Kolejka ma 8 meczy, ale jakoś w tym zestawie który mamy na weekend, nie znalazłem niemalże nic godnego gry.
Piątkowe spotkania zaczynają się derbami, o których już wspominałem. Potem wjeżdża Jaga. Z tego co mi się obiło o uszy odwieszono karę Probierzowi zatem będzie miał okazje zasiąść w starym domu na trybunie – tutaj proszę jednak kogoś kto bliżej przyglądał się temu spotkaniu o potwierdzenie żeby nie siać plotek.
Sobotnie pary to dla mnie jak rzut monetą - 1 lub X2. W każdym meczu może paść każdy wynik co widać nawet po kursach. Z tej trójki gospodarzy największe szanse na komplet punktów daję Piastowi ale Arka to zespół który ciężko przewidzieć i jakby padł przypadkiem remis 2:2 to wcale bym się nie zdziwił.
W niedzielnym spotkaniu Legii z Lechem to samo. Być może w zeszłym sezonie skłoniłbym się ku jednej z tych drużyn ale teraz? Bukmacherzy lekko faworyzują Lecha ale nie aż tak by nazywać to dobrą okazją. I tym samym dobrnęliśmy do jedynego meczu, w którym znalazłem to czego szukamy.
Jak słusznie zauważył grac45 wystawione kursy to albo duże niedoszacowanie ze strony buków albo my tu zaglądający czegoś nie wiemy co oni wiedzą… Przechodzę zatem do analizy i wniosków.
Pogoń Szczecin – Korona Kielce
Typ:
2 DNB*
Kurs
2,05*
bukmacher: Totolotek
Ostatni mecz z Górnikiem nie zagrali tak dobrze jak oczekiwałem przez co można powiedzieć, że uciekło im pierwsze w tym sezonie zwycięstwo. Portowcy prowadzili nawet w Zabrzu, ale nie zdołali dowieźć wygranej do końca i nadal nie wygrali spotkania w tym sezonie. Atakowali, jednak nieporadnie i nie umieli stworzyć poważnego zagrożenia pod bramką przeciwnika. Ale tak niestety wygląda ich gra od początku tego sezonu. A gdyby nie duet Majewski – Drygas to nie wiem czy w ogóle ich gra ofensywa by istniała.
Korona doznała porażki mimo bardzo ładnego meczu. Myślę, że błąd Malarczyka (karny z niczego) i ten karny z początku ustawił przebieg gry w drugiej połowie, gdzie Lechia głównie się broniła. Sądzę, że jeśli Gino Lettieri w Gdańsku nie bał się walczyć o komplet punktów to dlaczego miałby tego nie zrobić w Szczecinie?
Przypomnę jeszcze, że wczoraj Pogoń podała informacje, że Frączczak przejdzie jakiś zabieg i nie zagra 2 miesiące, więc zostają bez napastnika.
Pytanie kiedy dokładnie ta operacja? Słyszałem, że kibice w liczbie około 100 stawili się przed jego domem i okazali wsparcie z racji ww. operacji - bardzo miło.
Jak wspomniał też SamiNiemi
Ostatnie 9 meczów Korony w Szczecinie to bilans 7-2-0 na korzyść Pogoni.
Myślę jednak, że drużyny te trafiły na siebie teraz w takim momencie, że wygrana Pogoni, jako gospodarza, będzie dla mnie największą niespodzianką ze wszystkich drużyn, które rozgrywają mecze u siebie w tej kolejce. Uważam, że Korona będzie w stanie przełamać tę niechlubną passę albo przynajmniej nie przegra.
Drugiemu spotkaniu derbowemu jeszcze się nie przyglądałem.
* Jeśli ktoś gra u zagranicznych to mamy AH0 np. w Pinnacle po 2,3.