>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

8 Kolejka Premier League 19-21.10.2013

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP

Po przerwie spowodowanej meczami reprezentacji pora powrócić na Angielskiej boiska, te z Premier League. A tam już tradycyjnie sporo się będzie działo...

Startujemy sobotnim popołudniem na St. James Park meczem Newcastle - Liverpool. Sroki jak to sroki, ciężko odgadnąć ich dyspozycję w tym sezonie, do tego dochodzą głosy o jakichś problemach w klubie (kibice vs zarząd itp itd) więc raczej dobrze się tam nie dzieje. Liverpool natomiast już z Suarezem, który dość szybko odnalazł się w &quot;nowej-starej&quot; układance Rodgersa i w raz ze Sturridgem robią sporo szumu w meczu. Faworyta tu niby łatwo wskazać, ale nie sądzę aby to była łatwa przeprawa dla gości.
Tradycyjnie już hurtowo mecze o 16. Stoke po całkiem dobrym starcie sezonu zanotowało 1 pkt w ostatnich 4 spotkaniach, czyli wynik bardzo słaby. Zgoła odmienne nastroje panują w ekipie WBA. Bo to ekipa Clarka lewą nogą weszła w sezon, a teraz znajduje się chyba na lekkiej fali bo ogranie Manchesteru na Old Trafford czy remis z Arsenalem to raczej nie przypadki. Zobaczymy czy uda się potwierdzić dobrą dyspozycję na Brittania Stadium. Łatwe zadania powinni mieć dwaj giganci ze stolicy. Zarówno Arsenal jak i Chelsea swoje mecze rozgrywają &quot; w domu&quot; Kanonierzy mierzą się z Norwich okupującym miescje spadkowe, a The Blues podejmą beniaminka z Cardiff. Każde inne wyniki niż wygrane gospodarzy to będą spore niespodzianki. Nie inaczej zresztą powinno być w niebieskiej części Liverpoolu. Everton, o którym ostatnio nie trzeba się rozpisywać, podejmie u siebie innego z beniaminków - Hull. Tygrysy radzą sobie nadspodziewanie dobrze póki co, ale czy dadzą radę urwać pkt Evertonowi na ich terenie? Ciężko będzie. Swansea po ciężkim terminarzu na początek sezonu w końcu wchodzi na &quot;łatwiejszą ścieżkę&quot;. No bo jak inaczej można nazwać Sunderland który póki co robi za czerwoną latarnię ligi? Czarne Koty przegrywają póki co wszystko jak leci, a 1 pkt wywalczony w 7 meczach to wynik wręcz kompromitujący, ale... No właśnie ale. Po odejściu Di Canio zespół zaczął grać tak jakby trochę lepiej. No ale, że akurat popadły mecze z Liverpoolem i Manchesterem to o korzystne rezultaty było ciężko. Teraz jest nowy trener, i stary cel. Utrzymać zespół w Premier League. Najlepszy póki co bramkarz Premier League - Artur Boruc tym razem pogra na Old Trafford. Southampton to zaskoczenie in plus póki co tego sezonu, całkiem inne nastroje w obozie Czerwonych Diabłów. Bardzo kiepski początek sezonu, kiepski styl i kiepskie wyniki. Daje to dopiero 9 miesjce w tabli ligowej. Na pewno nie taki jest cel na ten sezon. Tak więc United nie może sobie pozwolić na kolejne potknięcia, a Boruc i spóła będą chcieli udowodnić, że 4 miejsce w tabeli nie jest dziełem przypadku i szczęścia. A co za tym idzie? Kapitalne widowisko ;)
Sobotnie granie skończymy wizytą na Upton Park gdzie WHU podejmie Manchester City.
W niedzielę jedno, ale bardzo ciekawe spotkanie. Aston Villa na Villa Park podejmować będzie Tottenham. 8 kolejkę zakończymy w poniedziałkowy wieczór derbami Londynu ;)

Pełna rozpiska wraz z kursami z WilliamHill:

Zachęcam do dyskusji ;)

