Barca jest faworytem tego spotkania mimo , ze Atletico często odbierało punkty Blaugranie.Zazwyczaj katem był Torres ale już go nie ma.Camp Nou w tamtym sezonie było niezdobyty w tym także jeszcze się broni przed przegraną.Atletico po słabym początku łapie rytm meczowy ale na wyjazdach nie jest potęgą.W 3 meczach 4 gole strzelone i 3 stracone i tylko 4 punkty.Od ponad 2 tygodni klub z Madrytu nie stracił bramki zobaczymy co dziś pokaże w pucharze UEFA w meczu z Turkami.Myślę,że Barcelona jednak będzie górą w tym spotkaniu.
Lepszym typem jest granie na Seville w pojedynku z Deportivo,które na wyjazdach gra bardzo zachowawczo i raczej będzie grało o remis.Pojedynek ze Slavią był dla piłkarzy Juande Ramosa dobrym przetarciem przed zmasowaną obroną.Piłkarze po takim meczu na pewno powrócą na odpowiednie tory i zwyciężą.Pozostaje pytanie iloma bramkami.
Coś bardziej ryzykownego z konkretnym kursem też wpadło mi w oko.Mallorca zeszły sezon zakończyła na 12 miejscu Getafe było 9.Goście, którzy na wyjazdach ponieśli 3 porażki i po 6 kolejkach mają tylko 2 punkty są cieniem druzyny,którą prowadził Shuster.Mallorca u siebie gra bardzo dobrze i myślę,że powtórzy wyczyn z zeszłego sezonu kiedy pokonała Getafe 2-0.Kurs na Mallorce 2,0 wart ryzyka.
Zaragoza rozczarowywuje jak na razie i do realu traci już 8 punktów.Levante z jednym punktem zdobytym na swoim na obiekcie.Na wyjeździe tylko jeden sukces czyli bramka w meczu z Barceloną.Ostatnia wygrana z Sevilla obrazuje wysoką formę,która powinna wystarczyć na Levante.
Valencia-Espanyol X2 2,26 Na swoim podwórku Valencia sobie jakoś radzi ale w
LM zdobywa bramki dość szczęśliwie.Espanyol jest mocny co pokazał z Sevillą.Faworyci stracą punkty.