>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

8 kolejka Ekstraklasy

Status
Zamknięty.
mozi 552

mozi

Użytkownik
Ciekawa kolejka. Trzy doskonale zapowiadające się mecze: Arka - Lechia, Górnik - Wisła i Lech - Legia. Jak dla mnie w pierwszym spotkaniu może wydarzyc się wszystko lecz ja gram tu under 2.5 gola. W pozostałych meczach liczę na zwycięstwa faworytów (Lech i Wisła) lecz te mecze na pewno nie zaliczają się do tak zwanych pewniaków :]

F 0

fanatykpl

Użytkownik
Myśle że warto postawić na Wisłe . Po odpadnięciu z pucharów maja coś do przekazania ...
Ktos jest najlepsza ekipa w Polsce . Górnik gra jak narazie kiepsko i nieprędko się odbuduje.
Wisła ma mocny skład który powinien bez większych przeszkód zaorać ziemie w zabrzu .

sieku 31

sieku

Użytkownik
Ciekawa kolejka. Trzy doskonale zapowiadające się mecze: Arka - Lechia, Górnik - Wisła i Lech - Legia. Jak dla mnie w pierwszym spotkaniu może wydarzyc się wszystko lecz ja gram tu under 2.5 gola. W pozostałych meczach liczę na zwycięstwa faworytów (Lech i Wisła) lecz te mecze na pewno nie zaliczają się do tak zwanych pewniaków :]
Dość śmiałe stwierdzenie że Lech jest faworytem... Coś czuję że wczoraj znowu jedno zdarzenie poprzewracało kibicom w głowach i to za sprawą słabej na światowej arenie Austrii Wiedeń ;( Oczywiście Poznaniacy grali super i gratuluję walki do samego końca i doceniam ich futbol ale nie świrujmy. To że awansowali w pucharze UEFA nie oznacza że w każdym meczu będą teraz faworytami, ba! Wręcz przeciwnie - ich przepiękna walka [ dwie połowy i dogrywka na 130% ] sprawiła że szanse na zwycięstwo z Wojskowymi zmalały. Oczywiście morale mają dobre i pewnie czują się na fali po wczorajszej wygranej, jednak ich organizmy mogą być odmiennego zdania. To był spory wysiłek, który może się poważnie odbić na ich kondycji w niedzielnym spotkaniu. A morale w Legii wcale nie stoją na niższym poziomie. Ostatnio notują wyraźny wzrost formy i zajmują pierwsze miejsce w tabeli. Może ich gra w ostatnim spotkaniu nie zachwyciła finezją ale pamiętajmy że grali z Piastem [ bez obrazy dla kibiców ] więc na super akcje silić się nie musieli. Spokojnie ich ograli, bo przecież tabela tylko tego wymaga... tak więc w niedzielnym meczu ja zagram spokojnie na Wojskowych, wcale nie licząc na &#39;niespodziankę&#39;. Będzie to bardzo wyrównany mecz, zdecydowanie bez faworyta.
Również ciężko mi się zgodzić by spotkanie Górnika z Wisłą zapowiadało się ciekawie... moim zdaniem będzie to kolejny mecz bez emocji [ pewnie znowu tylko Hajto będzie podekscytowany ;) ] gdzie Wisła spokojnie ogra Zabrzan. Gospodarze są w tym sezonie nawet nie w dołku ale w kraterze i chyba brak im koncepcji jak z niego wyjść... grają fatalnie i z walki o najwyższe cele muszą raczej zrezygnować na rzecz obrony przed spadkiem. Wisła natomiast grając swoje powinne spokojnie wygrać to spotkanie i poprawić humory kibicom po pucharze UEFA, gdzie swoją drogą również zagrała całkiem nieźle.
A Arka - Lechia jak to derby. Masa emocji i spore wydarzenie ale głównie dla trójmiasta bo reszta Polski raczej mało się ekscytuje pojedynkiem beniaminków. Arka powinna wygrać i cieszyć się z dominacji i wysokiem pozycji w tabeli a Lechia jeszcze trochę potu na murawie musi przelać by ich mecze określać mianem meczy kolejek...

mozi 552

mozi

Użytkownik
Dość śmiałe stwierdzenie że Lech jest faworytem... Coś czuję że wczoraj znowu jedno zdarzenie poprzewracało kibicom w głowach i to za sprawą słabej na światowej arenie Austrii Wiedeń ;( Oczywiście Poznaniacy grali super i gratuluję walki do samego końca i doceniam ich futbol ale nie świrujmy. To że awansowali w pucharze UEFA nie oznacza że w każdym meczu będą teraz faworytami, ba! Wręcz przeciwnie - ich przepiękna walka [ dwie połowy i dogrywka na 130% ] sprawiła że szanse na zwycięstwo z Wojskowymi zmalały. Oczywiście morale mają dobre i pewnie czują się na fali po wczorajszej wygranej, jednak ich organizmy mogą być odmiennego zdania. To był spory wysiłek, który może się poważnie odbić na ich kondycji w niedzielnym spotkaniu. A morale w Legii wcale nie stoją na niższym poziomie. Ostatnio notują wyraźny wzrost formy i zajmują pierwsze miejsce w tabeli. Może ich gra w ostatnim spotkaniu nie zachwyciła finezją ale pamiętajmy że grali z Piastem [ bez obrazy dla kibiców ] więc na super akcje silić się nie musieli. Spokojnie ich ograli, bo przecież tabela tylko tego wymaga... tak więc w niedzielnym meczu ja zagram spokojnie na Wojskowych, wcale nie licząc na &#39;niespodziankę&#39;. Będzie to bardzo wyrównany mecz, zdecydowanie bez faworyta.
Również ciężko mi się zgodzić by spotkanie Górnika z Wisłą zapowiadało się ciekawie... moim zdaniem będzie to kolejny mecz bez emocji [ pewnie znowu tylko Hajto będzie podekscytowany ;) ] gdzie Wisła spokojnie ogra Zabrzan. Gospodarze są w tym sezonie nawet nie w dołku ale w kraterze i chyba brak im koncepcji jak z niego wyjść... grają fatalnie i z walki o najwyższe cele muszą raczej zrezygnować na rzecz obrony przed spadkiem. Wisła natomiast grając swoje powinne spokojnie wygrać to spotkanie i poprawić humory kibicom po pucharze UEFA, gdzie swoją drogą również zagrała całkiem nieźle.
A Arka - Lechia jak to derby. Masa emocji i spore wydarzenie ale głównie dla trójmiasta bo reszta Polski raczej mało się ekscytuje pojedynkiem beniaminków. Arka powinna wygrać i cieszyć się z dominacji i wysokiem pozycji w tabeli a Lechia jeszcze trochę potu na murawie musi przelać by ich mecze określać mianem meczy kolejek...
No to teraz moje kontrargumenty na twoją wypowiedź. Przede wszystkim to Lech jest faworytem i to nie tylko moim zdaniem ale także, a może przede wszystkim bukmacherów którzy wystawiają kursy... Według mnie zresztą również i nie tylko dlatego że wygrali w czwartek z Austrią przecież Lech gra świetnie od początku sezonu zarówno w pucharze UEFA jak i w lidze. Skoro piszesz że Legia w ostatnim spotkaniu nie zachwycała finezją bo grała z Piastem to dlaczego niby Lech miałby zachwycać w meczu z ŁKS który jednak wygrali 3:0 na wyjeździe ale dobra nie ukrywajmy nie był to ich najlepszy mecz ale wynik pokazuje że są w dobrej formie. Co na pewno nie trudno zauważyć trener Lechitów Franciszek Smuda pokazuje że nie odpuszcza żadnego meczu co pokazał w pucharze polski (nie liczmy PE bo to jest śmiech na sali, a nie turniej). Kolejnym argumentem przemawiającym za Lechem jest stadion na który w niedziele przybędzie ponad 20 tysięcy kibiców którzy będą rządni zwycięstwa i myślę że Franz Smuda odpowiednio zmotywuje swoich zawodników na to spotkanie. Nie będę sie rozpisywał co do Wisły bo oni mecz z Górnikiem moim zdaniem po prostu wygrają i nie będę się wypowiadał na temat tego w jakim stylu to zrobią. I ostatnie spotkanie Arki z Lechią to nie wiem jak dla mnie pojedynek 5 w tabeli Arki z 10 w tabeli Lechi w derbach trójmiasta jest ekscytujący i nie przeszkadza tu że są to beniaminki. Możliwe wręcz bardzo możliwe że Arka ten mecz wygra lecz to będą jednak DERBY i nie spodziewam się tu wielu bramek lecz meczu walki w którym zaliczymy UNDER 2.5 gola:spokodfhgfh:.

sieku 31

sieku

Użytkownik
No to teraz moje kontrargumenty na twoją wypowiedź. Przede wszystkim to Lech jest faworytem i to nie tylko moim zdaniem ale także, a może przede wszystkim bukmacherów którzy wystawiają kursy... Według mnie zresztą również i nie tylko dlatego że wygrali w czwartek z Austrią przecież Lech gra świetnie od początku sezonu zarówno w pucharze UEFA jak i w lidze. Skoro piszesz że Legia w ostatnim spotkaniu nie zachwycała finezją bo grała z Piastem to dlaczego niby Lech miałby zachwycać w meczu z ŁKS który jednak wygrali 3:0 na wyjeździe ale dobra nie ukrywajmy nie był to ich najlepszy mecz ale wynik pokazuje że są w dobrej formie. Co na pewno nie trudno zauważyć trener Lechitów Franciszek Smuda pokazuje że nie odpuszcza żadnego meczu co pokazał w pucharze polski (nie liczmy PE bo to jest śmiech na sali, a nie turniej). Kolejnym argumentem przemawiającym za Lechem jest stadion na który w niedziele przybędzie ponad 20 tysięcy kibiców którzy będą rządni zwycięstwa i myślę że Franz Smuda odpowiednio zmotywuje swoich zawodników na to spotkanie. Nie będę sie rozpisywał co do Wisły bo oni mecz z Górnikiem moim zdaniem po prostu wygrają i nie będę się wypowiadał na temat tego w jakim stylu to zrobią. I ostatnie spotkanie Arki z Lechią to nie wiem jak dla mnie pojedynek 5 w tabeli Arki z 10 w tabeli Lechi w derbach trójmiasta jest ekscytujący i nie przeszkadza tu że są to beniaminki. Możliwe wręcz bardzo możliwe że Arka ten mecz wygra lecz to będą jednak DERBY i nie spodziewam się tu wielu bramek lecz meczu walki w którym zaliczymy UNDER 2.5 gola:spokodfhgfh:.
To se pogadamy, ale to raczej z pożytkiem dla innych ;P
Oczywiście że Smuda meczy nie odpuszcza i to mu się chwali. Tylko jeśli na bazie tej postawy wspominasz mecz z ŁKS&#39;em to warto równiez przypomnieć potyczkę z Arką z której to nie wyszli obronną ręką bo nawet punktu z Trójmiasta nie wywieźli... To raczej nie stawia Lecha w dobrym świetle ale mniejsza z tym bo to spotkanie dawne i nie rzutuje na niedzielny mecz. Zmęczenie Poznaniaków jest niewątpliwe. Również przewaga ich stadionu, gdzie kazdemu by się ciężko grało bo doping trzeba im przyznać mają doskonały. No ale żeby bukmacherzy faworyzowali Lecha to nie mogę się zgodzić. Kurs np. 2.15 na gospodarza to nie określanie faworyta. Jeśli tak to błąd buka, który trzeba wykorzystać. Ale to raczej nie pomyłka. To mecz równych sobie zespołów, tyle że bukmacherzy doceniają zaletę Poznańskiej publiczności. Dlatego kursy są 2.15 do 3.2... ale nie oznaczają napewno że któryś zespół jest faworytem. Porażka lub nawet remis faworyta jest niespodzianką, tu wiele osób nie byłoby zaskoczonych takim wynikiem...

mozi 552

mozi

Użytkownik
To se pogadamy, ale to raczej z pożytkiem dla innych ;P
Oczywiście że Smuda meczy nie odpuszcza i to mu się chwali. Tylko jeśli na bazie tej postawy wspominasz mecz z ŁKS&#39;em to warto równiez przypomnieć potyczkę z Arką z której to nie wyszli obronną ręką bo nawet punktu z Trójmiasta nie wywieźli... To raczej nie stawia Lecha w dobrym świetle ale mniejsza z tym bo to spotkanie dawne i nie rzutuje na niedzielny mecz. Zmęczenie Poznaniaków jest niewątpliwe. Również przewaga ich stadionu, gdzie kazdemu by się ciężko grało bo doping trzeba im przyznać mają doskonały. No ale żeby bukmacherzy faworyzowali Lecha to nie mogę się zgodzić. Kurs np. 2.15 na gospodarza to nie określanie faworyta. Jeśli tak to błąd buka, który trzeba wykorzystać. Ale to raczej nie pomyłka. To mecz równych sobie zespołów, tyle że bukmacherzy doceniają zaletę Poznańskiej publiczności. Dlatego kursy są 2.15 do 3.2... ale nie oznaczają napewno że któryś zespół jest faworytem. Porażka lub nawet remis faworyta jest niespodzianką, tu wiele osób nie byłoby zaskoczonych takim wynikiem...
Znowu się z tobą nie zgodzę :] Lech przegrał z Arką w Gdyni racja ale zauważ jak dobrze powiem że wręcz świetnie gra na własnym boisku Arka. Gdyby spotkanie odbyło się przy Bułgarskiej mecz na pewno potoczył by się zupełnie inaczej. Skoro wytykamy mecze z początku sezonu to ja przypomnę że Legia także doznała porażki z zespołem który jest przynajmniej na papierze słabszy od Arki, a mianowicie przegrali z Odrą 2:0. Lech może i jest zmęczony ale mogę się założyć że nie będzie tego widać w niedzielnym meczu bo to jest dla Poznaniaków najważniejszy mecz sezonu (w sensie najważniejszy mecz pod względem rywala)w Ekstraklasie. Lechici potrafią się zmobilizować co pokazali chociażby w spotkaniu z Wisłą (4:1). Ja nie mówię że Lech jest tu murowanym faworytem ale chociażby minimalnym jest na pewno. Jestem pewny że w niedziele zobaczymy znakomity mecz i uważam że mecz ten wygra Lech i zrobi to dla swojej wspaniałej publiczności. Wszyscy wiemy jak Smuda potrafi zmotywować swoich graczy i mam nadzieję że zrobi to w odpowiedni sposób:spokodfhgfh:.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Może teraz jakaś wypowiedź odnośnie pozostałych spotkań 8 kolejki Ekstraklasy bo przecież to nie tylko Arka, Wisła i Lech. Nie odważę się o żaden typ w meczu Piasta z ŁKS&#39;em bo tutaj może zdarzyć się naprawdę wszystko.

⚽GKS Bełchatów - Ruch Chorzów Typ: 1 (1,80)✅✅

Niestety po tym co zobaczyłem w ostatniej kolejce Ekstraklasy prędko nie postawie grosza na Ruch który zagrał totalne zero w meczu z Jagą którą zagrała tak samo słabo dlatego mecz ten zakończył się bezbramkowym remisem. Skoro Ruch nie może sobie poradzić z Jagiellonią u siebie to nie widze nawet szansy aby zdobyli punkt w Bełchatowie. Teraz trochę o gospodarzach. Na początku mieszało mi się w głowie jak patrzyłem na to co wyprawia Bełchatów potrafili wygrać z Lechem i przegrać z ŁKS&#39;em (!) w następnej kolejce. W ostatniej kolejce się ustabilizowali i wygrali z Odrą na wyjeździe 2:0 ale mogło, a w zasadzie powinno byc przynajmniej 4 (!) ich gra przede wszystkim na prawdę mi się podobała (wcześniej wygrali z Lechią u siebie).

⚽Polonia Warszawa - Odra Wodzislaw Slaski Typ: 1 (1,40)✅✅

Tutaj znowu ciekawy mecz lecz nie będę się rozpisywał bo wszyscy wiedzą kto jest w tym meczu faworytem. Polonia to drużyna która zajmuję 3 pozycję w tabeli. Ostatni mecz to remis z Lechią w Gdańsku i myślę że ten remis i pierwsze dwie drużyny które odskoczyły na 2 pkt. w tabeli zmotywują piłkarzy Warszawskiej Polonii do tego by wygrac w sobotę i wyprzedzic Lecha bądź Legię którzy zmierzą się w bezpośrenim pojedynku więc któraś z tych drużyn straci punkty.

PS. Sądzę że punkty w tej kolejce straci Legia która rozegra w niedzielę spotkanie z Lechem. Co ciekawe spotkanie pokaże TVP ????

Jak narazie weekend w Polskiej ekstraklasie jak dla mnie bardzo udany. Bełchatów, Polonia nawet z handicapem i under w derbach trójmiasta jeszcze Wisła i Lech nawet z podpórką i będzie :spokodfhgfh:

flamaster 875

flamaster

Forum VIP

GKS Bełchatów - Ruch Chorzów
1:0

Jutro o godzinie 17.30 GKS Bełchatów na własnym stadionie podejmować będzie Ruch Chorzów. Gospodarze w tym sezonie nie błyszczą. Po bardzo dobrym początku gdy w Poznaniu pokonali Lecha Poznań nadszedł okres słabszych występów, który obecnie starają się przerwać. W ostatnim spotkaniu pokonali Odrę Wodzisław na wyjeździe 0:2 i kolejkę wcześniej u siebie beniaminka Lechię 1:0 ale przez wcześniejsze cztery kolejki byli bez zwycięstwa. W ligowej tabeli zajmują ósme miejsce z dorobkiem 10 punktów. Ich sąsiadem w tabeli jest jutrzejszy rywal Ruch Chorzów, który zajmuje siódmą pozycję mając na koncie jeden punkt więcej niż GKS. Niebiescy w ostatnim spotkaniu bezbramkowo zremisowali u siebie z Jagiellonią Białystok a kolejkę wcześniej ulegli na Konwiktorskiej Polonii 3:0. GKS w tym sezonie u siebie rozegrał trzy spotkania: w pierwszym zremisował z Piastem, w drugim przegrał z ŁKS&#39;em a w trzecim pokonał Lechię. Więc jak widać Bełchatowianie bardzo nierówno prezentują się przed własną publicznością. Tak więc czy będą w stanie wygrać jutro trzeci mecz z rzędu (drugi u siebie) ? Myślę, że tak. W ostatnim meczu w końcu przełamał się Carlos Costly zdobywając dwie bramki a to na pewno wpłynie pozytywnie na psychikę tego piłkarza, który będzie chciał również coś strzelić przed własną publicznością. Goście w ostatnim spotkaniu zagrali słabo, stworzyli sobie kilka sytuacji ale brakowało im skuteczności. Jeśli jutro zagrają równie nieskutecznie a GKS zagra kolejne dobre spotkanie to nie będzie miał problemów ze zdobyciem trzech punktów ale jeśli potwierdzi regułę, że u siebie gra nie równo Ruch może wtedy wywieść punkty z Bełchatowa. Ja jednak zdecyduję się postawić na gospodarzy, licząc, że ostatnie ich wyniki dodały im wystarczająco dużo pewności i wiary we własne umiejętności, tak że jutro znowu zagrają o zwycięstwo. Warto również dodać, że ostatnie potyczki z Ruchem na własnym stadionie Bełchatowianie wygrywali.

Prawdopodobne jedenastki:
GKS Bełchatów: Kozik - Popek, Pietrasiak, Drzymont,
Jarzębowski, - Gol, Rachwał, Garguła, Kuklis, Nowak - Costly.
Ruch Chorzów: Pilarz - Grzyb, Baran, Grodzicki, Brzyski
- Zając, Scherfchen, Nowacki, Balaz - Sobczak, Fabusz.

Moja propozycja:
GKS Bełchatów ✅✅✅

miko_mu 1

miko_mu

Forum VIP
Polonia Warszawa - Odra Wodzisław typ: 1 kurs: 1,40 bet-at-home
WYNIK: 2:0 ✅✅
Gospodarze zajmują czwartą pozycję w tabeli z dorobkiem 14 punktów po 7 meczach. Odra jest na ósmym miejscu z 10 punktami. Polonia na swoim stadionie gra ostatnio świetnie. Ich ostatnie mecz to wygrana 3:0 z Ruchem, 3:0 z Legią w Pucharze Ekstraklasy, 3:0 z Śląskiem. 3 punkty z Warszawy w tym sezonie wywiozła tylko Wisła Kraków (0:2).
Odra w tym sezonie na wyjeździe wywalczyła tylko jeden punkt zdobywając jedną bramkę, a tracąc aż siedem. Gospodarze do tego meczu przystąpią tylko bez Majewskiego więc nie powinni mieć większych problemów z wywalczeniem kompletu punktów.
Ostatnich spotkań obu ekip nie ma co porównywać, bo wiadomo, że Polonia to praktycznie Groclin ;)

snajper 322

snajper

Forum VIP
Mecz: Lech Poznań - Legia Warszawa
Typ: Lech Poznań
Kurs: 2.10
Bukmacher: unibet

Analiza:
Jutro czeka nas wielki mecz. Lech Poznan kontra Legia Warszawa. Dla jednych i drugich wazny mecz, a dla kibicow niezle widowisko. Zespol Legii przyjezdza do swiezo upieczonego debiutanta rozgrywek grupowych Pucharu UEFA. Oba zespoly sa w znakomitej formie, wygrywajac swoje mecze pewnie. W tym meczu stawiam na wygrana Kolejorza. Wiekszosc powie ze Lech gral w czwartek mecz z dogrywka. Ale ja jestem przekonany ze taki sukces doda jeszcze dodatkowych sil, a &quot;Franz&quot; jeszcze bardziej zmotywuje ich do wygrania meczu z Legia. Histora spotkan u siebie z Legia jest dla Lecha korzystna:

06/10-07 Orange Ekstraklasa Lech Poznan vs.LegiaWarszaw 1:0
19/05-07 Orange Ekstraklasa Lech Poznan vs. Legia Warszaw 3:1
30/09-05 Orange Ekstraklasa Lech Poznan vs. Legia Warszaw 1:0
10/05-05 Puchar Polski Lech Poznan vs. Legia Warszaw 0:0
03/10-04 Orange Ekstraklasa Lech Poznan vs. Legia Warszaw 1:1
Jak widzimy w ostanich 5 meczach Lech wygral 3 spotkania a zremisowal 2. Nalezy rowniez dodac ze Lech pokonal w Krawkowie Wisle az 4-1. Wedlug mnie pilkarze bede bardzo zmotywowani a awans do UEFA doda im dodatkowych skrzydel. Wiec licze na pewna wygrana Lecha.

D 0

donbolass

Użytkownik
Mecz: Lech Poznań - Legia Warszawa
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.85
Bukmacher: bwin
Analiza
Jutro odbędzie się mecz w naszej ekstraklasie zapowiadany jako największe wydarzenie piłkarskie tej jesieni, gra ze sobą 2 i 3 drużyna naszej ekstraklasy, obie drużyny wygrały swoje 3 ostatnie mecze w ekstraklasie, obie drużyny w tych meczach strzelały przeważnie duże ilości bramek, lech wygrywał 3-0, 1-0, 4-1, legia 3-1,3-0,2-0. Lech i Legia napewno na ten mecz ostrzyły sobie zęby od dłuższego czasu i moim zdaniem jest bardzo prawdopodobne, że jutro przy Bułgarskiej wpadną więcej niż 2 bramki..

flamaster 875

flamaster

Forum VIP

Lech Poznań - Legia Warszawa
0:0

Jutro bez wątpienia czeka nas hit VIII kolejki polskiej ekstraklasy. Zmierzą się ze sobą Lech Poznań i Legia Warszawa. Kolejorz dostarczył nam we czwartek olbrzymich emocji. Grał w Pucharze Uefa z Austrią Wiedeń. Pierwszy mecz przegrał 2:1 więc by awansować musiał u siebie wygrać. Spotkanie zaczęło się po myśli gospodarzy ponieważ już w 10 minucie objęli prowadzenie. Gościom udało się wyrównać w drugiej połowie i gdy już się wydawało, że Lech podzieli los Wisły, w 85 minucie gola na wagę dalszej gry zdobył Sławomir Peszko. W pierwszej części dogrywki prowadzenie Lecha podwyższył Lewandowski ale goście natychmiast odpowiedzieli. Gdy druga część dogrywki zbliżała się ku końcowi i wynik był wciąż niekorzystny dla Lechitów na trybunach wciąż było słychać głośny doping zachęcający gospodarzy do walki. I można powiedzieć, stał się cud, w 120 minucie piłkę do siatki wpakował Murawski. Cały mecz był bardzo zacięty i kosztował wiele sił obie ekipy. Dlatego uważam, że w jutrzejszym starciu z Legią Warszawa będzie to zmęczenie widoczne u podopiecznych Franciszka Smudy. W lidze Lech zajmuje trzecie miejsce tracąc punkt do liderów z Warszawa i Krakowa. W ostatnim spotkaniu ligowym Lechici pokonali ŁKS 0:3. Jutro może być im ciężko grac przeciwko Legionistom mając w nogach 120 minut ciężkiej walki ze czwartku. Jednak należy pamiętać, że poznańską publiczność śmiało można uznać za 12 zawodnika. Gospodarze niesieni takim dopingiem na pewno będą w stanie wykrzesać jeszcze sporo sił na pojedynek z Legionistami. Goście prowadzą w tabeli z dorobkiem 16 punktów. Co ważniejsze mogą pochwalić się serią pięciu zwycięskich spotkań. W ostatnim pokonali Piast 3:1 a kolejkę wcześniej Cracovię 3:0. Warto dodać, że w tych pięciu meczach stracili właśnie tylko jedną bramkę zdobywając aż 13. Jeśli chodzi o kontuzje to trener Smuda wciąż nie będzie mógł skorzystać z usług Bartosza Bosackiego, Ivana Djurdjevica, Marcina Kikuta i Luisa Henriqueza. Do kadry Legii natomiast powraca Jakub Rzeźmieczak. W ubiegłym sezonie oba spotkania ligowe wygrał Lech (oba po 1:0 ). Jutro stawiam na bardzo emocjonujący i wyrównany mecz. Ale nie jestem pewien czy starczy Lechitom sił aby pokonać rozpędzoną Legię, która jednak nie wygrała w Poznaniu od prawie 5 lat. Jednak mam nadzieję, że nie wygrają i jutro a Lech zmęczony po starciu z Austrią nie będzie w stanie wygrać – stawiam na remis.
Moja propozycja:
remis✅✅✅

grzes1ek 0

grzes1ek

Użytkownik
Górnik zabrze - Wisła Kraków
Typ: wynik do przerwy: X✅
Kurs 2,15
Bukmacher: Betgun
Dzis zmierzą się o 14 30 ze sobą 2 bardzo ciekawe drużyny. Spisujący się najgorzej w lidze zabrzański Górnik i mająca jak zwykle pecha w Pucharach drużyna Wisły Kraków.
Ja w tym spotkaniu postawię na remis w pierwszej połowie. Uważam że każdego dnia kiedy Kasperczak jest trenerem Górnika piłkarze zaczynają się lepiej rozumieć i zgrywać. Na 2 mecze Kasperczaka w lidze od kiiedy jest trenerem Górnika przyszło mu przełknąć gorycz porażki. Wydaję mi się, że Kasperczak powoli zaczyna ustawiac druzynę pod swoim kontem sam mówił że potrzebuje blisko pół roku żeby wszystko chodziło jak w maszynie ale wiemy ze jest to trener głodny sukcesu. Nie pozwoli by Górnik ciągle przegrywał pod jego wodzą. W Górniku są małe problemu zdrowotne ale głównie psychologiczne. Morale zespołu sięgnęły po ostatni meczu dna. sam Brzęczek mówił ze gramy już o utrzymanie. Możliwe że nie zagra dzis zahorski i Madejski którym cos dolega. Z resztą już wszystko dobrze a trenowac od poniedziałku zaczął Pitry i pewnie dzis wyjdzie w pierwszym składzie.
Wisła po pucharowym meczu tez ma pewnie obnizone morale, sami przeciez pamietamy że po każdym odpadnieciu z pucharów wisła zaczynała grać coraz gorzej aż dochodziło do zmainy trenera. Dzis zobaczymy jak będzie. Ja licze że Górnik przede wszystkim będzie walczył i nie odstawiał nogi. Kadra Wisły jest lepsza niż Górnika ale skład Górnika jest lepszy niż ten który powinien zajmować ostatnie miejsce. jeśli Górnik ma zacząc wygrywac i zdobywac punkty warto by było to zacząć już dziś i piąć się w górę tabeli.

Dziś jestem niepoprawnym optymistom, ponieważ Górnik ostatnio wygrał z wisłą w 1999 roku. następnych 17 meczy przegrał ale kiedyś wszystkie serie się kończą, jak choćby te Górnika z Cracovią i Pogonią. Dziś Górnik zremisuję pierwsza połowę a potem oby tylko wygrał

slander 10

slander

Użytkownik
Nie rozumiem waszego rozentuzjazmowania Lechem. Nie wiem czy widzieliście w czwartek, ale obrona Lecha praktycznie nie istnieje, a z kolei defensywa Legii jest jedną z lepszych w lidze(najmniej straconych bramek). Także Lech nie będzie sobie bezpardonowo poczynał w ataku, a w obronie może mieć spore kłopoty. Najważniejsze jest jednak to, że w Lechu grają piłkarze z polskiej ligi i oni nie mają siły na dwa mecze na najwyższym poziomie w tygodniu(zwłaszcza, że jeden trwał 120min.).
Jak dla mnie faworytem jest Legia, ale handicapem gospodarzy jest z pewnością własny, pełny stadion, którego wpływu nie da się przewidzieć.

kamono 0

kamono

Użytkownik

Górnik Zabrze - Wisła Kraków​

Już dzisiaj o 14:30 Górnik Zabrze podejmować będzie na własnym stadionie Wisłe Kraków. Według mnie zdecydowanym faworytem jest &quot;Biała Gwiazda&quot;. W bezpośrednich starciach tych drużyn Wiślacy wygrali ostatnie 17 spotkań. Piłkarze z Zabrza ostatni raz wygrali z Wisłą 9 lat temu na własnym stadionie. Na dzisiaj nic nie wskazuje na to, aby Górnik miał tą złą passe przełamać. Po rozegraniu 7 meczy, Górnik plasuje się na ostatniej pozycji z dorobkiem zaledwie 4 punktów. Wygrali zaledwie 1 raz z beniaminkiem Piastem Gliwice. Górnicy schodzili z boiska pokonani 5 razy, z takimi drużynami jak Arka Gdynia, Lech Poznań, Legia Warszawa, Śląsk Wrocław oraz Polonia Bytom. Natomiast Wisła Kraków zajmuje 3 miejsce w naszej Ekstraklasie, tuż za Legią Warszawą (Legia i Wisła 16 pkt.) i Polonią Warszawa, która ma na swoim koncie 17 oczek. &quot;Biała Gwiazda&quot; do tej pory wygrała 5 meczy, 1 przegrała, a w 1 meczu padł remis. Także nic nie przemawia dzisiaj za Górnikiem, uważam, że Wisła nie powinna mieć dzisiaj żadnych problemów ze zdobyciem 3 punktów. Mój typ na ten mecz to czysta 2.​

Typ: Wisła Kraków @ 1.70​

R 0

robertwlkp

Użytkownik
Spotkanie:Górnik - Wisła Czas pierwszej bramki
Typ:X/2
Kurs:4,333
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:

Mecz dwóch doświadczonych i zasłużonych dla polskiej piłki druzyn. Górnik Zabrze, wielokrotny Mistrz, ostatnio nie odnoszący sukcesów i aktualny Mistrz Polski drużyna Wisły Kraków. Od niedawna trenerem Górnika jest Henryk Kasperczak, ponad 2 lata temu prowadzacy druzyne Wisły. Mozna by rzec ze zna wiec ekipe krakowska ale nic bardziej mylnego. Po Wisle Kasperczaka nie ma juz zbyt wielu sladów, niektórzy piłkarze jak Sobolewski i Cantoro jeszcze go pamietaja ale reszta juz nie. Maciek Skorza ma podobny styl jak Kasperczak. Natchnal druzyne Wisły pozytywna energia i mimo ze zespol przystapil do rozgrywek bez wiekszych wzmocnien, udalo mu sie zrobic niezly sklad. Pokonanie Barcelony, dobre mecze z Tottenhamem w Pucharze UEFA pozwalaja upatrywac w druzynie Wisły kandydata na majstra. Wisła podmeczona czwartkowym meczem i troche pewnie oslabiona psychicznie poniesiona porazka w dwumeczu z Totenhamem nalezy dzis do faworyta tego meczu. Gornik mimo zmiany trenera nie gra nic nowego i konstruktywnego, Dwie porazki w lidze mowia same za siebie. Przy dobrze poukladanym zespole Wisły nie przewiduje szans dla zespołu Górnika na odniesienie 1 zwyciestwa pod kierownictwem Kasperczaka. Wisła podejdzie do tego meczu spokojnie i mysle ze pierwsza polowa moze sie zakonczyc wynikiem 0-0 a rozstrzygniecie nastapi w 2 połowie. Mysle ze po golu moze jak zwykle skutecznego tej jesieni Pawła Brożka.

R 0

robertwlkp

Użytkownik
Spotkanie:Górnik - Wisła Typ:X/2
Kurs:4,333
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:

Mecz dwóch doświadczonych i zasłużonych dla polskiej piłki druzyn. Górnik Zabrze, wielokrotny Mistrz, ostatnio nie odnoszący sukcesów i aktualny Mistrz Polski drużyna Wisły Kraków. Od niedawna trenerem Górnika jest Henryk Kasperczak, ponad 2 lata temu prowadzacy druzyne Wisły. Mozna by rzec ze zna wiec ekipe krakowska ale nic bardziej mylnego. Po Wisle Kasperczaka nie ma juz zbyt wielu sladów, niektórzy piłkarze jak Sobolewski i Cantoro jeszcze go pamietaja ale reszta juz nie. Maciek Skorza ma podobny styl jak Kasperczak. Natchnal druzyne Wisły pozytywna energia i mimo ze zespol przystapil do rozgrywek bez wiekszych wzmocnien, udalo mu sie zrobic niezly sklad. Pokonanie Barcelony, dobre mecze z Tottenhamem w Pucharze UEFA pozwalaja upatrywac w druzynie Wisły kandydata na majstra. Wisła podmeczona czwartkowym meczem i troche pewnie oslabiona psychicznie poniesiona porazka w dwumeczu z Totenhamem nalezy dzis do faworyta tego meczu. Gornik mimo zmiany trenera nie gra nic nowego i konstruktywnego, Dwie porazki w lidze mowia same za siebie. Przy dobrze poukladanym zespole Wisły nie przewiduje szans dla zespołu Górnika na odniesienie 1 zwyciestwa pod kierownictwem Kasperczaka. Wisła podejdzie do tego meczu spokojnie i mysle ze pierwsza polowa moze sie zakonczyc wynikiem 0-0 a rozstrzygniecie nastapi w 2 połowie. Mysle ze po golu moze jak zwykle skutecznego tej jesieni Pawła Brożka.

Pomyłka to jest typ na polowe i na koniec spotkania. tak tez jest w konkursie

T 0

trueneo

Użytkownik
no i Henry zdobył pierwszy punkt z gornikiem, a co to oznacza w kontekscie spotkania lecha z legia?? ano tyle ze polskie grajki nie potrafia zagrac dwoch meczow na pelnych obrotach w ciagu trzech dni. Legia nie przegra tego meczu, ale czy wygra pierwszy raz od niepamietnych czasow w jaskini lwa?? na livie x2 gram za 7/10j

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
GKS Bełchatów - Ruch Chorzów
1:0

Moja propozycja:
GKS Bełchatów ✅✅✅
Lech Poznań - Legia Warszawa
0:0
Moja propozycja:
remis✅✅✅
nawet udało się ładnie wytypowac ;) Lech zgodnie z przewidywaniami, nie miał sił na 90 minut meczu na maksymalnych obrotach ale też nie dał się pokonac. Legioniści mieli przewagę ale brakowało im pomysłu na stworzenie groźnych podbramkowych sytuacji. GKS natomiast potrzymał passę zwycięstw korzystając ze słabej postawi gości z Chorzowa.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom