Bez oferty rozszerzonej w Betsson ale Sportingbet coś zarzucił.
Janowski - Doyle 1 (-1,5 ) 1.90
Zacznijmy od tego, że Doyle wciąż nie jest pewniakiem do wysokich zdobyczy punktowych co spotkanie. Potrafi objechać kapitalne zawody jak i słabsze co mu się zdarzyło w Szwecji oraz w finale DPŚ na początku zawodów. Dzisiaj we Wrocławiu wystąpi po raz pierwszy i czy się spasuje ? RT mogą jechać Holder czy Łaguta którzy na tym torze mają niezłe średnie, także Doyle tutaj nie musi mieć żadnej przewagi gdyby Torun przegrywał, a znowu może przy prowadzeniu gości RT ze strony gospodarzy to Woffinden i Janowski jako zdecydowani pewniacy. Podsumowując: Jak Betard liczy na wygraną to Janowski musi być jednym z liderów, podczas gdy Doyle może się spasować, ale dla mnie bardziej realne, że nie zaliczy rewelacyjnego występu.
Iversen - Kołodziej 1 (-1,5 ) 1.727
Dla mnie bardzo dobry typ. Iversen nie jeździ wciąż na swoim najwyższym poziomie, ale to już nie jest też ta padaka jak bywało. Co prawda ostatnio w Szwecji słaby fatalny występ ale to
Szwecja i stamtąd rezultaty trzeba brać z przymrużeniem oka. Kołodziej za to wczoraj po 3 pkt w 1 biegu później dorzucił już tylko 1 pkt. Krótko mówiąc występ beznadziejny, a dzisiaj na występ jeszcze na torze za którym nie przepada bo jego średnia na gorzowskim owalu to 1,250 w 6 meczach. Co prawda może zaliczyć 6 występów ale jeżeli będzie słabo jechał to wiele mu to nie pomoże. Iversen w parze z Linusem też większy plus do typu niż gdyby z juniorem.
Grudziądz - Leszno 2 1.25
W tym spotkaniu już ciężkie pary wystawione dlatego gramy spokojnie na zwycięstwo Leszna. Tutaj nie ma co się rozpisywać: Leszno ma mocną 5 seniorów + Piotrka na juniorce, podczas gdy gospodarze nie mają pewniaka do wysokich zdobyczy bo zarówno Łaguta, Gollob czy Buczkowski mogą zawieść, z resztą dla mnie jeżeli nawet tylko jeden z nich zawiedzie to taki Jeleniewski z Okoniem nie pokryją strat + juniorka słaba. Tylko jakiś fatalny dzień jak np. w meczu Toruniem u siebie czy Wrocławiem na wyjeździe może sprawić niespodziankę, ale w normalnych warunkach to Leszno powinno się przejechać po rywalach.
Ako: 4.10
Zastanowić też można się nad Gorzów - Tarnów 1 ( -12,5 )
Betsson ma linię -16,5, Bet365 -14,5. Zacznijmy, że pierwsze spotkanie Tarnów wygrał 10 punktami, także tutaj walka o bonus będzie zdecydowanie. Gorzów przede wszystkim musi się postarać i ma szansę bo Tarnów raz, że na tym torze jest kiepski w ostatnich latach, to jedzie krótko mówiąc w 4 bo Kułakow nic nie zdziała. Kołodziej na tym torze słaby jak pisałem, Mroczka tu śmigał ale bez przesady to nie jest koleś na dwucyfrowe zdobycze. Zostaje Bjerre i Vaculik, ten pierwszy może powalczyć jak i przejść obok meczu, Vaculik któreś z kolei zawody pojechał słabe wczoraj i dzisiaj nie mam pewności, że będzie go stać na trzymanie wyniku. Walka o bonus myślę, że napędzi Gorzów na własnym terenie.