Bayern - Hannover
Typ: under 2,5
Kurs: 2,15
bet365
Trochę zdziwiony jestem aż tak wysokim kursem, ale cóż, jak dają to bierz. Pierwsza sprawa to taka, że Bayern ma mnóstwo kontuzjowanych zawodników i to są ci najważniejsi z ofensywy. Ofensywy, która...nie strzela bramek. I tutaj jest to co decyduje, że chcę zagrać under. Gomez ostatnią bramkę strzelił...Dortmundowi, tak, tak, w poprzedniej rundzie. W poprzednim meczu, też z BVB, zmarnował kilka świetnych sytuacji. I to wyróżnia przede wszystkim Bayern w tym sezonie. Sytuacji zwykle jest co najmniej kilka, ale co z tego, skoro nic nie wpada, niezależnie od tego kto by tam z przodu grał. Skoro już wspomniałem o kontuzjowanych to ich wymienię: Klose, Olic, Robben, Ribery, Bommel, Contento, Buyten, Schweinsteiger, przy czym ta ostatnia dwójka najprawdopodobniej będzie siedzieć na ławce. Wszystko to podstawowi zawodnicy. Jak widać jest problem i to spory. Bayern ma dodatkowo, przez nieobecność szybkich skrzydłowych, problem z drużynami, które przyjeżdżają się bronić, czyli po remis. I to powoduje, że Bawarczycy mają problem z przebiciem się przez, zwykle, szczelne obrony przeciwników, bo stoją oni w 9 lub 10 zawodników na własnej połowie i jedyna myśl ofensywna jaka u nich sie pojawia to kontry. A, że w obronie gra Demichelis to spora szansa, ze uda im się tą bramkę strzelić a potem to już stawiają kompletny autobus w bramce. Mainz załatwiło Bayern wysokim pressingiem, reszta drużyn jedynie kontrami. Jeśli Bayern nie strzeli szybko bramki to naprawdę bedzie znów nerwówka i murowanie do ostatniego gwizdka. Hannover przyjechał bez żadnego nominalnego środkowego obrońcy, dlatego też na środku zobaczymy Schulza i młodego Avevora, który już ostatnio miał okazję zagrać w Bl z Wolfsburgiem. Nawet prezes H96, Martin Kind ostatnio sie śmiał, że w sumie to do Monachium mogliby pojechać nawet i bez żadnego obrońcy a i tak Bayern by nie strzelił gola. I jeśli Bayern nie poprawi skuteczności to może wyjść, że ma rację. Zaledwie 5 bramek w 7 spotkaniach to żenujący wynik dla najlepszej ofensywy poprzedniego sezonu.
edit: 90 minuta. great