>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

8 Kolejka T-Mobile Ekstraklasa 12.09-15.09.2014r.

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Jagiellonia 1 - 0 Lech
O godzinie 18 rozpocznie się pojedynek dwóch zespołów, które mają trochę większe ambicje niż miejsce w II części tabeli. Jagiellonia ostatnio złapała zadyszkę przegrywając 3 spotkania z rzędu, sytuację pomogła uratować Korona, która została pokonana w ostatniej kolejce. Czy ta wygrana pomoże w powróceniu zespołu na właściwe tory? Trener Probierz jest zadowolony z czasu przepracowanego podczas przerwy reprezentacyjnej, podczas której Jagiellonia rozegrała sparing z Niemenem Grodno, zakończony remisem. Po stronie plusów dla Jagi należy zapisać brak kontuzji czy wykluczeń. Warto dodać, że w ostatnich czterech meczach ligowych u siebie, zespół z Białegostoku wygrywał trzykrotnie.
W Lechu sytuacja jest nieciekawa. Kompromitacja w kwalifikacjach do Ligi Europejskiej, słaba gra w Ekstraklasie, zmiana trenera. Maciej Skorża jednak mimo przerwy nie miał pełnej możliwości pracy z zespołem ponieważ spora ich część wyjechała na zgrupowania swoich reprezentacji. Do tego dochodzą kontuzjowani Hamalainen, Henriquez, Linetty, Ceesay i Kędziora. Natomiast całkiem możliwe, ze w drużynie Lecha zobaczymy dziś Sadajewa. Problem na jaki zwrócił uwagę trener to słaba mentalność piłkarzy i brak utrzymania dyscypliny taktycznej w meczu.
Ogólnie mecz jest bardzo ciężki do wytypowania. Słabsza postawa Jagiellonii kontra rozregulowany Kolejorz. Moim zdaniem minimalnie większe szanse na pełną pulę mimo wszystko ma Kolejorz, który w tym sezonie tylko raz przegrał oraz ma większy potencjał kadrowy. Jednak nie zdecyduję się na postawienie pieniędzy na takie rozwiązanie. Innym typem jaki chodzi mi po głowie odnośnie tego meczu to under 2.5 i obie nie strzelą. Patrząc na statystyki to piszę teraz głupoty bo Jaga w każdym dotychczasowym meczu notowała over. Jednak wydaje mi się, że obaj trenerzy zdają sobie sprawę z poziomu przeciwnika i będą starać się uczulić swoich piłkarzy na defensywę, gdyż oba zespoły mają problem z grą na &quot;0&quot; z tyłu. Typ na pewno jest ryzykowny dlatego nie ma co szaleć ze stawką.
Moje propozycje:
under 2.5 (około 1.85) ✅
obie strzelą: nie (około 2.00) ✅

Otrzymane punkty reputacji: +12
janek-bambo 136

janek-bambo

Użytkownik
Dla osób grających w ziemniakach mam ciekawe info. Trwa w weekend promocja w Totomix-ie. Jeżeli zagrasz trzy zdarzenia ( ani więcej , ani mniej) dostaniesz zwrot podatku 12% przy ewentualnej wygranej.

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Cracovia - Górnik Łęczna over 2,25 1,84 pinnacle ✅
Dla mnie dobry typ na dzisiejszy dzień.
Cracovia do tej pory same overy u siebie, goście poza przegranym meczem w Zabrzu 0-2 też.
Oba zespoły mają problemy z zachowaniem czystego konta,
Cracovia tylko w meczu we Wrocławiu nie straciła bramki, goście ostatnio
po dwa gole, nie potrafili zachować czystego konta nawet ze Stalą Rzeszów.
Cracovia zagrała przyzwoity mecz z Lechem (1-1), goście wygrali u siebie wysoko z Pogonią,
nie strzelili w Warszawie oraz Zabrzu, ale te zespoły coś na innym poziomie niż dzisiejszy rywal.

Otrzymane punkty reputacji: +26
aislinnek 202

aislinnek

Użytkownik
Cracovia - Górnik Łęczna
Propozycja: CRACOVIA @2,35 Unibet ✅

Górnik Łęczna, to druga po Pogoni drużyna, która mimo dobrych wyników nie do końca mnie przekonuje. Być może dlatego, że zestawiam ją z drugim beniaminkiem z Bełchatowa. Cracovia, jak co roku zawodzi, jak co roku liczymy, że się przebudzi i...no i może w tym roku się nie przeliczymy. Ma kto się odblokować, szczególnie Nowak ze Zjawińskim bo jak dotąd zawodzą na całej linii. Przyzwoity mecz w Poznaniu Budzińskiego, chociaż dalej uważam, że budowanie drużyny opartej na nim to zły pomysł to jednak z meczu na mecz wygląda solidniej. Mankamentem jak zawsze obrona, chociaż i tam błędów jest coraz mniej, świetny ruch to pozyskanie Covilo, gdyż w pierwszych meczach defensywni pomocnicy Pasów grali poziom niżej niż Żytko. Liczę, że na ławce zasiądzie wyśmienity w rundzie jesiennej poprzedniego sezonu Dąborwski. W tym roku gra na poziomie III ligi.

Jagiellonia - Lech Poznań
Propozycja: UNDER 2,5 @1,85 Bet365 ✅
Propozycja: DW do przerwy 0:0 @2,75 Bet365 ⛔

Właściwie zgadzam się z analizą flamastra. Lech rozregulowany, Skorża pewnie to poukłada, ale czy tak szybko? Na początek raczej nie będzie chciał stracić, a Jagiellonia raczej nie zacznie przejmować inicjatywy.

Otrzymane punkty reputacji: +8
chudy-edd 265

chudy-edd

Użytkownik
Cracovia - Górnik Łęczna
Do meczu niewiele czasu więc w kilku słowach... . Za faworyta tego meczu jak pewnie większość uważam Górnika. Są skuteczni przedewszystkim u siebie, a na wyjazdach dość ciężko to stwierdzić, bo do tej pory beniaminek grał z mistrzem Polski oraz z vice-liderem z Zabrza oraz z Ruchem (tu wygrali). Wiadomo - różnica klas. Lecz teraz pora na Cracovie - drużynę słabszą i mniej skuteczną od Górnika Łęczna. Jeden punkt w tym meczu z pewnością nie zadowoli Łęcznej.
Cracovia od początku sezonu strzeliła zaledwie 6 bramek. W tym tylko dwie w drugiej połowie meczu (w tym jedną ze spalonego). Być może to kwestia złego przygotowania kondycyjnego. Za to w każdym meczu dotychczas (poza jednym remisem 0:0) tracili bramkę lub dwie. Ze strzelaniem bramek u nich jest słabo za to Górnik 7 z 13 bramek strzelonych zdobywał w drugiej połowie. Myśle, że w tym meczu pokażą różnicę klas między drużynami i w drugiej połowie załatwią sprawę.

Cracovia - Górnik Łęczna (II połowa meczu) 2 @3,17 (sts)⛔⛔⛔

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Legia - Śląsk 1 @1.60 Bah✅
Dzisiaj hit ekstraklasy, Legia podejmie u siebie Śląsk Wrocław.
Skład Legii: Kuciak - Broź, Rzeźniczak, Dossa Junior, Brzyski - Żyro, Jodłowiec, Vrdoljak, Kucharczyk - Duda, Radović.
Jak widać, dość ofensywny. Śląsk zagra bez Plaku, Bartkowiaka i przede wszystkim bez Paixao. Legia praktycznie w najmocniejszym składzie. Dodatkowo gra u siebie, więc może liczyć na żywiołowy doping. Dodatkowo będą chcieli udowodnić, że porażka z Podbeskidziem to był wypadek przy pracy. W końcu chcą zdobyć po raz kolejny mistrzostwo, więc z takimi rywalami jak Śląsk muszą wygrywać. Śląsk w dobrej formie, pokonywał ostatnio Jagiellonię i Górnika. Ale nie wystarczy to raczej na Legię, która do tej pory grała w lidze raczej rezerwowym składem. A nawet jeśli nie do końca, to i tak było sporo rotacji. Przeciwko najsilniejszej jedenastce nie będzie tak łatwo jak z innymi drużynami. Legia powinna dzisiaj wygrać.

aislinnek 202

aislinnek

Użytkownik
Legia Warszawa - Śląsk
Propozycja: Legia (-1) @1,90 Bet365 ⛔
Propozycja: Legia Warszawa wygra obydwie połowy @3,00 Bet365 ⛔ miał być nobet, skład Legii jednak zachęcił ;)
Legię każdy zna, Legię w formie i grającą pierwszym składem mało kto jest w stanie w tej lidze powstrzymać. Kursy lecą na łeb na szyję. Śląsk na wyjeździe mimo wygranej w Białymstoku dostał bęcki od Pogoni i przegrał z Bełchatowem. Legia u siebie od 3 meczy bez straconej bramki, dzisiaj nawet jeżeli stracą to maksymalnie jedną, a kto wie, dwie mogą strzelić. Mam nadzieję, że nie będą się już uszczędzać na Ligę Europejską i nie spoczną na laurach po biednym 1-0.

szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
GKS Bełchatów - Lechia Gdańsk over 2,25 1,909 1:1 zwrot połowy stawki
Fajne value wg. mnie.
Bełchatów u siebie gra dużo bardziej ofensywnie niż na wyjazdach. A Lechia w defensywie nie stanowi zapory nie do przejścia. Ten zespół ciągle się zgrywa ale wydaje mi się, że ta drużyna ma przede wszystkim sporo strzelać a gra defensywna nie jest oczkiem w głowie trenera. Takie jest moje osobiste odczucie i patrząc przez pryzmat tego wydaje mi się, że z ekipą taką jak Bełchatów powinni stworzyć dosyć otwarte widowisko. Z przodu powinno to z meczu na meczu wyglądać coraz lepiej a nawet Piast potrafił sobie stworzyć kilka niezłych sytuacji w meczu z Bełchatowem.
Legia Warszawa (-0,75) - Śląsk Wrocław 1,819 ✅ 4:3 wygrana połowa stawki
Dla mnie warte wejścia grubo. Legia po przerwie powinna zagrać składem bardziej przypominającym ten z LE niż ligowym. Dodatkowo Śląsk u siebie a na wyjazdach to dwie historie i nie wierzę, że Legia znowu w lidze da tyle prezentów rywalom. Jakoś mam dziwne przekonanie, że przed LE oni tutaj zrobią sobie festiwal strzelecki bo umówmy się piłarsko Legia jest klasę wyżej nawet w składzie lekko odmienionym, tym bardziej, że widać że Orlando Sa z przodu prezentuje się coraz lepiej. W sytuacji kiedy w końcu ograniczą w lidze kiksy w obronie to zaczną wygrywać bardzo regularnie i wysoko.
Kursy powinny polecieć w dół.
Korona Kielce - Podbeskidzie Bielsko-Biała -0,25 2,32 ⛔ 2:1
Dla mnie value. Chociaż po przerwie reprezentacyjnej zawsze warto ostrożniej.
Podbeskidzie mam wrażenie dalej niedoceniane. I dobrze bo póki co można na nich w tym sezonie walić w value bety.
Korona gra fatalnie a do tego ich skuteczność jest żałosna. Fakt gorzej już być nie może, ale to nie znaczy, że takie kursy są usprawiedliwieniem. Ostatnio na własnym terenie dostali manto od Jagielloni a Podbeskidzie pokazało w ostatnich spotkaniach jak potrafią znakomicie wykorzystywać błędy rywali a Korona popełnia ich mnóstwo.

szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
Bełchatów 7/7 Underów
Tylko zauważ, że w kilku meczach spokojnie ten over mógł paść bo sytuacji było wiele a bardziej mnie interesuje taktyka a ta w meczach domowych jest zdecydowanie pod over i tam widzę value. Po za tym statystyki nie grają.

fortuna95 445

fortuna95

Użytkownik
MECZ: Korona Kielce - Podbeskidzie
KRAJ/LIGA: Polska / Ekstraklasa
TYP: 2 (+0,5) AH ⛔
KURS: 1,54
BUK: Pinnacle Sports
STAWKA: 5/10
ANALIZA:
Kończymy 8 kolejkę T-Mobile Ekstraklasę w Kielcach gdzie miejscowa Korona podejmować będzie Podbeskidzie Bielsko-Biała. W Kielcach atmosfera nie najlepsza tylko 1 pkt po 7 meczach inna atmosfera w Bielsku gdzie popularni &quot;Górale&quot; po 7 meczach mają 13pkt ???? . Leszek Ojrzyński wraca do Kielc po raz drugi z Podbeskidziem ostatnio przegrał 3-2 a decydującego :gool:-a strzelił Stano w 90min dziś Pavol jest w Bielsku haha i liczę na niego w dniu dzisiejszym tak jak na Korzyma. Obrona Korony to ser szwajcarski i Podbeskidzie musi to wykorzystać duża w tym zasługa Tarasia który zrezygnował z usług Stano ale to nie mój problem hehe. Korna na dzień dzisiejszy do spadku z &quot;wielkim&quot; ?? Tarasiem :p a goście w ostatniej kolejce u siebie ograło Legie a to zawsze dodaje Morale. Typ asekuracyjny bo nie wierze że Podbeskidzie może przegrać w Kielcach ale to Polska piłka a tu wszystko jest możliwe ????
Korona
Ważną, i jedną z niewielu pozytywnych, informacją dla 52-letniego szkoleniowca jest wracająca do normy frekwencja na treningach, do gry ponownie gotowi są m.in. Paweł Sobolewski, Nabil Aankour, Siergiej Pilipczuk i Olivier Kapo. Choć swoje urazy ciągle leczą Krzysztof Kiercz, Zbigniew Małkowski oraz Bartosz Kwiecień, a Leandro musi pauzować za żółte kartki, to i tak kadrowo Korona wygląda dużo lepiej, niż jeszcze kilka dni temu
Podbeskidzie
Goście będą musieli sobie radzić bez Sebastiana Bartlewskiego i Damiana Byrtka. Niepewni swojego występu są także Dariusz Pietrasiak i Bartosz Śpiączka.
Przewidywane składy:
Korona Kielce: Vytautas Cerniauskas - Paweł Golański, Piotr Malarczyk, Radek Dejmek, Kamil Sylwestrzak - Paweł Sobolewski, Vlastimir Jovanović, Vanja Marković, Jacek Kiełb - Michał Janota - Siergiej Chiżniczenko.
Podbeskidzie: Michal Pesković - Adam Pazio, Bartłomiej Konieczny, Pavol Stano, Tomasz Górkiewicz - Marek Sokołowski, Anton Sloboda, Maciej Iwański, Sylwester Patejuk, Damian Chmiel - Maciej Korzym.
Powodzenia ????

szoky 104

szoky

Użytkownik
Korona Kielce - Podbeskidzie Bielsko-Biała.
Korona u siebie:

Podbeskidzie na wyjazdach:

Jak widać over wykręcony w 5 razy w sześciu spotkaniach.

Na dodatek h2h, Podbeskidzie jeszcze nigdy nie wygrało w Kielcach, a Korona kiedyś musi się przełamać i wygrać. Jak też widać w meczach w Kielcach między tymi drużynami w ostatnich latach zawsze padał over 2.5. Można zagrać w stronę Korony i overa. Myślałem też nad BTSem, tyle że kurs słaby (1.66 w b365). Tyle ze strony statystycznej, moje propozycje na ten mecz:
Korona DNB @ 1.950 ✅
over 2.5 @ 1.950 ✅
bet365
WYNIK: 2:1

Otrzymane punkty reputacji: +12
mobilny 260

mobilny

Użytkownik
Ale mnie smiesza te h2h i inne tego typu rzeczy. Podbeskidzie nigdy nie wygralo w Kielcach ? Do wczoraj Piast nigdy w Ekstraklasie nie wygral w Zabrzu.Jak widac nic nie trwa wiecznie. Kielce maja dziurawa obrone, mnostwo bledow, nie maja bramkarza a w ofensywie tez nie maja kim postraszyc. Jezeli w jakas passe wierze to w taka ze Kielce jeszcze dlugo nie zdobeda 3 punktow.Podbeskidzie jest na fali, Ojrzynski robi tam dobra robote i to widac golym okiem. Korzym ostatnio w bardzo dobrej formie. Nie widze zadnych powodow zeby cokolwiek stawiac w strone gospodarzy.
Podbeskidzie DNB 1,94 10/10
Podbeskidzie 2,69 5/10
Pinnacle
Powodzenia!

K 15

kamil82

Użytkownik
Ja jeszcze tylko tak statystycznie wspomnę o jednym małym wątku, oto wyniki dotychczasowych - poniedziałkowych meczy Ekstraklasy :

under 6/6
1kol 2-0, 2kol 1-1, 3kol 1-1, 4kol 0-0, 5kol 1-1, 6kol 0-0, 7kol brak meczu

Jak widać napastnicy nie lubią poniedziałków. Ale powyższe tak tylko z ciekawości ;)

KORONA - PODBESKIDZIE
Wynika z tego, że statystycznie za drobne należy zagrać : remis i poniżej 2,5 - kurs 4,00 bet365 ⛔

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Korona Kielce - Podbeskidzie 2 DNB @1.87 Unibet⛔
Leszek Ojrzyński ponownie w roli trenera rozegra mecz na stadionie Korony. Tym razem jednak jako trener Podbeskidzia. Bardzo wątpię w wygraną Korony. Jest to obecnie najsłabsza drużyna w lidze i nic nie wskazuje na poprawę sytuacji. Mimo, że do tego meczu przystąpią już z lepszą sytuacją kadrową, nie daję im szans. Remis to będzie dla nich sukces. Podbeskidzie znajduje się na drugim biegunie. Po kiepskim początku niemal wszystko wygrywa, ostatnio pokonali nawet Legię. Pod wodzą trenera Ojrzyńskiego Podbeskidzie potrafi ogrywać najlepszych. Dzisiaj zapewne ponownie im się to uda. A w razie remisu będzie zwrot.

nikefootball 779

nikefootball

Użytkownik
Kilka słów komentarza do ostatniego meczu tej kolejki.
Wszystkim sympatykom Korony spadł dziś kamień z serca. W końcu upragnione trzy punkty, ale czy aby na pewno gra, którą dziś zaprezentowali może napawać optymizmem na przyszłość ? Śmiem w to nieco wątpić...
Tak naprawdę był to słabiutki mecz w wykonaniu obu zespołów. Podbeskidzie mimo, iż dobrze wykorzystało przerwę na reprezentacje, bo wygrali w sparingu ze słowackim Rużomberokiem, dziś zaprezentowało się poniżej jakiś tam norm, które wytyczyli sobie do tej pory. Dostosowali się grą do słabej Korony, która można powiedzieć, wydarła te 3 punkty. Korona wcale nie stworzyła sobie w tym meczu sytuacji 100%-owych po których mógłbym powiedzieć, że ich gra wkroczyła na właściwe tory. Setki Przemka Trytko w końcówce nie liczę, interesuję mnie gra do czasu czerwonej kartki, czyli praktycznie 3/4 czasu. Ogólnie tych akcji ofensywnych z ich strony jak na lekarstwo. Chwała Koronie, że w końcu odnieśli zwycięstwo, ale z taką grą nie wróżę im podobnych zdobyczy w kolejnych spotkaniach.

Do góry Bottom