Przed nami kolejna kolejka
Ekstraklasy, w której jedno spotkanie wydaje się oczywiste, a mianowicie mecz
Raków-Stal. Wszystko wskazuje na Raków, ale... to jest
polska liga. Osobiście uważam, że granie wygranej Rakowa po kursie około 1,3-1,4 nie ma sensu. Całkiem niedawno mieliśmy podobnie zapowiadające się spotkanie Górnika z Wisłą Kraków i wszyscy wiemy jak to się skończyło. Jeśli już miałbym coś grać w tym meczu to pewnie jakiś over bramkowy, ale tym razem odpuszczam.
Ode mnie dwa typy na tą kolejkę:
Piast-Wisła Płock (EE)
typ: Piast wygra @1,9
Krótko mówiąc uważam, że Piast dysponuje po prostu dużo lepszym składem (a przede wszystkim trenerem!) niż Wisła Płock. Fornalik wie jak wyprowadzić zespół z kryzysu, co udowodnił już w poprzednim sezonie. Przygoda z pucharami się skończyła, w ostanim meczu z Cracovią niewiele brakowało do zdobyczy punktowej. Do tego przeciwnik idealny na przełamanie -Piast nigdy w historii nie przegrał na własnym boisku z Wisłą Płock.
O WIśle pisałem już jakiś czas temu, że moim zdaniem to obok tegorocznych beniaminków jeden z głównych kandydatów do spadku. Trener bez jasnego pomysłu na gre, zawodnicy bardzo chimeryczni. Jak dla mnie to drużyna, która obecnie gra najbrzydszą piłkę w całej lidze, ale póki co szczęście im sprzyja.
Nie będę ukrywał, że to typ trochę "na czuja", ale Piast jest zwyczajnie za dobrą drużyną żeby mieć 8 meczów bez zwycięstwa.
Warta-Górnik
Warta 1X @1,67
Warta DNB @2,25
Muszę przyznać, że mocno zaskoczyły mnie kursy na to spotkanie upatrujące faworyta w Górniku. Może pozycja w tabeli by na to wskazywała, ale na pewno nie gra.
Warta ostatnio coraz lepiej -2 wygrane z rzędu. Fakt, że ze słabymi Podbeskidziem i Wisłą Płock. Ale i wcześniej Warta grała nieźle mając sporo pecha chociażby w meczach z Lechem czy Lechią. Do tego do składu powinni wrócić od początku Trałka, Lis, Jakóbowski, może Kupczak.
Górnik za to od 3 meczów bez zwycięstwa, moim zdaniem wracają na odpowiednie dla nich miejsce po fantastycznym początku sezonu. Po odejściu Bochniewicza obrona nie wygląda już tak solidnie, z kolei z przodu Jimenez jakby stracił impet z pierwszych kolejek.
Myślę, że Warta zagra tak jak do tej pory -twardo i konsekwentnie w obronie, często bardziej przeszkadzając w grze niż ją kreując. A to powinno na młody zespół Górnika wystarczyć. Spodziewam się skromnego zwycięstwa Warty po nudnym meczu, ale gram bezpieczniej, że Warta nie przegra oraz DNB.
Powodzenia!
wszystkie kursy z Betfair