, jednak dwoma zawodnikami Leszno meczu nie wygra. Goście na każdej pozycji oprócz Hampel-Protas według mnie mają lepszego zawodnika. Uważam że zobaczymy pewne zwycięstwo gospodarzy, jak będzie naprawdę - to się okaże.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Unia Tarnów - Rzeszów
Rzeszów + 6,5 handi ⛔
1,85
betsafe
Popieram mojego przedmówcę, w Unii nie ma paki liderów w ustabilizowanej formie, raz wypala Vaculik raz Ułamek, raz Lindgren. Tam nie ma pewnej stabilizacji. Rzeszów ma Crumpa, który jest w bardzo dobrej formie, co prawda po GP Crumpie jeździ różnie, jednak liczę, że ok 9-10 punktów spokojnie zdobędzie. Do tego dochodzi Harris. Oni nie schodzą poniżej pewnego minimum.
W obwodzie jest też Lee, lecz ten to zawodnik raczej swojego toru.
Mecz może układać się różnie, dla mnie bezpiecznym typem będzie handi +6,5 na Rzeszów bo mecz może być na styku i np 2 ostatnie biegi mogą decydować co i jak - nigdy nic nie wiadomo ;)
/strasznie twardy tor, zupełnie nic nie wychodziło zawodnikom rzeszowskim, jedynie Okoniewski działał, Harris - słabiutko, Crump miał pecha non stop jazda zespołowa Tarnowa blokowała go - jednym słowem POGROM Leszno - Zielona Góra
2
1,4
betsafe
Leszno ma szpital, nie ma formy i w dodatku jest pewna presja na nich.
W Lesznie to jedynie Hampel błyszczy, o Kołodzieju nie ma co pisać - chyba każdy widzi, że Koldi to w tym sezonie dziecko zagubione we mgle.
Dodatkowo szpital w Lesznie stawia Zielonogórzan w roli zdecydowanego faworyta.
Protesiewicz, Jonsson no i stary poczciwy Herbie to wyrównana paczka. Jedynie brak Dobruckiego jest lekkim zmarwieniem. Szansa na zwycięstwo jest + punkt bonusowy bo nie wykorzystać takiej okazji (osłabienia Leszna) to będzie wołać o pomstę do nieba ;)

ako: 2,59

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Matej Zagar-Niels Kristian Iversen 2 @ 2,10 Betsafe⛔
Dla mnie zaskakująco wysoki kurs. Obaj zawodnicy w formie porównywalnej. Zagar średnia 1,892, a Iversen 1,732. U siebie co prawda Słoweniec wyraźnie lepszy ale czy wobec faktu, że obaj jadą w jednej parze stawia go w tak dobrej sytuacji, by dać taki kurs. Moim zdaniem nie, gdyż obaj to zawodnicy tacy na drugą linię i zdobywają w granicach 8-9 punktów. Kurs na pewno zachęca, gdyż tutaj zdecydują pojedynki między nimi w parze.
Stal Gorzów-Sparta Wrocław(+20,5) 2 @ 2,00 Tobet✅
Linia wysoka na gości ale nie ma się czemu dziwić, gdyż w tym sezonie w Gorzowie tylko Włókniarz dał radę zrobić ponad 40 punktów. Unia Leszno czy Falubaz nawet nie pokryły takiego handi jakie mamy dzisiaj więc dlaczego wybieram Spartę? Bjerre w tym sezonie dobrze radzi sobie na wyjazdach i jest liderem. Może nie zdobywa tyle, co by oczekiwali włodarze Sparty ale ma wsparcie w osobach Janowskiego i Świderskiego. Również Jędrzejak jest w stanie odpalić w każdej chwili i przywieźć kilka cennych oczek. Moim zdaniem 35 punktów są w stanie zrobić goście, którzy wbrew temu co mówiono przed sezonem nie są tacy słabi.
Tomasz Gollob-Kenneth Bjerre(+3) 2 @ 1,95 Fortuna✅
Ciekawy zakład oferuję nam naziemny buk Fortuna. Pamiętajmy, że tutaj liczy się pierwszych 5 startów. Gollob co prawda w parze z juniorem ale właśnie Tomek jako jeden z nielicznych lubi pomagać swoim kolegom z pary i przez to może stracić jakieś punkty. Kenneth jak pisałem wyżej ma być liderem gości, a jako że jeździ ze swoim młodszym bratem Lasse to nie powinien tracić z nim punktów. Ciekawe jak poradzi sobie Kenio w starciu z Tomkiem ale moim zdaniem Gollob może być trochę rozprężony po wczorajszym GP, a jeśli Stal zapewni sobie wygraną z bonusem to Gollob może dostać wolne w nominowanym.
Włókniarz Częstochowa(+6,5)-Apator Toruń 1 @ 1,85 Betsafe✅
Piękne handi i kurs na Lwy. Czewa w tym sezonie u siebie nie licząc meczu z Falubazem jeździ naprawdę dobrze. Wygrane mecze ze Stalą, Spartą czy Unią pokazują, że nie będą chłopcami do bicia. Dzisiaj w moim odczuciu zapowiada się kolejny zacięty mecz. Grisza i Nermark powinni zrobić ponad 10 punktów, gdyż liderom nie przystoi zawodzić. Artiom zaczyna dochodzić chyba do formy, a Szumina i Pikej też są w stanie dowieźć trochę punktów. Juniorzy na korzyść gości ale i Czaja i Bubel są w stanie powalczyć z Pulczyńskimi. Jednym słowem gospodarze spokojnie powinni ugrać dzisiaj te 42 oczka. Goście mają Holtę i Sullivana, którzy znają świetnie tor w Częstochowie. Holder w kapitalnej formie ale może być dzisiaj syndrom GP czyli po udanej rundzie w GP, następnego dnia jest totalna klapa. Jensen i Miedziak w takiej dziwnej formie. Moim zdaniem kurs naprawdę wysoki zważając na fakt, że to chyba najwyższe handi spośród wszystkich buków na Czewe.

Otrzymane punkty reputacji: +6
levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Toruń @1,45
Zielona Góra @1,35
ako:1,96
Tobet
W obu meczach stawiam na zwycięstwa gości. Oczywiście będą to zacięte pojedynki,gdyż Częstochowa w każdym meczu walczy,a Unia to DMP więc nie wypada się łatwo poddawać,zwłaszcza na swoim torze.
Toruń od początku widzę jako zdobywcę złota w tym roku,więc dziś ich zwycięstwo mnie nie zaskoczy.Tor w Czewie będzie znów do walki zapewne,Laguty i Nermark będą walczyć,swoje dorzucą Pkej i Szumina. Jednak w Apatorze Holder,Holta,Sullivan i Miedziński jadą z meczu na mecz lepiej. Do tego Emil Pulczyński powinien wygrywać w pojedynkach z juniorami z Włókniarza.
A w Lesznie osłabiona Unia podejmie świetny jak na razie Falubaz. Nie daję jednak większych szans Bykom. Hampel może i zrobi 21 pkt w 7 startach,ale reszta drużyny to już wielka niewiadoma. Kołodziej i Batchelor mogą nawiązać walkę z goścmi.Ale to byłoby na tyle ze strony Leszna.Skórnicki i juniorzy na kim mają przywozić punkty? chyba tylko na Davidssonie..A Hancock,Jonsson i Protasiewicz w Lesznie czują się zazwyczaj wyśmienicie,stąd typuję czystą &quot;2&quot;.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Sporo typów na dzisiaj tak więc zaczynamy. Kursy po takich jak grałem i nie sprawdzam jakie obecnie są.
Unia Tarnów - Marma Rzeszów 1 @ 1,47 tobet ✅ 55-35
Derby. Faworytem wydają się być Tarnowskie Jaskółki które w ostatnim meczu z Leszczyńską Unią co prawda z przetrzebioną Unią pokazały że potrafią wygrywać. Dzisiaj do Tarnowa przyjeżdża Rzeszów który będzie bronił 10 punktowej przewagi która da jednej z drużyn punkt bonusowy. U gospodarzy widać że jeszcze jest to chimeryczna drużyna, bo nie wiadomo kiedy kto odpali. Z jednej strony jest to dobre bo kiedy teoretyczny lider zawodzi to jeździec z tzw. drugiej linii wiezie wynik. Pod forma jest jedynie Kasprzak. Reszta zawodników jeździ na właściwym poziomie. Vaculik bardzo ambitnie i w starciu z byłą drużyną będzie chciał się pokazać z jak najlepszej strony. Mam nadzieję że ostatni występ z Lindgrena nie był jednorazowy i teraz będzie już solidnie punktował. Bjarne solidy. Ułamek lider drużyny i raczej nigdy nie zawodzi. Juniorzy=dno i dwa metry mułu. Żurawie swoją siłę opierają nie na równym składzie tak jak Tarnów tylko na zagranicznych liderach. Którymi niewątpliwie są Crump i Harris. Zwyżkuje ostatnio forma Richardsona. Jednak na wyjazdach siła Rzeszowian się kończy. Kuciapie i Okoniewskiemu ciężko jeździ się na wyjazdach. No zapomniałem o Lampardzie który jest jednym z lepszych juniorów w Polsce i na juniorach z Tarnowa powinien punktować. Moim zdaniem to jednak Tarnowianie odniosą drugie zwycięstwo w sezonie a punkt bonusowy pojedzie do odwiecznego rywala.
Unia Leszno - Falubaz Zielona Góra 2 @ 1,35 tobet ⛔ 46-44
Unia ma problem. Skład mocno przetrzebiony przez kontuzje. Do tego kompletnie bez formy Janusz Kołodziej. Sam Hampel i Batchelor wyniku nie pociągną. Skórnicki pokazał w ostatnim meczu z Tarnowem że nie jest zawodnikiem na Ekstraligę. Strata Balińskiego jest ogromna ponieważ na własnym torze Balon zawsze dobrze jeździł. Z rezerwy Z/Z Unia powinna jednak dobrze zapunktować. Bo Hampel, Betchelor i Kołodziej razem powinni 6-7 punktów zrobić. Juniorzy też nie wyglądają rewelacyjnie przy Patryku Dudku. Falubaz również dzisiaj będzie stosował Z/Z za Dobruckiego i niewątpliwie siła ognia przy tym wzrasta. Hancock, Protasiewicz i Jonsson znakomicie punktują w tym sezonie. Nie zawodzi Davidsson. Dudek powinien radzić sobie z juniorami z Unii Leszno. A tor na Smoczyku nie powinien być aż tak dużym atutem gospodarzy którzy nie mogą już robić ze względu na nowe tłumiki mocno przyczepnego toru. Wszelkie atuty po stronie Zielonogórzan i dlatego też dzisiaj na nich stawiam.
Grigorij Laguta - Atrem Laguta 1 @ 1,35 Betsafe ▶ 9-9
Ciekawa para w Betsyfie. Grigorij jest zdecydowanym liderem Częstochowskich Lwów. Jeździ w parze ze swoim bratem Artemem i niekoniecznie ustępuje mu na torze. Kto jak nie on może dzisiaj poprowadzić medaliki do zwycięstwa na Toruńskimi Aniołami. Moim zdaniem taki H2H podyktowany dobrym występem w wczorajszym GP Artema, jednak na Częstochowskim owalu Grisza rządzi i trudno się z tym nie zgodzić.
Sebastian Ułamek - Krzysztof Kasprzak 1 @ 1,35 betsafe ✅ 10-9
Ułamek jeździ z juniorem więc punktów na swoich nie powinien tracić, raczej nie może bo juniorka w Tarnowie to dno. Jest w dobrej formie i spokojnie może walczyć dzisiaj z Crumpem jak równy z równym. Kasprzak jedzie natomiast w parze z Vaculikiem. Myślę że może z nim przegrywać jak i również może przegrywać z zawodnikami żurawi. Jest bez formy nie trafił z silnikami w tym sezonie. Jest poprostu słabszy niż Colgate.
Jarosław Hampel - Janusz Kołodziej 1 @ 1,35 betsafe ✅ 16-12
Wygląda obiecująco, Jarek w mega formie. Co potwierdza we wszystkich ligach i GP. Wczoraj delikatnie zawiódł ale był mega szybki. Janusz nie zachwyca jest bez formy, silniki również nie jadą tak jak by tego on chciał. Moim zdaniem nie ma opcji aby lepiej zapunktował niż Jarek.

Otrzymane punkty reputacji: +7
M 126

mj_bull

Użytkownik
Unia Leszno - Falubaz 1@ 3,2 Tobet
Wszyscy piszą o wielkich osłabieniach Unii Leszno. A przecież ZZ za Balińskiego wcale nie jest dużym osłabieniem. Brak Sławka Musielaka? No sory, ale czy da się pojechać jeszcze gorzej. Jedynie utrata Pavlica to duża strata i jeśli nie obudzi się Skóra to faktycznie może być ciężko dla Leszna. Mimo wszystko obstawiam, że Byki zwyciężą. Kołodziej ma sprzęt na Smoczyka i na tym torze nie widać jakieś różnicy pomiędzy jego dyspozycją z poprzedniego sezonu, Hampel jest w mego formie, do tego solidny Batchelor. Hancock, Jonsson, Protasiewicz to nazwiska znakomite, ale nie będzie im łatwo z liderami Unii. Leszno zwycięży. Pozdrawiam

Otrzymane punkty reputacji: +5
B 41,5K

bosky

Użytkownik
Bardzo długo się z tym czaiłem, ale po głębokiej analizie dodaję: Tomasz Gollob under 12,5 1,72 Tobet. Gollob ma można powiedzieć, że niemalże w swojej stajni Bartka Zmarzlika, który dotąd musiał zadowalać się 3-4 startami, w ubiegłym sezonie na gorzowskim torze nagminnie dawał młodym pojeździć za siebie, a teraz dodatkowo ma kogo za siebie dać. Jeśli Gollob pojedzie 4 razy (czyli zakładamy, że wynik będzie wyraźnie do przodu), to może sobie w tych 4 startach tańczyć śpiewać i jeździć na jednym kole, a typ i tak wejdzie. W skrócie, że tak powiem, wóz albo przewóz.

Otrzymane punkty reputacji: +7
coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Moim zdaniem Leszno ma szansę na wygraną, nie jest pewne, że ktoś z trójki Protasiewicz, Hancock czy Jonsson nie zawiedzie. To nie są pewniaki na wyjazdach. Ja tu stawiam +6,5 pkt na Leszno w betsafe.
Do tego Włókniarz świetny typ na +6,5 pkt, u siebie mocni a Toruń na wyjazdach jak wygrywa to po walce w końcówkach. I handicap powinien zrobić swoje.
Tarnów - Rzeszów no bet dla mnie. Ale znowu dobrym typem może być Ułamek - Kasprzak (+1,5 pkt ) na Ułamka. 1.65 w Tobet. Dawid już sporo opisał, Ułamek nie powinien tracić punktów na kolegach, a Kasprzak jak najbardziej może. Do tego 4 bieg Ułamek ma znacznie słabszy niż Kasprzak.
Gorzów - Wrocław, gospodarze na pewno wygrają i pewnie bonus zgarnął ale czy pokryją handicap to nie wiadomo. Gollob może 4 biegi wygrać i w 5 już nie występować jak wynik będzie pewny. Dlatego typ na under 12,5 bardzo dobry, do tego może jakaś jednak przegrana lub defekt.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom