>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

8 kolejka Premier League [15-16 października 2016]

Status
Zamknięty.
shakeyobody 2,1K

shakeyobody

Forum VIP
Chelsea - Leicester​

Spotkanie drużyn, przeciw którym stawiam od początku sezonu. Dlaczego? Szerzej opisywałem to w poprzednich analizach. W skrócie mówiąc - w przypadku Chelsea wyniki są lepsze niż gra. Widać, że Conte ma pomysł ale z jego adaptacją trzeba jeszcze poczekać. Z drugiej strony Lisy, które ewidentnie odpuszczają ligę krajową w tym sezonie. W tym przypadku nie wiem co gorsze - wyniki czy gra, w każdym razie nic nie zachwyca. Problem pojawia się w momencie gdy szukam jasnych punktów. Po stronie The Blues jest parę wyraźnych podczas gdy żaden z podopiecznych Ranieriego nie zasłużył na takie miano. Do tego w ich szeregach możliwe, że zabraknie Drinkwatera(flashscore.pl), który bądź co bądź jest bardzo ważnym ogniwem - szczególnie po odejściu Kante. Wracając jednak do meritum sprawy. Jeśli mielibyśmy znaleźć jednego zawodnika Chelsea, którego można pochwalić za dotychczasowe występy to z pewnością każdemu na usta ciśnie się Diego Costa. Jeśli napastnik jest w formie to strzela co chwilę i trzeba z tego korzystać. Tak było podczas ostatniego sezonu Suareza w Liverpoolu, tak miał w tamtym roku Vardy czy nawet okresowo Giroud albo Carl Wilson(tu niestety poważna kontuzja wykluczyła chłopa). 6 goli w 7 meczach z czego nie były to bramki na dobicie a w większości zapewniające punkty. Przy karygodnie spisującej się obronie Lisów upatruję dla niego szanse na gola. Szczególnie gdy Chelsea pokazuje lepszy futbol.

Diego Costa gol @1.98 Unibet✅✅ (może na bet365 będzie więcej jak wystawią)
Diego Costa ostatni gol @4.20 Unibet⛔

Arsenal - Swansea​

Dla mnie bardzo ciekawy mecz. O ile Kanonierom kibicuję od lat tak Łabędzie darzę sympatią od jakiegoś czasu. Szczerze powiedziawszy jestem trochę rozczarowany tym co dzieję się w tym(i w sumie poprzednim) sezonie. Wyniki fatalne a gra taka sobie. Jedno skromne zwycięstwo nad Burnley i remis uratowany przez karygodny błąd sędziego w meczu z Chelsea. Ewidentnie brakuje tam Montero, który był postrachem skrzydeł. Tak czy inaczej ja tu widzę idealną okazję do przełamania. Zarówno ze strony Arsenalu(który ma kapitalną passę) jak i Swansea(wręcz przeciwnie). Choć rzadko patrzę na h2h i traktuję je jako ciekawostkę tak oddaje ono bardzo ważną rzecz. Łabędzie świetnie spisują się na Emirates. Większość z meczów pomiędzy tymi dwiema drużynami po prostu oglądam i faktycznie ma to odzwierciedlenie w rzeczywistości. Dodatkowo będzie to pierwszy mecz pod wodzą nowego trenera - Boba Bradleya. O ile amerykanin jest dla mnie no namem w świecie trenerstwa, szczególnie w perspektywie tak specyficznej ligi jak PL, tak jasnym jest, że każdy z zawodników będzie chciał się zaprezentować jak najlepiej. Arsenal jest wyraźnym faworytem ale na pewno nie będzie to dla nich łatwy mecz.

Swansea +1.5 @2.05 bet365
✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +14
brodaty-zolw 102,7K

brodaty-zolw

Forum VIP
Crystal Palace - West Ham

Generalnie nie powinno się grać kolejek, które są bezpośrednio po przerwie na reprezentacje jednak tak czekałem na powrót Premier League, że coś zagrać muszę. Jakoś w tygodniu przeczytałem informację, że Bilić zarządził codzienne treningi dla swoich zawodników pod czas przerwy. Jedynymi zawodnikami, którzy nie brali w nich udziału są Antonio i Payet, bo Ci przebywali na przerwie reprezentacyjnej. Motywacja w stolicy jest niesamowita a kursy troszeczkę źle wystawione. Jeszcze nie tak dawno bukmacherzy zupełnie nie doceniali Crystal Palace a teraz stawiają ich w roli faworytów. Benteke zagrał bardzo dobre spotkanie a obrona West Hamu nadal jest dziurawa, więc CP raczej powinno coś ukuć. I właśnie na tym opierałbym swój typ na to spotkanie. Obie drużyny mają dużo silniejszą obronę niż atak, więc powinniśmy zobaczyć ofensywne spotkanie z dużą ilością goli a także rzutów rożnych. W przypadku tego drugiego musimy poczekać na wystawienie linii jednak w over bramek trzeba tutaj iść. Gospodarze tracili bramkę w każdym spotkaniu tego sezonu Premier League. West Ham zachował czyste konto tylko w spotkaniu z Bournemouth. Obie drużyny mają fajną ofensywę przewodzoną przez Payeta oraz Benteke. Jak na moje to będzie to dobra przystawka przed poniedziałkowym hitem.

Over 2.5 i BTTS - 2.05/bet365 ⛔
Over 11.5 RR - 2/bet365
✅

Arsenal - Swansea

Nie będę tutaj kopiował wypowiedzi kolegi wyżej ale sądzę, że Arsenal to pułapka tej kolejki. Swansea lubi grać z faworytami u siebie, więc na wyjeździe też może odpalić. Próbuję trochę większe handi jednak nadal do gry.

Swansea (+2.0) - 1.6/bet365 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
slawgo 1,5K

slawgo

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Anglia Premier League
Godzina: 16:00
Spotkanie: Stoke - Sunderland
Typ: 1
Kurs: 2,05
Bukmacher: :bet365:
Po przerwie reprezentacyjnej wracamy na ligowe boiska. W Anglii w ten weekend rozgrywana będzie 8 seria spotkań, a ja zdecydowałem się wybrać starcie obecnie dwóch najsłabszych ekip w Premier League, Stoke gości na swoim obiekcie Sunderland. Gospodarze przystępują do tego pojedynku po serii siedmiu kolejnych meczów bez wygranej, zaś goście nie wygrali od ośmiu, a zatem czeka nas myślę bardzo ciekawe spotkanie. Ciężko tu coś dobrego powiedzieć o obu zespołach, trudno znaleźć jakieś argumenty przemawiające to za jedną to za drugą stroną. Przeważnie pojedynki tych drużyn są bardzo wyrównane, zapewne tym razem będzie podobnie. Stoke po raz ostatni wygrał z Sunderlandem w lidze blisko 3 lata temu. Według mnie lepszym składem dysponują gospodarze dzisiejszego mecz m.in. Shaqiri, Bony, Allen, Crouch w końcu powinni odpalić. Myślę, że dobrym prognostykiem był ostatni remis na Old Trafford z Manchesterem 1:1. Teraz czas na sukces przed własną publicznością i pierwsze zwycięstwo w lidze!

konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Everton+1
2.130
Pinnacle
✅ ✅ ✅
Panowie później wpisze analizę bo mi kurs leci na łeb na szyję.
City przystąpi do tego meczu osłabione z masą zawodników wracających z reprezentacji.
Nic nie znaczą słabe ostatnio występy Evertonu ta drużyna w tym sezonie będzie na wysokim miejscu bo to nie jest ekipa na miejsce 10 tylko na walkę o LM.
Kurs leci na łeb bo to będzie bardzo trudne spotkanie dla City.Jak dla mnie najlepszy bet tego weekendu.
Pozdrawiam.

Otrzymane punkty reputacji: +20
kitex 738

kitex

Użytkownik
Manchester City - Everton
Kurs: 1,50 Sportingbet
Po przerwie reprezentacyjnej lider zmierzy się na własnym boisku z piątym zespołem ligi. I tak naprawdę tylko ta przerwa reprezentacyjna powoduje u mnie wątpliwości do zagrania na City. Faworytem tej konfrontacji są zawodnicy gospodarzy i myślę, że nie zawiodą. The Citizens jak dotąd wygrywają wszystko na swoim terenie (3 mecze w lidze + 2 spotkania w europejskich pucharach, w bramkach 14:2). Poza tym podrażnieni ostatnią wyjazdową porażką w lidze z Tottenhamem, na pewno będą chcieli się zrehabilitować przed własną publicznością. Co prawda przystąpią do tego spotkania nieco osłabieni (brak m.in. V.Kompany, R.Sterling, K.de Bruyne), jednak Pep Guardiola dysponuje tak szerokim składem, że nie powinno to stanowić większego problemu.
Goście natomiast po bardzo dobrym początku sezonu ostatnio nieco spuścili z tonu zdobywając zaledwie 1 punkt w dwóch ostatnich spotkaniach ligowych. Myślę, że i w tym spotkaniu będzie im bardzo ciężko chociażby o 1 pkt, dlatego też polecam ten typ po ciekawym kursie do jakiegoś dubelka.

lukbie 286

lukbie

Użytkownik
Arsenal - Swansea
Podopieczni Wengera zagrają w sobotę ze słabiutko się spisującą w tym sezonie Swansea. Forma obu zespołów to dwa rożne światy. Kanonierzy na pięć ostatnich spotkań pięć razy zdobywali komplet punktów, natomiast Swansea w pięciu ostatnich pojedynkach nie wygrali ani razu. Zarówno jedna jak i druga seria musi się kiedyś skończyć, ale wątpię, że to nastąpi teraz, ale warto zauważyć, że Łabędzie strzelały bramkę takim drużynom jak City, Liverpool, czy Chelsea i jeżeli chcą odbić się od dna to muszą zdobywać gole żeby wygrywać. Jutro pewnie będzie o to ciężko, ale w tym spotkaniu upatruję BTS @1.91 BET365
Podopieczni Guradioli szli jak burza przez obecny sezon Premier League, jednak maszyna zatrzymała się na ostatnim spotkaniu z Tottenhamem. Uważam, że jest to mała wpadka, która była do przewidzenia i City podniesie się już w następnym spotkaniu z Evertonem. Goście także świetnie zaczęli sezon i idą łeb w łeb z czołówką angielskiej ligi, mają świetnych graczy i jutro przewiduję bramki po obu stronach. Także zdecydowanie +2.5 @1.53 i BTS @1.62 BET365
Do tego widzę zwycięstwo Stoke nad Sunderlandem na własnym stadionie - ostatni remis z United na pewno troszkę podniósł ich morale, a drużyna Moysa to jest istna paranoja tak jak i sam trener. Stoke win @2.0 BET365

tentyptakma 98

tentyptakma

Użytkownik
Co myślicie o kartkach w Stoke - Sunderland. Całoroczny wystawił linię 3,5 gdzie bodajże w środę kurs wynosił 1,66, gdzie dziś podskoczył do 1,83. Generalnie ktoś coś wie? Niezwykle prawdopodobne zdarzenie, bowiem na ostatnie 10 meczów obu drużyn linia była pokryta 9 razy z rzędu i nie wygląda na to by miało się to zakończyć. W obu zespołach dużo kontuzjowanych graczy. Stoke walczy o pierwsze domowe zwycięstwo w tym sezonie - choć w zasadzie to pierwsze w ogóle w tym sezonie, bowiem wygrana ze Stevenage raczej nie stawia ich w blasku chwały. Z kolei Sunderland - jak to Sunderland - przyzwyczajony, że wącha ogony. Więc będzie ostro czy nie? Chyba, że wjechałaby jakaś ustawka na remis, podział punktów, bo przeż obie drużyny są w nieźle zasranej dupie. W sumie jeszcze początek sezonu. Piłkarsko Stoke powinno ich pacnąć w potylicę wynikiem 2-0. Ale gdy zawsze patrzę na ekipę drugiej najstarszej drużyny na świecie - to nigdy nie zapominam skąd jest drużyna i jaki wizerunek mają wyszyty na koszulkach. 60%-40%

