>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

8 kolejka Ligue 1

Status
Zamknięty.
sutek 79

sutek

Forum VIP
Świetny kurs na rewelacyjnego beniaminka z Grenoble. Nantes zawodzi na całej linii w tym sezonie coś w tym zespole jest nie tak i to nawet ślepy by zauważył. Według mnie nawet zmiana trenera która już nastąpiła nie pomoże tam potrzeba lepszych zawodników i tyle. Grenoble nie ma jakiś wielkich graczy ale spisuję się bardzo dobrze, ostatnio pokonali w Paryżu PSG 1:0 a to o czymś świadczy z kursem 2,15 spokojnie można &quot;pikować&quot; na gospodarzy ;)

matarius 0

matarius

Użytkownik
A propo Grenoble, to przytocze tutaj swoją analizę z typów dnia:
Mecz: Grenoble - Nantes
Typ: 1
Kurs: 2,05
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Jutro o 19:00 na boiskach Ligue 1 odbędzie się mecz dwóch beniaminków francuskiej ekstraklasy – Grenoble i Nantes.
Już po pierwszym rzucie oka na tabelę można zauważyć, że zespół z Grenoble, zajmujący obecnie czwarte miejsce wystartował dużo lepiej od swojego jutrzejszego rywala, sklasyfikowanego na przedostatnim miejscu. Piłkarze z Nantes fatalnie rozpoczęli sezon i dopiero w 6 kolejce odnieśli pierwsze zwycięstwo, nad niewiele mocniejszym, jeżeli nie równorzędnym zespołem Valenciennes. Krótko mówiąc zespół z zachodniej Francji nie zachwycał i nie zapowiada się na to, że nagle spostrzeżemy jakiś przebłysk świetnej formy. Może te fatalne wyniki są skutkiem spięcia związanego z powrotem do gry w najwyższej klasie rozgrywek po kompromitującym sezonie 2006/2007 (Nantes zajęło ostatnie miejsce w lidze, odnosząc tylko 7 zwycięstw, strzelając na 38 kolejek tylko 28 goli i tracąc prawie 50) ? Jeśli tak, to wątpię, aby postawiony pod murem zespół Nantes podjął heroiczną walkę z Grenoble, które po zwycięstwie w ostatniej kolejce nad PSG na pewno jest na fali.
Co do zespołu Grenoble – są oni na pewno bardzo pozytywnym, tegorocznym zaskoczeniem w Ligue 1. Przegrali dwa razy, ale za to z dużo silniejszymi, faworyzowanymi zespołami – obecnym mistrzem Francji – Lyon’em oraz vice-mistrzem Bordeaux. Co warto podkreślić najlepsi francuscy piłkarze nie zmietli ich z powierzchni ziemi, jak to często bywa w meczu pretendenta do tytułu z beniaminkiem. Świadczy o tym ich bilans bramkowy – do tej pory strzelili 6 bramek, co fakt faktem nie jest oszałamiającym wynikiem jak na 7 rund, oraz stracili tylko 5 goli, co jest trzecim, najlepszym wynikiem w tym sezonie. Jak już wspomniałem wcześniej piłkarze Grenoble odnieśli szczęśliwe zwycięstwo z PSG, co na pewno ich uskrzydli.
Dobrze, teraz weźmy na warsztat formę Grenoble u siebie i formę Nantes na wyjeździe. Grenoble rozgrywało dotychczas 3 mecze w domu, wygrywając dwa i jeden raz pechowo przegrywając (0:1 w 80 min) z Bordeaux. Nantes natomiast rozegrało cztery spotkania na wyjeździe i wszystkie przegrało, strzelając tylko jedną bramę przez wszystkie te spotkania.
FORMA GRENOBLE
4-1-2
BRAMKI
6:5
FORMA NANTES
1-1-5
BRAMKI
5:13
Poza tym meczem myślę, że w miare pewnym typem jest mecz pomiędzy równo grającą Toulouse, a grającym bardzo w kratkę AJ Auxerre. Zespół Irka Jelenia nie spisuje się jakoś olśniewająco na wyjazdach, za to piłkarze z Tuluzy bardzo ładnie sobie radzą u siebie. Poza tym Auxerre ma dosyć dziurawą defensywę jak na średniaka z ligi francuskiej, a jak Toulouse strzeli bramkę, będzie im trudno wyrównać.
No i jeszcze Marseille, które mnie załamało trzema remisami z rzędu. Myślę, że drużyna pretendująca do miana mistrza Francji nie może sobie pozwolić na takie wpadki i piłkarze zapewne sami zdają sobie z tego sprawę. Przewiduje, że będą starali się przycisnąć zespół Caen i od początku będą atakować, aby zdobyć bramkę i ustawić mecz już w pierwszej połowie. Zerkając na statystyki zespoły Marsylii i Caen strzelili do tej pory więcej niż 10 bramek (Marsylia 13, Caen 11), więc jest spora możliwość, że zobaczymy wynik over 2,5.

Tak więc moje typy na weekend z Ligue 1:

Mecz: Grenoble - Nantes ⛔
Mecz: Toulouse - AJ Auxerre ✅

Mecz:
Marseille - Caen
Typ: 1 [wynik: 2-1] ✅

drabcio 0

drabcio

Użytkownik
Lille - Valenciennes Typ:1 @1.69 Betfair✅✅✅ 1-0

Gospodarze, ekipa Lille w ostatnim okresie gra bardzo skutecznie. Na przestrzeni ostatnich czterech spotkań trzy razy zaliczyli komplet punktów jedynie słabszy mecz w Sochaux wzbogacił ich o zaledwie jedno oczko.
Diametralnie inaczej wygląda ta sytuacja u gości. Podopieczni Antoina Kombouare notuje serię czterech meczy bez zwycięstwa, ba tylko w jednym z nich udało się zdobyć punkt… Nie idzie im już nawet gra przed własną publicznością, co w ubiegłym sezonie było ich największym atutem. Kapitan Valenciennes Rafael Schmitz już w 25’ minucie ostatniego ligowego meczu przeciwko Toulousie z powodu kontuzji musiał opuścić plac gry. Zawodnik ten zaczął już treningi ale jego występ w najbliższym spotkaniu stoi pod znakiem zapytania. Serb Milan Bisevac jest wyłączony z treningów przez grypę a Gwinejczyk Amara Bangoura nie trenuje z powodu przeziębienia. Luigi Pieroni nadal leczy kontuzję. Do gry wraca natomiast José Saez.
Faworyt w tym spotkaniu może być tylko jeden.

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Lorient - Bordeaux || remis do polowy✅, Bordeuax✅|| ?? , 2.30
Wiadomo jak graja Zyrondysci , nie najlepiej , w LM porazka bardzo slaba defensywa przegrany mecz z 1:0 na 1:3 , nie najlepiej to wyglada mysle ze powoli Bordo skupi sie na Ligue 1 i trzecim miejscu w LM bo do awansu to raczej oni mi nie pasuja , Lorient gra tragicznie nie wygrali od siedmiu spotkan !! i teraz moze byc podobnie , na pewno na samym poczatku meczu beda starali sie nie odstepywac od Bordo ale dalej bedzie to coraz trudniejsze licze ze w pierwszej polowie pokaza charakter i charyzme lecz druga polowa &quot;Niech sie dzieje wola nieba. .. &quot; mysle ze win Bordeaux .
Drużyna Christiana Gourcuffa będzie osłabiona brakiem Boutruche&#39;a, Le Pena, Pinarda, Vahiruy, Burona, Jacobsona, Joinela, Namouchiego i Sophie. Ze ekipy gości nie zobaczymy zawieszonego za kartki Wendela i kontuzjowanego Jussiego. Nie pewny z kolei jest występ Rame i Saiveta.
Ciekawe bedzie na pewno rywalizacja ojca z synem czyli :trenera gospodarzy (Christiana Gourcuffa) i pomocnika Bordeaux (Yoanna Gourcuffa).Dodam jeszcze ze obecnie Bordeaux na siodmej pozycji natomait Lorient na 17.
Toulosue - Auxerre || remis do polowy✅ || ??
Niespodziewanie Toulouse bez Elmandera [najlepszego strzelca 07/08] jest viceliderem Ligue 1 natomaist Auxerre zajmuje 11 pozycje. spodziewalem sie wiecej po gosciach tego spotkania ale mam nadzieje , ze zaczna grac na mierae swoich umiejetnosci .Kierowalem sie remisem do polowy , poniewaz wiem , ze potrafia przycisnac i strzelic bramke kazdemu lecz problem jest z defensywa ktora traci glupie gole.W Toulousie nie zagra czterech graczy (Capoue, Pentacote, Blondel i Ebondo) Auxerre bez : Chafniego, Berthoda i Popova . Na pewno beda podteksty do tego meczu min. mecz Pucahrowy gdzie Auxerre wyeliminowalo Toulosue po karnych.Na pewno cieszy dobra forma Irka Jelenia chco szkoda ze Darek Dudka lapie tylko końcówki meczow. Jednak mysle ze dobrym typem jest postawienie remis do polowy i moze remis all mecz?

N 0

naitsyrk

Użytkownik
Ja osobiscie postawilem dzisiaj x2 na Nantes i x2 na Auxerre . Nantes na przelamanie a Tuolosue nie wygra 4 meczu z rzedu no chyba ze sie myle

M 0

mukasz

Użytkownik
lyon dostal baty i switny mecz michaela pagisa. bohater numer 1 zdecydowanie. zapracowal na ten tytul ciezko pracujac na boisku, co uwiencyzl 3 bramkami. troche zaskoczenie, ale strata punktow ze strony lyonu do przewidzenia byla.

marsylia slaby mecz, ale grala w lm i to moze byc usprawiedliwieniem. cenne 3 pkt i wlasciwie 1 siadla, czego wiecej trzeba. auxerre jakos przewidzialem i mimo ze nie byli faworytem, to duzo osob wietrzylo ich zwyciestwo. mnie udalo sie z 1. psg radzi sobie corz lepiej, nancy gra dobrze u siebie remis byl w sumie do przewidzenia.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom