Villarreal - Atletico Madryt
Mocny start Żółtej Łodzi Podwodnej... Atletico pogubiło punkty w meczach z Sevillą i Barceloną. Tuzy Primera Division czyli Barca i Real wygrały swoje mecze, a co na to Villarreal i Atletico?
Wygrana dla Atletico pozwoli przynajmniej przez pewien czas pozostać w tym pociągu odjeżdżającym od reszty stawki. Przegrana Rojiblancos zdecydowanie przygasi tlące się marzenia o mistrzostwie.
A czego spodziewam się po tym spotkaniu?
Atletico bez Alvaro Domingueza, wątpliwy jest występ bramkarza De Gea. Do pełni dyspozycji wraca Aguero, który poprowadził Rojiblancos do wygranej z Rosenborgiem w
LE. Co raz ważniejszym ogniwem staje się Diego Costa zmiennik Forlana i Aguero. Pewna wygrana z Rosenborgiem umocniła pewność siebie podopiecznych Floresa i jestem zdania, że są w stanie osiągnąć korzystny wynik na
El Madrigal.
Forlan i Godin będą mieli co wspominać - zagrają przeciwko byłemu klubowi, w którym sporo osiągnęli, ale teraz grają dla Atletico więc sentymenty pora odrzucić na bok.
Villarreal ma solidną drużynę... ale w ich grze brakuje mi pewnego błysku geniuszu jaki potrafi mieć Atletico z Forlanem, Aguero i Simao na czele.
Mój typ: Atletico lub remis - 1,63 w Tobet | ryzykownie
Atletico 3,15 w Tobet 2:0 zawiodłem się...
Trudną przeprawę będzie miała Sevilla. Bilbao potrafi postawić trudne warunki swoim rywalom, a Sevilla nie powala swoją grą na kolana. Na dodatek może być osłabiona brakiem przede wszystkim Jesusa Navasa.