Ten Śląsk wiecznie jest osłabiony a od 5 kolejek nie przegrywa, oczywiście dziś gra z Legią i o punkty będzie trudno... Ale mimo wszystko kadra Śląska jest na tyle duża, że radzą sobie z tymi osłabieniami...
O jakiej wielkiej kadrze Ty mówisz? O 13 zawodnikach i 7 juniorach z czego 2 coś tam gra. Nie przesadzajmy.
Wrócić ma Kosecki, będzie Pich i Robak z przodu to jest szansa na BTS.
I śmieszy mnie powoływanie się na 5 z rzędu spotkań bez porażki, widać i to bardzo, że nie oglądasz spotkań, nie chce Ci się sprawdzić jak wygląda gra, a z tabeli statystycznie można wywnioskować wszystko i tak można wmawiać , że
ekstraklasa jest nieprzewidywalna, ale w innych ligach zdarza się podobnie.
Specjalnie dla Ciebie 5 ostatnich spotkań Śląska:
- Mecz z Lechią - 3:2 - Lechia jest bez formy, z 2:0 na 2:2 , potem Śląsk strzela na 3:2, dwa ogromne błędy Kuciaka, no ale dobrze, niech będzie, że zasłużyli na remis, bo grali jak równy z równym.
- Mecz z Piastem - 1:1 - 88 minuta i niestrzelony rzut karny przez Vassiljeva, Piast dominował na boisku, szczęśliwy remis.
- Mecz z Niecieczą - osobiście widziałem to z trybun - pierwsze 40 minut to totalna podkreślam totalna dominacja Niecieczy i gdyby nie to, że nie mają dobrego napastnika, powinno być lekko 2:0 do przerwy dla Niecieczy, kończy się 1:1.
- Mecz z Jagiellonią - 1:1 - no tutaj dwie poprzeczki, dwa słupki i przypadkowy gol Śląsk też totalny fart.
- MEcz z Cracovią na remis.
I tak czekam na komentarz z Twojej strony, że co Cię to obchodzi, jak Śląsk gra ważne, że się wyniki zgadzają, ale widzisz, to mnie nie interesuje, bo widząc co pokazują wiem, że z lepszymi drużynami, nie będzie czego szukać, a najbliższe 3 spotkania takie właśnie są.
Zagrałeś BTS, przepisując tabelę, fajnie, ale słowa typu:
"niemiłosierne wzmocnienie Śląska" tzn. kto? Kontuzjowany Kosecki? Nie potrafiący strzelić bramki Piech, a może kontuzjowany Mak? Jak to ma odpalać, jak nie mogą zagrać 2-3 spotkań w jednym składzie.
I kolejne zdanie -
na pewno to z czasem zaowocuje.
No kurde, a ja powiem, że Legia miała 2 tygodnie na trening i na pewno to zaowocuje.
Po fatalnym początku nie ma już śladu... jak pisałem, nie patrzysz na grę, a patrzysz tylko na wyniki, szkoda, że zagrałeś tylko BTS, bo mogłeś spojrzeć na ostatnie mecze Śląska we Wrocławiu z Legią i zagrać swój ulubiony zakład Over 2.5 i Legia, na pewno jest większy kurs.