>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

8 kolejka SERIE A

Status
Zamknięty.
J 3,9K

jacques

Forum VIP
Już w najbliższy weekend odbędzie się kolejna 8 kolejka włoskiej Serie A . Oto zestaw par i kursy :​

Problemów z odniesieniem zwycięstwa u siebie nie powinni mieć faworyci - Roma , Milan , Inter , Juventus czy Fiorentina . Ciekawie powinno być również w Udine oraz Genui . Pamiętać jednak należy , że przerwa na mecze reprezentacyjne może dać w kości kluczowym zawodnikom . Zapraszam do dyskusji i przedstawiania swoich typów wraz z analizami !​

komarr 4

komarr

Forum VIP
Czas rowniez aby Milan sie wkoncu przebudzil bo to co odprawiaja teraz w lidze to przechozi ludzkie pojecie. Roma jak to Roma, u siebie z Tottim w skladzie sa niebywale mocni i mysle iz kurs w dniu meczu moze oscylowac w granicach nawet 1,2 ;). Gra Juventusu natomiast w ogole mnie nie przekonuje, widzialem ich 1 mecz oraz skroty z meczow to owszem sa przeblyski ale w tym sezonie to raczej nie powalcza z &quot;dziadkami&quot; w skladzie o mistrzostwo Wloch.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Rozwiń Komarr proszę temat dziadków w Juventusie :p Bo to jest mit jaki często jest stosowany jeśli chce się wykazać &quot;słabość&quot; Juventusu . A jest tak :
Buffon (29 lat) - Chiellini (23) , Andrade (29) teraz Grygera (30) , Criscito (21) , Molinaro (24) - Nocerino (22) , Zannetti (30) , Nedved (35) , Camoranesi (31) - Trezegeut (30) , Iaquinta (28 ) .
Tak wygląda w tej chwili optymalna jedenastka . Czy są to dziadki ? Średnia wieku 27.4 a byłaby znacznie niższa gdyby Tiago i Almiron grali lepiej . Dla porównania skład Romy :
Doni (28 )- Tonetto (33) , Juan (28 ), Mexes (25) , Panucci (34) - De Rossi (24) , Pizzaro (28 ) , Perrota (30) - Mancini (27) , Giuly (31) , Totti (31)
Średnia wieku 29 . Zamieniając Pannuciego na Cicinho i Maxa Tonetto na Cassetiego a Giulego na Vucinica też ponad 28 . Nie wspominając o Milanie ( 31) czy Interze (30) ...
Juventus w składzie ma jednego &quot;dziadka&quot; - Pavla Nedveda i daj Boże by tak zapieprzali polscy 25 latkowie jak stary poczciwy Niedzwiedź ;-) Ewentualnie za dziadka można uznać też Del Piero ale on od jakiegoś czasu gdy może grać Iaquinta siedzi na ławie .
Inna kwestia , że nie wiem czemu nie przekonuje Ciebie gra Juventusu . Juve miało 3 przeciętne mecze ( choć zdobyli w nich 6/9 punktów - Cagliari , Torino i Udinese ) natomiast grali świetną piłkę z Fiorentiną gdzie byli zdecydowanie lepsi i mieli pecha że nie wygrali oraz b.dobre mecze z Romą , Parmą czy Livorno .
W niedziele spodziewam się kolejnego pewnego zwycięstwa Bianconerrich . Nie ma mowy o zmęczeniu reprezentacją , bo w środowym meczu zagrać może tylko Iaquinta oraz Nocerino . Reszta dostała wolne . Trezegeut czy Nedved w kadrze nie grają . To samo Del Piero , Salihimadzić czy Almiron . Dodatkowo kibice Juventusu nienawidzą się z kibolami z Genui i to jest dla kubu też ważny mecz . Paru graczy wraca do treningów po kontuzjach . Jak dla mnie łatwe zwycięstwo Starej Damy a co do mistrzostwa to w tej chwili Juve obok Interu i Romy to główni faworyci do Scudetto ale wiadomo , że Juve ma atut że nie gra w europejskich pucharach i nie powinna ich złapać zadyszka formy .

Mój typ: Juventus to win @ 1.40 10/10
Juventus - 1.5 @ 2.05 8/10

komarr 4

komarr

Forum VIP
Zwrot dziadki moze nie tyle odzwierciedla wiek a forme - porownaj aktualna forme tych pilkarzy z forma przed 2-3 latami. Taki Totti dla porownania ciagle sie rozwija a ogladajac mecz Juventusu (z Torino lub Udine) nie odnioslem wrazenia jakiejs nadzwyczajnej gry. Z drugiej strony nie mowie ze Juve nie wygra, ile to ja meczow juz widzialem aby slabo grajaca druzyna potrafila wygrac 5-6 meczow z rzedu bo doswiadczenie zawodnikow (a stara gwardia w Juve to sami *weterani*) pozwala na wykorzystanie wszystkich dogodnych sytuacji. I rowniez nie wiem czy to tylko ja czy nie ale Juventus jak i pare innych klubow z Europy potrafia zagrac tragicznie z przecietniakami a zawsze graja wspanialy futbol z najlepszymi w lidze - ale to jest piekno futbolu no i zycze aby Stara Dama wygrala chociaz po takim kursie napewno nie wezme pod uwage grania Juve w tym sezonie ;)

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Wybacz Komar ale nadal mimo Twoich wyjaśnień pozwolę sobie nie zgodzić . Piszesz , że Totti dalej się rozwija i mam zobaczyć jak grali 2-3 lata temu kluczowi zawodnicy Juventusu ? Moim zdaniem Buffon , Camoranesi a zwłaszcza Trezegeut nie grają gorzej niż w ostatnim sezonie za Cappelo , ba grają nawet lepiej . Jedynie Nedved i Alex poszli w dół . Ja z kolei mam odmienne wrażenie odnośnie Tottiego . Według mnie on błyszczy tylko na poziomie ligowym w meczach z przeciętniakami . Gdy ma naprzeciwko siebie lepszych obrońców z czołowych klubów czy reprezentacji to jest cieniem zawodnika z początku tego stulecia . Widać to była zwłaszcza na ostatnim mundialu czy meczach w LM . Nadal w lidze strzela mnóstwo goli ale głównie słabszym ekipom lub strzelając z rzutów karnych ...

R 0

robi11

Użytkownik
mialan - empoli 1

hmmm milan napewno bedzie chcial dogonic inter w yabeli dlatego nie moze sobie pozwalac na staraty punktow ze slabymi druzynami dlatego nie ma mozliwosci aby ten mecz zakonczyl sie remisem albo wygrana gosci

prosze o opinie

simons 646

simons

Forum VIP
JA bym Juve stawial na x jednak ...
Genoa w full skladzie, nie bedzie Santos&#39;a , za to Juve zabraknie Andrade, Boumsong, Iaquinta, Marchionni, i nie wiadomo czy zagra Camoranesi i LEgrottaglie.
Za to JUve w meczach wiczornych u siebie (po 15 :p ) zawsze wygralo meczyki w tej koeljce A. tzn z Livorno, NApoli, Torino.
Takze mi wydaje sie pewne 1x ale wiadomo taki typ to nie typ ( po tym kursie) wiec bardziej bylbym sklonny na x postawic z ryzkiem.

golas_12 0

golas_12

Użytkownik
co do meczu milan - empoli to nie byl bym taki pewny na 1. W tym meczu nie zagra kaka a wiadomo jak waznym jest on zawodnikiem. Jest on wymeczony po meczach reprezentacyjnych i bedzie oszczedzany na LM. Teoretycznie mialn powinien to wygrac( i musi bo strata to prowadzacego interu jest juz dosyc duza) i chba raczej tak bedzie ale ja rezygnuje z obstawiania tego meczu.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
AS Roma – SSC Napoli ---&gt; Over 2,5 Gola
Napoli uwodoniłem już nie raz że potrafi w piłkę grać , Natomiast mój typ opiera się na tym że Roma w każdym spotkaniu ligowym strzeliła jak dotąd bramkę i sądzę że w tym spotkaniu przy tylu emocjach i walce wpadnie ich więcej. Dodatkowy oliwę do ognia dolewa to że Napoli tylko 8 razy jak dotąd wygrało z Romą natomiast gospodarze wygrali tych spotkań 27 oraz 25 remisowili z drużyną z Neapolu więc spotkanie zapowiada się bardzo ciekawie i walecznie. Dodatkowo Napoli zagra pełnym składem ! Natomiast w zespole Romy zabraknie
Taddei, Aquilani, Pit, Andreolli.

-------------------------------------------------------------------------
Reggina Calcio - Inter Mediolan ----&gt; 2 1,50
Sądzę że jest to prezent od buków kurs 1,50 na drużnę która jeszcze nie przegrała spotkania na boiskach ligowych Serie A ! Natomiast Reggina jeszcze ani jednego spotkanie nie wygrała ! Dodatkowym atutem Interu jest że po kontuzjach wracają do składu
Vieira, Adriano i Dacourt natomiast zabraknie jedynie Marco Materazziego , Zespół Regginy zagra bez Garcia, Amoruso, Stadsgaard, Vigiani, Modesto. Co jest bardzo dużym ciosem kadrowym dla tego zespołu nie wyobrażam sobie innego wyniku jak wygrana gości.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Atalanta Bergamo – AC Torino Calcio ---&gt; 1 2,25
Spotkanie drużyn które są poprostu wręcz zmuszone grać składem rezerwowym przez wynikłe urazy albowiem w drużynie Atlanty zabraknie 5 w tym 4 podstawowych zawodników a są to
Forsyth, Talamonti, Costinha, De Ascentis, Manfredini. natomiast w drużynie Torino 6 zawodników w tym 4 podstawowych Rubin, Ivan Franceschini, Lazetic, Stellone, Barone, Di Michele. Drużyna Nerazzurich ma tylko jedną porażkę na wyjeździe z Sampdorią i dlatego sądzę że w tym spotkaniu mają dużo większe szanse na odniesienie zwycięstwa.
----------------------------------------------------------------------------------

Sampdoria Genua – AC Parma ----&gt; 1 1,84
Zespoły oba nie imponują ani grą ani w tabelii lecz z powodu kilku urazów i lepszych statystych typuję tutaj zwycięstwo Sampdorii albowiem gospodarze grają tylko bez kontuzjowanych
Accardi, Volpi natomiast goście zagrają bez Cardone, Budan, Cigarini, Corradi, Coly. Są to bardzo kluczowi gracze w tej drużynie i sądzę że Sampdoria powinna sobie spokojnie poradzić

tchorzyk 60

tchorzyk

Użytkownik
Martwi mnie ten Inter,Ibrahimovicz ma niezagrac w ty meczu bo ma sie oszczedzac.Moze byc remis 0:0 a takie wyniki pomiedzy tymi druzynami sie zdarzały.Niewiadomo moze w interze niezagra tez jeszcze pare zawodników aby oszczedzali siły,Jak myslicie?

simons 646

simons

Forum VIP
W interze MAncini powolal dobry sklad kto nei zagra tego juz nie wiem, ale poki co moi mzdaniem oni walcza (Albo staraja sie) o 2 trofea takze mysle ze w lidze nie powinni zawiesc tymbardziej z REggina, ale kto wie.
A co do ludzi ktorzy nie zagraja to w Romie jeszcze Esposito, nie bylo pewne czy Perrotta zagra ale widze ze bedzie gral/lawa.
IMO Roma win i Inter win z Atalanta sie nie zgodze, a reszty nie wiem ;P
EDIT:
Spalem i nei zauwazelem ze tak pozno wstalem ze ROma juz gra 60 minute xD

J 3,9K

jacques

Forum VIP
AC FIORIENTINA - AC SIENA
Jutro na stadionie Artemio Franchi we Florencji 4 w tabeli Viola podejmować będzie 16 AC Sienę . Gospodarze wystąpią w niemal najsilniejszym zestawieniu ( wszyscy oprócz Ulfajusiego z podstawowej 11 są do dyspozycji trenera ) . Podobnie goście . Nie sposób jednak porównywać sił obu ekip . Goście to mieszanka weteranów , kiedyś całkiem znanych nazwisk ( jednak teraz odcinają tylko kupony od sławy ) jak Negro , Chiesa , Bertotto ,czy Locatelli z niespełnionymi talentami jak Maccarone czy Maninger lub młodziakami wypożyczonych z rezerw wielkich klubów jak Corvia , De Ceglie ( głównie z Juventusu , z którym współpracują ) . Fiorentina z kolei w składzie ma samych znanych i przede wszystkim dobrych piłkarzy z Adrianem Mutu , Gianpaolo Pazzinim czy Ricardo Montolivo na czele .
Fiorentina u siebie ostatnio grała z czołówką Serie A - AS Romą oraz Juventusem Turyn . Wcześniej na własnym stadionie zremisowali z przeciętną Atalantą toteż ostatni raz kibice Violi cieszyli się wygraną swoich pupili na Artemio Franchi 26 sierpnia . Dla porównania w tym czasie Fiorentina wygrała na wyjeździe 2 z 3 meczów + zremisowali na San Siro z AC Milanem ... Determinacja by wygrać ten mecz jest wśród drużyny Cesare Prandelliego bardzo duża .
Spodziewam się pewnego zwycięstwa gospodarzy , którzy tym samym zrównają się punktami z Romą , która niespodziewanie straciła punkty i &quot;odskoczą&quot; troszkę rywalom spod pierwszej czwórki .

Mój typ: 1 @ 1.35 /

komarr 4

komarr

Forum VIP
Dobry typ z Fiorentina i sam chyba zagram z handi. Takiej sytuacji zeby dogonic Rome to wstyd byloby nie wykorzystac. Mam nadzieje ze Mutu i spolka nie popelnia tego samego bledu co wczoraj Rzymianie.

roy. 187

roy.

Forum VIP
AC Milan 0 - 1 Empoli
Roma 4 - 4 Napoli

0 wałów ????
przez te 2 wałki sporo hajsu mi ucielko. Zawsze irytowala mnie wloska liga i trzeba zrobic sobie przerwe od typowania jej, bo dla mnie to dziwne, zeby Milan najpierw gromil calkiem niezle spisujace sie Lazio po czym dostaja od duzo slabszego Empoli na dodatek u siebie, fakt, ze nie gral Kaka, ale to jest jednak Milan, powinni radzic sobie nawet bez niego.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom