>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

8. kolejka Ekstraklasy 2025/2026 [12.09.2025 - 15.09.2025]

D 4K

Dariusek

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska, Ekstraklasa
Godzina: 14:15
Spotkanie: Legia Warszawa - Radomiak Radom
Typ: Legia Warszawa & powyżej 1.5
Kurs: 2:12
Bukmacher: Superbet
Analiza:
W tym sezonie Radomiak bardzo słabo gra na wyjeździe. Zaliczył porażkę i remis z drużynami, które część osób typuje do spadku. W Legii ostatnio wiele się dzieje pod kątem transferów wzmacniających drużynę. Nie mniej jednak jeżeli Legia chce walczyć o mistrzostwo, to ten mecz musi wygrać, bo później dojdą mecze w europejskich pucharach. Typuję zwycięstwo Legii i powyżej 1,5+ gola.

R 2,3M

rr62dga

Typer
Godzina: 20:30
Spotkanie: Lech - Zagłębie Lubin
Typ: superprzewaga: Lech
Kurs: 1,60
Analiza:
Lech po wzlotach i upadkach w rozgrywkach pucharowych a dokładniej w poznańskich wpadkach 1:3 z CZ oraz 1:5 z Genkiem miał czas w przerwie reprezentacyjnej na stabilizację formy oraz poprawę gry szczególnie w formacji defensywnej. Do czasu rozgrywek w LKE Lech rozegra jeszcze cztery spotkania w ekstraklasie a w pierwszym z nich zagra z Zagłębiem Lubin. W dwóch poprzednich sezonach w Poznaniu Lech wygrywał z Lubinem dwoma golami i o takim wyniku zapewne marzą gospodarze. Lech myśląc o obronie tytułu takie mecze powinien wygrywać natomiast trener Ojrzyński zapewne z jasno postawionym celem- zajęcie wyższego miejsca niż tuż nad strefą spadkową w poprzednim sezonie.

Ostatnia edycja:
R 2,3M

rr62dga

Typer
Godzina: 20:15
Spotkanie: Piast - Jagiellonia
Typ: superprzewaga: Jagiellonia
Kurs: 2,65
Analiza:
Piast po nieudanym poprzednim sezonie bieżący z nowym trenerem Szwedem Maxem Molderem zaczął od dwóch porażek z Górnikiem i Wisłą Płock. Kolejne trzy spotkania Piast tylko zremisował i z zaledwie trzema punktami znalazł się na przedostatnim miejscu w tabeli. Zastanawiający jest bilans bramkowy Piasta - po pięciu meczach 2-5. Jagiellonia znakomicie spisywała się w pucharach wywalczając miejsce w rozgrywkach grupowych LKE. W ekstraklasie Jaga po wpadce w Białymstoku z Termalicą wygrała następne cztery mecze ligowe i mimo dwóch zaległych spotkań jest w czołówce tabeli. Jaga kolejne cztery spotkania zagra na boiskach przeciwników kolejno: Gliwice, Płock, Warszawa i Poznań ale że na wyjazdach grać potrafi, to po meczu z Piastem powinna dopisać trzy punkty.

Ostatnia edycja:
pawelo2893 99,7K

pawelo2893

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka NożnaPolska Ekstraklasa
Godzina: 17:30
Spotkanie: Wisła Płock - Cracovia
Typ: powyżej 3,5 gola
Kurs: 3,65
Bukmacher: superbet
Analiza: Hit tej kolejki w Ekstraklasie. Nieoczekiwanie obie drużyny przewodzą tabeli i potwierdzają, że powalczą o Europejskie Puchary. Wisła Płock u siebie bezbłędna i do tej pory wygrała wszystkie cztery mecze. Co ciekawe, żadne nie skończyło się proponowaną linią, ale… w sobotę do Płocka przyjeżdża imponująca w ofensywie Cracovia. Szczególnie w delegacjach „Pasy” nie próżnują, a triumfy w Białymstoku i Płocku nie mogą przejść bez echa. Klub z byłej stolicy Polski potrafi grać na wyjazdach i gra odważny ofensywny futbol.

W barwach Cracovii błyszczy Filip Stojilkovic, który ma Na swoim koncie już pięć bramek i asystę. W Płocku z dobrej strony pokazuję się Sekulski, a od jego postawy zależeć będzie jak długo Wisła utrzyma się w czołówce. Spodziewam się otwartego widowiska – obie drużyny głodne gry po przerwie na kadrę!

versa 1M

versa

Typer
Lechia Gdańsk - GKS Katowice
Lechia Gdańsk (przewaga 2 goli=wygrana)
Fortuna @2.19
Czas na pierwsze trzy punkty drużyny z Gdańska w sezonie. Lechia to fenomen jak narazie, bardzo skuteczna w ofensywie, lecz w defensywie tak kiepska, że zamykają tabele z bilansem bramkowym 12-19 i serem punktowym po siedmiu kolejkach. GKS Katowice jest drugą najgorszą defensywą w lidze, gdzie przy trzech wyjazdzach odnotowali bilans 1-9 i zero punktowe. Niemniej jednak mam przeczucie, że z obu tych drużyn to Lechia wyjdzie zwycięsko, mimo, że nie zdobyli dotychczas punktów to przekonują mnie do siebie bardziej niż Katowice. Czuje przełamanie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3797
piotrex007 312,5K

piotrex007

Użytkownik
W Płocku z dobrej strony pokazuję się Sekulski, a od jego postawy zależeć będzie jak długo Wisła utrzyma się w czołówce.
Szkopuł w tym, że Sekulski jest kontuzjowany i z Cracovią nie zagra, ciężko stwierdzić, jak płocka maszyna będzie się sprawować bez niego. Napewno jednak gra ofensywna ucierpi.

Czas na pierwsze trzy punkty drużyny z Gdańska w sezonie.
Ja wiem, że Derby Trójmiasta w Ekstraklasie to praktyczne pewne wygrane Lechii, ale no w statystykach nie pomijajmy tego faktu, że wygrać już w tym sezonie zdążyli 😛 Ja szedłbym tu w over, ale kursy mizerne (mimo tego, że tendencja jest wzrostowa - czyżby bukmacher spodziewał się szachów?). Warto więc spróbować bramkę Bobcka. Od trzech meczów nie strzelił, może szykuje się przełamanie?

Typ:
Bobcek strzeli gola
Kurs: 2,42 w Superbet

versa 1M

versa

Typer
Szkopuł w tym, że Sekulski jest kontuzjowany i z Cracovią nie zagra, ciężko stwierdzić, jak płocka maszyna będzie się sprawować bez niego. Napewno jednak gra ofensywna ucierpi.

Ja wiem, że Derby Trójmiasta w Ekstraklasie to praktyczne pewne wygrane Lechii, ale no w statystykach nie pomijajmy tego faktu, że wygrać już w tym sezonie zdążyli 😛 Ja szedłbym tu w over, ale kursy mizerne (mimo tego, że tendencja jest wzrostowa - czyżby bukmacher spodziewał się szachów?). Warto więc spróbować bramkę Bobcka. Od trzech meczów nie strzelił, może szykuje się przełamanie?

Typ:
Bobcek strzeli gola
Kurs: 2,42 w Superbet
Moje duże niedopatrzenie, zasugerowałem się ilością punktów w tym momencie Lechii, no cóż, prawie tydzień roboczy mija, nie ma się co dziwić 😅

maarcin14 2M

maarcin14

Użytkownik
Godzina: 20:15
Spotkanie: Piast - Jagiellonia
Typ: X2
Kurs: 1.50
Bukmacher: Betclic
Analiza:

Witam, w sobotę zostaną rozegrane 3 spotkania w Ekstraklasie, jako ostatnie rozpocznie się w Gliwicach, bo o 20:15 a zmierzą się Piast oraz Jagiellonia Białystok. W tym meczu typuję wygraną Jagiellonii lub remis po kursie 1.50 w Betclic. Jaga zaczęła sezon słabo, bo od domowej porażki 0:4 z Niecieczą. Trener mimo to uspokajał, mówił że drużyna potrzebuje czasu i on jest pewny, że to wszystko poukłada. Efekt ? 11 meczów bez porażki licząc wszystkie rozgrywki, z czego aż 9 to zwycięstwa. Jagiellonia jest w dobrej formie, ma świetnego trenera, mam nadzieję że przerwa na reprezentacje nie podziałała niekorzystnie na zespół. Piast ma za sobą 5 spotkań w Ekstraklasie w tym sezonie, i jest jedyną drużyną bez wygranej. Zanotowali 3 remisy i 2 porażki, i gdyby nie ujemne punkty Lechii, to by zamykali ligową tabelę. Piast ma tylko 2 gole strzelone, i to w jednym meczu, co jest najsłabszym wynikiem w lidze. Uważam, że Jagiellonia jest na ten moment lepszym zespołem i typuję X2.

Otrzymane punkty reputacji: +3033
R 2,3M

rr62dga

Typer
Godzina: 19:00
Spotkanie: Raków - Górnik
Typ: superprzewaga: Raków
Kurs: 2,10
Analiza:
Obie drużyny grają w tym sezonie bezkompromisowo i nie zanotowały jeszcze remisu, zatem i w poniedziałkowy wieczór w Częstochowie możemy spodziewać się walki o komplet punktów. Górnik dobrze wszedł w tegoroczne rozgrywki ale dobre mecze przeplata wpadkami jak choćby ostatnie 0:1 z Motorem w Zabrzu. Gra Górnika może się jednak podobać podobnie jak trzecia pozycja w tabeli. Raków zaangażowany w rozgrywki LKE zagrał dopiero pięć meczów ligowych ale bilans 2-0-3 kładzie się cieniem na faktyczną dyspozycję tej drużyny. Decyzja wypożyczenia Diaza i Rochy do Lubina wydaje się być błędem Papszuna, bowiem Raków potrzebuje szerokiej solidnej kadry. Zobaczymy co korzystnego do gry wniosą nowi piłkarze Rakowa. W ostatnich trzech starciach z Górnikiem padły zaledwie dwie bramki- teraz mecz powinien być bardziej otwarty i pod dyktando gospodarzy.

Pablito91 2,4M

Pablito91

Mistrz Typer EURO Niemcy 2024
Płock poniżej 1.5 gola @1.55 superbet

Kto by pomyślał, że mecz pomiędzy Wisłą Płock a Cracovią będzie w 8 kolejce meczem na szczycie. Ale tak właśnie jest. Szczególnie na pochwałę zasługuje Wisła, która jest beniaminkiem w tym sezonie. Idę w tym meczu w małą ilość bramek. Płock świetnie w defensywie. Straconej tylko 4 bramki w 7 spotkaniach. Ofensywie 10 strzelonych, więc nie jest to jakiś rewelacyjny wynik. Cracovia również można powiedzieć, że bardzo dobrze w defensywie. Mecz z Jagiellonią trochę to przyćmiewa, bowiem stracili tam aż 5 bramek, ale w pozostałych 6 spotkań wygląda to na prawdę solidnie. Wisła Płock dzisiaj bez swojego kapitana i najlepszego zawodnika Łukasza Sekulskiego. Ciężko będzie im strzelić wiele bramek, bo Cracovia również wygląda solidnie w grze defensywnej.

versa 1M

versa

Typer
Raków Częstochowa - Górnik Zabrze
Raków Częstochowa i poniżej 4.5 goli
Superbet @2.25

Jak już wspominałem nie raz -jestem kibicem Górnika Zabrze, a zdecydowałem się typować przeciwko nim z paru istotnych względów.
Przede wszystkim wlasna satysfakcja albo wygram kupon albo moja drużyna wygra 😀
Ważnym aspektem jest również aktualna sytuacja w tabeli obu drużyn - Górnik dość niespodziewanie po siedmiu kolejkach zajmuję trzecią pozycję ze stratą czterech punktów do Wisły Płock i dwóch punktów do Cracovii, natomiast Raków Częstochowa przerwę reprezentacyjną spędził w strefie spadkowej z dorobkiem 6 punktów po pięciu kolejkach - tak, mają rozegrane dwa spotkania mniej, co nie zmienia faktu, że nadszedł czas na przebudzenie i wyjście ze strefy spadkowej, bowiem na jesień terminarz ligowy będzie się mieszać z ligą konferencji, a wtedy o punkty może być trudniej. Raków u siebie jeszcze nie wygrał w tym sezonie, jakoś dziwne byłoby dla mnie jakby ten trend się utrzymał po kolejnym meczu.
Kolejna kwestia to brak stabilizacji w składzie Górnika, ciągle ktoś przychodzi ciągle ktoś odchodzi co przekłada się na rotację i mieszane wyniki. Z racji, że typ na czyste zwycięstwo Rakowa jest już zagrany przez rr62dga to ja pobieram Raków z Interem 4.5 goli, wydaje mi się, że under na spokojnie powinien być pokryty.

Ostatnia edycja:
Futurolog 24,7K

Futurolog

Użytkownik
Widzew Łódź - Arka Gdynia, Betbuilder - Widzew strzeli gola + Widzew over 3,5 rożnych + over 2,5 kartki w meczu @ 1,70 Superbet

W Widzewie od lata duże zawirowania. Zwolniono Sopicia, wrócił stary nowy coach Czubak silnie związany z klubem. W przerwie na reprezentację dał 5 dni wolnego piłkarzom, pojechał na ślub wiceprezesa Szymańskiego. Po działaniach kibiców wezwany do klubu, Szymański odwołany. 3 porażki z rzędu Łodzian, zarząd który nerwowo reaguje na każdy sygnał wysłany przez kibicowską społeczność. Gotuje się w Widzewskim piekiełku. RTS przegrał 3 mecze z rzędu i kibice oczekują przełamania. Arka wygrała z Wisłą Płock i gdy mogłaby się napędzić nastała przerwa na kadrę. Mecz sędziuje Damian Sylwestrzak mocno nielubiany przez łódzką publikę. Będzie dziś presja na nim i na piłkarzach. Mecz stał pod znakiem zapytania ze względu na warunki atmosferyczne - opady i stan murawy. Nie chciano dopuścić do sytuacji jaka miała niegdyś miejsce przy meczu z Ruchem Chorzów. Spodziewam się Widzewa dominującego, stwarzającego sobie akcje skrzydłami gdzie jest dużo jakości. Czy dobra gra wystarczy do zwycięstwa ? Być może choć będą musieli sobie to wyrwać. Presja, Sylwestrzak + stan murawy będący pod znakiem zapytania dają nadzieję na 3 kartki.

Ostatnia edycja:
F 281,1K

FanGkstychy73

Użytkownik
Godzina: 14:45
Spotkanie: Legia- Radomiak
Typ: Btts
Kurs: 1.78
Analiza:
Legia Warszawa skupiła się na początku sezonu przede wszystkim na kwalifikacjach do europejskich pucharów i ostatecznie zagra w fazie ligowej Ligi Konferencji. Zawsze na jesieni ma problem z pogodzeniem gry na dwóch frontach i to przekłada się na wyniki w Ekstraklasie. Legioniści mają gorszy okres przegrali: z Wisłą Płock 0:1 oraz 1:2 z Cracovią w Krakowie. Defensywa ostatnio też zawodzi, bo trzy kolejki bez czystego konta. Radomiak Radom miał dobry start, bo pokonał zarówno Pogoń Szczecin jak i Raków Częstochowa, zremisował z Arką w Gdyni 1:1. Minusem jest to że Radomiak słabo gra na wyjazdach.
3/4 meczach na Łazienkowskiej Radomiak strzelał gola.
Z fartem 👍 💪

Otrzymane punkty reputacji: +3087
Do góry Bottom