Na sobotnie spotkania nie znalazłem ani jednego pewnego zdarzenia. Nawet Celtowie mnie obecnie nie przekonują bo tracą za dużo bramek, a przyzwyczaili mnie do zupełnie innej gry. Fakt, są wciąż zdecydowanym faworytem ale kurs marny, a handicap moim zdaniem zbyt ryzykowny. Hamilton gra zazwyczaj z jednym napastnikiem więc Accies na pewno przyjadą bronić wyjściowego wyniku. Później pomyślałem nad underem w meczu Hearts - Kilmarnock. Killies lubią kończyć mecz bezbramkowo, ale z drugiej strony ulubionym wynikiem Hearts jest 2:1, więc over. Oba zespoły zagrają jutro dość osłabione i choć niektórzy kontuzjowani Serc powoli wracają do gry to nie powinni znacząco wpłynąć na styl gry drużyny. Źle się dzieje z Aberdeen. Manager Calderwood pozbył się wielu kluczowych zawodników i teraz odbija się to na wynikach. W ostatnim meczu na Celtic Park udało im się strzelić dwie bramki. To dobry prognostyk, bo Aberdeen nie zdobyło punktów od 4-5 spotkań. Tymczasem Hibernian zawiódł troche w meczu z The Gers. Co prawda grali troche osłabieni ale teraz wraca ich najlepszy strzelec Colin Nish więc siła ataku wróci do normy. Apropo ataku, to w ostatnim sezonie wszystkie cztery spotkania między Aberdeen i Hibs kończyły się wynikami overowymi:
Hibernian 3-3 Aberdeen,
Aberdeen 3-1 Hibernian,
Hibernian 3-1 Aberdeen,
Aberdeen 2-1 Hibernian;
Niby historia lubi się powtarzać, więc najrozsądniejszym typem wydaje się być właśnie over 2,5. Ostatnie spotkanie w sobotę to mecz na Tannadice, gdzie Dundee Utd. podejmują Inverness. Gospodarze chyba obudzili się z głębokiego snu i w końcu odnieśli pewne zwycięstwo. U siebie są bardzo groźni i właśnie tam należy upatrywać zwycięstw mandarynek. Z drugiej strony Dundee Utd. to zespół chimeryczny, który w tym sezonie prezentuje nierówną formę. Inverness na razie radzi sobie przyzwoicie, ale podobnie jak ich przeciwnik są strasznie nierówni. Ulubionym wynikiem tych drużyn jest remis i teraz to również wydaje się najpewniejsze zdarzenie.
Moje propozycje na sobotę:
Celtic - Hamilton Accies , Typ: 1
Aberdeen - Hibernian , Typ: over 2,5
Hearts - Kilmarnock , Typ: under 2,5
Dundee Utd. - Inverness CT , Typ: x
Moim zdaniem to bardzo trudna kolejka, a typy powyżej to tak na sucho napisałem i nie gram tych zdarzeń. Jeśli ktoś się zdecyduje to może porównać własne przemyślenia. Pozdrawiam.;-)