>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

7 kolejka Primera Division 05.10 - 07.10.2012

Status
Zamknięty.
al_capone 29K

al_capone

Gangster

Kursy z Betsson
Przed nami 7 kolejka hiszpańskiej La Liga. Oprócz klasyka - Grand Derbi Europa (o tym spotkaniu piszemy w osobnym temacie) czekają nas bardzo ciekawe spotkania.
Już w piątek pierwsze spotkanie. Celta Vigo podejmuje u siebie Sevillę. Kursy wyrównane i ciężko wskazać faworyta w tym spotkaniu. Celta gra w kartkę, co 2 mecz wygrywa i co drugi przegrywa. Gdyby wierzyć tej serii to gospodarze powinni wygrać. Sevilla to jednak mocny zespół z potencjałem. Nie raz udowadniali to w meczach z Realem Madryt czy w ostatniej kolejce z FC Barceloną, gdzie przegrali 3-2, ale pokazali się z dobrej strony.
W sobotę czekają nas wyrównane widowiska. Espanyol Barcelona zajmuje ostatnią pozycje w tabeli La Ligi z jednym punktem na koncie zdobytym u siebie. Vallecano - bo z nimi gra zespół z Barcelony gra u siebie dobrze, ma bilans 1-1-1 i moim zdaniem będzie faworytem w tym spotkaniu.
W niedzielę w samo południe swój mecz rozegrają zespoły Levante i Valencii. Faworytem w tym spotkaniu są goście, którzy od 2008 zawsze w Levante wygrywali swoje mecze. W tym sezonie goście na wyjeździe jeszcze nie wygrali i to doskonała okazja przełamać tą passę.
Bardzo ciekawie zapowiadają się spotkania Atletico Madryt z Malagą oraz Athletic Club - Osasuna .

Co myślicie o spotkaniach 7 kolejki Primera Division? Które spotkania to tzw. &quot;peffki&quot;? Na których meczach zarobimy, a które mecze omijać szerokim łukiem? Zapraszam do merytorycznej dyskusji na temat tej kolejki La Ligi.

Do 12.10.2012 w Betsson możecie skorzystać z 2 promocji - Podwojenie wpłaty i darmowy zakład - do 111zł! Nie masz konta? Wykorzystaj to już teraz! Zobacz tutaj - więcej informacji.

lajcik 87

lajcik

Użytkownik
Celta Vigo - Sevilla FC
vs

Dzisiaj o godzinie 21:30 odbędzie się spotkanie pomiędzy piłkarzami Celty Vigo a przyjezdnymi z Sevilli. Gospodarze przystępują do tego spotkania z dorobkiem 6 punktów po 6 kolejkach. W 5 ostatnich meczach zdołali 2 razy wygrać oraz 3 razy przegrać co jest całkiem niezłym wynikiem jak na beniaminka. Zajmują tym samym 14 pozycję w Primera Division. Los Palangan do spotkania przystępują z dorobkiem 11 punktów zajmując tym samym 4 lokatę. Piłkarze z Sevilli w tym sezonie pokazują już na starcie , że tak łatwo skóry nie sprzedadzą co pokazali w meczu z Realem ogrywając go 1-0 oraz z Barceloną. Spotkanie z Barceloną nie skończyło się dla nich tak pomyślnie jak z Realem. Katalończycy zdołali zdobyć bramkę na wagę zwycięstwa w 93 minucie za sprawą Davida Villi. Moim zdaniem porażka Sevilli była spowodowana ???? dla Medela w 79minucie.
Prócz tych dwóch meczy Sevilla zanotowała jeszcze 1 wygraną oraz 2 remisy. Moim zdaniem Sevilla dzisiaj wygra spotkanie bez najmniejszych problemów.

Moje propozycje na ten mecz :

Sevilla @2,50
Celta Vigo under 1,5 bramki @1,44
Sevilla over 1,5 bramki @2,25

Otrzymane punkty reputacji: +1
troglak 312

troglak

Użytkownik
Mallorca - Granada
1 @ 1.91 WilliamHill
⛔ 1:2
To spotkanie wydaje się mieć jednego faworyta. Mallorca po świetnie rozpoczętym sezonie doznała pierwszej wyjazdowej porażki z Getafe. Ich forma jest niespodziewanie dobra. Na wyjeździe co prawda, jeszcze nie wygrali, za to na własnym stadionie są niepokonani. Szczególnie zachwyca forma napastnika Tomera Hemeda, który zgromadził już 4 bramki.
Przeciwko nim wyjdzie dobrze grająca Granada. Zespół zbudowany w większości z wypożyczonych z Udinese graczy (właścicielami obydwu klubów jest ta sama rodzina) podczas gry wygląda całkiem nieźle. Nie potrafią za to udowodnić bramkami, że zwycięstwo należy się właśnie im. Moim zdaniem jedynym miejscem, gdzie potrafią zdobywać punkty jest własna arena, co potwierdzają też tegoroczne statystyki. 1 zwycięstwo (w ost. kolejce) i 2 remisy kontra 3 porażki na wyjeździe. To daje do myślenia.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Siódma kolejka zacznie się nietypowo, bo już w piątek o 21:30 Celta Vigo podejmie Sevillę. Zawsze lubię rzucić okiem na pary, tak bez analiz i szczerze powiem, że ta kolejka jest najtrudniejsza z wcześniej rozegranych jeśli chodzi o wytypowanie faworytów spotkań. Do tego dojdzie do fantastycznych potyczek jak derby Walencji, Derby Europy, spotkanie na topie w Hiszpanii, czyli Atletico - Malaga i wiele, wiele innych ciekawych meczów. Nie powinno zabraknąć emocji szczególnie w niedzielę, którą trzeba zarezerwować już teraz na mecze La Liga. W ostatniej kolejce padło mnóstwo bramek, mam cichą nadzieję, że w obecna nie będzie się bardzo różnić pod tym względem.
Troglak - Bardzo dobre zdanie na początek &#39; To spotkanie wydaje się mieć jednego faworyta. &#39;. Nie bez przyczyny pogrubiłem słowo &#39;wydaje się&#39;, bo sam się dałem nabrać na ten obiecujący kurs. Mallorca u siebie jest bardzo mocna, fakt. Trzeba jednak wziąć pod uwagę absencje w tej drużynie: Ximo (prawy obrońca;czerwona kartka), Antonio Lopez (lewy obrońca;kontuzja), Nunes (środkowy obrońca; kontuzja), Javi Marquez (czołowy pomocnik, kontuzja). Formacja defensywna będzie mocno osłabiona, a ławki na tych pozycjach za bardzo nie ma. Wygląda na to, że Granada będzie musiała szukać punktów wszędzie, co potwierdził ich nie najgorszy występ na Camp Nou, w którym mogli nawet pokusić się o wygraną. Jak dobrze zagrają w defensywie, to Tono (bramkarz beniaminka), który jest w fantastycznej formie może namieszać szyki rywalom, którzy na pewno będą atakować dla publiki, grać o 3 punkty, a kontry rywala mogą przynieść jakieś efekty w postaci goli. Nadal nie przekonuje mnie duet stoperów ściągniętych w last minute i widzę tu nawet szansę dla gości.

Lajcik
- Fajnie, tyle że w tej analizie brakuje jednej rzeczy, ale za to najważniejszej - argumentów! Fajne statystyki, podać je nie jest ciężko, ale to drużyna Michela będzie niesamowicie osłabiona brakiem: Medela (Sevilla próbowała się odwołać, nawet sam piłkarz został powołany, lecz ostatecznie nie zagra), Rakitic (pauza za kartki), Perotti (kontuzja), Trochowski (kontuzja). Zatem pomoc będzie ustawiona w dość zmienionym, rezerwowym składzie i nie będzie łatwo. Dobrą wiadomością będzie powrót Reyesa, który pewnie i tak nie zagra zbyt wiele, o ile w ogóle zagra. Dobrze grali w ostatnich meczach, ale na wyjazdach są ciency, choć nie przegrali, to rywali mieli słabych (Rayo, Granada, Deportivo). Za to Celta u siebie gra jak z nut i tylko pierwszy, inauguracyjny mecz, który notabene powinni wygrać (Malaga), pechowo przegrali. To dla nich szansa, tym bardziej, że wyjazdy im zwyczajnie nie wychodzą (dotąd same porażki). Javi Varas będzie chciał coś udowodnić trenerowi Sevilli, który nie widział go w swoim zespole. Celta kontuzji, kadra pełna, a więc to wielka szansa dla beniaminka, który okazuje podobną tendencję do Realu Sociedad. Mocni na własnych śmieciach, mierni na meczach u rywala. Ja bym uważał z graniem na Sevillę...

Zgodnie z moimi przewidywaniami Rayo idzie mocno w dół tabeli i będą się bronić przed spadkiem. O ile ich odważna gra na początku sezonu mogła robić wrażenie to teraz, gdy szczęście przestaje dopisywać dostają baty, bo jak można nazwać 6:1 z Valladolid? Coś trzeba będzie zmienić w zestawieniu zespołu, a rywal jak najbardziej w zasięgu, bo przyjeżdża prosto z La Coruny, słynne Deportivo, którzy też formą nie grzeszą. Rayo bez problemów z absencjami. Oltra nie będzie mógł skorzystać jedynie z Manuela Pablo (prawy obrońca). Defensywa Depor wygląda blado, nie chcieli walczyć z Realem i dostali łomot. Możliwe, że odpuścili tamto spotkanie na rzecz meczu sobotniego z dużo słabszym rywalem. Wspomniałem o słabej defensywie, ale również nie można nie napisać niczego na temat postawy ofensywnej, która gra co najmniej przyzwoicie, a w takim (mam nadzieję) otwartym meczu piłkarze jak Gama, Pizzi, Riki powinni coś ukłuć. Do tego przyda się bez wątpienia doświadczenie Valerona. Myślę, że oba zespoły mają coś do udowodnienia. Ostatnie klęski powinny pobudzić te zespoły do lepszej gry. Liczę na Los Turcos, ale postawię tu BTS (1.75 bwin).✅

Otrzymane punkty reputacji: +5
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Sevilla bez charakteru i serca zespołu nie miała zbyt wiele do powiedzenia we wczorajszym spotkaniu z Celtą Vigo przegrywając je 2:0. Wygrała drużyna, bo nie potrafię wskazać gwiazd w zespole beniaminka (chyba, że na siłę), ale tworzą monolit, u siebie gryzą trawę i są wyniki. Sevilla w tym sezonie właściwie nie wiadomo o co właściwie gra, bo tylko LE w zasięgu, ale o nią także będzie ciężko, jeśli się tak męczy na wyjazdach, a dotąd rywale nie byli aż tak mocni. Oni dopiero nadejdą i wtedy będą problemy.

Oprócz BTS&#39;a w meczu Rayo - Depor mam coś jeszcze na oku, a mianowicie przełamanie Realu Sociedad w meczach wyjazdowych. Nie mówię, że wygrają, ale o remis powinni tu powalczyć i zdecydowanie są w stanie to zrobić. Zespół podbudowany po wygranym derbowym pojedynku z Athletic Bilbao 2:0. Nie będę ukrywał, że jeśli chodzi o drużyny z Kraju Basków, to bardziej sympatyzuję zespołowi z San Sebastian i jestem dumny z tego wyniku. Chłopaki oczarowali mnie swą grą, jest tam wielu młodych, ale również nie brakuje doświadczonych piłkarzy. Ten zespół ma potencjał, skład mało się zmienił z tego poprzedniego sezonu, a w nim Biało - Niebiescy pokonali zespół z Andaluzji 2:3. Betis również bez większych rewolucji w zespole, ale forma tak jakby nie najmocniejsza. W ubiegłym sezonie gospodarze również mieli zawirowania formy, więc to mnie za bardzo nie dziwi, a mimo wszystko są na przyzwoitej pozycji, sąsiadują z dzisiejszym przeciwnikiem z Anoeta. Jeśli by przejść do absencji to Agirettxe (napastnik/kontuzja), Bravo (bramkarz/kontuzja), Ruben Pardo (pomocnik/kontuzja), Elustondo (pomocnik/kontuzja), Carlos Martinez (obrońca/kontuzja) w drużynie Montaniera. Pepe Mel bez wątpienia nie skorzysta z Casto (bramkarz/czerwona kartka), Chica (obrońca/kontuzja), Angel Lopez (obrońca/kontuzja), Nono (pomocnik/kontuzja), zapewne też nie wystąpi Perquis, który też nie jest w pełni sprawny. Trochę pomieszałem, ale dla laików mogę napisać w skrócie, że obie drużyny są mniej więcej tak samo osłabione, nie powinno mieć to wpływu na wynik spotkania. Gram gości z podpórką, przede wszystkim, że ich gra nie jest tragiczna na wyjazdach, dość ciężcy przeciwnicy (Barcelona 5:1, Mallorca 1:0, Levante 2:1). Ten ostatni mógł zakończyć się remisem, ale drużyna z Walencji mocno ich przycisnęła. Dziś chyba rywal nieco słabszy, a przede wszystkim bardziej chimeryczny, który nie musi za wszelką cenę u siebie wygrać. Wyżej wymienieni przeciwnicy wyjazdowi Basków byli drużynami, które u siebie zdobywają dużą większość punktów. Kurs również jest przedni, co również mnie skłoniło do wyłożenia pieniędzy na tenże typ. Biorę X2 - [1.85 bwin].⛔

Kolejnym spotkaniem, które warto wziąć pod lupę, to derby Walencji. Gospodarzem tego spotkania będzie Levante, które mimo dobrych wyników na własnym stadionie nie gra za dobrze (ogólnie). Nic dziwnego, że w przedsezonowych zapowiedziach, trener Żab powiedział, że celem tego zespołu na ten sezon jest mieć 3 drużyny w tabeli pod sobą. Pierwszy mecz był obiecujący, bo remis z Atletico, lecz później łatwo dawali sobie strzelać bramki, a ostatni mecz i 4:0 na wyjeździe na El Sadar to istna tragedia tego zespołu. Fakt, że wynik mógłby być mniej okazalszy, gdyby nie stracili dwóch goli w końcówce spotkania, ale jednak mecz z H96 pokazał, że ten zespół zbyt wiele w tym sezonie nie osiągnie. Właśnie. Oba teamy grały w europejskich pucharach. Nietoperze nie ruszały się ze swojego miasta, wygrywając pewnie 2:0 z Lille. Ekipa Ignacio przegrała z Hannoverem na wyjeździe, mając korzystne 1-0 i przewagę jednego zawodnika praktycznie od początku spotkania! Dla mnie to trochę wstyd. Drużyna Pellegrino musi wreszcie ruszyć, bo póki co są jednymi z niespodziankami tego sezonu, ale w negatywnym tego słowa znaczeniu. Mimo wszystko w derbach akurat na ogół szło im bardzo przyzwoicie. Myślę, że jakimś argumentem może być ta podróż, którą przebyli piłkarze gospodarzy. Absencje Levante: Juanlu (występ niepewny, ale nie skreślałbym - czołowy piłkarz), Pallardo (pomocnik/kontuzja). Absencje Valencia: R. Costa (obrońca/kontuzja), S. Feghouli (pomocnik/pauza za kartki), Mathieu, Albelda, Canales, Banega, Piatti [ wszyscy niedostępni już dłuższy czas ]. Także sytuacja z osłabieniami cięższa w zespole gości, jednak można w jakiś sposób ich zastąpić. Może ich dotychczasowa gra nie powala, bo w ostatnim meczu z Saragossą u siebie dali sporo swobody rywalowi i mogło się to inaczej potoczyć niż solidne 2:0 dla Nietoperzy. Valencia to lepszy zespół, bez dwóch zdań i w tym spotkaniu spokojnie(?) powinni sobie poradzić. To nie tylko walka o jakże ważne punkty, ale również o prestiż w Walencji. Ja gram zawsze asekuracyjnie jeśli chodzi o wyjazdy, także Valencia DNB [1.48 bwin]⛔, ale polecam również Valencia [2.05 bwin]⛔

Teraz trochę krócej, może coś dorzucę jeszcze przed meczem.Chodzi mi o pojedynek nie darzących siebie sympatią drużyn Athletic Bilbao i Osasuny Pampeluna. Nie ma słów na formę Basków, Bielsa mimo że świetny trener, to nie może w tym sezonie dotrzeć do tego zespołu. Atmosfera nie jest najlepsza, myślę że jest taka możliwość, że piłkarze mogą grać na tzw. &#39;zwolnienie trenera&#39;. Ale to tylko moje głupie przypuszczenie, mimo to myślę, że Osasuna wreszcie może coś zapunktować w meczu wyjazdowym. Z Levante nareszcie uzyskali zwycięstwo i to nie w byle jakim stylu (4:0). Atheltic przegrał derby, ale także w LE ze Spartą Praga. Sytuacja wydaje mi się klarowna. Jeszcze jedna wpadka w najbliższym meczu, to argentyński szkoleniowiec poleci. Osasuna uwierzyła w siebie, Mendilibar mógł czuć się zagrożony, ale wydaje się, że zespół może wygrywać nawet z teoretycznie lepszymi od siebie. Po czterech meczach pauzy, nareszcie wraca Punal i to dla mnie duży + dla Osasuny. U gospodarzy nie zobaczymy Fernando Amorebiety, który już się nagrał po powrocie i dostał czerwoną kartkę. Dla mnie jest tu cień szansy na X2 i to właśnie zagram, bo kurs też przyzwoity [1.91 bwin]⛔

Jestem przekonany, że albo Sociedad, albo Osasuna coś zapunktują i jakiś z tych typów będzie zielony, a może oba zespoły urwą punkty gospodarzom? Byłoby nieźle.

Otrzymane punkty reputacji: +2
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Zastanawiałem się nad tym w jakim ustawieniu wyjdzie Rayo w meczu z Deportivo. Zrezygnowali chyba z gry z trójką obrońców, aczkolwiek myślę, że i tak spróbują tego sposobu gry w dzisiejszym meczu przy ewentualnej grze &quot;w plecy&quot;. Wychodzi na to, że zagrają systemem 4-3-3, który w teorii jest bardzo ofensywny. Deportivo wychodzi klasycznym 4-2-3-1 z Rikim na szpicy, który jednak bądź co bądź jest w formie. Mecz może być prowadzony w szybkim tempie. Obie drużyny prezentują podobny poziom i raczej nikt tu nie będzie kalkulował. Kursy na over dość mocno spadły.
Rayo - Deportivo
Powyżej 2,5 gola 1,75 Bet365
✅ 2:1
Jestem przekonany, że albo Sociedad, albo Osasuna coś zapunktują i jakiś z tych typów będzie zielony
Sam myślałem o Sociedad. Podoba mi się ich styl gry. Moim zdaniem mają spory potencjał, ale z obecnym trenerem raczej nic nie osiągną. Grają dobrze głównie na własnym stadionie, a na wyjazdach wygląda to zdecydowanie inaczej. Wczoraj kursy na gości sięgały jeszcze 4,00, ale mimo wszystko odpuszczam. Betis jest nieprzewidywalny.

Otrzymane punkty reputacji: +3
W 38

wojtek_odra

Użytkownik
Real Betis - Real Sociedad
Typ: X2 @1.68 Unibet
Dziś w Sewilli mam nadzieję na to że zobaczymy bardzo dobre spotkanie. Obie ekipy grają w tym sezonie praktycznie tak samo, przynajmniej jeśli chodzi o zdobycz punktową. Obie też po 6 kolejkach nie zanotowały dotychczas remisu. W tabeli sąsiadują ze sobą zajmując odpowiednio Betis 10 a goście 9 miejsce. Baskowie w ubiegły weekend zanotowali bardzo cenne zwycięstw w derbach Kraju Basków na Athletic Bilbao 2:0. Betis zaś został sromotnie skarcony przez rewelacyjną w tym sezonie Malagę przegrywając 0:4. Gracze z Kraju Basków nie zdobyli jeszcze w tym sezonie na wyjeździe choćby punktu. Boisko Betisu nie jest żadną twierdzą, na 3 spotkania u siebie Betis przegrał dwa razy. Drużyny jeśli chodzi o potencjał są do siebie zbliżone. Myślę jednak że bardziej ułożonym zespołem mimo wszystko są goście dzisiejszego spotkania. Podbudowani zwycięstwem w meczu derbowym mogą w końcu przełamać serię nieudanych meczów wyjazdowych. W ubiegłym sezonie zwycięzyli oni w Sewilli 3:2. Warto jeszcze dodać że obrona Betisu nie jest monolitem, kontuzje i kartki sprawiają że często w tej właśnie formacji dochodzi do roszad, co nie wychodzi najlepiej o czym świadczy 13 straconych bramek, średnio daje przynajmniej 2 gole na mecz. Reasumując liczę dzis na przełamanie druzyny Basków.

zu-mi18 0

zu-mi18

Użytkownik
A mnie interesuje bardzo pojedynek Atletico z Malaga. Obie drużyny są bardzo bramkostrzelne. Myślę że over 2.5 spokojnie powinien wejść. Można zaryzykować też zakłady na strzelców goli ...myślę że na listę strzelców wpisze sie Isco .
Drugim pojedynkiem oczywiście są Gd. Obrona barcelony nie bd najwyższych lotów. Kontuuzje wyeliminowaly Pique i Puyola. Mam nadzieję że w tym meczu dobry występ zanotuje Song . Real wraca do wysokiej formy ale Gd rządzi sie swoimi prawami. Możliwe że w tym meczu padnie rzut karny albo bd czerwona kartka i raczej w ta stronę będzie moje typowanie Gd.
//Do GD jest osobny temat ????

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ostatnim typem na dziś będzie czyste konto Valladolid. Wśród wszystkich beniaminków obecnego sezonu w PD to właśnie Valladolid gra chyba najlepszą piłkę. Grają solidnie w ofensywie i starają się wystrzegać głupich błędów. Espanyol przed sezonem został poważnie osłabiony. W klubie nie dzieje się dobrze, a zespół ma problem ze zdobywaniem punktów. W drużynie z Barcelony nie dość, że wadzi skuteczność to jest również problem z kreowaniem samych akcji. Trener preferuje przecież atak pozycyjny, a to wymaga sporej precyzji jak i cierpliwości. Espanyol natomiast gdy jest na połowie przeciwnika to zupełnie sobie nie radzi. Jest problem z tym by wymienić 4-5 podań i nie stracić przy tym piłki. W ataku ma wystąpić dwóch napastników, ale moim zdaniem problem tego zespołu leży w deficycie kreatywnych zawodników, którzy mogliby zrobić różnicę w środku pola. Do tego ciężko im zachować w pewnych momentach chłodną głowę co skutkuje żółtymi i czerwonymi kartkami co w rezultacie osłabia drużynę. Myślę, że dorobek punktowy drużyny z Barcelony po tym spotkaniu się nie zmieni.
Valladolid - Espanyol
Czyste konto Valladolid 2,50 Bet365
⛔ 1:1

Otrzymane punkty reputacji: +7
dibetto 152

dibetto

Użytkownik
Baskowie w ubiegły weekend zanotowali bardzo cenne zwycięstw w derbach Kraju Basków na Athletic Bilbao 2:0.
Bilbao jak dla mnie zagrało bardzo nierozważnie tamto spotkanie i mocno ułatwiło sprawę gospodarzom. Dlatego dla mnie tamto zwycięstwo nie jest wymierne.
Betis zaś został sromotnie skarcony przez rewelacyjną w tym sezonie Malagę przegrywając 0:4.
Betis od 10 minuty grał w osłabieniu. Z gry wyleciał bramkarz i dostali karnego.
Gracze z Kraju Basków nie zdobyli jeszcze w tym sezonie na wyjeździe choćby punktu.
Dlatego sądzę, że znowu będą mieli problem ;)

Ja bym tu pokusił się o postawienie odważnie na Betis. Myślę, że po sromotnej porażce będą chcieli się zrehabilitować i powinno im się to udać. Dlatego Betis (0-1) 1 @ 4,1 :spokodfhgfh: i Betis 1 @2,1. :spokodfhgfh:

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Mallorca-Granada
Po derbowym meczu w Walencji, kolejnym niedzielnym meczem, będzie starcie na Balearach, gdzie Mallorca podejmować będzie Granadę. To właśnie gospodarze są faworytem tego spotkania, jednak jest kilka &quot;ale&quot; co do tego spotkania. Tak jak Vidal napisał, Mallorca musi obejść się bez kilku podstawowych zawodników i na nie szczęście Joaquina Caparrosa są to zawodnicy defensywni. To stwarza oczywiście okazje dla przyjezdnych z Andaluzji na jakieś dobre kontry i myślę, że jakiegoś gola mogą wcisnąć, chociaż akurat Granada lepiej czuje się w defensywie, aniżeli w ofensywie. Z kolei Mallorca u siebie na Iberostar czuje się wyśmienicie. W tym sezonie póki co bilans 3-0-0 i 5:1 w bramkach mówi sam za siebie. Fakt, że najpierw dostali tragiczny Espanyol, potem cieniutkie wyjazdowo Real Sociedad i Valencie ale jednak zgarnęli w tych meczach komplet punktów i przy okazji dominowali na boisku, a to ważne. Dzisiaj jak zwykle trzeba uważać na Tomera Hemeda, który musi strzelać, bo powoli Falcao, Ronaldo i Messi uciekają... Poza nim Nsue, Pereira czy Victor i na moje oko, to Mallorca powinna dzisiaj wygrać, nawet przy osłabieniach w linii obrony.
Mallorca over 1,5 @ 1,92 Tobet

Atletico-Malaga

Dzisiaj prawdziwy hit kolejki jest w Madrycie, gdzie spotka się druga z trzecią ekipą, a nie mecz lidera z ósmą drużyną... Atletico i Malaga, póki co grają naprawdę dobrze i jeśli utrzymają dłużej swoją formę, to myślę, że miejsca w pierwszej czwórce są możliwe, a przy odrobinie szczęścia, może nawet uda się powalczyć z Realem. Dzisiaj pojedynek bezpośredni, a więc okazja by któraś z ekip straciła miano niepokonanej. U siebie naturalnie faworytem jest Atletico ale kursy wystawione na nich są żenująco niskie, a wręcz śmieszne. Dlatego na moje lepiej zagrać tutaj bts-a. Atletico dzisiaj już z Falcao w ataku, a więc będzie jeszcze mocniejsze. Do tego przecież są Arda, Diego Costa, Koke, Cristian Cebolla Rodriguez i wielu wielu innych zawodników, którzy mogą zrobić zagrożenie pod bramką Willy&#39;ego Caballero. A bramka Caballero w tym sezonie jak zaczarowana, bo wpadły do niej jedynie 2 gole. Jednak dziś będzie o czyste konto bardzo ciężko, gdyż Rojiblancos u siebie grają super ofensywny futbol. 3 mecze, 9pkt i 10 strzelonych goli, to tylko suche liczby z ligowych spotkań na Vicente Calderon ale mówią one wiele. Jeśli chodzi o Malagę, to tutaj wiadomo na kogo najbardziej trzeba zwrócić uwagę. Isco robi, co mecz jakieś cuda i ten chłopak naprawdę wyrasta na wysokiej klasy zawodnika. Do tego jest Saviola, który wyraźnie odżył po odejściu z Benfiki. Ciekawe jak spiszę się Eliseu, który w Brukseli strzelał piękne gole i pewnie teraz ma ochotę na kolejne.
Jednym słowem zapowiada nam się super mecz, w którym liczę na gole z obu stron oraz mnóstwo emocji ale takich piłkarskich, a nie sztucznie nakręcanych, tak jak to będzie miało miejsce dzisiaj w Katalonii.

BTS @ 1,65 Tobet

kaczmar123 39

kaczmar123

Użytkownik
Athletic Bilbao - Osasuna
typ: 1
kurs: 1,86 ComeOn
O godz. 18:00 na boisku w Bilbao gospodarze gościć będą Osasunę Pampeluna. Obie drużyny sezon zaczęły krótko mówiąc fatalnie. Oczywiście większym rozczarowaniem są Baskowie, którzy po 6 kolejkach zajmują 18 lokatę z dorobkiem zaledwie 5 oczek. Osasuna prezentuje się jeszcze gorzej i z jednym punktem mniej plasuje się tuż za Athletic. Problemy Bilbao zaczęły się od niejasnej sytuacji z Llorente i Martinezem. Odejdą czy nie? Koniec końców odszedł jeden, a drugi powoli wraca do pierwszego składu. Dlaczego stawiam na Basków? W ciągu ostatnich 5 meczów z Osasuną w Bilbao, gospodarze odnieśli 5 zwycięstw. Wierzę w prawo serii i odbicie się od dna Basków. Kiedyś przecież muszą odpalić. Dlaczego nie teraz? Co do osłabień: Bilbao: nie zagrają Jon Aurtenetxe i Fernando Amorebieta. zespole gości nie zobaczymy najprawdopodobniej Marca Bertrana, Damii, Nino i Annana.

M 135

mhm

Użytkownik
derby po kursie 1,86 gdzie Bilbao nie gra nic ciekawego to samobojstwo. Do tego sa w rytmie pucharowym.
Najbardziej przeciwko Bilbao sklania mnie 3:5 z zenujaco slabym Betisem.

dibetto 152

dibetto

Użytkownik
W ciągu ostatnich 5 meczów z Osasuną w Bilbao, gospodarze odnieśli 5 zwycięstw. Wierzę w prawo serii i odbicie się od dna Basków. Kiedyś przecież muszą odpalić.
Dobra statystyka.
Poza tym Bilbao nierozważnie zagrało tydzień temu w lidze i dlatego tak sromotnie przegrali. Nie widziałem niestety meczu ze Spartą, w którym samym wynikiem mnie rozczarowali, ale może odpuscili puchar? Mimo tych niepowodzeń bukmacherzy widzą ich w roli faworytów. Według mnie to nie może być przypadek, albo pomyłka.
Osasuna natomiast po wysokim zwycięstwie mogła się rozprężyć. Dlatego stawiam na wreszcie dobry mecz Bilbao (0-1) 1 @ 3,4 ⛔ i Bilbao 1 @ 1,9 ✅

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Tak na szybko ode mnie jeden typ na derby Kraju Basków. Athletic w tym sezonie ligowym nie strzelił jeszcze gola w pierwszej połowie ale parę razy tracił już w 1 połowie. Jednak teraz przyjeżdża Osasuna czyli jedna z najgorszych ekip wyjazdowych w ostatnich latach w La Liga. Spodziewam się, że Osa się zamuruje i Athletic będzie klepał te swoje podania, robił posiadanie ale może być problem z szybkim strzeleniem gola. Natomiast w drugiej połowie Athletic pójdzie na całość i pewnie znowu zobaczymy gole z ich strony, podobnie jak to było w meczach z Valladolid czy Betisem. Tak więc ode mnie leci taki typ:
Over 1,5 w drugiej połowie @ 2,10 Tobet
PS. Najpierw odniosę się do wypowiedzi Kaczmara:
Oczywiście większym rozczarowaniem są Baskowie
Dlaczego stawiam na Basków?
Wierzę w prawo serii i odbicie się od dna Basków
Tak na marginesie, to są historyczne derby Kraju Basków więc jak stawiasz na Basków, tak jak to napisałeś, to znaczy, że grasz i na jednych, i na drugich...
derby po kursie 1,86 gdzie Bilbao nie gra nic ciekawego to samobojstwo. Do tego sa w rytmie pucharowym.
Najbardziej przeciwko Bilbao sklania mnie 3:5 z zenujaco slabym Betisem.
1. Betis uwielbia grać z kontry i w tym spotkaniu wykorzystał do cna wszystko praktycznie co miał. Popatrz sobie spotkania z ubiegłego sezonu z Barcą czy Realem w wykonaniu Verdiblancos
2. Athletic wtedy z Betisem nie grał źle, tylko robił idiotyczne błędy w obronie, a w przekroju całego meczu był zespołem lepszy na boisku.
Tak więc jeśli chcesz stawiać przeciwko Athletic po tym meczu z Betisem to gratuluje, tym bardziej, że potem Athletic zagrał masę innych spotkań, gdzie zaprezentował się gorzej. Jednak dzisiaj powinien wygrać, bo Osa to cienizna na wyjazdach i tyle w temacie.

nolito 1,2K

nolito

Użytkownik
Tak na marginesie, to są historyczne derby Kraju Basków więc jak stawiasz na Basków, tak jak to napisałeś, to znaczy, że grasz i na jednych, i na drugich...
Pampeluna nie należy do Kraju Basków, więc kolega napisał jak najbardziej poprawnie Nie wiem po co na siłę się czegoś czepiać.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Pampeluna nie należy do Kraju Basków, więc kolega napisał jak najbardziej poprawnie Nie wiem po co na siłę się czegoś czepiać.
Pampeluna to historyczna stolica Kraju Basków, a do tego zauważ, że na El Sadar są wywieszane co mecz Ikurriny więc, to chyba nie przez przypadek czczą tam Baskonie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom