Rozwiń Komarr proszę temat dziadków w Juventusie
Bo to jest mit jaki często jest stosowany jeśli chce się wykazać "słabość" Juventusu . A jest tak :
Buffon (29 lat) - Chiellini (23) , Andrade (29) teraz Grygera (30) , Criscito (21) , Molinaro (24) - Nocerino (22) , Zannetti (30) , Nedved (35) , Camoranesi (31) - Trezegeut (30) , Iaquinta (28 ) .
Tak wygląda w tej chwili optymalna jedenastka . Czy są to dziadki ? Średnia wieku 27.4 a byłaby znacznie niższa gdyby Tiago i Almiron grali lepiej . Dla porównania skład Romy :
Doni (28 )- Tonetto (33) , Juan (28 ), Mexes (25) , Panucci (34) - De Rossi (24) , Pizzaro (28 ) , Perrota (30) - Mancini (27) , Giuly (31) , Totti (31)
Średnia wieku 29 . Zamieniając Pannuciego na Cicinho i Maxa Tonetto na Cassetiego a Giulego na Vucinica też ponad 28 . Nie wspominając o Milanie ( 31) czy Interze (30) ...
Juventus w składzie ma jednego "dziadka" - Pavla Nedveda i daj Boże by tak zapieprzali polscy 25 latkowie jak stary poczciwy Niedzwiedź ;-) Ewentualnie za dziadka można uznać też Del Piero ale on od jakiegoś czasu gdy może grać Iaquinta siedzi na ławie .
Inna kwestia , że nie wiem czemu nie przekonuje Ciebie gra Juventusu . Juve miało 3 przeciętne mecze ( choć zdobyli w nich 6/9 punktów - Cagliari , Torino i Udinese ) natomiast grali świetną piłkę z Fiorentiną gdzie byli zdecydowanie lepsi i mieli pecha że nie wygrali oraz b.dobre mecze z Romą , Parmą czy Livorno .
W niedziele spodziewam się kolejnego pewnego zwycięstwa Bianconerrich . Nie ma mowy o zmęczeniu reprezentacją , bo w środowym meczu zagrać może tylko Iaquinta oraz Nocerino . Reszta dostała wolne . Trezegeut czy Nedved w kadrze nie grają . To samo Del Piero , Salihimadzić czy Almiron . Dodatkowo kibice Juventusu nienawidzą się z kibolami z Genui i to jest dla kubu też ważny mecz . Paru graczy wraca do treningów po kontuzjach . Jak dla mnie łatwe zwycięstwo Starej Damy a co do mistrzostwa to w tej chwili Juve obok Interu i Romy to główni faworyci do Scudetto ale wiadomo , że Juve ma atut że nie gra w europejskich pucharach i nie powinna ich złapać zadyszka formy .
Mój typ: Juventus to win @ 1.40
10/10
Juventus - 1.5 @ 2.05 8/10