dobi 215,9K

dobi

Znawca - Premier League
Newcastle - Liverpool 2 @1.95 -&gt; 1.83
Wydaje się, że faworyt jest tylko jeden, ale odgadnąć jak zagrają Sroki to porównywalne z trafieniem 6 w totka. Grają tak w kratkę, że to jest niepojęte, potrafią zrobić wszystko u siebie jak i na wyjeździe (może głupi przykład ale pamiętny mecz Arsenal 4-4 Newcastle, gdzie w kilkadziesiąt minut z 4-0 zdobyli 4 gole ratując punkt na ciężkim terenie - bardzo rzadki obraz). Choć Liverpool już z Luisem Suarezem w składzie, do pary jeszcze D. Sturridge, i zapewne rozmontują ekipę Newcastle. Liverpool tak jak kilka ekip niżej wymienionych, bardzo dobrze gra, co widać w samej tabeli gdzie 6 miejsc to różnica do 3 pkt (w przypadku Arsenalu i Liverpoolu taki sam bilans nawet), Liverpool podjął ostrą walkę w tym roku o TOP4, bo o Mistrzostwo mimo wszystko i tak będzie im ciężko. Sroki u siebie po 1 porażce, remisie jak i wygranej, Liverpool na wyjazdach bez porażki - 2 zwycięstwa, 1 remis. Bilans bramkowy prezentuje się tak : Newcastle 9:12 (u siebie 3:3) , Liverpool 11:5 (na wyjazdach 6:3), więc BTS też można spróbować (1.61). Dla mniej odważnych proponuję opcję remis-zwrot w stronę Liverpoolu 1.33.
Arsenal - Norwich 1 @1.28
Kanonierzy grają w tym sezonie jak z nut, póki co przegrali tylko raz na inaugurację ligi z AV 1-3(d), co okazało się dużą wpadką, tak jak niedawny remis z WBA 1-1 (w). Oezil prawdopodobnie wróci do kadry na mecz z Norwich, więc pewnie kogoś obsłuży, lub sam wpakuje, bo Mesut póki co świetnie gra w Arsenalu. Norwich ekipa z dołu tabeli, i nie zanosi się, aby w tym meczu zdołali wyszarpać punkty na Emirates. Norwich wyjazdowo nie tak źle 1-2-2, dla odzwierciedlenia Arsenal u siebie 4-0-1. Do tego po ostatnim remisie, ekipy podskoczyły a Liverpool zrównał się punktami, więc to dodatkowa motywacja.
Chelsea - Cardiff 1 @1.22 / 1 (-1) @1.61
Ekipa z Stamford Bridge już się chyba otrząsnęła, i ostatnią grają jak z nut. Wyjazdowe 0-4 ze Steaua w LM, 1-3 z Norwich. Chelsea u siebie w tym sezonie jeszcze nie przegrała, a nawet nie zremisowała, bilans 3-0-0, dwukrotnie wygrali z handi (z Fulham i Hull). Cardiff wyjazdowo wcale nie gra tak najgorzej, wygrana z Fulham 1-2, remis z Hull 1-1 i przegrana z West Hamem 2-0, więc może być różnie, ale sądzę, że i handi powinno siąść, w obecnej dyspozycji Chelsea.
Everton - Hull 1 @1.44
Everton bardzo dobrze zaczął sezon, Hull o dziwo też całkiem ładnie, tylko 1 oczko mniej od The Toffies, i czuję że to się zmieni w sobotę, bo Everton :
a) posiada atut własnego boiska
b) jest drużyną o klasę lepszą
c) posiada napastnika który jest w bardzo dobrej formie - Lukaku, co mecz to bramka.
I nie widzę nic, co mogłoby skłonić w jakąkolwiek grę w stronę Hull.
Manchester United - Southampton 1 @1.57
Tak tak, wiem, United gra kapuchę póki co - owszem, nie będę się spierał, ostatnio u siebie przegrali z WBA też wiem, ale myślę że w ostatnim meczu z Sunderlandem, nastąpiło przełamanie, i w końcu zaczną grać swój futbol. Święci grają bardzo dobrze, stracili tylko 2, ale strzelili tylko 7. Boruc przeżywa drugą młodość, ale myślę że w sobotę wyciągnie piłkę z bramki ze 2 razy. Ekipa Moyesa u siebie 1-1-1, natomiast Southampton 2-0-1 wyjazdowo, więc handi bym nie brał, bo ekipa z South. na pewno będzie chciała udowodnić że 4 miejsce nie jest przypadkiem, dodatkowo Osvaldo w przodzie też może coś ukłuć.
AV - Tottenham 2 DNB @1.44 / X2 @1.30
Tottenham - grają bardzo dobrze, wygrywają praktycznie wszystko i wszędzie. Liga, puchary krajowe, LE u siebie czy w Rosji, choć ostatnio wpadka w derbach u siebie z WH 0-3. Żeby nie myśleli, że z każdym będzie tak łatwo jak dotychczas, to na otrząśnięcie dostali bęcki u siebie, co pewnie da im do myślenia. Koguciki 6 miejsce tracąc 3 pkt do pierwszego Arsenalu, czołówka jest bardzo ścisła i liczy się każdy punkt, więc zapewne w niedzielę, zobaczymy kawałek dobrej piłki w Birmingham. AV u siebie nie gra zachwycająco 1-0-2, ekipa z White Hart Lane na wyjazdach całkiem całkiem 2-0-1. Przypomnijmy, że nie tak dawno obie ekipy spotkały się w meczu Pucharu Ligi, gdzie podopieczni AVB rozbił Aston Ville 0-4.
Powodzenia ! / Pomogłem, kliknij &quot;dzięki&quot; ????

Otrzymane punkty reputacji: +6
gnu_gpl 452

gnu_gpl

Użytkownik
MANCHESTER UNITED - SOUTHMAPTON
REMIS ✅
UNDER 2.5
✅
W przeciwieństwie do Doby nie widzę przełamania w MU. Wygrana 2-1 z najsłabszą drużyną obecnych rozgrywek, która bilans 0-1-5 to na pewno żadne przełamanie i wizja lepszego jutra. Powiem więcej: to zapowiedź gorszego jutra! Diabły od początku goniły wynik i dopiero młodziutki Januzaj uratował punkty.
Dodatkowo MU zagra w środę spotkanie w LM w Sociedad, które musi wygrać a co najmniej zremisować i liczyć na dobry wynik w drugim meczu, bo póki co to nie Diabły dyktują w grupie warunki.
Po drugiej stronie rewelacja tych rozgrywek i to nie z przypadku! Sunderland pokazał, że potrafi wygrywać nie tylko z outsiderami ale wygrał na boisku ówczesnego lidera - Liverpoolu! Ich gra nie jest przypadkowa, grają bardzo mądrze, spokojnie i jedna bramka często wystarczy im do dowiezienia wyniku.
Dodatkowy minut dla MU to kwestia meczy reprezentacyjnych, w których udział brali np. Rooney (90 min zapierdzielania w meczu z Polską), RvP zagrał 45 minut. Grali też inni.
Ja nie widzę tutaj takiego pewniaka po stronie gospodarzy. Widzę remis i under 2.5. 0-0 albo 1-1 to najbardziej prawdopodobne dla mnie wyniki. MU stracili już 9 bramek w 7 meczach + kilka w LM więc lekko nie będzie.

dobi 215,9K

dobi

Znawca - Premier League
Po drugiej stronie rewelacja tych rozgrywek i to nie z przypadku! Sunderland pokazał, że potrafi wygrywać nie tylko z outsiderami ale wygrał na boisku ówczesnego lidera - Liverpoolu!
Chyba Southampton, drobna pomyłka, ale to napisałem, że będą chcieli pokazać, że nie są przypadkiem na 4 miejscu.
Ja nie widzę tutaj takiego pewniaka po stronie gospodarzy.
Nie napisałem, że to jest pewniak, i wytknąłem kilka wad United, więc nie tak do końca. Ale Twoje typy też dobre, under 2,5 zapewne będzie, ale może to być też skromne zwycięstwo Czerwonych Diabłów 1-0. No pożyjemy, zobaczymy ????

gnu_gpl 452

gnu_gpl

Użytkownik
CHELSEA - CARDIFF
CHELSEA -1.5 ✅
Mou otrzeźwiał! W końcu stawia na Matę i ... Chelsea od razu wróciła na właściwe tory! Jeśli gra Hiszpan to Chelsea wygrywa w ładnym stylu i pewnie. Już nie męczy się jak wcześniej z np. Ramirezem w środku.
Wg mnie tutaj o niespodziance nie można za bardzo mówić. Chelsea jest w gazie i to widać: wygrała ostatnie 4 z 5 meczy (jeden remis z Tottenhamem na wyjeździe, tutaj Mata wszedł w 2. połowie i zaliczył asystę).
Cardiff na drugim biegunie: po niezłym starcie i super-sensacji jaką było pokonanie City (3-2) Cardiff leci po równi pochyłej, a ostatnie 5 meczy to 4 porażki i wygrana. Jak źle jest w zespole pokazał pucharowy mecz z Caerau Ely - walijskim zespołem, przegrany aż 4-0!
Ja tutaj widzę pewne zwycięstwo gospodarzy.
Jedynym minusem może być fakt, że we wtorek Chelsea gra mecz LM z Schalke, ale to nie powinno stwarzać problemu, w Anglii granie co 3 dni to norma.

regenerator 56

regenerator

Użytkownik
Napisał GNU_GPL -&gt;
&quot;Dodatkowo MU zagra w środę wyjazdowe spotkanie w LM w Sociedad, które musi wygrać a co najmniej zremisować i liczyć na dobry wynik w drugim meczu, bo póki co to nie Diabły dyktują w grupie warunki.&quot;

Witam. Trudno sie zgodzic z twoja opinia wyzej poniewaz MU zagra ten mecz u siebie (mam na mysli mecz z San Sebastian) i nie wiem co masz na mysli ze nie dyktuje warunkow. Jakby nie patrzec pokonali u siebie Leverkusen i zremisowali na ciezkim terenie w Doniecku,maja 4 pkt i dwa mecze z teoretycznie najslabsza druzyna w grupie.
Osobiscie uwazam ze padnie duzo bramek w tym meczu i jednak MU powinno wygrac to spotkanie ale jak bedzie to sie okaze w sobote.
pozdrawiam

gnu_gpl 452

gnu_gpl

Użytkownik
Witam. Trudno sie zgodzic z twoja opinia wyzej poniewaz MU zagra ten mecz u siebie (mam na mysli mecz z San Sebastian) i nie wiem co masz na mysli ze nie dyktuje warunkow. Jakby nie patrzec pokonali u siebie Leverkusen i zremisowali na ciezkim terenie w Doniecku,maja 4 pkt i dwa mecze z teoretycznie najslabsza druzyna w grupie.
Osobiscie uwazam ze padnie duzo bramek w tym meczu i jednak MU powinno wygrac to spotkanie ale jak bedzie to sie okaze w sobote.
pozdrawiam
Każdy kto oglądał mecz z Leverkusen wie, że wynik nie oddaje tego, co grało MU. Wg mnie co najmniej rozmiary porażki są nieadekwatne (ewidentny błąd sędziego przy bramce bodajże Rooneya, ogólnie wiele szczęścia). W każdym meczu MU się meczy. Remisu w Doniecku nie zaliczę do jakiegoś szczególnie ciężkiego, Donieck w LM poza fazą grupową praktycznie się nie liczy, dodatkowo wyprzedali najlepszych zawodników i jest to cień zespoły, który do tej LM awansował.
A co do teoretycznie słabszych to taka miała być ostatni Bazylea, która pojechała Chelsea na Stamford Bridge ;)
United z Sociedad pewnie wygra ale powiedzmy sobie szczerze: Sociedad w tym sezonie nie istnieje: jest dostawcą punktów zarówno w lidze jak i LM.

Southampton natomiast to bardzo poukładany zespół z najlepszą defensywą lidze (obecnie) i jakoś nie widzę tutaj gradu bramek. Ale oczywiście analizy analizami a wszystko zweryfikuje sobotni mecz ????

lukasz84_84 86

lukasz84_84

Użytkownik
WEST HAM - MANCHESTER CITY
TYP:2
Kurs: 1,65
Bukmacher: Bet365

Gram na przełamanie City na wyjeździe. Do tej pory jeden remis 0:0 z Stoke i dwie porażki 2:3 z Cardiff i 2:3 z Aston Villą - choć tu do przerwy wydawało się,że rozniosą gospodarzy i dwukrotnie prowadzili to znowu jakby zabrakło koncentracji i zaangażowania do końca. Sądzę więc, że zdają sobie sprawę, że już za dużo stracili tych punktów na wyjeździe jak na drużynę walczącą o mistrzostwo i tym razem zgarną w końcu 3 pkt. Co do West Hamu ich wygrana 3:0 nad kogutami mnie jakoś nie zachwyciła, można powiedzieć,że to Totenham zagrał kiepsko - pierwsza połowa nudy, w drugiej jedna zmarnowana setka na początku Defoa a później bez pomysłu - dochodzili niby bez problemu do granicy pola karnego młotów ale walili bezsensowne wrzutki na malutkiego Defoe. Bramka West Hamu z rzutu rożnego, później szczęśliwa kontra i Totenhamowi odechciało się zupełnie już grać. Liczę więc,że City zagrają o klasę lepiej i wygra na terenie młotów tak jak udało się to ostatnio Evertonovi 2:3 i Stoke 0:1. Na niekorzyść Manchesteru może przemawiać fakt, że większa ilość graczy niż w West Hamie grała w reprezentacjach ale gdyby na to patrzeć trzeba by było odpuścić 80% meczów w ten weekend...

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Swansea - Sunderland
Na pierwszy rzut oka faworyta w tym meczu łatwo wskazać. Jest nim Swansea, ale wg mnie bukmacherzy za bardzo faworyzują Łabędzie, wystawiając marny kurs na nich, dzięki czemu na Sunderland jest dosyć spory kurs. Wiadomo, że Sunderland spisuje się fatalnie na początku tego sezonu, przegrali 6 meczów i tylko 1 zremisowali, 0 wygranych, ale po zwolnieniu Di Canio gra drużyny poprawiła się. Trochę pechowo, że akurat dwa ostatnie mecze wypadły z mocnymi drużynami, czyli Liverpoolem i Man United, bo widać było poprawę w grze, ale na tak mocne drużyny to nie wystarczyło. Myślę, że gdyby przeciwnik był z nieco niższej półki to udałoby się wygrać po raz pierwszy w sezonie. Tak słaba postawa Sunderlandu jest trochę niezrozumiała, bo przecież personalnie nie są najsłabsi w lidze, kupili kilku wartościowych graczy. Di Canio się nie sprawdził, zresztą był to trener bez doświadczenia i sukcesów. Nie potrafił on wykorzystać potencjału swojej drużyny. W jego miejsce przyszedł Gustavo Poyet, który również nie ma jakichś dokonań trenerskich, oprócz wygrania League One z Brighton i awansu do Championship. Mecz ze Swansea będzie jego debiutem na ławce trenerskiej i nie ukrywam, że liczę na efekt nowej miotły. Zmiana trenera może podziałać na zespół podobnie jak w poprzednim sezonie przyjście Di Canio. Zaczęło się od wyjazdowej przegranej z Chelsea, ale Sunderland zaprezentował się bardzo dobrze w tym meczu, prowadził nawet 1:0, by ostatecznie przegrać 1:2. Później derby z Newcastle wygrane aż 3:0. Widać też pewną analogię w tym sezonie, bo Sunderland będzie grał teraz wyjazdowy mecz, a kolejny to już derby z Newcastle i jest szansa dokonać takiego samego przełomu jakiego dokonał Di Canio. Myślę, że już w meczu ze Swansea Czarne Koty są w stanie coś ugrać. Nie liczę na zwycięstwo, ale remis są w stanie wywalczyć. Kurs na Swansea jest mocno zaniżony i już parę razy takie kursy na Łabędzie potrafiły nie wchodzić. Oto zestaw meczów z poprzedniego sezonu, gdzie kurs na Łabędzie wynosił poniżej 2,00:

Swansea - Reading 2:2 @ 1,80
Swansea - Norwich 3:4 @ 1,67
Swansea - Aston Villa 2:2 @ 1,60
Swansea - QPR 4:1 @ 1,67
Swansea - Newcastle 1:0 @ 1,95
Swansea - Fulham 0:3 @ 1,60

Widać, że Swansea nie radzi sobie w meczach, w których jest zdecydowanym faworytem. Trzeba pamiętać, że Łabędzie mają jeszcze mecz w LE, a kilku graczy powróciło z przerwy reprezentacyjnej. Obrona też może być poważnie osłabiona. Na pewno nie zagra kapitan zespołu Williams, a niepewny jest występ lewego obrońcy Davies&#39;a. W Sunderlandzie po kontuzjach mogą powrócić Fletcher i Bardsley.

H2H przemawia za Sunderlandem. Z 4 ostatnich meczów: 1 wygrana Czarnych Kotów i 3 remisy. Swansea ma serię aż 8 meczów bez wygranej na własnym obiekcie i liczę na to, że się nie przełamią. Swansea też jakoś specjalnie dobrze nie rozpoczęła sezonu, mają 7 punktów, ale zdążyli przegrać już 4 spotkania, także wobec takich okoliczności aż takie faworyzowanie Łabędzi uważam za bezpodstawne. Kurs 1,55 na Swansea przyciągnie pewnie masę typujących, a jak widać powyżej, często takie kursy nie wchodzą. Ja zagram bezpiecznie z handicapem +1 na Sunderland, w razie porażki jedną bramką zwrot.

Swansea - Sunderland ⛔ 4:0
Typ: Sunderland +1
Kurs: 1,95
Buk: Bet365

B 2,2K

barichello

Użytkownik
Z koma
United Southampton
W zeszłym sezonie na United mieliśmy kursy około 1.2. Obecnie oscylują w granicach 1.5. Wszystko za sprawą nieoczekiwanego, wysokiego miejsca Southmapton. Ja mam jednak pewne ale. * Mam na uwadze, że Święci tracą bardzo mało goli w tegorocznych rozgrywkach. Zaledwie dwie stracone bramki sprawiają, że na chwilę obecną mogą legitymować się najlepszą defensywą ligi. Tyle, że z kim grali do tej pory? W większości wypadków z nikim wielkim. West Bromwich, Sunderland, West Ham, Norwich, Crystal Palace. Z pewnością w oczy rzuca się wygrana na Anfield z Liverpoolem i co królewskie to trzeba im oddać. Wracając do klasy rywali to nie tylko zasługa defensywy Southamtpon, że przeciwnicy nie potrafili strzelić. W meczach z innymi drużynami rywale Świętych też mają/mieli problem z strzelaniem goli: Od **Sunderlad oraz Crystal Palace mniej strzeliło tylko Stoke , WBA zaliczyło bardzo niemrawy początek czy West Ham – przełamali się z Tottehamem, a wcześniej mieli spore kłopoty z zdobyczą bramkową. Norwich niewiele strzela, a mimo to ograł Southamtpon. Zobaczymy jak defensywa Świętych zaprezentuje się przeciwko potężnej sile ofensywnej *jaką dysponują Czerwone Diabły. Może jest ona nieco uśpiona, ale każdy zdaje sobie sprawę jak ogromna. Ja skorzystam z kursów na United, doceniam, ale nie przeceniam, bo wg mnie, ten błogi stan Southmapton nie będzie trwały i nie zdziwi mnie jak zostanie przerwany w tym meczu.
United 1,52 ⛔
*
Stoke West Bromwich
* Stoke zbyt *wyraźnym kursowym faworytem. Zaledwie jedna wygrana u siebie nad słabiutkim Crystal Palace. *Słabe wyniki to beznadziejna postawa w ofensywie. Stoke strzeliło najmniej goli spośród wszystkich ekip Premier League. *Z Norwich była katastrofa, z Fulham już bardziej aktywni, ale znowu nieskuteczni. WBA po kiepskim początku znacznie się ożywiło w końcówce września. Stłamsili Sunderland, który miał niewiele do powiedzenia i ostatecznie WBA wygrało 3-0. Następnie sensacyjna wygrana 2-1 na Old Trafford, a w ostatniej kolejce zatrzymali u siebie Arsenal remisując 1-1. Dodać należy, że WBA nie przegrało jeszcze na wyjeździe. *Biorąc pod uwagę te wszystkie *aspekty kursy powinny być bardziej wyrównane, a że nie są to dostrzegam value w podwójnej szanse w stronę gości. *
WBA remis zwrot * * 2,15 :zwrot: lub wba x2 1,59 ✅

howardleb 136

howardleb

Użytkownik
West Ham - Manchester City
Na wyjeździe City słabiutko w tym sezonie. Strzelali dużo, ale tracili jeszcze więcej (wyjątkiem mecz ze Stoke). Liczę na przełamanie w tym meczu. Bo ileż w końcu muszą czekać na wyjazdową wygraną, gdy walczy się o mistrzostwo. Kompany oraz Demichelis wypadli z kadry, lecz mają na za zastępstwo, jak to ma się rzecz w dużym klubie z dużymi pieniędzmi. West Ham u siebie też nie ugrał za wiele. Tylko 3 zdobyte na 9 możliwych punktów. Wiadomo, w Premier League może wygrać każdy z każdym, ale liczę na zwycięstwo Manchesteru City i gram na nich.
2 1.70 STS✅
Everton - Hull
Everton z kilkoma przyszłorocznymi uczestnikami MŚ w składzie podejmie u siebie Hull. Ostatnia seria trzech zwycięstw z rzędu została przerwana, leczy był to wyjazdowy mecz z MC, co można potraktować z lekkim przymrużeniem oka. W jutrzejszym meczu, to oni będą faworytami, gdyż chcąc się uplasować jak najwyżej na koniec rozgrywek muszą zdobywać komplet punktów z takimi drużynami. Hull nastawione jest defensywnie (tylko 6 goli w 7 meczach, z czego aż 3 w meczu z Aston Villą). Moim zdaniem przyjadą nastawieni bardziej na kontratak, co pozwoli rozchulać się nieco Barkley&#39;owi, Mirallas&#39;owi czy też Baines&#39;owi i Coleman&#39;owi. Wykończyć też kto będzie miał, gdyż Lukaku jest w gazie w tym sezonie 4 gole w PL. Ostatnio też 2 gole oraz asysta w dwóch meczach reprezentacji. Wszystkie gwiazdy na niebie wskazują, wg mnie, na zwycięstwo Evertonu.
1 1.45 STS✅

