>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

8. Grand Prix Austrii [19-21.07.2015]

Status
Zamknięty.
snajper 322

snajper

Forum VIP
Grand Prix Austrii

19 czerwca - (piątek)
1. trening - 10:00
2. trening - 14:00

20 czerwca - (sobota)
3. trening - 11:00
kwalifikacje - 14:00

21 czerwca - (niedziela)
wyścig - 14:00

Info o torze:
Długość okrążenia: 4,318 km
Liczba okrążeń: 71
Liczba zakrętów: 9
Dystans: 306,578 km
Rekord okrążenia: 1:12.142 - Rubens Barrichello (2002)​

Po dwóch tygodniach tradycyjnej przerwy, kierowcy F1 przenoszą się z Kanady do Europy na obiekt A1-Ring w Austrii. Dzieje się sporo przed samym startem. Na swoim domowym torze sporo tracą już kierowcy Red Bulla. Zespół potwierdził, że obaj jego kierowcy w Austrii otrzymają kary za wymianę silnika. Daniel Ricciardo i Daniił Kwiat już w Kanadzie korzystali z czwartej i ostatniej, &quot;bezkarnej&quot; jednostki napędowej Renault w tym sezonie. Oznacza to -10 pozycji na starcie.

Czy znów wygra ktoś z dwójki Hamilton lub Rosberg? Niekoniecznie. Sebastian Vettel uważa, że Ferrari może obecnie rywalizować z Mercedesem jedynie, gdy uda mu się bezbłędnie rozegrać weekend wyścigowy a i tak musi przy tym liczyć na pewne błędy ze strony rywali.

W poprzednim sezonie zawody wygrał Nico Rosberg, a z pole position stratował Felipe Massa

Opony : Supermiękkie i miękkie.

Zapraszam do dyskusji oraz podawania typów.

heros123 1K

heros123

Użytkownik
kwalifikacje- sobota 14:00

Formuła 1 po dwóch tygodniach wraca do Europy i to wraca na piękny tor. Jeśli będziecie kiedyś w Austrii to polecam fanatykom F1 odwiedzić ten tor, bo naprawdę jest co podziwiać. Piękny tor, piękna okolica i super widoki. Miałem okazję być na tym torze rok temu i osobiście byłem pod mega wrażeniem.

A na jutro wybrałem wg ciekawy zakład:
Kimi Raikkonen - Felipe Massa 1 @ 1,65⛔ Betclic Lepiej spie*****ć się tego nie dało????

Bottas zapowiadał, że na ten weekend zespół szykuje ulepszenia, ale patrząc na dzisiejsze czasy, to chyba średnio się to sprawdza, chociaż w 1 treningu Bottas był na 4 miejscu. Massa jak narazie cienko, ale myślę, że na jutro się sporo poprawią, jednak nie na tyle, aby być szybszym od Ferrari. Kimi z Vettelem zaliczyli świetny piątek(no może poza przygodą Vettela w porannym treningu) i mam nadzieję, że na jutro to utrzymają, tym bardziej, że podobno wzmocnili silnik o 20 KM. Podsumowując, Williams jutro raczej zmniejszy stratę do czołówki, ale nie na tyle, aby odrobić te kilka dziesiątych sekundy straty do Ferrari. To tylko treningi, ale patrząc na to, to Ferrari powinno sobie na luzie poradzić z Williamsami jutro.

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Po 3 treningu wydaje się, że najszybszy na tym torze jest Vettel i Ferrari. Jednak najlepsze czasy były osiągnięte na miękkich opanach gdyż po 30 min dość mocno się rozpadało i w czasie kwalifikacji również będzie deszczowa pogoda. W deszczu będzie loteria bo nie żaden zespół nie jeździł tutaj na mokro, Williams dzisiaj już lepiej i mogą namieszać w Q, top 10 dla nich powinien być pewny. Duża szansa dla Vettela aby wygrać dzisiaj kwalikacje, Kimi kompletnie nie radził sobie przez te kilka kółek na mokro, a Mercedesy na sucho nie brylowały więc na mokro również nie spodziewałbym się czegoś nadzwyczajnego.

Sebastian Vettel - Lewis Hamilton @ 2,95⛔⛔ Expekt Lewis jest niesamowity w Q, świetne okrążenie.

Myślę, że dzis nadszedł ten czas aby przerwać hegemonie Lewisa w kwalifikacjach,sytuacja ku temu znakomita. Lewis nie wyjechał nawet na chwilę na deszczowy tor, Vettel już zaznajomił się z mokrą nawierzchnią. Pogoda raczej się nie poprawi na Q więc spodziewał się mokrej czasówki. Vettel w treningach na sucho szybszy od Mercedesów. Seba wyjechał na kilka kółek w przejsciówkach i jego bolid był stabilniejszy niż kilka innych na niebieskich pełnych deszczówkach więc bolid Ferrari i na mokro powinien się dobrze spisywać.

lemoneky 1,2K

lemoneky

Użytkownik
Czy którykolwiek kierowca zdobędzie hattrick(Hamilton) ? Nie 1,50@Williamhill
wydaje mi się ,że sprawa jest dosyć oczywista. Zwłaszcza patrząc na układ kierowców jaki będzie na starcie. Hamilton nawet jeżeli wygrywa wyścigi to wcale nie nazbyt często osiąga najszybsze okrązenia, myślę ,że jutro Hamilton wcale nie wygra bo jakoś nie do końca przekonywał mnie swoimi poczynaniami na torze, i faktycznie Hamilton to mistrze kwalifikacji jednak z wyścigami bywa różnie. Też uważam ,że Ferrari będzie bardzo szybkie, jednak myślę ,że wygra Rosberg, co tym bardziej eliminuje Hamiltona do zdobycia Hattricku (Pole Position, Najszybsze okrążenie i pierwsze miejsce )

bob94 465

bob94

Użytkownik
Vettel 1-3 @1.37⛔Brawo dla mechaników Ferrari
Vettel dziś powalczy o zwyciestwo a podium to ma zagwarantowane patrząc po jego tempie w ten weekend za nim jedynie Williamsy które są wolniejsze od Ferrari rok temu też były tutaj szybkie ale o podium raczej nie zawalczą

Bottas - Hulkenberg 1 @1.3
✅
Williams szybszy ponad 0,5s na okrążeniu i w zasadzie nie ma co dalej pisać Widzę dziś Williamsy na miejscach 4-5
Massa top5 @1.4✅
Tak jak wyżej pisałem o formie Williamsów nie ma im kto zagrozić a Kimi raczej aż tak nie podgoni
AKO:2.49 milenium
Vettel wygra @7 bet365⛔
Typowy bet for fun ale na tym torze wydaje mi się wcale nie taki głupi, patrząc na formę Vettela w weekend;)

Otrzymane punkty reputacji: +7
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Pierwszy odpadnięcie konstruktora: McLaren @ 4,50 WilliamHill ✅
Ile bolidów teamu McLaren znajdzie się w końcowej klasyfikacji: Żaden bolid @ 3,75 Bwin ✅

Obok Marussia bez wątpienia najgorszy zespół. W zespole McLarena jeździ dwóch mistrzów świata i choćby Alonso jest przez wielu uznawany najlepszy kierowcą w stawce. Jak na razie uzbierali 4 punkty podczas 7 wyścigów co jest drugim najgorszym wynikiem, Marussia jak na razie nie zdobyła żadnego punktu ale jest jedna i to kolosalna różnica między tymi zespołami, niezawodność bolidów. Marussia, gdyby nie ostatni wyścig i to że Merhiemu zabrakło dwóch okrążeń do bycia sklasyfikowanym to zespół Marussia byłby sklasyfikowany w każdym wyścigu w pełnym komplecie (nie jechali w GP Australii a w Malezji jechał jeden bolid). Najwolniejszy zespół ale za to solidny pod względem niezawodności. McLaren za to ma bolid na pewno szybszy ale bardzo zawodny.

GP Australii: Alonso nie startował a Button był sklasyfikowany ale na ostatnim miejscu
GP Malezji: pierwszy odpadł Ericsson, potem dwa McLareny
GP Chin: oba bolidy sklasyfikowane ale oczywiscie bez punktów
GP Bahrajnu: 11 miejsce Alonso, pierwszy odpadł Button
GP Hiszpanii: pierwszy odpadł Alonso, Button był 16
GP Monako: Alonso odpadł jako drugi, Button zdobył jedyne punkty w sezonie
GP Kanady: dwaj pierwsi kierowcy którzy odpadli to dwaj kierowcy McLarena

Oba McLareny startują z dwóch ostatnich miejsce, oba pojadą na całkowicie nowych jednostkach napędowych (wymienioną tak naprawdę wszystkie elementy), wymienili też skrzynie biegów co oznacza że wpakowano szmelc, nowy, ale to ciągle szmelc który jest taki niezawodny że bardzo prawdopodobne że oba McLareny szybko zakończą wyścig, zwłaszcza że w tym wyścigu kompletnie nie będą o nic walczyli bo nie dość że startują z ostatnich pozycji to jeszcze mają kary. Alonso musi przejechać przez aleję serwisową, Button musi zrobić to samo ale dodatkowo musi jeszcze w tej alei zatrzymać się na 10 sekund także wyścig się jeszcze nie zaczął ale dla McLarena się już zakończył, zwłaszcza że to jest bardzo krótki to więc taką stratę odrobić będzie naprawdę trudno. Bardzo możliwe więc że ekipa McLarena potraktuje ten wyścig testowo i wiadomo jak to się może skończyć.

Otrzymane punkty reputacji: +52
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Nico Hulkenberg - Max Verstapen 2 @ 2.95 Betsafe
Massa, Bottas, Raikkonen, Maldonado [zwycięzca grupy] Typ: Massa @ 1.95
Kimi Raikkonen - Felipe Massa 2 @ 1.60 Expekt

Po kolei:
Toro Rosso odwalają kawał dobrej roboty i póki co są szybsze od bolidów Red Bulla. Hulkenberg opromieniony zwycięstwem w Le Mans zająłw kwalach świetne piąte miejsce, ale powtórzenie tego w wyścigu będzie niemożliwe, gdyż tempo Force India jest dużo słabsze. Verstapen w dwóch sesjach kwalifikacyjnych miał czas identyczny jako Niemiec, zaś w poprzednich wyścigach bolidy obu ekip zwykle zacięcie rywalizowały ze sobą. Po starcie Bottas zapewne szybko wyprzedzi Nico także Verstapen będzie zajmował pozycję za plecami Hulkenberga i zapowiada się ciekawa konfrontacja.
Co do dwóch typów na Massę, to jużostatni wyścig pokazał, że Williamsy dysponują dobrym tempem wyścigowym i o wiele lepiej jeżdżący od Fina Vettel nie był w stanie doścignąć Bottasa. Dzisiaj sytuacja niemal identyczna z tą różnicą, że pojedynek dotyczy Massy i Raikkonena. W kwalach Brazylijczyk pokazał świetną jazdę i wątpię by tak jeżdzący Kimi doszedł nawet gdzieś w okolice szóstej lokaty. Co do typu grupowego to Maldonado i Lotusy to zupełnie inna liga, zaś wątpię by Bottas atakował klubowego kolegę za którym wystartuje linię z tyłu.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom