>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

9 kolejka Ekstraklasy [2.10 - 4.10.2009r.]

Status
Zamknięty.
lukasz-janik 0

lukasz-janik

Użytkownik
Spotkanie: Odra Wodzislaw - Ruch Chorzów
Typ: 2 (-1)
Kurs: 5.00
Bukmacher: Bwin

Na dziś tak bardziej dla zabawy stawiam na Niebieskich. Wiadomo piłkarze z Cichej 6 na wyjazdach nie prezentują nawet 50% tego co grają u siebie. Jednak wszytskie zawirowania jakie obecnie mają miejsce w Wodzisławiu nie działają na korzyść Odry. Przed spotkaniem myślę, że to właśnie Ruch jest Faworytem. Od początku sezonu radzi sobie przyzwoicie i jest uważany za rewelacje sezonu. A piłkarze pytani co jest powodem takie dobrej gry - śmiało odpowiadają, że nie pokazali jeszcze wszystkiego na co ich stać!! Może właśnie dziś odniosą pierwsze zwycięstwo nad Odrą na wyjeździe. Bardzo na to liczę, że zagrają bardzo dobry ofensywny futbol i wypunktują osłabioną Odrę. Zespół Odry w sobotnim spotkaniu zagra bez kontuzjowanych Marcina Kokoszki oraz Marcina Dymkowskiego. Z powodu czerwonej kartki nie będzie mógł natomiast wystąpić Robert Kłos. Ruch zagra bez Krzysztofa Nykiela, Marcina Zająca oraz Martina Fabusza. Strata tego pierwszego może być najbardziej widoczna - ale Ariel Jakubowski też powinien dawać radę.

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
W dziewiątej kolejce naszej rodzimej ligi do Białegostoku zawita ekipa &quot;Wojskowych&quot;. Gospodarze po kapitalnym początku sezonu jakby nieco spuścili z tonu. Ostatnie cztery mecze to zdobycz zaledwie dwóch punktów. Chociaż trzeba przyznać, że ostatni remis z Cracovią, to zasługa głównie bramkarza Pasów - Marcina Cabaja, który rozegrał świetny mecz. Jaga wygrzebała się z dziesięciu minusowych punktów i jakby zadowoliła się tym i przestała grać. Atak, który zdobywał dla niej punkty na początku sezonu przestał być tak zabójczy. Loty nieco obniżył Grosicki, chociaż może po powołaniu do reprezentacji, będzie chciał się pokazać Majewskiemu. Wojskowi ostatnio w gazie. Cztery kolejne zwycięstwa bez straty bramki. Na szczególną uwagę zasługuje styl ostatniej wygranej z Lechem. Urban postawił na dwójkę napastników: Grzelaka i Chinyamę. Na boisku widać było, że Legia taką dwójką musi po prostu grać. Szczególnie zaskoczył mnie wracający po kolejnej kontuzji Grzelak, zaskoczył oczywiście na plus. W dobrej formie są środkowi obrońcy Wojskowych - Astiz i Choto. Wydaje mi się, że Frankowski raczej przy nich sobie nie pogra. Mecz z Wisłą pokazał, że jeśli ma przeciwko sobie obrońców silnych fizycznie to trudno jest mu grać przeciwko nim. No i w bramce jest jeszcze Janek Mucha, najlepszy bramkarz naszej ligi. co potwierdził kilkoma interwencjami w meczu z Lechem. Biorąc pod uwagę obecną formę obydwu zespołów nie widzę dzisiaj innej możliwości jak zwycięstwo gości.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Z braku czasu, dzisiaj bez żadnych analiz.
Odra Wodzisław - Ruch Chorzów - mój typ: under 2.5 ⛔
Jagiellonia Białystok - Legia Warszawa - mój typ: Jagiellonia lub remis ✅
GKS Bełchatów - Korona Kielce - mój typ: over 2.5 ⛔
Polonia Bytom - Lechia Gdańsk - mój typ: Polonia ⛔

travism 190

travism

Forum VIP
Po przeczytaniu wypowiedzi Olo 13 dotyczące tego ze Jaga strzeli nawet dwie bramki wydaje mi sie szalenie nierozsądne. Jagielonia pokazała na początku sezonu pazur ale ostatnie dwa remisy z przeciętnymi a nawet powiedziałbym słabymi przeciwnikami a szczególnie z Cracovia u siebie to chyba nasuwa się sama myśl ze jednak ten atak Grosicki i Frankowski trochę się wypalił. Franka nigdy nie uważałem za rewelacje w Jadze nie ma dużej rywalizacji a więc strzela. Grosik był dobry i jest dobry, mógł w Legii być postacią kluczową gdyby nie pociąg do hazardu. Mam nadzieje no i w sumie jestem pewien ze nie powtórzy się sytuacja z przed roku kiedy to Legia z tego co pamiętam po Golu Grosickiego i Frankowskiego przegrała mecz. Licze na jednobramkowe zwycięstwo Legii no a może i dwu.
Legia win
Gospodarze nie strzelą(kibicuje Legii i znam obronę która funkcjonuje fenomenalnie)
Under2.5 ????
Czy ta obrona jest taka fenomenalna to ja bym nie powiedzial, przypomnijmy sobie mecz w Wodzisławiu Śląskim przegranym ze słabą Odrą, sami powiecie ze grali podajze bez Choto, ale co z tego jeden meczu nie uratuje a wszystkie mecze wyjazdowe Legii są dla nich bardzo ale to bardzo meczące. Na 3 rozegrane spotkania maja strzelonych oszałamiającą liczbe bramek bo aż 1 :| stracili tez jedna ale nie zmienia to faktu ze ich wyjazdowe mecze sa strasznie underowe i nie ma co ukrywac ze do jednej bramki ???? oczywiscie dzis moze byc inaczej ale wydaje mi sie ze z taka gra na wyjezdzie Legia nie ma prawa wywiezc kompletu z Białegostoku. Chyba ze strzela szybko bramke i uspokoja gre ale z tak ofensywną grą Jagi bym na to nie liczyl, to raczej Legia bedzie sie pronic na poczatku ;)

M 3

mistrzunio

Użytkownik
Mecz:Jagiellonia-Legia
Typ:1
Kurs:3.8
Bukmacher:expekt
Analiza:
Bardzo ciekawy mecz w Ekstraklasie.
Jagiellonia wystartowała imponująco.W 4 meczach zdobyła 10 pkt(przed sezonem mieli -10 nałożone przed odpowiednie organy za korupcje) wygrywając wszystkie 3 mecze u siebie i 1 remisując w Bełchatowie.Potem w kolejnych 4 meczach Jaga zdobyła tylko 2 pkt(jednak 2 z 4 meczy to były mecze z czołówką ligową:Wisła i Lechem).Ogólnie mają tylko 2 pkt w lidze(licząc -10 na start) i potrzebne im są punkty żeby wydostawać się powoli z dna tabeli.
Legia natomiast w 8 meczach wygrała 5 razy,2 razy zremisowała i raz przegrała.Wyniki niby przyzwoite,ale styl gry w tej drużynie nadaje się do poprawy(zwłaszcza ofensywa).
Jagiellonia jest drużyna własnego boiska,tu zdobywa punkty i tu gubić punkty mogą nawet najlepsi.Rok temu przekonała się o tym Legia i przegrała 2-1 w Białymstoku.Duet Grosicki-Frankowski jest naprawdę jak na polskie warunki bardzo dobry.Stawiam na gospodarzy,a zachęca mnie do tego choćby wysoki kurs.Legia będzie miała tu ciężką przeprawę,a zadowoleni po wygraniu z Lechem mogą tu się sromie zawieść.
mistrzunio jest online Raportuj zły post Odpowiedź z Cytatem

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Arka Gdynia - Lech Poznań

Na stadionie przy ulicy Olimpijskiej w Gdyni o godzinie 14:45 rozpocznie się kolejne spotkanie dziewiątej kolejki polskiej Ekstraklasy, Arka Gdynia zagra z Lechem Poznań. Piłkarze Dariusza Pasieki wciąż pozostają bez strzelonej bramki na własnym obiekcie, trzeba jednak podkreślić, iż dotychczasowymi rywalami Arki były kluby takie jak: Wisła Kraków, Legia Warszawa i Polonia Warszawa, dzisiaj Lech Poznań więc kolejne spotkania w Gdyni powinny być dla nich teoretycznie łatwiejszymi. Kibice, trenerzy, a także sami piłkarze Arki wierzą w sukces, wierzą, iż &quot;Kolejorz&quot; znajdujący się w fatalnej formie jest jak najbardziej do pokonania. Lech Poznań w tym momencie traci do Wisły 12 punktów, nie chce się wierzyć w jakiś totalny obrót sytuacji, Wisła nie zacznie seriami tracić punktów więc Poznaniacy będą mogli powalczyć jedynie o miejsca 2-3. Nawet za czasów Franciszka Smudy Lechowi bardzo ciężko grało się z Arką, więc i dzisiaj trzeba spodziewać się wyrównanego spotkania. Zawodnicy z Trójmiasta już w meczu z Wisłą pokazali, że potrafią walczyć z najlepszymi, dzisiaj nadarzy się znakomita okazja aby dobić Poznaniaków i zgarnąć pierwsze 3 punkty na własnym stadionie. Sprawa zwycięzcy jest otwarta, bo obu klubom powinno bardzo zależeć na zdobyciu pełnej puli. Mimo wszystko bardziej skłonny jestem typować wygraną Arki Gdynia, bądź ewentualny remis. Nie spodziewam się jednak gradu bramek także najlepszym rozwiązaniem jest będzie typ na &quot;poniżej 2,5 goli&quot;.

Przewidywane składy:

Arka: Bledzewski - Bednarek, Szmatiuk, Siebert, Kowalski - Ljubenow, Ława, Mrowiec, Budziński - Sakaliew, Wachowicz.

Lech: Burić - Gancarczyk, Djurdjević, Bosacki, Kikut - Wilk, Stilić, Bandrowski, Peszko - Mikołajczak, Lewandowski.

Moje propozycje: Poniżej 2,5 goli - 1,75 // Arka Gdynia (remis=zwrot) - 2,81 Betsafe

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Mecz przyjaźni jest meczem życia dla Zielińskiego. Zespół nie tylko odpadł z europejskich pucharów, ale także z Pucharu Polski, który zdobył w zeszłym sezonie. Arka potrafi grać przeciwko poznaniakom, co udowodniła rok temu. Na własnym terenie pokonali ich 2:1, a w Poznaniu zremisowali 0:0. Mój typ: over 2.5

Polonia Warszawa - Piast Gliwice

Dla mnie sytuacja jest jednoznaczna. Albo Radolsky wreszcie zdobywa jakieś punkty, albo wylatuje. Po porażce z Wisłą Kraków (mimo, że zagrali nieźle) w końcu trzeba odbić się od dna. Piast jest groźny i nieobliczalny, ale tylko na swoim terenie. Mój typ: Polonia Warszawa

D 0

dziczyzna

Użytkownik

Do Gdyni przyjeżdża mocno pogrążony ostatnimi wydarzeniami Lech. Porażki w ostatnich meczach, do tego odsunięcie Renifera do rezerw, wszystko to wydaje sie przemawiać przeciwko Lechowi. Jednak ja byłbym zdecydowany postawić dziś czystą 2 na Lecha. Dlaczego? Po pierwsze prawo przerwania serii - Lech w końcu musi się otrząsnąć, zespół został oczyszczony z nadąsanych, trener dostał od zarządu klubu poparcie, nic tylko wygrać przed przerwą na reprezentacje. Po drugie - Arka. Z kim jak nie z Arką wypada wygrać? Zespół Lecha jest silniejszy personalnie - nawet bez Rengifo i Manu, na zwycięstwie im z pewnością będzie zależeć, a nie sądze by zagrali przeciwko Zielińskiemu. Po trzecie - w ubiegłym sezonie Lech przegrał z Arka, nie sądze by piłkarze tego pokroju jakich ma Lech nie wyciagneli wniosków z tamtego spotkania z Arką. Zresztą jeśli dziś Lech straci kolejne punkty, to plany dotyczące mistrzostwa można będzie odłożyć na następny sezon. Każdy mecz teraz to mecz o wszystko., dlatego licze na przebudzenie Lewego i zwycięstwo Lecha.

Mój typ: 2
Kurs: 2,00 bet-at-home.com

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom