kapszti
Forum VIP
"Klaunowanie" to jest wypowiadanie się w sytuacji, gdy się nie ogląda meczów Realu, a stara się uchodzić za osobę, która wie, co i jak wygląda. Że jeden mecz im nie wyszedł? Im to na dobrą sprawę mało który wyszedł w lidze, w tym sezonie. Naprawdę męka taka momentami, że aż głowa boli od patrzenia. Strzelą jednego gola i potem jest momentami taki minimalizm, że już zachwyceni. Zauważ, że na 6 ligowych kolejek, aż trzy razy wygrywali 1 bramką. Widać więc, że rywali nie gniotą. A co do grania po 2,15 że jest nierozsądne, to już mnie pusty śmiech ogarnia. Czy bardziej rozsądne jest granie po 1,5(było ale już wzrosło z tego co widziałem) na drużynę, która gra kiepsko, jak na swój ogromny potencjał?... I jeszcze o tej pełnej mobilizacji. Czy uważasz, że Atletico uzna, że derby są mało ważne i wszystkie siły przeniesie na mecz LM? Obie ekipy będą zmobilizowane więc to taki idiotyczny "argument".Ale sie tu klaunowanie zaczyna robic ???? . Rozumiem derby itd, ale po co te nerwy? Atletico na papierze nie ma ekipy na Real - to fakt, Elche nie miało ekipy na rezerwe Realu a prawie remis wyciągneli ???? , wiec trudno tutaj rozpatrywać mecz pod względem nazwisk itd. Uważam, że Real jest (z reszta zawsze byl) krytykowany przez wszystkich, za wyjatkiem fanow oczywiscie. Nie zdziwie się jak Real jutro zbombarduje Atletico, ale to jest w sumie wrozenie z fusów. Do meczu z Elche myslalem, żeby grać w strone Krolewskich, ale ten mecz mnie uprzedzil. Nie uważam, jednak ze granie w strone Atletico to rozsadny pomysl - jesli Real zagra na swoim poziomie, to ich zmiecie, jesli zagra tak jak z Galata to bedzie po meczu w 60min juz, jesli jednak zagraja piach moze byc roznie. Co do ataku pozycyjnego Krolewskich to nie zgodze sie z Ramzesą, że graja slabo, wrecz przeciwnie Modric z Isco mogą porobić sieczke, a to ze jeden mecz delikatnie mowiąc Realowi nie wyszedl to nie powod zeby przekreslac cala ich gre (a ich styl to w tym sezonie glownie pozycyjny atak). Dla mnie z takimi geniuszami jakimi dysponuje Real to graje X2 po kursie 2,15 jest nierozsadne i tyle. Na pewno bedzie dobre spotkanie, na pewno padnie sporo bramek, ale przed mecze trudno cos powiedziec, na live mozna sprobowac cos pograc. Wydaje mi sie ze Real sobie poradzi, na pewno jest to wazny mecz a Z PELNA MOBILIZACJA powinni wygrac.
Tutaj właśnie kolega poruszył kluczową kwestię. Ozil, to był właściwie jedyny gracz ofensywny, który był idealny do gry atakiem pozycyjnym. Gdyby był wraz z Isco, to dużo łatwiej byłoby im przestawić się na atak pozycyjny. Ale zrobiono wymianę i jeszcze dorzucono kolejnego gracza do kontry, jak kolega wspomniał - Bale'a. Jeśli Atletico nie pójdzie do przodu, a zakładam, że Simeone będzie chciał ich wyczekać, to się Real może nieźle pomęczyć. Muszą się wystrzegać tylko fauli przed polem karnym, bo tam może być ku*ewskie zagrożenie.Real STARA się grać atakiem pozycyjnym ale jak to narazie wychodzi każdy widzi to nie jest tak że nagle Ci piłkarze i cała drużyna przestawią się bez problemów i będą kosić każdego.
Problemem Realu jest to że oni powinni dalej grać swoje czyli kontrę jeszcze Perez dorzucił Ancelottiemu kolejnego zawodnika który w ataku pozycyjnym nie jest wirtuozem a mianowicie Garetha.
Strata Ozila też Real kosztuje bo on by sie do tej zmiany stylu przydał Isco daje radę ale czy to wszystko starczy na maszynę jaką jest obecnie Atletico? Według mnie nie.
Na dzisiaj mam jeszcze jedną propozycję:
Valencia-Rayo
Kursy na Valencie, delikatnie mówiąc, są po prostu śmieszne. Po 1,3 grać drużynę, która fatalnie rozpoczęła sezon, to nie zamierzam, bo nawet te dwie wygrane mnie do końca nie przekonują. Tak czy siak dzisiaj powinniśmy wiele goli na Mestalla zobaczyć, bo Valencia w defensywie nie grzeszy skutecznością, a o defensywie Rayo, to już nie ma co wspominać, bo tam wjeżdża każdy i robi co chce i kiedy chce. Dzisiaj Postigi zabraknie więc za gole większa odpowiedzialność spadnie chociażby na Jonasa. Ostatnio 3 gole w dwóch meczach, a do tego w ostatnich 4 meczach pomiędzy Valencią i Rayo, to Jonas zagrał 3 razy i zdobył 3 gole, więc widać, że ekipa ze stolicy mu leży. Kurs może taki sobie ale żeby uzyskać tutaj jakiś normalny kurs na Valencie, to trzeba grać nie wiadomo jakie overy na ekipę albo handicapy.
Jonas strzeli @ 2,00 Betsson