Otrzymane punkty reputacji: +1
D 30

dadycool

Użytkownik
Kurs: 1,50 Sportingbet

Po przerwie reprezentacyjnej lider zmierzy się na własnym boisku z piątym zespołem ligi. I tak naprawdę tylko ta przerwa reprezentacyjna powoduje u mnie wątpliwości do zagrania na City. Faworytem tej konfrontacji są zawodnicy gospodarzy i myślę, że nie zawiodą. The Citizens jak dotąd wygrywają wszystko na swoim terenie (3 mecze w lidze + 2 spotkania w europejskich pucharach, w bramkach 14:2). Poza tym podrażnieni ostatnią wyjazdową porażką w lidze z Tottenhamem, na pewno będą chcieli się zrehabilitować przed własną publicznością. Co prawda przystąpią do tego spotkania nieco osłabieni (brak m.in. V.Kompany, R.Sterling, K.de Bruyne), jednak Pep Guardiola dysponuje tak szerokim składem, że nie powinno to stanowić większego problemu.
Goście natomiast po bardzo dobrym początku sezonu ostatnio nieco spuścili z tonu zdobywając zaledwie 1 punkt w dwóch ostatnich spotkaniach ligowych. Myślę, że i w tym spotkaniu będzie im bardzo ciężko chociażby o 1 pkt, dlatego też polecam ten typ po ciekawym kursie do jakiegoś dubelka.
De Bruyne za oficjalna strona City będzie gotowy czy zagra nie wiadomo ale gotowy będzie

lukas88 870,5K

lukas88

Forum VIP
Przed nami 8 kolejka angielskiej Premier League, oto moje przemyślenia:

15.10.2016 g. 16.00 Arsenal- Swansea
-
Typ: 2 (+2,5)✅✅✅
Kurs: 1,5
Tempobet
Stawka 9,9/10

Po kolei:

1. Szczerze mówiąc liczę tutaj na niespodziankę i stratę punktów Kanonierów, którzy notują serię 5 zwycięstw z rzędu co w PL nie zdarza się rzadko

2. Większość zawodników Wengera dopiero co powróciła po meczach narodowych, co często nie wpływa pozytywnie na formę zespołu

3. Swansea to jeden z najbardziej nieobliczalnych zespołów w lidze, poza tym notują serią 6 meczy bez zwycięstwa, i 3 porażki z rzędu

4. Kurs na zakład + (2,5) to dla mnie mega promocja, w poprzednim sezonie Arsenal tylko trzykrotnie na 19 spotkań pokonywał takie handi na własnym stadionie.

5. Kosmiczne dla Łabędzi H2H pomiędzy zespołami na Emirates....
02.03.16 PL Arsenal Swansea 1 : 2 ✅
11.05.15 PL Arsenal Swansea 0 : 1 ✅
25.03.14 PL Arsenal Swansea 2 : 2 ✅
16.01.13 FAC Arsenal Swansea 1 : 0 ✅
01.12.12 PL Arsenal Swansea 0 : 2 ✅
10.09.11 PL Arsenal Swansea 1 : 0 ✅

Ponadto uderzam delikatniej w stronę gości:
Typ: 2 (+1,5)✅✅✅
Kurs: 2,15
Pinnacle
Stawka 6/10

Typ: 2 (+0,5)⛔
Kurs: 4,1
Unibet
Stawka 3/10

Typ: 2 DNB⛔
Kurs: 10,5
Unibet
Stawka 1j

Otrzymane punkty reputacji: +6
pcsx4 340

pcsx4

Użytkownik
City + Stoke DNB @2.05 Bet365 ⛔ City taka przewaga i remis ahh ta piłka.

Bravo, Otamendi, Stones, Clichy, Gundogan, Fernandinho, De Bruyne, Silva, Sane, Iheanacho, Sterling

Ci co mieli nie grać grają, De Bruyne wczoraj odbył pierwszy trening po kontuzji ale mam nadzieję, że Pep wie co robi jak wszyscy zagrają na dobrym poziomie to 3 pkt zostaną w Manchesterze. Nie przesadzajmy, ze przerwa reprezentacyjna straszliwie zmęczyła zawodników w środę wyjazd do Barcelony więc myślę, że dlatego Sterling i De Bruyne wychodzą od pierwszych minut, żeby jakoś się dograć po tej kontuzji. Wydaję mi się, że Everton raczej nie ugra tutaj żadnego pkt dlatego idę w stronę City.

Dorzucam Stoke DNB, trzeba zaczać zbierać pkt do tego grają dzisiaj u siebie, a Koty w mają równie słąby początek sezonu co Stoke, trzeba próbować.

brodaty-zolw 102,7K

brodaty-zolw

Forum VIP
Wczorajszy dzień w PL dał mi zarobić parę groszy, więc ruszamy dalej.

Southampton - Burnley

Omijałem wczoraj granie na City oraz Arsenal, bo liczyłem się z tym, że będą miały spory problem z rozprawieniem się ze swoimi przeciwnikami, których bukmacherzy zupełnie nie doceniali. Pewniaka tej kolejki widziałem właśnie w &quot;Świętych&quot;, którzy dzisiaj o godzinie 17.00 czasu Polskiego podejmą gości z Burnley. Dla fana, który nie interesują się Premier League może się wydawać mega głupotą granie w stronę gospodarzy po tak niskim kursie, jednak Ci, którzy troszeczkę siedzą w Premier League wiedzą, że ekipa Burnley na własnym boisku a na wyjeździe to dwie różne drużyny, których klasa różni się sporo. Beniaminek do tej pory na wyjeździe zagrał dwa spotkania i oba te mecze przegrał 0-3 (Cheslea oraz Leicester). Specjalnie przed tym spotkanie obejrzałem skróty obu tych spotkań i w nich drużyna Burnley miała tylko jedną sytuacją bramkową! Przejdźmy może do drużyny gospodarzy, która po raz kolejny przed tym sezonem pozbyła się wielu klasowych zawodników a także trenera. Nowy manager C.Puel poukładał jednak swoją drużynę w takim sposób jak by chciał i ta do tej pory zdobyła 9 pkt w 7 spotkaniach i zajmuje 11 pozycję w lidze. Jest jedna rzecz, która nie zmieniła się po odejściu trenera Koeamana a mianowicie twierdza St.Mary&#39;s. Ostatni raz na własnym stadionie przegrali oni w lutym, gdy wygrała tu Chelsea po fantastycznym runie w końcowych minutach. Od tego czasu nikt tutaj nie wygrał a przegrywały tutaj takie potęgi jak City czy Liverpool. Myślę, że przedstawiłem wam, że dzisiejszym faworytem jest ewidentnie ekipa gospodarzy, która u siebie jest naprawdę mocna. Kurs na czysty win może i nie zachwyca ale można do tego dorzucić więcej rzutów rożnych zespołu gospodarzy i tworzy nam się przyjemny dubel. W ostatnich 5 spotkaniach na własnym boisku drużyna gospodarzy tylko raz miała równo RR jak przeciwnik a pozostałe 4 spotkania to spora przewaga &#39;Świętych&quot; w tej statystyce. Burnely nabiło 1 korka z Leicester oraz 5 z Chelsea (w tamtym spotkaniu i tak miała mniej).

Southamtpon win + Southampton więcej rzutów rożnych - 1.62/bet365 ✅
Za drobne:

Charlie Austin gol - 2.05/bet365
✅
DW: 2-0 - 6/bet365
⛔

Otrzymane punkty reputacji: +6
kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Pewnie nie ja jedyny zastanawiałem się nad losem Southampton po odejściu braci Koeman, ale - jak widać - bezpodstawnie. Świętych Puela da się lubić, natomiast jego grę rodowitym rombem kojarzą już wszyscy.

Rozumiem również, że Burnley jest kandydatem do spadku. Może na tę chwilę nie tak mocnym jak mające wewnętrzne problemy Hull, czy też przerażająco słaby Sunderland, ale jednak. Niemniej, te kursy są przesadzone. Southampton nie jest przecież potentatem. Będą oczywiście w tym spotkaniu dominować, grać piłką i wypróbują Heatona, lecz przesady w tych kursach nie da się nie zauważyć. Wystarczyłoby trochę zaniżyć kurs na gospodarzy, a można by pomyśleć, że Burnley jedzie na Anfield czy Old Trafford. Bez przesady.

Dyche to niegłupi człowiek. Ma w każdej linii niezłego piłkarza. Cały jego zespół bazuje na ofiarności, bieganiu i czekaniu na moment, w którym im się poszczęści. Może tak będzie dzisiaj? To tylko i aż Premier League, takie kursy trzeba próbować.

Burnley DNB
@9,50 Unibet ⛔
Burnley +1,5 @2,10 Unibet ⛔
Burnley X2/+0,5 @3,45 Unibet ⛔

Jeszcze dorzucam:

Burnley strzeli gola @2,14 Unibet ✅

Po pierwszym golu wszystko się niestety rypło.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom