>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

7 Kolejka T-Mobile Ekstraklasa 29.08-31.08.2014r.

nikefootball 779

nikefootball

Użytkownik
Wisła - GKS Bełchatów typ: Powyżej 2.5 @ 2.15 Bet365 ⛔
Wisła - GKS Bełchatów typ: Powyżej 2.5 + BTS @ 2.60 Bet365 ⛔
Wisła - GKS Bełchatów typ: Powyżej 3.5 @ 4.00 Bet365 ⛔
e: mieć tyle sytuacji na podwyższenie wyniku i nie wykorzystać żadnej... Wisła sama mogła nabić ten over. Oddać trzeba im jednak to, że prowadzili praktycznie cały czas grę. Ładna wymiana podań, ciągłe pokazywanie się na pozycjach między formacjami GKS-u - to mogło się podobać. Wykluczenie skomplikowało sprawę, ale do tego czasu tak jak mówię - 2:0, 3:0 mogło być śmiało.
Moim zdaniem duże value w przypadku ostatniej propozycji. Oba zespoły potrafią grać do przodu. Wisła dużo strzela. Ostatnie wyniki robią wrażenie. Goście może pod tym względem demonem nie są ale sądzę że coś w tym meczu ustrzelą. Składy obu drużyn bez zmian. Zarówno Wisła jak i GKS ze swoimi największymi armatami. Chodzą mi po głowie dwa wyniki: 3:1 i 2:2. Zobaczymy czy przeczucie mnie nie myliło.

aliant 531

aliant

Użytkownik
Śląsk Wrocław- Górnik Zabrze
To chyba najciekawszy mecz kolejki. Przed liderującym Górnikiem nie lada wyzwanie. Wprawdzie Śląsk gra w kratkę, jednak u siebie prezentuje się bardzo przyzwoicie. Ciężko postawić tu konkretny typ, dla mnie to typowy NO BET. Jednak widzę mimo to w tym spotkaniu ciekawą opcję, po dobrym kursie. Mam tu na myśli opcję &quot;Obie strzelą&quot;. Zabrzanie do tej pory w każdym ligowym meczu, przynajmniej raz trafiali do siatki przeciwnika. WKSowi ta sztuka udawała się czterokrotnie. Wrocławianie już w ostatnim meczu u siebie bezbramkowo zremisowali z Cracovią, więc nie sądzę aby posucha ta trwała kolejne 90 minut. Ostatnie mecze między tymi drużynami, bardzo sprzyjają mojemu typowi. W 10 ostatnich starciach między Zabrzanami a Wrocławianami, 8-krotnie BTS stawał się faktem.
Mój typ:
BTS: TAK 1.76 Betclic

Otrzymane punkty reputacji: +1
chudy-edd 265

chudy-edd

Użytkownik
Śląsk Wrocław - Górnik Zabrze
Śląsk mnie nie przekonuje. Co prawda wygrali ostatnio z (mocno przeciętną co warto podkreślić) Jagą 1:3, ale wszystkie bramki zdobyli po tym jak bramkarz Jagielloni został wyrzucony z boiska i Jaga do końca musiała radzić sobie w dziesiątke. Do tamtego czasu, przez ponad godzinę Śląsk przegrywał. Wcześniej zaledwie zremisowali u siebie z Cracovią, przegrali z Bełchatowem i Pogonią kolejno dwoma i trzema bramkami, oraz wygrywali 2:1 z Zawiszą (w głębokim kryzysie) oraz Ruchem. Jedynie za zwycięstwo z &quot;Niebieskimi&quot; można Śląskowi dać solidnego plusa. Ale też kiedy ono było... .
Przed Śląskiem teraz dwa bardzo ciężkie mecze w lidze przy, których dotychczasowe były rozgrzewką. Uzyskanie jednego punktu w meczach przeciwko rozpędzonemu Górnikowi i Legii na Łazienkowskiej będzie sukcesem Śląska. Tego punktu zapewne poszukają w pierwszym meczu. Takiego Górnika jakiego oglądamy zapewne podział punktów nie zainteresuje i będą chcieli z mocno przeciętnym Śląskiem wygrać.

Śląsk Wrocław - Górnik Zabrze 2/remis zwrot @ 2,10 (totolotek)⛔⛔⛔

ofensywnie 990

ofensywnie

Użytkownik
Podbeskidzie - Legia
Spróbuję jeszcze w stronę górali bo widzę w tym value.We wcześniejszych meczach wyjazdowych z Cracovią było ~2 i podobnie z Jagą więc dlaczego z Podbeskidziem jest ~1.70 ? W Bielsku gra się ciężko każdej ekipie.W poprzednim sezonie górale mieli u siebie bilans 7-8-3,na kolana może nie rzuca ale ogólnie zespoły wygrywają tutaj raz od wielkiego dzwonu.Sama Legia przegrała tu rok temu po bramce w końcówce meczu ale grając podstawowym składem.Teraz można się spodziewać tego do czego przyzwyczaił już Berg od początku sezonu czyli tasowanie składem i pewnie znowu zobaczymy drugi garnitur bo jednak LE gra w czwartek więc tego czasu jest mniej na przygotowanie się do spotkania.Myślę,że będzie to trochę mocniejszy skład niż z Koroną przed tygodniem bo na takiego przeciwnika jak Korona to w tej chwili nawet juniorzy wystarczą.Podbeskidzie to jednak rywal bardzo niewygodny gdy grają u siebie.Na Legię motywacja będzie podwójna choć póki trenerem będzie Ojrzyński to o to nie trzeba się martwić.Bardzo dobrze poukładał ten zespół i wzmocnił.Transfer Korzyma to może być strzał w dziesiątkę co pokazał strzelając bramkę w debiucie i w ostatniej kolejce z Cracovią dołożył kolejną.Wyróżnia się też Chmiel,który już na swoim koncie ma 4 gole.Reszta zespołu stara się dotrzymywać kroku i po słabym początku zaczęli lepiej punktować.Moim zdaniem może to być dla Legii ciężka przeprawa więc gram w stronę górali.W Marathonbet jest przystępny kurs na +1 i to wydaje mi się fajną opcją.Jeśli Legia wygra to spotkanie,to będzie,to raczej skromne jednobramkowe zwycięstwo ale myślę,że Idzie u siebie może sprawić niespodziankę.
Podbeskidzie +1 @ 1.75 ✅ 2-1
Marathonbet

typereks 866

typereks

Użytkownik
Śląsk Wrocław-Górnik Zabrze Typ: Górnik Zabrze lub remis Kurs: 1.70 Bukmacher: Bet365
Analiza:
Górnik Zabrze ma żelazną defensywę bo stracił tylko 2 bramki na 10 strzelonych goli przez 6 kolejek co daje skuteczność 0.3 gola straconego na mecz, czyli bardzo mało. Zespół z Zabrza jest rozpędzony i zapewne będzie myślał o zremisowaniu minimum, ale myślę, że mogą się pokusić o 3 punkty. Ostatnio w Łęcznej(byłem na meczu) nie grali fantastycznie, ale też pamiętam mecz z Śląskiem, gdzie do 90 minuty przegrywali 0:2, a wygrali mecz. Myślę, że Górnik będzie chciał ponownie zasiąść na fotelu lidera.
Korona Kielce-Jagiellonia Białystok Typ: Jagiellonia Białystok(lub -1.5HA ryzykowniejszy) Kurs: 2.90/6 Bukmacher: Bet365
Analiza:
Korona Kielce cóż 6 kolejek w Polskiej Ekstraklasie i tylko 1 punkt(!) z słabą Pogonią Szczecin. Przegrywają mecze seryjnie tracąc minimum 2 bramki(z Górnikiem Zabrze stracili 3 i tylko z Nim). Jagiellonia Białystok miała dobry początek sezonu bo zremisowała z Lechią Gdańsk, ale teraz mieli 3 przegrane ostatnie mecze i 2 wygrane. Myślę, że bez problemu ba! Nawet obowiązek wygrać z bardzo słabą Koroną Kielce co boryka się z kontuzjami oraz razi nieskutecznością. Jagiellonia po fatalnej passie ma wyśmienitą okazję do przełamania się.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Sama Legia przegrała tu rok temu po bramce w końcówce meczu ale grając podstawowym składem.Teraz można się spodziewać tego do czego przyzwyczaił już Berg od początku sezonu czyli tasowanie składem i pewnie znowu zobaczymy drugi garnitur bo jednak LE gra w czwartek więc tego czasu jest mniej na przygotowanie się do spotkania.Myślę,że będzie to trochę mocniejszy skład niż z Koroną przed tygodniem bo na takiego przeciwnika jak Korona to w tej chwili nawet juniorzy wystarczą.
LE gra w czwartek, ale dopiero 18 września, a więc mają sporo czasu do kolejnego meczu. Po tym meczu jest przerwa reprezentacyjna, ale wielu zawodników zostanie w klubie, jak chociażby Sa, Radovic, Vrdoljak, Rzeźniczak, Dossa czy Brzyski. Zatem można się spodziewać, że aż takich rezerw, jakie wychodziły kilka razy w tym sezonie nie będzie. Owszem pewnie Kosecki, Sagan czy Sa dostaną swoją szansę, tak jak Bereszyński, ale mimo wszystko skład będzie o wiele mocniejszy niż w wielu meczach tego sezonu.

Porównywanie meczu z ubiegłego sezonu nie ma sensu, bo wtedy to była inna Legia, która akurat grała cienko(jesień) i za innego trenera. Teraz Legia widać, że w formie, do tego rewanżowy mecz z Aktobe to raczej nie było ciśnięcie, tylko większy spokój i aż tyle to spotkanie ich nie kosztowało, co pierwszy mecz.

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
⚽Górnik Łęczna vs Pogoń Szczecin-Obie strzelą?TAK kurs:1,75✅
Dziś kontynuacja 7 kolejki ekstraklasy.Na początek mecz w Łęcznej.Miejscowy Górnik podejmie Pogoń Szczecin.Ja stawiam w tym spotkaniu na bts i liczę na kilka goli.Górnik w ostatniej kolejce przegrał w Zabrzu z Górnikiem ale to żaden wstyd,bo w tej chwili Górnik Zabrze jest liderem i gra bdb piłkę.Oglądałem 60 minut tamtego spotkania i potwierdziło się znowu,że ten zespół na wyjazdach nie prezentuje tego samego co w meczach przed własną publicznością.Łęczna u siebie,a na wyjeździe to inne zespoły.Znów próbował coś Bonin ale reszta nie grała na jego poziomie i kolejna wyjazdowa porażka stała się faktem.U siebie pokazali m.in. w meczu z Zawiszą,że grają dużo odważniej,bardziej ofensywnie i przede wszystkim są w stanie tworzyć fajne kombinacyjne akcje,które rozgrywane są pomiędzy Boninem,Cernychem i Bożokiem,a często też biorą w nich udział boczni obrońcy Mraz i Mierzejewski którzy nie raz potrafią zrobić przewagę z przodu.W obronie na pewno Łęczna monolitem nie jest.Tracą i u siebie i na wyjazdach i myślę,że to jest szansa dla Pogoni.Pogoń stawia na ofensywną grę.W obronie nie grają najlepiej i przede wszystkim chcą strzelić tego jednego gola,więcej,bo przeważnie też te bramki tracą.W dodatku teraz z drużyny co dziwne tylko wypożyczony na rok do jednego z klubów serie b został podstawowy do tej pory lewy obrońca Mateusz Lewandowski i bez niego ta formacja też trochę traci na jakości i stabilności.Młody Matynia czy Lisowski takiej jakości jaką dawał Lewandowski nie zapewnią.Pogoń z przodu ma duży wybór.Nie wiem czy zagra dzisiaj Robak ale są Zwoliński,Małecki,Frączczak,Japończycy Okuno i Murayama.Jest z czego wybierać.Często także w akcje ofensywne włącza się prawy obrońca Sebastian Rudol.Pogoń w ostatnich trzech meczach tylko jeden gol ale dziś myślę,że będą mieli łatwiej coś strzelić niż z Wisłą czy Lechem.Okazje zawsze sobie kreują,kwestia wykończenia tak jak np. w meczu z Piastem gdzie marnowali bardzo dużo.Podsumowując to obie ekipy na pewno dużo lepsze z przodu i dziś nie powinniśmy oglądać nudnego meczu.Bts myślę,że jest dobrym wyborem na to spotkanie.

Bukmacher:Sportingbet

Otrzymane punkty reputacji: +5
ofensywnie 990

ofensywnie

Użytkownik
LE gra w czwartek, ale dopiero 18 września, a więc mają sporo czasu do kolejnego meczu.
Dobrze o tym wiem ale chodziło mi tutaj o mecz,który grali w czwartek z Aktobe.Niby to nie był jakiś wyczerpujący mecz bo tak jak napisałeś zagrali na luzie sobie ale mimo wszystko od czwartku do niedzieli czasu nie wiele aby się zregenerować.
Zatem można się spodziewać, że aż takich rezerw, jakie wychodziły kilka razy w tym sezonie nie będzie. Owszem pewnie Kosecki, Sagan czy Sa dostaną swoją szansę, tak jak Bereszyński, ale mimo wszystko skład będzie o wiele mocniejszy niż w wielu meczach tego sezonu.
Też uważam,że skład będzie mocniejszy.Berg pewnie trochę pomiesza i to nie będzie wyglądać wcale tak źle ale jednak będzie się to zestawienie mocno różnić od tego,którym grają w LE.
Porównywanie meczu z ubiegłego sezonu nie ma sensu, bo wtedy to była inna Legia, która akurat grała cienko(jesień) i za innego trenera. Teraz Legia widać, że w formie, do tego rewanżowy mecz z Aktobe to raczej nie było ciśnięcie, tylko większy spokój i aż tyle to spotkanie ich nie kosztowało, co pierwszy mecz.
Masz rację i faktycznie to porównanie nie jest zbyt trafne.Teraz Legia jest zdecydowanie mocniejsza ale Podbeskidzie też wygląda dużo lepiej.Dobra forma + wzmocniony skład i atut własnego boiska jest bardzo istotny w ich przypadku.

G 22

geograf_pl

Użytkownik
Okazje zawsze sobie kreują,kwestia wykończenia tak jak np. w meczu z Piastem gdzie marnowali bardzo dużo.Podsumowując to obie ekipy na pewno dużo lepsze z przodu i dziś nie powinniśmy oglądać nudnego meczu.Bts myślę,że jest dobrym wyborem na to spotkanie.
Zgadzam się z Twoimi poglądami co do tego meczu. Typ BTS również wygląda bardzo dobrze. Jednak sam zagrałem over 2.0.
wrzucam to co pisałem u siebie w temacie ????
⚽ Górnik Łęczna - Pogoń Szczecin
typ: powyżej 2.0 goli - 1,625 w Bet365. alternatywna azjatycka suma goli. ✅ 4:2
1) Górnik w każdym meczu tracił minimum gola.
2) Na własnym stadionie odnotowują znacznie lepsze wyniki niż na wyjazdach. Dotyczy to również &#39;wrażeń optycznych&#39;. Na wyjazdach graja mocno defensywnie. U siebie starają się grać bardziej otwarty futbol.
3) Napastnik Cernych otrzymał powołanie do kadry Litwy. Być może dodatkowo go to zmobilizuje do dobrej gry np. takiej jak w meczu z Zawiszą, gdy zdobył dwa gole.
4) Do składu Pogoni wraca Marcin Robak. W dobrej dyspozycji jest Rafał Murawski. Zabraknie Małeckiego, który nie pojechał do Łęcznej.
5) Portowcy jeszcze nie przegrali na wyjeździe. 2:2 z Koroną, 3:2 z Podbeskidziem i 1:1 z Lechem to dotychczasowe wyniki w roli gości.
6) To najdalszy wyjazd Portowców w tym sezonie.
7) Gospodarze powinni mieć przewagę w bocznych sektorach boiska. Bożok, Hasani czy szukający gry na skrzydle Bonin powinni poradzić sobie z Rudolem i Matynią.
Podsumowanie: Górnik Łęczna na własnym obiekcie chce wygrywać i gra zdecydowanie odważniej niż na wyjazdach. Pogoń w roli gości jeszcze bez porażki, a powrót Robaka do składu powinien wyjść im tylko na dobre. Gospodarze nie zachwycają organizacją gry obronnej co powinni wykorzystać piłkarze ze Szczecina. Spodziewam się kilku bramek w tym meczu, ale swój typ gram w bezpieczniejszej opcji powyżej 2.0 [alternatywna azjatycka suma goli], gdzie w przypadku dokładnie 2 goli mamy zwrot.
-----
⚽ Śląsk Wrocław - Górnik Zabrze @ Typ: Górnik lub remis - 1,72 w Bet365 ⛔ 2:0
1) Wliczając rozgrywki z poprzedniego sezonu Śląsk niepokonany u siebie od 10 spotkań. Twierdza Wrocław?
2) Mówi się, że w Śląsku brakuje napastnika. Z jednej strony to fakt. Kontuzjowany Marco Paixao nie ma godnego następcy, ale z drugiej... Pich ma już 4 gole. Ostatnio drużyna zdobyła 3 gole vs Jagiellonii. Może nie jest więc tak źle?
3) Mimo wszystko Śląsk do tej pory nie oczarował. Wygrana z Ruchem, który dla &#39;pucharów&#39; stracił w lidze głowę. + Zwycięstwo z Zawiszą, który przegrywa niemal ze wszystkimi. Poza tym? Remis z Cracovią, wysoka porażka w Szczecinie czy 0:2 w Bełchatowie.
4) Górnik zaskakująco dobrze. Chyba nie może być przypadku bo trzymają poziom od sześciu kolejek. Solidność w defensywie może popsuć brak Augustyna, ale na środku obrony potrafi zagrać także i Danch.
5) Sobolewski, Madej, Gancarczyk - to ograni w lidze zawodnicy, którzy na początku sezonu prezentują się bardzo dobrze. Do tego Robert Jeż. Zagubiony w poprzednich klubach, znów w Górniku odnalazł dobrą formę. Napastnik Zachara dobrymi występami doczekał się powołania na kadrę.
6) W Górniku więc optymistycznie, ale trzeba pamiętać, że w klubowej kasie ciągle kiepsko... i gdy przyjdzie porażka, zapewne pociągnie ze sobą kolejne.
Podsumowanie: Śląsk potrafił strzelać Zawiszy, Jagiellonii, Ruchowi... ale z dobrze poukładanym Górnikiem może mieć więcej problemów. Zabrzanie grają ustawieniem 3-5-2, podobnie jak Cracovia, której Śląsk gola nie strzelił. Do tego Górnik jest w bojowych nastrojach. Zabrzanie zajmują pozycję lidera i aby jej nie stracić zagrają o pełną pulę. Idę w stronę gości i gram Górnik lub remis. Jednakże ze stawką nie przesadzam.

Otrzymane punkty reputacji: +5
pato210 3,9K

pato210

Użytkownik
Mecz: Korona Kielce - Jagiellonia Białystok
Typ: BTS @ 1,66
Buk: Bet365

Mecz Jednych z najgorszych obron w Polskiej ekstraklasie obie drużyny grają bardzo słabo w obronie a w ataku są nie skutecznie lecz mają wiele szans na bramki, Jaga ma kłopoty z pozycją bramkarza więc kolejny plus by pograć over bramek lub tak jak ja BTS. W poprzedniej kolejce obie drużyny grały bardzo słabo i na pewno będą chcieli pokazać Swoim kibicom że nie jest z nimi aż tak zle jak w poprzedniej kolejce.

aliant 531

aliant

Użytkownik
Lechia - Ruch
Najlepszy miesiąc w tym roku (jak do tej pory), kończę dość ryzykownym typem. Jeśli spojrzy się w statystyki obu zespołów aż prosi się o remis w tym spotkaniu. Na 5 ostatnich meczów między Gdańszczanami a Chorzowianami, cztery razy padał remis! Mimo wszystko uważam, że ta seria w niedzielę będzie miała swój koniec. Dlaczego? Myślę, że morale w śląskim zespole są bliskie zeru. Przez 180 minut dwumeczu z Metalistem, Niebiescy praktycznie byli bezbłędni. Wystarczyła jedna pomyłka defensywy i cały wysiłek poszedł w diabły. Na pewno po tym wszystkim, Chorzowianie skupią się na lidze bo na razie ich sytuacja w tabeli nie jest najlepsza ale wątpię aby po tak krótkim okresie czasu, piłkarze Ruchu byli gotowi i fizycznie (raptem 3 dni przerwy) i psychicznie do starcia na niewygodnym terenie, gdzie każdy topowy polski zespół w niedalekiej przeszłości, potrafił gubić ważne punkty.
Przyjezdni w meczach na wyjeździe, prezentują się przeciętnie. W 4 meczach ugrali 4 punkty. Ich ofensywa jest drugą najsłabszą w lidze (zaraz po Koronie). Dotychczas w 6-ciu meczach, podopieczni Kociana wpisywali się na listę strzelców raptem 3 razy.
Lechiści to z kolei zespół bardzo chimeryczny, grający mocno w kratkę. Pieniądze są, posprowadzano piłkarzy, ale efektów póki co nie widać. Wymówki, że aby się zgrać potrzeba czasu, należy powoli odesłać do muzeum. Tak można się było tłumaczyć w pierwszych 2-3 kolejkach. Ostatnia wygrana z Zawiszą tak naprawdę nie mówi nam nic, gdyż Bydgoszczan w takiej formie to pokonałoby i 3/4 1. ligi.
Mimo tego, skłaniam sie ku gospodarzom. Lechia może i przegrywa z &quot;czubem&quot; tabeli ale ze średniakami i ekipami z dołu, radzi sobie wybornie. Wystarczy spojrzeć na wygrane z Podbeskidziem, Piastem czy nawet (frajerski) remis na trudnym, białostockim terenie.
Podsumowując: myślę, że Chorzowianie mają jeszcze mecz z Metalistem tak w nogach jak i w głowie. Atut własnego boiska, no i piłkarze Lechii, którzy chyba muszą coś w końcu udowodnić sprawią, że 3 punkty powinny zostać w niedzielę na północy kraju. Warto grać szybko bo kurs leci na łeb na szyję!
Mój typ:
1
Kurs: 1,62 @ bwin

G 22

geograf_pl

Użytkownik
Legia jutro raczej zagra w najmocniejszym zestawieniu? Chyba, że Berg znów da pograć zmiennikom. hmm... Mimo wszystko Podbeskidzie nawet jeśli przegra, to raczej jedną bramką. Póki co jednak ten mecz omijam.
----
Popieram analizę alianta ;) Dorzucam to co pisałem w swoim temacie.
⚽ Lechia Gdańsk - Ruch Chorzów @ typ: Lechia Gdańsk - 1,61 w Bet365[/b] ⛔ 3:3
1) Po letnich transferach Lechia &#39;dociera się&#39;. Wygrała to co powinna z Piastem, Zawiszą i Podbeskidziem. Remis na inaugurację z Jagą gdzie wyszli z 0:2 i porażki z Wisłą (3:1 w Krakowie) i u siebie z Lechem 1:2. Zapewne po tylu transferach oczekiwano kompletu zwycięstw... ale w mojej ocenie i tak solidnie już zapunktowali.
2) Napastnik Colak to całkiem ciekawy zawodnik. Atutem Lechii w tym meczu powinni być skrzydłowi Pawłowski i Makuszewski. W meczu z Zawiszą słaby występ na obronie zaliczył młody Brazylijczyk, dlatego na lewej obronie spodziewany jest Możdżeń.
3) To będzie 5 mecz Niebieskich w ciągu 15 dni. Atletico, Real... nawet te drużyny miały na początku sezonu problem z graniem trzech meczów jednym składem (superpuchar x2 + liga). Ruch w zasadzie poza pojedynczymi zmianami zapewne po raz piąty zagra tymi samymi zawodnikami. Co prawda z Kijowa przylecieli samolotem, ale wydaje się, ze intensywność gry w ostatnim czasie odbije się na tej drużynie. // Tak tylko informacyjnie np. Legia też gra co trzy dni, ale tam jest duża rotacja. W tym rzecz, że w Ruchu takich możliwości nie ma.
4) Czysto statystycznie - po powrocie Lechii do Ekstraklasy, Ruch jeszcze nie wygrał w Gdańsku - najczęściej w tym czasie padał remis.
Podsumowanie: Relatywnie małe pole manewru ma trener Kocian. Ruch powinien się odbić i pomaszerować w górę tabeli, ale w ich przypadku zbawienny może okazać się okres przerwy na mecze reprezentacji. Lechia potrzebuje zwycięstw i póki co wygrywa tam gdzie trzeba. To kolejne ze spotkań tej kategorii. Stojan Vranjes i spółka powinni sięgnąć po trzy punkty. Kursy spadają - to raczej zrozumiałe w tych okolicznościach. Jednakże poniżej 1,60 raczej bym nie grał.

-----------
⚽ Lech Poznań - Cracovia Kraków @ powyżej 2,5 goli - 1,90 w Bet365 ⛔ 1:1
1) Od poniedziałku oficjalnie obowiązki trenera Lecha obejmie Maciej Skorża. Co prawda w tym spotkaniu na ławce zasiądzie trener Chrobak, ale &#39;pozytywny duch Skorży&#39; powinien podziałać na piłkarzy ????
2) Kontuzje w linii defensywnej Kolejorza: nie zagrają Ceesay, Wołąkiewicz, a także defenywny pomocnik Trałka. Wątpliwy jest występ Arajuuri.
3) Po odejściu Teodorczyka w linii ataku zapewne znów Ubiparip, który jak strzela to seriami ???? - może akurat będzie jego dzień? A tak na serio to w związku z preferowaną przez Cracovie taktyką 3-5-2 bardzo duża rola skrzydłowych. Pawłowski i Lovrencics - w nich duża nadzieja.
4) Cracovia &#39;optycznie&#39; wygląda co raz lepiej. Zwłaszcza w ofensywie. Pasy oddają sporo strzałów na bramkę rywali, ale brakuje skuteczności, a co za tym idzie cennych punktów... Trener Podoliński wydaje się jednak być człowiekiem upartym i zapewne dalej będziemy widzieli 3-5-2. Tym bardziej, że zwłaszcza w ostatnim meczu - sytuacji nie brakowało.
5) Lech powinien prowadzić grę i tutaj szansa na szybkie ataki gości. W tym elemencie gry bryluje Dialiba, który sprawia pozytywne wrażenie. To może być jego mecz.
6) Nawet jak w ofensywie pójdzie lepiej i Nowak, Rakels, Dialiba... zaczną strzelać ???? To... sytuacja w defensywie wygląda kiepsko. Poza bezbramkowym remisem ze Śląskiem, Cracovia w każdym z 5 spotkań traciła minimum dwa gole!!!
Podsumowanie: Cracovia traci mnóstwo bramek i trudno będzie to poprawić, zwłaszcza, że gospodarze z pewnością są zainteresowani tylko i wyłącznie zdobyciem trzech punktów. Trzeba jednak pamiętać, że goście mają w swoich szeregach spory potencjał w ofensywie i ta gra wygląda co raz lepiej. Dialiba, Nowak... powinni być aktywni i zapewne coś strzelą. Jaki będzie wynik? Trudno powiedzieć. Teoretycznie Lech powinien wygrać, ale kursy moim zdaniem są zbyt małe. Jednakże warto próbować typu na over 2,5, bo zanosi się na &#39;radosny futbol&#39;.

mobilny 260

mobilny

Użytkownik
Przypuszczalny sklad Legii:
Legia: Kuciak - Bereszyński, Rzeźniczak, Dossa, Brzyski - Jodłowiec, Vrdoljak - Żyro, Saganowski, Kosecki - Orlando Sa

konrado87 412

konrado87

Użytkownik
Skład Legi:
Skład na dziś: Kuciak - Bereszyński, Rzeźniczak, Dossa Junior, Brzyski - Szwoch, Vrdoljak, Jodłowiec, Kosecki - Sa, Saganowski!
Na ławce: Jałocha, Lewczuk, Broź, Radović, Żyro, Ryczkowski, Kalinkowski.
Można grac póki jeszcze 1.6 na Legię

wlkp1922 164

wlkp1922

Użytkownik
Lech Poznan vs Cracovia Kraków
typ: over 3.5 ⛔
kurs: 3.50
stawka: 1/10
Bet365
Mecz przyjaźni na trybunach, ale na boisku pełna walka tak zapowiadają trenerzy. Liczę na otwarty i oby dobry mecz, goście zmienili ostatnio taktyke i próbują grać na trzech obronców co nie za bardzo im wychodzi z drugiej strony piłkarze Lecha którzy ostatnio zawodzili i dzisiaj czuję że będa chcieli sie wyładować. W dodatku Vojo Ubiparip poznał juz konkurenta do rywalizacji w ataku i dzisiaj będzie zapewne chciał pokazać ze może zastąpić Teodorczyka (tak zresztą wypowiadał sie w ostatnim wywiadzie). Za typem przemawia również argument ze w meczach obydwu drużyn pada dużo bramek rok temu w Krakowie Lech wygrał 6:1, a dwa lata temu w Poznaniu 3:1.

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Podbeskidzie - Legia 2 @1.74 Pinnacle 5/10⛔
Składy:
Legia: 12. Kuciak - 19. Bereszyński, 2. Dossa Junior, 25. Rzeźniczak, 17. Brzyski - 21. Vrdoljak, 3. Jodłowiec - 14. Szwoch, 9. Saganowski, 20. Kosecki - 70. Sa.
Rezerwowi: 91. Jałocha, 4. Lewczuk, 28. Broź, 32. Radović, 33. Żyro, 45. Ryczkowski, 76. Kalinkowski.
Podbeskidzie: 33. Peskovic - 32. Pazio, 26. Konieczny, 16. Stano, 21. Górkiewicz - 11. Sloboda, 7. Iwański - 13. Patejuk, 14. Chmiel, 10. Sokołowski - 77. Korzym.
Rezerwowi: 1. Zajac, 27. Deja, 5. Adu, 8. Malinowski, 9. Kołodziej, 15. Chrapek, 23. Demjan.
Dzisiaj nie ma potrzeby rotacji w Legii i jak widac Henning Berg skrzętnie z tego korzysta. Widzimy na ławce m.in. Radovicia i Żyrę. Jeśli wynik będzie niekorzystny, na pewno wejdą. A wiadomo w jakiej są formie. Sa ostatnio nieźle się prezentuje, Kosa robi sporo wiatru. 2 defensywnych Jodłowiec i Vrdoljak zapewne będą przerywać sporo akcji w środku. Podbeskidzie ma znacznie gorszy skład od dzisiejszego Legii. Mimo tego, że są w dobrej formie, dzisiaj przewiduję ich porażkę.

szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
Lech Poznań - Cracovia Kraków over 2,75 2,17 ⛔ 1:1 Lech dał się zdominować na własnym stadionie z Cracovią ???? ???? ???? ???? ????
W sumie zostało napisane wszystko co najważniejsze. Typowy mecz pod over w tym spotkaniu się szykuje i wg. mnie całkiem wartościowe kursy. Jakby podobny scenariusz był w innych ligach typu niemiecka mielibyśmy tutaj pewnie 1,40 na over ;) Wiadome jest że będzie wiele zależeć od skuteczności, jednak co ważne miejsca powinno być sporo a jakoś mam więcej zaufania do Ubiparipa niż Teodorczyka. Więcej zimnej krwi i jest zwyczajnie skuteczniejszy w &quot;16&quot; rywala. Cracovia coraz lepiej z przodu z tyłu wiadomo.
Widzę sporo szans na lekko hokejowy wynik jak w meczy Lechii i czutka jest ????

Do góry Bottom