lukkaz 577

lukkaz

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka NożnaPremier League 2013/2014
Spotkanie: Manchester United – Southampton Football Club AHC (0:1) – jednobramkowe zwycięstwo = ZWROT
Typ: 2
Kurs: 1,88
Buk: Pinnacle
Data i godzina: 19.10.13 16:00

O godz. 16:00 na obiekcie przy Sir Matt Busby Way w Manchesterze drużyna gospodarzy podejmie Southampton Football Club. Będzie to starcie 9. ekipy Premier League z zajmującą czwarta pozycję rewelacją początku sezonu.
Spotkanie Manchesteru United z Southamptonem będzie hitem 8. kolejki angielskiej ekstraklasy. Niepokonany od 5 ligowych spotkań bramkarz reprezentacji Polski – Artur Boruc stanie naprzeciw Czerwonym Diabłom. Nie ukrywajmy – remis na Old Traford dla ekipy Świętych będzie wielkim sukcesem. Mimo, iż Czerwone Diabły są tylko cieniem samych siebie z ubiegłego sezonu to na własnym obiekcie po reprezentacyjnej przerwie mogą zaprezentować kawałek dobrego futbolu. Za Czerwonymi Diabłami przemawia kilka bardzo ważnych faktów.

Po pierwsze – musza gonić stawkę, dlatego na spotkanie ze Świętymi rzucą wszystkie siły. Mało tego, kibice nie wyobrażają sobie kolejnej porażki na własnym obiekcie – w 6. kolejce MU poległo w starciu z WBA przed własną publicznością. Kolejna klęska na OT byłaby tragedią zarówno dla kibiców, jak i dla klubu i menadżera. Fakt drugi – w XXI wieku Święci nigdy nie wyrwali na Old Trafford nawet punktu. Ostatnia zdobycz punktowa wyrwana Diabłom w Manchesterze to spotkanie z 1999 roku – wtedy to Święci zremisowali z MU 3:3. Fakt trzeci - piłkarze Moyesa bardzo dobrze zagrali w meczach eliminacyjnych MŚ – Robin van Persie skompletował hattricka w meczu z Węgrami, Wayne Rooney trafił do siatki Czarnogórców i Polaków w dwóch kluczowych dla Anglików meczach eliminacyjnych, Nani wpisał się na listę strzelców w spotkaniu z Luksemburgiem, a David De Gea zachował czyste konto w spotkaniu z Gruzją.
W żadnym wypadku nie można skreślać piłkarzy z Southampton – zajmują oni czwarte miejsce w Premier League i jest to pozycja w pełni zasłużona – zwycięstwa z WBA, Liverpoolem oraz Swansea potwierdzają, że Saints są w wielkiej formie. Artur Boruc co prawda został pokonany przez Jarmolenkę w meczu eliminacyjnym MŚ z Ukrainą, jednak przy tym golu nie mógł nic zrobić. Polak zagrał w reprezentacji solidny mecz, a z powodu lekkiej kontuzji nie mógł pokazać się na Wembley. Pochettino zapowiedział jednak, iż Holy Goalie zagra w hitowym spotkaniu 8. kolejki.
Święci w meczach reprezentacyjnych zaprezentowali się przeciętnie – tylko Steven Davis trafił do siatki rywali w spotkaniu Irlandii Północnej z Izraelem. Lovren oraz Yoshida rozegrali całe spotkania w przegranych meczach Chorwacji i Japonii, natomiast reszta reprezentantów z Southampton oglądała mecze z ławek rezerwowych.
Uważam, iż Święci urwą punkty MU na Old Trafford – nie jest to opinia odosobniona, podobnie to meczu podchodzą komentatorzy oraz zagraniczne portale. Serwis vitisport.cz daje ekipie Mauricio Pochettino aż 43% szans na zwycięstwo. Uważam jednak, że już remis będzie sensacją kolejki. Manchesterowi United można dużo zarzucić, ale jednej rzeczy nikt im nie odmówi – niesamowitego szczęścia. Dlatego też zabezpieczam wiarę w Świętych i Artura Boruca jednobramkowym handicapem. Nie wierze w to, że drużyna z Sir Matt Busby Way jest w stanie wygrać więcej niż jedną bramką.
&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:LatentStyles DefLockedState=&quot;false&quot; DefUnhideWhenUsed=&quot;true&quot; DefSemiHidden=&quot;true&quot; DefQFormat=&quot;false&quot; DefPriority=&quot;99&quot; LatentStyleCount=&quot;267&quot;&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;0&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Normal&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 7&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 8&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 9&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 7&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 8&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 9&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;35&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;caption&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;10&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Title&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;1&quot; Name=&quot;Default Paragraph Font&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;11&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Subtitle&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;22&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Strong&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;20&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Emphasis&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;59&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Table Grid&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Placeholder Text&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;1&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;No Spacing&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Revision&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;34&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;List Paragraph&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;29&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Quote&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;30&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Intense Quote&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;19&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Subtle Emphasis&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;21&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Intense Emphasis&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;31&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Subtle Reference&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;32&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Intense Reference&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;33&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Book Title&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;37&quot; Name=&quot;Bibliography&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;TOC Heading&quot;/&gt; &lt;/w:LatentStyles&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 10]&gt; &lt;style&gt; /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:&quot;&quot;; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:&quot;Calibri&quot;,&quot;sans-serif&quot;; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:&quot;Times New Roman&quot;; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} &lt;/style&gt; &lt;![endif]--&gt;

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Stoke - West Bromwich
Stoke spisuje się ostatnio nie najlepiej - porażki w 3 ostatnich meczach. Myślę, że nie przegrają 4 meczu z rzędu. Sądzę, że padnie remis. Stoke to remisowa drużyna, a jak do tej pory w 7 spotkaniach tylko raz zremisowali i wypadłoby nieco nadrobić średnią. Stoke ma korzystny bilans z WBA, jednak z 3 ostatnich spotkań na Britannia Stadium nie wygrali ani razu (2 remisy i 1 wygrana WBA). WBA notuje ostatnio dobre wyniki. Od 4 spotkań są niepokonani. Zaliczyli 2 remisy (Fulham i Arsenal) oraz 2 wygrane (Sunderland, Man United). Myślę, że te wyniki, mimo, że mogą imponować, to trzeba dodać, że każdy z tych rywali miał swoje małe i większe problemy, z których piłkarze WBA skorzystali. Fulham nie najlepiej się spisywało, w dodatku WBA zdobyło bramkę na 1:1 w doliczonym czasie gry. Sunderland fatalnie spisuje się na początku sezonu, jeszcze nie wygrali ani jednego meczu. O kłopotach Man United wiedzą wszyscy. Arsenal w końcu po świetnej passie meczów musiał zaliczyć swój słabszy mecz, co jest rzeczą normalną. Także widać, że rywale też &quot;pomogli&quot; w osiągnięciu tak dobrych wyników. Można też powiedzieć, że WBA może w taki sam sposób wykorzystać kłopoty Stoke, ale ja jestem odmiennego zdania. Mieliśmy przerwę reprezentacyjną, więc Hughes mógł sobie dokładnie przemyśleć co było przyczyną porażek. W tych 3 przegranych meczach piłkarze Stoke nie prezentowali się też aż tak tragicznie, nie liczę meczu z Norwich, gdzie grali piach, ale to było celowe, bo musieli podarować 3 punkty. Sądzę, że powinniśmy zobaczyć mało bramek. W tej rywalizacji częściej padał under niż over. W dodatku w obecnym sezonie Stoke zdobyło zaledwie 4 bramki w 7 meczach, co jest najsłabszym wynikiem w Premier League. Liczę na remis, ale podeprę się w razie wygranej Stoke.

Stoke - West Bromwich ✅ 0:0
Typ: X (Home No Bet)
Kurs: 1,91
Buk: Marathonbet

Typ: under 2,5
Kurs: 1,72
Buk: Marathonbet

Chelsea - Cardiff
Faworytem jest Chelsea i powinni pewnie wygrać ten mecz, ale ja nie skupiam się na typowaniu 1x2, lecz nad under/over. Sądzę, że w tym meczu zobaczymy mało bramek. Chelsea pod wodzą Mourinho gra bardzo zachowawczo. Scenariusz na ten mecz to huraganowy atak od początku, prawdopodobnie gol w pierwszych 20 minutach i nieco spokojniejsza gra do samego końca spotkania, po drodze jeszcze jeden gol i wynik 2:0. Chelsea gra właśnie w ten sposób, z Fulham 2:0, z Aston Villa 2:1 i z Hull 2:0. Czasem taka zachowawcza taktyka lubi się mścić, czego przykład mieliśmy w meczu LM z Basel, gdzie po pierwszej połowie The Blues prowadzili 1:0, by w drugiej części dać sobie wbić 2 bramki. Sądzę, że Cardiff nie będzie w stanie nic strzelić. Od początku sezonu jest to drużyna, która momentami ma dużo szczęścia jeśli chodzi o wyniki, raczej bardziej skupia się na defensywie, szczególnie gdy grają z mocnym przeciwnikiem. Udało im się strzelić na wyjeździe w dwóch ostatnich spotkaniach, ale nie mieli wymagających przeciwników, bo grali z Fulham i Hull. Chelsea też nie bardzo opłaca się grać całego spotkania na wysokich obrotach i żyłować się w zdobywaniu bramek. Po pierwsze wielu graczy dopiero co powróciło z wyjazdów na reprezentacje, a po drugie we wtorek na Chelsea czeka bardzo ważny wyjazdowy mecz w Lidze Mistrzów z Schalke. Mecz ten trzeba co najmniej zremisować, ale znając Mourinho będzie chciał zgarnąć 3 punkty. Ważna więc będzie forma i przygotowanie fizyczne, stąd sądzę, że The Blues szybko obejmą prowadzenie z Cardiff i będą kontrolować wynik do samego końca spotkania. Kolejna sprawa to napastnicy. Torres ma kontuzję i nie zagra, więc pozostali Ba i Eto&#39;o - obaj raczej w przeciętnej formie. Ciekawostką jest fakt, że Chelsea jest jedną z dwóch drużyn (druga to Stoke), w której w tym sezonie żaden z napastników nie strzelił gola. Z kolei bramkarz Cardiff Marshall zaliczył najwięcej udanych obron (31) spośród wszystkich bramkarzy w Premier League. Oczywiście Chelsea ma potencjał i równie dobrze może wygrać 4:0, jednak kurs na under jest zachęcający. Ja zagram under 3, bo kurs jest nadal bardzo atrakcyjny, a w razie 3 bramek będzie zwrot.

Chelsea - Cardiff ⛔ 4:1
Typ: under 3
Kurs: 1,99

Everton - Hull
W sobotę mamy aż 5 meczów, w których zdecydowany faworyt (z kursem ok. 1,50 i niższym) gra na własnym boisku. Są to Arsenal, Chelsea, Man United, Everton i Swansea. Jest niemal pewne, że będą niespodzianki. Jeśli już gdzieś szukać niespodzianek, to największe szanse na to są w meczach Swansea, Evertonu i może jeszcze Man United. Mecz Swansea - Sunderland już opisałem. Sądzę, że kłopoty może mieć Everton. The Toffees zaliczają bardzo dobry początek sezonu. Do ostatniej kolejki byli niepokonani. Notują świetną serię 12 spotkań domowych bez porażki (9 wygranych i 3 remisy). Sądzę, że ta seria prędzej czy później zostanie przerwana. Być może w meczu z Hull, ale tego nie wiem. Mam zamiar postawić zakład Hull+1. Liczę na remis, ale jeśli Everton wygra to oczywiście nie będę zaskoczony. Uwagę zwraca fakt, że The Toffees niezbyt często wygrywają przekonująco. Poniżej zestaw spotkań, w których byli zdecydowanym faworytem (spotkania z zeszłego i obecnego sezonu):

Everton - WBA 0:0 @ 1,48
Everton - Newcastle 3:2 @ 1,53
Everton - Southamton 3:1 @ 1,40
Everton - Sunderland 2:1 @ 1,48
Everton - Norwich 2:2 @ 1,45
Everton - Wigan 2:1 @ 1,34
Everton - Swansea 0:0 @ 1,60
Everton - WBA 2:1 @ 1,48
Everton - Aston Villa 3:3 @ 1,30
Everton - Reading 3:1 @ 1,30
Everton - Stoke 1:0 @ 1,62
Everton - QPR 2:0 @ 1,40
Everton - Fulham 1:0 @ 1,42
Everton - West Ham 2:0 @ 1,42

Wprawdzie widać, że radzą sobie bardzo dobrze, bo większość wygrywają, ale zaledwie 4 z 14 meczów wygrali przekonująco różnicą większą niż jedna bramka. W takim wypadku można by postawić zakład Hull+1,5, ale kurs mnie nie zadowala, więc stawiam Hull+1 po wyższym kursie i liczę się z tym, że jeśli Everton wygra jedną bramką, to będzie zwrot. Liczę na remis, o niespodziankę w postaci wygranej Hull będzie bardzo trudno. Co przemawia za drużyną gości? Wielu piłkarzy Evertonu grało w reprezentacjach, powrócili zmęczeni czy poobijani ze zgrupowań. W Hull tych powołań było dużo mniej i trener Bruce miał cały czas swoich graczy do dyspozycji, mógł ich lepiej przygotować do tego meczu. Poza tym zespół Hull notuje ostatnio całkiem dobrą passę 4 meczów bez porażki. Zespoły Hull i Evertonu dzieli zaledwie jeden punkt, więc patrząc na ten początek sezonu jest on tak samo dobry w wykonaniu obu drużyn. Everton, mimo, że zachwyca w ofensywie, to traci dużo bramek. W ostatnich 3 spotkaniach tracił co najmniej po 2 w każdym, co nie najlepiej świadczy o defensywie. Myślę, że Hull wbije co najmniej jedną bramkę.

Everton - Hull ZWROT 2:1
Typ: Hull +1
Kurs: 2,19

Otrzymane punkty reputacji: +3
elvis_wz 48

elvis_wz

Użytkownik
Newcastle - Liverpool
Nie od dziś wiadomo że Tiote nie przebiera w środkach jako defensywny pomocnik. W 77 meczach w PL złapał 33 zółte kartki i jedną czerwoną, myślę że i tym razem nie będzie inaczej i nie nadąży za szybkimi graczami Liverpoolu ( Suarez, Sterling, Moses). Kurs 2.25 uważam za spore value.
Newcastle - Liverpool : Żółta kartka - Cheik Tiote

Typ: Tak
Kurs: 2,25
Buk: BETSSON

&quot;Listen, you f*cking fringe, if I throw a dog a bone, I don&#39;t want to know if it tastes good or not. You stop me again whilst I&#39;m walking, and I&#39;ll cut your f*cking Jacobs off. &quot;

bo86bo 15,1K

bo86bo

Użytkownik
Manchester United podejmować będzie u siebie Southampton, ekipę, która straciła najmniej bramek w lidze. Ostatnio punkty uratował Januzaj po którego zaczęła się zwracać cała Europa i pół Afryki :p. Dla mnie ten mecz musi zostać wygrany ale ekipa Świętych jest dobrze ustawiona dlatego głównym zakładem na ten mecz jest Manchester United powyżej 0.5 kartki 1.50 Bet365. O tym,że United łapie więcej kartek jak strzela goli przekonywać nie muszę... dla mnie idealny bet na to spotkanie. Dodatkowo skłaniam się ku minimalnemu zwycięstwu United po kursie 3.50. Co ciekawe United na 5 ostatnich spotkań z Soton wygrał 5 z czego aż 4 1 bramką ;)
Z ciekawość zajrzałem w mecz Arsenalu i tam także na AFC powyżej 0.5 kartki kurs to 1.50. Całkiem spoko ako po połączeniu karteczki dla Kanonierów i Diabełków.
To na tyle potem może jeszcze coś mi się rzuci na myśl...

funias 691

funias

Użytkownik
Każdy kto oglądał mecz z Leverkusen wie, że wynik nie oddaje tego, co grało MU. Wg mnie co najmniej rozmiary porażki są nieadekwatne (ewidentny błąd sędziego przy bramce bodajże Rooneya, ogólnie wiele szczęścia). W każdym meczu MU się meczy. Remisu w
Szkoda, że nie napisałeś o dwóch setkach zmarnowanych przez Roo i RvP ???? Tam mogłobyć spokojnie z 6,7 - 2 dlatego moim zdaniem nie jesteś zbyt obiektywny jeśli chodzi o ocenę tamtego spotkania. Oczywiście nie mówię, że Diabły są w mega formie, ale moim zdaniem warto pograć po kursie w okolicach 1,60. Wygrana z Sunderlandem może i nie była przekonująca, ale bramka dla Kotów padła po ewidentnym błędzie defensywy, który po prostu nie powinien był się przydarzyć. Potem ManUtd stwarzał wiele sytuacji, świetnie w mecz wszedł młody Januzaj i wygrali 1-2 po jego dwóch bramkach. Święci grają bardzo dobrze, ale ostatnio ze Swansea mimo, że wygrali 2-0 to Łabędzie były stroną przeważającą. W strzałach 8-16 a w celnych 3-9. Święci wykazali się bardzo dobrą skutecznością, co niekoniecznie muszą powtórzyć dzisiaj. Stawiam na zwycięstwo gospodarzy, którzy nie mogą pozwolić sobie na kolejną stratę punktów, tym bardziej u siebie, a kadra jest tak szeroka, że środowy mecz w LM zupełnie nie przekonuje mnie żeby nie grać na Manchester.
Manchester United - Southampton ⛔ 1-1 SAF wracaj...
Manchester United @ 1,61 WilliamHill

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP

Everton - Hull City
Typ: 1 @ 1,50 bet365

A ja zagram na czyste zwycięstwo Evertonu. Goodison Park to obecnie jeden z najcięższych terenów na Wyspach, i wątpię aby beniaminek mógł coś konkretniejszego tu ugrać. Na 12 ostatnich spotkań rozegranych przed własną publicznością The Toffees, aż dziewięciokrotnie odprawili gości z kwitkiem i trzykrotnie dzielili się punktami. Bilans imponujący i zachęcający do grania w kierunku gospodarzy. Dodatkowo forma jaką prezentuje obecnie Lukaku czy Baines tylko odzwierciedla świetne przygotowaną dyspozycje zesłpołu do tego sezonu przez Roberto Martineza. A co słychać u Tygrysów?
Beniaminek w sezon wszedł dobrze, i jak narazie plasuje się na 8 miejscu oczko za dzisiejszymi rywalami. Hull to drużyna typowo underowa, mająca problem w ofensywie. Jak narazie w siedmiu spotkaniach tylko sześciokrotnie odnajdowali drogę do bramki przeciwnika, z czego ,aż trzykrotnie w spotkaniu z Newcastle, który bramki tracić lubi.
Nie zagrają:
Everton - Pienaar, Alcaraz, Gibson, Velios
Hull - Chester, Koren​

M 125

max-payne

Użytkownik
NEWCASTLE - LIVERPOOL - BTS - 1,60 - FORTUNA✅
Jak wspomnieli - przewidzieć dyspozycję Newcastle nie należy najłatwiejszych, Liverpool za to prezentuje równą formę i poza wpadką z Southampton nie można im wiele zarzucić. Gospodarze w ostatnich meczach ligowych zarówno tracą jak i strzelają - Cardiff, Everton, Hull, Aston Villa. O stratę bramki raczej jestem spokojny, mając po stronie Liverpoolu Suareza czy Sturrigde&#39;a, a Newcastle też powinno coś ustrzelić, tam też ma kto strzelać gole, poza tym grają u siebie.
MANCHESTER UNITED - SOUTHAMPTON - BTS - 1,71 - FORTUNA✅
Kolejny mecz z gatunku z tych, w których nie postawiłbym ani w jedną ani w drugą stronę. Dyspozycję gospodarzy widzimy wszyscy, nie sądzę, żeby wymęczona wygrana z Sunderlandem poprawiła jakoś reputację Moyes&#39;a w Old Trafford. Drużyna Artura Boruca spisuje się za to wyśmienicie, straciła w tym sezonie ledwo 2 gole i zajmuje miejsce w czołówce. Myślę jednak, że dziś Polak wyciągnie piłkę z bramki, a Diabły ze względu na obecną formę też coś stracą.
ARSENAL - NORWICH (handicap 0:1) - 1 - 1,70 - FORTUNA✅
W Arsenalu wszystko funkcjonuje jak powinno - nie zmieni to ostatni remis z WBA. Transfer Ozila okazał się świetnym wyjściem, a Ramsey jest w życiowej formie. Po takim kursie stawiam na co najmniej dwubramkowe zwycięstwo Arsenalu.

Otrzymane punkty reputacji: +9
buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Aston Villa - Tottenham
W tym meczu trudno wskazać faworyta. Na papierze jest nim Tottenham, ale ja odpuszczam typowanie 1x2. Gdybym miał już typować, to byłby to remis. Moją propozycją na ten mecz jest BTS. Obie drużyny są na tyle mocne w ataku, że są w stanie strzelić. Do ataku Aston Villa powraca Benteke, czyli jest to poważne wzmocnienie formacji ofensywnej, która nawet bez Belga radziła sobie bardzo dobrze. W Tottenhamie jest lekka zadyszka jeśli chodzi o strzelanie bramek, bo Soldado nie potrafi strzelić nic, oprócz rzutów karnych, a Defoe strzela masę bramek, ale w pucharach, w lidze nie potrafi się przełamać. Obie drużyny nie strzeliły bramki w ostatnim meczu. Aston Villa zremisowała bezbramkowo z Hull na wyjeździe, natomiast Tottenham niespodziewanie przegrał aż 0:3 z West Hamem. Obu drużynom rzadko zdarza się zaliczać dłuższe serie bez strzelonej bramki, więc liczę na BTS właśnie w tym meczu. Tottenham notuje od początku sezonu underowe wyniki bez BTS-u. Tylko raz z 7 meczów zaliczyli over i tylko raz BTS. Jeśli drużyna ma się bić o TOP4 to musi strzelać dużo więcej bramek. Liczę, że Tottenham podreperuje swój wynik jeśli chodzi o BTS. Piłkarze Kogutów będą na pewno mieli ułatwione zadanie, bo Aston Villa jest taką drużyną, która niemal w każdym meczu traci bramkę. Ostatnio nie stracili, więc teraz pora, aby coś wpadło do siatki Guzana. H2H jest bardzo korzystne dla Tottenhamu. Uwagę zwraca fakt, że z ostatnich 5 spotkań aż 4 kończyły się bez BTS. Czas więc przełamać tą statystykę. Ciekawie też wygląda statystyka meczów w Birmingham. Ostatni mecz ligowy to wynik 0:4, a wcześniej mieliśmy serię aż 7 meczów z BTS, także historia wskazuje na BTS.

Aston Villa - Tottenham ⛔ 0:2 //żywy, szybki mecz i tylko 2 bramki...
Typ: BTS
Kurs: 1,73
Buk: Bet365

rafu 247

rafu

Użytkownik
Aston Villa - Tottenham
BTS @1.73⛔
over 2.5 @1.95⛔
William Hill

Kazdy kto oglada w tym sezonie Koguty, wie, ze nie jest do jeszcze kolektyw; indywidualnosci w osobach Dembele, Eriksena, fenomenalnego w tym sezonie Towsenda i Sigrurdssona robia roznice, ale wydaje mi sie, ze jest jeszcze za wczesnie by Tottenham odszedl od tego do czego przyzwyczail ostatnimi laty - tracenia punktow z przeciwnikami ala Aston Villa. Gra Kogutow jest jeszcze chaotyczna, i nawet gdy graja z rywalem nizej notowanym, nie potrafia zdecydowanie narzucic swojego stylu gry. Wszystko wskazuje na to, ze wyjazdowy mecz z solidna Aston Villa, ktora pokazala juz w tym sezonie, ze nie boi sie wyzej notowanych rywali, odbierajac punkty Arsenalowi i City, (zgarniajac cala pule), nie bedzie dla Kogutow spacerkiem i moze i nie przegraja; ba moze nawet uda im sie wymeczyc zwyciestwo (przekonujaca wygrana pilkarzy z White Hart Lane bylaby raczej duza niespodzianka), ale z pewnoscia straca bramke. Koguty oczywiscie tez cos ustrzela, bo ofensywnie usposobieni gracze (poza Soldado niestety) sa w dobrych formach, a Tottenham zwazywszy na to, iz czolowka, poza Liverpoolem zdobywala wczoraj komplet punktow, tez zagra raczej o pelna pule. Stad realny wydaje sie BTS, ewentualnie mozna sprobowac over 2.5.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom